fallen4ngel Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2013 Την καλησπερα μου σε ολους παιδια, θα ηθελα μια βοηθεια στο θεμα της ψυξης μιας και δεν μπορω να βγαλω ακρη με την καμια και εχω σηκωσει τα χερια ψηλα.Εχω μια Η100 και 2 cpu ενα 8120 και ενα 8350 αλλα το θεμα και με τα 2 ειναι οτι φτανουν τους 60c σχεδον αμεσως με αποτελεσμα να κανει throttling.Αυτη την στιγμη στον 8120 με max 1.392V stress Prime 95 σε 1 λεπτο χτυπαει 60c και μιλαμε παντα για το CPU οχι core temp εκει ειναι αρκετα χαμηλοτερα.Τον συγκεκριμενο τον εχω δοκιμασει μεχρι 1,208V και το αποτελεσμα ειναι ακριβως το ιδιο απλα δεν κανει 1 λεπτο να φτασει εκει.....Εχουν δοκιμαστει σε 2 μητρικες ιδιες και τα 2 cpu με διαφορετικα τροφοδοτικα κλπ.Επισης το 1 (8120) με μαμα συχνοτητα εχει μπει και με το μαμα cooler αλλα εκει ειναι μονο για καμια σελιδα να βλεπεις οτιδηποτε αλλο ΔΕΝ .... τα 60αρια τα εχει για πλακα.Η συγκεκριμενη Η100 επαιζε με εναν 960Τ unlocked 6 core στα 4Ghz χωρις κανενα προβλημα θερμοκρασιας.Οποτε και εγω δεν ξερω τι να πω........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούνιος 1, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 μου φαινεται παραξενο που ακριβως και σε ποιο σημειο ειδες throttling λογω θερμοκρασιας στους 60 βαθμους με τον 8350 ; πχ εδω παιζω-ξεπατωνω τον 8320 στα 5128 με ρευμα του θανατα με αερα-πατερα και δε κανει throttling πουθενα και μετρημενο 100% το load σε κανενα σημειο μεσα στο cinebench 11.5 και βγαινουν κανονικατα τα νουμερα !! υγ 1 εχω κρατημενα διαφορα νουμερα με το cinebench 11.5 μπορω να τα συγκρινω με δικα σου αμεσα !!! υγ 2 με ενα ι7 860 που ειχα παλια οταν τραβουσε throttling απο θερμοκρασιες εριχνε το load αμεσα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallen4ngel Ιούνιος 1, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 οριστε CPU temp 32.5C μολις παει 60C αρχιζουν τα οργανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούνιος 1, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 οριστε CPU temp 32.5C μολις παει 60C αρχιζουν τα οργανα συνεχιζω να μη σε καταλαβαινω !!! πως μετρας ακριβως το throttle !! τρεξε ενα cinebench 11.5 και παραληλα βλεπε που παιζει το load θα πρεπει να παιζει στο 100% μεχρι να τελειωσει!! σκριν θα σου βαλω μετα γιατι λειπω απο το pc τωρα!! ενα αλλο παραδιγμα τρεχοντας prime 95 στα 4.5 full 100@ load και περασε τους 60 βαθμους Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallen4ngel Ιούνιος 1, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Βαζω prime και βλεπω τις θερμοκρασιες/ρευματα 59-60C ριχνει το ρευμα στα 0,8V και τα MHz στα 1400 τωρα σου βγαζω και ενα Cinebench... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallen4ngel Ιούνιος 1, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Το ιδιο ακριβως κανει και στα 3100 με πολυ λιγοτερο ρευμα.... με εχει τρελανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούνιος 1, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 πανε μεσα στον πινακα ελεγχου και στη ρυθμιση περι παροχης ενεργειας βαλε high perfomance να μη ριχνει συχνοτητα !! να δω τι κανει !!και ξανατρεξε πριμε 95 να μη ριχνει την συχνοτητα θα εχεις καρφωμενο 100 @ οπως σου δειχνω εγω ;επισης μετα δες λιγο το cool and quit μεσα στο βιος μηπως εχει κολλησει και κανει τα δικα τουμε αυτο το ρευμα και τις θερμοκρασιες σου δεν επρεπε να κανει παλαβαεπισης δες αμα εχει βιος νεο γιατι νομιζω κατι εχει βγει και γω προσφατα εβαλα ενα νεο που εβγαλε η asus Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallen4ngel Ιούνιος 1, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Φιλε μου ολα οσα εχεις πει τα εχω τεσταρει, το μονο που δεν ειπα και ειναι δικια μου λαλακια ειναι οτι ειμαι πανω σε μια Asrock Extreme 3 (2 για την ακριβεια) η Sabertooth ειναι στο κουτι της ακομη μιας και δεν εχω ετοιμο το loop:dots: συχνοτητα δεν ριχνει με την καμια μεχρι και τους 59C μετα οτι και να βαλω βαραει προστασια το CPU δεν εχω καμια επιλογη πανω σε αυτο.