Jump to content

H100 και FX 8120/8350

fallen4ngel

Recommended Posts

Από τη στιγμή που έχεις κάνει Overclock, έχεις απενεργοποιήσει οτιδήποτε έχει να κάνει με εξοικονόμηση ενέργειας.

Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι θερμοκρασιών. Κάτι άλλο συμβαίνει με το σύστημα σου.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

είχα την ASRock 990FX Extreme 3 με τον 8320 και είχα το ίδιο θέμα μόλις ο επεξεργαστής χτύπαγε 60 άρχιζε το throttling

είχα δοκίμασα ότι ρύθμιση και συνδυασμό μπορούσα στο βίος και είχα φλασάρει τις περισσότερες εκδόσεις βίος αλλα τίποτα

μόλις έφτανε 60 άσχετα από τάση συχνότητα και οποιαδήποτε ρύθμιση άρχιζε το throttling μόλις κρύωνε λιγάκι ανέβαζε για λίγα δευτερολεπτα μέχρι να ξαναπατήσει τους 60 και μετά πάλι το ίδιο

είχα στείλει και mail στην asrock αλλα απάντηση δεν πήρα ποτε, στο net που το έψαξα βρήκα 2 πιθανές αιτίες η μια ήταν για κάποια default ρύθμιση σχετική με temperature protection και η άλλη για bug το βίος που δεν το διoρθωσαν με καμια νέα version

σκεφτόμουν να την στείλω για rma αλλα από ότι είχα διαβάσει στο net ήταν γενικό το θέμα κάποιοι ακόμα μετά και από 2 rma δεν είδαν διαφορα

κατά τα αλλα δούλευε καλά γιατί όταν είχα τον επεξεργαστή σε default δεν πλησίαζε καν τους 60 το μέγιστο που είχα δει ήταν λίγο πάνω από 50

MADKiller7 οπως μπορεις να δεις και πιο πανω ΟΥΤΕ 1 λεπτο δεν κανει μιας και δεν προλαβαινει να τελειωσει το Cinebench καπου στο 80% του test το κανει 1 φορα, πεφτει στους 56-57 σχεδον αμεσως και δεν το ξανακανει μιας και τελειωνει το test.

Η μητρικη οπως λες παντως ΔΕΝ εχει κλεισει καμια φορα ουτε εχει καποια αλλα κολληματα το pc γενικα.

Μπορει να παιζει BF σχεδον ολη μερα χωρις να κανει κιχ εκτος απο ενα map στο online που παρατηρησα μερικες φορες να κανει throttling (αλλα μονο σε ενα συγκεκριμενο map).

Δηλαδη παιζει να μην ειναι τα VRM και να ειναι απλα καποια λαθος ενδειξη απο sensor κατι το οποιο οδηγει το cpu σε safe mode?

Εαν ειναι κατι τετοιο πολυ κακος δεν εχει βγει ενα bios update απο την Asrock να το διορθωνει.

Sektor εχω 2 cpu και 2 μητρικες.

Οι μητρικες εχουν δοκιμαστει και με αλλα cpu και με φρεσκα windows 7, στα οποια ΔΕΝ εχουν κανενα απολυτως προβλημα με θερμοκρασιες, FX δεν εχω αλλους για να δοκιμασω αν και νομιζω οτι παιζει να ειναι προβλημα που παιζει μονο σε αυτους.

Για αυτο και κοντευει να με τρελανει το ολο θεμα, πηρα και μια Sabertooth αλλα περιμενω νεο τροφοδοτικο μιας και το ενα το εδωσα πριν μερικες μερες και δεν εχω ορεξη να διαλυσω παλι ολο το pc, οποτε πιστευω εκει θα δειξει τι παιζει.

δες ενα screenshot απο occt

2ur7zg0.jpg

τη στιγμη που σε παιχνιδια και διαφορες εφαρμογες δεν μου παρουσιαζει προβληματα το αφηνω ετσι, και 4200 να βαλω τον επεξεργαστη τα ιδια , δεν παθαινει και τιποτα η μητρικη ,να τη στειλω να μου στειλουν καμια αλλη μπας και ειναι καλυτερη με τους σενσορες

Ναι φιλε μου με 6core ολα ειναι μια χαρα και ουτε καν παει 60+ καπου στους 53-55C παιζει στο load το cputin.

Ναι φιλε μου με 6core ολα ειναι μια χαρα και ουτε καν παει 60+ καπου στους 53-55C παιζει στο load το cputin.

