Jump to content

RTF Document

Ναταλία

Recommended Posts

Αποθήκευσα ένα αρχείο και είναι σε μορφή rtf.

Το πρόβλημά μου είναι ότι αν το κλικάρω για να το ανοίξω, μου ζητά να ορίσω την κωδικοποίηση που θέλω για να ανοίξει το κείμενο αυτό....χωρίς να έχω ζητήσει εγώ κάτι τέτοιο.

Το δε κείμενο όπως μάλλον καταλάβατε είναι στα.......κινέζικα...αν όχι όλο, τουλάχιστον όλα τα ελληνικά στοιχεία που έχει μέσα και αρκετά ερωτηματικά....

Αυτά που ξεχωρίζουν καθαρά και διαβάζονται είναι όλα τα σημεία που έχουν γραφτεί στα αγγλικά.

Όποια μορφή κωδικοποίησης κι αν έχω δοκιμάσει δυστυχώς δεν συμμορφώνεται καθόλου το κείμενο. Στην δε, προσπάθειά μου να το ανοίξω με notepad.... έχω τα ίδια χάλια....

Μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορώ να το συνεφέρω;

Είναι πολύ σημαντικό το έγγραφο καθώς περιέχει θέματα που αφορούν την εργασία μου και είναι αδύνατον να τα ξαναβώ.....

Κάποια άλλα αρχεία που τα έχω αποθηκεύσει με τον ίδιο τρόπο, δεν μου δείχνουν να έχουν πρόβλημα. Μπορώ να τα διαβάσω κανονικά.

Τι συμβαίνει;:cry:

λογικά θέμα encoding είναι.

μπορείς να δοκιμάσεις να το μετατρέψεις σε

κάποια άλλη μορφή αρχείου, μήπως διορθωθεί

το πρόβλημα.

link: http://www.rtf-to-xml.com/download.html

για μετατροπή greek charset υπάρχει και αυτό,

αλλά τρέχει σε dos.

http://www.spinellis.gr/sw/greek/grconv/

γενικά καλό θα ήταν σε ότι κάνεις να χρησιμοποιείς

unicode γραμματοσειρές.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά βγήκε μάλλον κι άλλο πρόβλημα. Μόλις εγκαθιστώ το πρόγραμμα μου βγάζει ότι java home enviroment δεν είναι εγκατεστημένο. Και παρόλο που κατέβασα από την ίδια διεύθυνση το κομμάτι java που χρειάζεται να λειτουργήσει...μου βγάζει το ίδιο λάθος...

Δεν είμαι έξπερτ.....μήπως δεν κάνω εγώ κάτι καλά;

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ! Enduracell το express δυστυχώς δεν κατεβαίνει, θα δοκιμάσω και το άλλο.....με λίγη υπομονή και την απλή σύνδεσούλα μου που θα πάει; Θα κατέβει! Να υποθέσω ότι το J2RE1 3.0 win που κατέβασα από την σελίδα τους, δεν κάνει , ε;

Εντάξει enduracell... όλα οκ.... Το κατέβασα.....το εγκατέστησα και λειτουργέι το πρόγραμμα..

Θα ήταν πολύ εκνευριστικό να ζητήσω βοήθεια και για το παρακάτω.....;

Πως θα το μετατρέψω; Μου είναι εντελώς άγνωστο το πρόγραμμα α υτό.....:o

Χμ...προσπαθώ με το πρόγραμμα να του αλλάξω κωδικοποίηση αλλά στην αρχή μου βγαίνει:

Conversion failed by the following reason:

An rtf-input must start from the open brace '{'

Και ψάχνω αυτό το brace..... ΜΠορεί κάποιος να βοηθήσει ; Μια και τα αγγλικά μου είναι ......μαύρα χάλια....

βασικά δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει.

προσπάθεια κάνουμε.

το πιο λογικό είναι να φταίει κάτι τέτοιο.

αν θες στείλε μου ένα μικρό κομάτι του κειμένου,

να το προσπαθήσω.

δεν τα έχω δουλέψει τα προγράμματα,

απλά φαίνονται να ταιριάζουν στην περίσταση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.