Με Η100 ομως αυτες οι θερμοκρασιες και με αυτα τα ρευματα ειναι καπως... στο Θεο δεν ειναι?Αντε να πω δεν σηκωνει η μητρικη λογο VRM, η θερμοκρασια που κολλαει?Το συστημα ειναι απολυτα σταθερο μπορει να παιζει BF3 κτλπ με τις ωρες χωρις το παραμικρο προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούνιος 1, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Φιλε μου ολα οσα εχεις πει τα εχω τεσταρει, το μονο που δεν ειπα και ειναι δικια μου λαλακια ειναι οτι ειμαι πανω σε μια Asrock Extreme 3 (2 για την ακριβεια) η Sabertooth ειναι στο κουτι της ακομη μιας και δεν εχω ετοιμο το loop:dots: συχνοτητα δεν ριχνει με την καμια μεχρι και τους 59C μετα οτι και να βαλω βαραει προστασια το CPU δεν εχω καμια επιλογη πανω σε αυτο.Με Η100 ομως αυτες οι θερμοκρασιες και με αυτα τα ρευματα ειναι καπως... στο Θεο δεν ειναι?Αντε να πω δεν σηκωνει η μητρικη λογο VRM, η θερμοκρασια που κολλαει?Το συστημα ειναι απολυτα σταθερο μπορει να παιζει BF3 κτλπ με τις ωρες χωρις το παραμικρο προβλημα.ειναι δυσκολο να βαραει το cpu προστασια στους 60 βαθμους δε γινεται αυτο!! εκτος και αν η μητρικη δε μπορει να τον παιξει αλλα ουτε και σε στοκ δες αν εχουν κανα βιος νεο και δε τον βλεπει σωστα!!πχ σε ενα ι7 860 που επαιζα για νουμερα στο hwbot βαρουσε προστασια στους 99 βαθμουs και εριχνε συχνοτητα!!σου ειπα κλεισε το cool and quit το C1E το τurbo boost και γενικα ολα τα power saves της cpu μεσα στο βιος να μη ριχνει συχνοτητα η cpu να δουμε τι παιζει !! και δες prime 95 και cinebench 11.5 που παιζει μονο cpu load!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallen4ngel Ιούνιος 1, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Τα εχω κλεισει ολα :...: απο BIOS το τελευταιο παιζουν και οι 2. Τωρα το μονο που υπαρχει να κανω ειναι να κανω μια δοκιμη με την Sabertooth και αν εκει ολα ειναι οκ βλεπωντας και κανοντας με τα m/b. Υπαρχει περιπτωση αν VRM δεν σηκωνουν το cpu να του ανεβαζουν την θερμοκρασια? Αυτο δεν το εχω ξαναδει αλλα δεν εχω ξαναδει και αυτο που γινεται τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούνιος 1, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Τα εχω κλεισει ολα :...: απο BIOS το τελευταιο παιζουν και οι 2.Τωρα το μονο που υπαρχει να κανω ειναι να κανω μια δοκιμη με την Sabertooth και αν εκει ολα ειναι οκ βλεπωντας και κανοντας με τα m/b. Υπαρχει περιπτωση αν VRM δεν σηκωνουν το cpu να του ανεβαζουν την θερμοκρασια? Αυτο δεν το εχω ξαναδει αλλα δεν εχω ξαναδει και αυτο που γινεται τωρα σε μια asrock σχετικα φθηνη p55 μητρικη πιο παλια μου ειχε τυχει το εξης σε εναν intel ι7 860 !! δε μπορουσε να τον παιξη στα 4.0 σταθερα πχ στο prime 95 χωρις καποιο λογο εριχνε τη συχνοτητα αρκετα στο load στο τεστακι σε στοκ τη cpu δε ειχα ομως προβλημα ειναι προφανες οτι δε μπορουσαν τα vrm να κρατησουν το φορτιο στα 100% τους επεφτε παρα πολυ !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
atome Ιούνιος 1, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 το κακο ειναι οτι με το asrock 990fx extreme 3 ειναι οτι ειναι 4+1 power phase και κανενας δεν το συστηνει ειδικα για 8350..θα βρεις πολλα παραδειγματα στο νετ που αναφερουν το εν λογω throttling με το asrock, οταν αναβαθμισα και εγω σε 8350 αναγκαστηκα να αλλαξω mobo γιατι η διαχειριση του ρευματος ηταν ανεπαρκης απο το παλιο που ειχα..φυσικα με το sabertooth δεν τιθεται θεμα πιστευω Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallen4ngel Ιούνιος 1, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 το κακο ειναι οτι με το asrock 990fx extreme 3 ειναι οτι ειναι 4+1 power phase και κανενας δεν το συστηνει ειδικα για 8350..θα βρεις πολλα παραδειγματα στο νετ που αναφερουν το εν λογω throttling με το asrock, οταν αναβαθμισα και εγω σε 8350 αναγκαστηκα να αλλαξω mobo γιατι η διαχειριση του ρευματος ηταν ανεπαρκης απο το παλιο που ειχα..φυσικα με το sabertooth δεν τιθεται θεμα πιστευωΤα εχω δει σχεδον ολα μιας και το ψαχνω καμια βδομαδα τωρα το θεμα.Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι η θερμοκρασιες. Αντε και δεν σηκωνει πολλα πολλα ζεσταινονται τα VRM και βαρανε κοφτες, δεν μπορω να καταλαβω γιατι να βαραει 60c μεσα σε 1 λεπτο με την Η100.Αντε να πουμε οτι επιασαν και ζεστες τωρα αλλα με θερμοκρασια δωματιου 20-22c ειναι πολυ ανεβασμενα τα νουμερα.Ειμαι και με 1,5 pc τωρα δεν εχω τροφοδοτικο να βαλω την ASUS πανω εστω και με μαμα cooler να δω τι παιζει ακριβως.... και να μην σας κουραζω ολους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atome Ιούνιος 1, 2013 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 εγω με την Η100 με push n pull set up τωρα με τις ζεστες το socket temp παει στα 60-64 για πλακα και το core temp δεν παει πανω απο 50-54 και ειμαι και κλοκαρισμενος στα 4.5 με ρευμα 1.37 δεν νομιζω οτι τα 60c (στο socket οχι στους πυρηνες) ειναι υπερβολικα..με το sabertooth δεν θα εχεις throttle λογω vrms ετσι πιστευω Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallen4ngel Ιούνιος 1, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2013 Μαλιστα οποτε πρεπει να παρω αλλη μια :...:.Λεω να δω μηπως και μπορει να γινει κατι με την εγγυηση μιας και ειναι κριμα να μαζευω μητρικες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούνιος 2, 2013 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2013 ειναι θεμα με το σενσορα της μητρικης , μετραει τη θερμοκρασια στο socket και οχι στο cpu , το ιδιο θεμα εχω με μια asrock 970 extreme 4 με οτι ψυξη και να βαλω πανω , στοκ, nh-d14 , custom watercooling. εδω και ενα χρονο το ιδιο βιολι . απο τη στιγμη που το pc δουλευει οκ δεν ασχολουμαι πλεον , αλλα ειναι η τελευταια asrock που χρησιμοποιω εκτος ισως τη fatal1ty ή την extreme 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atome Ιούνιος 2, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2013 οποτε μπορουμενα συμπερανουμε οτι η ο σενσορας της μητρικης μετραει λανθασμενα τιμες θερμοκρασιας και μπαινει σε διαδικασια προστασιας του cpu ριχνοντας το ρευμα στιγμαια για να πεσει η θερμοκρασια κατω απο 60..βεβαια 60c στους πυρηνες να ειχε παλι δεν θα επρεπε πεφτει η asrock πιστευω ειναι περισσοτερο θεμα vrms για να μην ψηθουνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούνιος 2, 2013 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2013 οποτε μπορουμενα συμπερανουμε οτι η ο σενσορας της μητρικης μετραει λανθασμενα τιμες θερμοκρασιας και μπαινει σε διαδικασια προστασιας του cpu ριχνοντας το ρευμα στιγμαια για να πεσει η θερμοκρασια κατω απο 60..βεβαια 60c στους πυρηνες να ειχε παλι δεν θα επρεπε πεφτει η asrock πιστευω ειναι περισσοτερο θεμα vrms για να μην ψηθουνε δες ενα screenshot απο occt τη στιγμη που σε παιχνιδια και διαφορες εφαρμογες δεν μου παρουσιαζει προβληματα το αφηνω ετσι, και 4200 να βαλω τον επεξεργαστη τα ιδια , δεν παθαινει και τιποτα η μητρικη ,να τη στειλω να μου στειλουν καμια αλλη μπας και ειναι καλυτερη με τους σενσορες Link to comment Share on other sites More sharing options...
atome Ιούνιος 2, 2013 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2013 στα περισσοτερα games ο επεξεργαστης δεν παει ποτε 100% και στους 8 πυρηνες, ισως στο crysis,bf3 να μας πουνε οι ειδικοι, μονο prime/cinebench κλπ κλπ πανε 100% συνεχομενο load, στα games δεν υπαρχει θεμα..βεβαια ειναι και το ψυχολογικο στην μεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Ιούνιος 2, 2013 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2013 Οι ASRock 990&970 Extreme 3&4 το κάνουν αυτο με τους FX,είχα στην 970 Extreme3 έναν 8120 πριν κάτι μήνες αλλα δε έφτανα τους 60 σε ένα λεπτο,ήθελα κανα 15-20 λεπτά και το "φρένο" άρχιζε στους 64c.Στα 4300,όταν τον άφηνα μέχρι 4200 δεν το έκανε.Τα vrms όταν υπερφορτωθούν η μητρική κλείνει,άσχετα με την θερμοκρασία cpu και χρειάστηκε 1,50v στον FX για να γίνει αυτό.Δες μήπως δε πατάει καλά το block,τόση απότομη άνοδος θερμοκρασίας σε ένα λεπτό μου φαίνεται περίεργη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.