στο prime ειναι ακομα πιο χαμηλη η θερμοκρασια 50-54 cputin μετα απο κανα 20λεπτο ,βεβαια δεν ειναι fx ,ειναι θεμα του σενσορα του επεξεργαστη στις asrock μετραει τη θερμοκρασια στο σοκετ και οχι στον επεξεργαστη

Η βλακεια ειναι οτι εχω 2 ιδιες απο Vision Studio και δεν ξερω εαν εστω την μια μπορεσω να την περασω στην εγγυηση μιας και να παιρνω και 2η Asus δεν λεει, μαλλον πρεπει να κανω μια κουβεντα μαζι τους μηπως και.....

Εμένα αυτό το έκανε με p95 64bit,ibt και occt,με μετροπρογράμματα και παιχνίδια δεν "έκοβε".

Κάνε δοκιμή κανα beta bios η πιο παλιό μήπως και δείς αλλαγή στη συμπεριφορά,αλλιώς αλλαγή μητρικής.

Η βλακεια ειναι οτι εχω 2 ιδιες απο Vision Studio και δεν ξερω εαν εστω την μια μπορεσω να την περασω στην εγγυηση μιας και να παιρνω και 2η Asus δεν λεει, μαλλον πρεπει να κανω μια κουβεντα μαζι τους μηπως και.....
λες να τους βγαλει προβλημα αν τη δοκιμασουνε στοκ ?

Παρε εναν ανεμιστηρα και ανοιξε και τα 2 πλαϊνα του κουτιου σου.στην αρχη κρατα τον με το χερι και βαλε τον να φυσαει στα vrms και δες συμπεριφορα,εαν αργησει να ριξει τα ρολογια.

Μετα εαν εχει το κουτι σου απο πισω τρυπα για την αλλαγη της ψυχτρας,βαλε τον ανεμιστηρα να φυσαει στο πισω μερος της μητρικης στο socket και δες και εκει συμπεριφορα.

Στην πρωτη περιπτωση θα φυσαει τα vrms οποτε λογικα θα πεσει η θερμοκρασια τους.

Στην δευτερη περιπτωση που θα φυσαει στο πισω μερος της μητρικης,θα σου ριξει την θερμοκρασια του cpu socket Οποτε θα δεις τι γινετε και εκει.

Με την υδροψυξη καλο θα ηταν παντως να μπει ενας ανεμιστηρας και να φυσαει στα vrms.

MADKiller7 με τον 8120 στα 3100 και Prime το εμφανιζει παλι απλα αργει παραπανω με τον 8350 το εμφανιζει σχεδον στον ιδιο χρονο.

Οποτε αυτη την στιγμη εχω μια 990 με τον 8350 εκτος κουτιου αν την παω ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει Prime χωρις throttling.

Οσο για ρυθμισεις στο BIOS εχουν δοκιμαστει ολες και APM on/off και CnC τα παντα.

Παρε εναν ανεμιστηρα και ανοιξε και τα 2 πλαϊνα του κουτιου σου.στην αρχη κρατα τον με το χερι και βαλε τον να φυσαει στα vrms και δες συμπεριφορα,εαν αργησει να ριξει τα ρολογια.

Μετα εαν εχει το κουτι σου απο πισω τρυπα για την αλλαγη της ψυχτρας,βαλε τον ανεμιστηρα να φυσαει στο πισω μερος της μητρικης στο socket και δες και εκει συμπεριφορα.

Στην πρωτη περιπτωση θα φυσαει τα vrms οποτε λογικα θα πεσει η θερμοκρασια τους.

Στην δευτερη περιπτωση που θα φυσαει στο πισω μερος της μητρικης,θα σου ριξει την θερμοκρασια του cpu socket Οποτε θα δεις τι γινετε και εκει.

Με την υδροψυξη καλο θα ηταν παντως να μπει ενας ανεμιστηρας και να φυσαει στα vrms.

Καλα ειναι αυτα που λες Thano αλλα να σου πω ακριβως τι παιζει.

Η H100 εχει μπει με του ανεμιστηρες να βαζουν αερα στο κουτι σε push διαταξη που ειναι οτι καλυτερο απλα με πολυ σκονη... υπαρχει 20αρης στο πλαι του κουτιου HAF 922 που ριχνει αερα γενικα και πανω στα VRM και ενας 12αρης στο πισω μερος που βγαζει.

Το μονο που δεν εχει μπει ειναι ο πισω ανεμιστηρας οπως λες εσυ ο οποιος λογικα θα κανει καποια διαφορα απο οσο εχω δει αλλα δεν ειναι και λυση :hehe:

Τον εβαλα σημερα εγω παντως,να ξερεις.και οχι κανενας καλος.ενας 70αρης απο μια ψυχτρα ενος athlon x2.απλα ειχε ανεμιστηρακι της delta οποτε λεω εδω ημαστε.δοκιμασε το παντως για να δεις που ειναι το προβλημα.

Λοιπόν παιδιά, έχω το ίδιο πρόβλημα.

Σήμερα το κατάλαβα ή σήμερα έγινε λόγω τεστ με την H100i και με την αλλαγή κουτιού.

Στους 60C παθαίνω ακριβώς ότι ο φίλος. Την μητρική δεν τη κόβω να μασάει με 1,4V CPU. Δοκίμασα LLC ένα κλικ πριν το τέρμα, έβγαλα το Application Power managment, τα έβγαλα όλα.

Μάλιστα βγάζω λιγότερο score στο Vantage. Από 34000, βγάζω πλέον 28000 λόγω χαμηλότερου CPU score.

Το είχα πάθει και πιο παλιά με την Custom υδρόψυξη αυτό, αλλά το έφτιαξα χωρίς να ξέρω πως.

Είμαι στο ψάξιμο.

Κάτι μου λέει ότι θέλει καλύτερη ψύξη το mobo.... Σε Full Load τα Cores μου δεν ξεπερνάνε τους 62C που και να φτάσουν εκεί πέφτουν στους 59C.

Λοιπόν παιδιά, έχω το ίδιο πρόβλημα.

Σήμερα το κατάλαβα ή σήμερα έγινε λόγω τεστ με την H100i και με την αλλαγή κουτιού.

Στους 60C παθαίνω ακριβώς ότι ο φίλος. Την μητρική δεν τη κόβω να μασάει με 1,4V CPU. Δοκίμασα LLC ένα κλικ πριν το τέρμα, έβγαλα το Application Power managment, τα έβγαλα όλα.

Μάλιστα βγάζω λιγότερο score στο Vantage. Από 34000, βγάζω πλέον 28000 λόγω χαμηλότερου CPU score.

Το είχα πάθει και πιο παλιά με την Custom υδρόψυξη αυτό, αλλά το έφτιαξα χωρίς να ξέρω πως.

Είμαι στο ψάξιμο.

Κάτι μου λέει ότι θέλει καλύτερη ψύξη το mobo.... Σε Full Load τα Cores μου δεν ξεπερνάνε τους 62C που και να φτάσουν εκεί πέφτουν στους 59C.

η διαφορα ειναι οτι πριν ειχες custom και τωρα H100i , η μητρικη σου μια χαρα ψυξη εχει , 1.4v σε bulldozer δεν ειναι και λιγο . αν δε σου δημιουργει προβλημα σε καθημερινη χρηση με τις εφαρμογες και τα προγραμματα που χρησιμοποιεις αστο ετσι , αλλιως κατεβασε τα volt και τη συχνοτητα

Μου δημιουργεί. Όταν στο 3dmark τρώει throtling και μέχρι να πάρει ανάσα έχω χάσει τα processes, χάνω σε επιδόσεις.

Με ανοιχτό το καπάκι και έναν 12άρι, χτυπάω στο ύψος του Block και των VRM και νομίζω ότι πηγαίνει καλά. Αυτό κάνω τώρα...

(Ναι, τέτοια ώρα) :ph34r:

Το CPU μάλλον στους 60C τρώει κοκομπλόκο. Και τότε ίσως που είχα θέμα ήταν λόγω που έριχνα τις στροφές.

Πάντως αν αγγίξεις τις ψύκτρες της μητρικής και τις RAM δεν ακουμπιούνται από τη ζέστη. Όχι ότι αυτό είναι μέτρο σύγκρισης, απλά το αναφέρω.

Update:

Δεν τρώει στο 3dmark throtling, απλά χρησιμοποιούσα διαφορετικό build είδα τα screenshots.

Το θέμα πάντως είναι λόγω θερμοκρασιών CPU. Έτσι νομίζω. Στα 70C έχει Shut down στα 60-63C ρίχνει τάση. Λογικό.

Υ.Γ.: Τώρα πάω να την πέσω, αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι!!!

Υ.Γ.2: Έφτιαξα και δικό μου Profile στο Corsail link για ρύθμιση στροφών και έχει πολύ πλάκα.

Οκ τελικα παω να πεσω στην θαλασσα :T: απιστευτο......

Χτες το βραδυ αποφασισα να παω κοντρα στους κανονες... ανοιχτα ολα τα green (CnC κτλπ) ΚΑΙ το APM ΚΑΙ το LLC στο Auto, μιας και η συγκεκριμενη μητρικη εχει Enable,Disable που αναφερει οτι πρεπει να ειναι για τους FX και Auto.

4.0Ghz με 1.272V max και 57C ε δεν ειναι και ασχημα πιστευω για την Η100.

Τι να πω η Asrock απλα τα εχει κανει :tomato: ολα αναποδα δουλευουν LOL αλλα ευτηχως βρεθηκε η ακρη...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.