aqua Σεπτέμβριος 15, 2013 #701 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2013 Τοσο ψηλο που εισαι ο μοναδικος στο νετ με τετοιο score σε Haswell.Στα αλλα δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Δυνατος ο μπουμπουνας σου παντως. Τι batch ειναι ; Δεν ξερω αν ειναι δυνατος εχω δει τα παντα 2 μηνες τωρα,πχ τρεχει 1.275 cine στα 4.8 οταν γουσταρει ,απο την αλλη στα 1.33 μπορει να βγαλει και κανα error,πολυ φοβαμαι οτι ειναι θεμα θερμοκρασιας,παει αντιστροφως αναλογα η εξισωση,για παραδειγμα βγαζεις cine στα 4.8 με 1.3 max αλλα δεν βγαζεις με 1.4,τι σημαινει αυτο? Οτι δεν μπορει να διαχειριστει τη ζεστη,οπως εχω πει και σε προηγουμενο post μου ,αν ξεπερναει τους 75 η cpu οτι παραπανω δινουμε παει ακλαυτο,οσο πιο ζεστος ο cpu τοσο περισσοτερο ρευμα ζηταει,ειναι αντιστροφως αναλογη η κατασταση. Και που σαι το afterburner εστρωσε με το νεο update στο riva tunemanager αλλα μονο εσυ το επιασες τοτε τι εννοουσα Το σκορ αν ζοριστεις λιγο θα το πιασεις δεν ειναι κατι fake,μνημες θελει σωστα timings ιδιως στα tertiary ειναι πολυ σημαντικα για τον haswell περισσοτερο απο cas latency,ψαξε λιγο στο net και θα δεις,και φυσικα να εισαι απολυτα σταθερος εκει,αφου μπορεις να παρεις καλυτερα points με λιγοτερα mhz,γενικως θελει λιγο δουλιτσα ο haswell ,προσωπικα ακομα παιζω υστερα απο 2 μηνες με τα memory timings. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqua Σεπτέμβριος 15, 2013 #702 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2013 Αντε και μια τα batch,ο 4670κ full stable στα 4.4 με 1.33 για handbrake πραγματικο 8ωρο,αρα ψιλοκαλος και αυτος απ οτι βλεπω με τα κομματια που παιζουνε. print screen windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 16, 2013 #703 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 Τελικα σημερα μετα το delid δοκιμασες αν εισαι σταθερος στα 4,5 με 1.275v ;1.2735 στο BIOS και σταθερός στα 4.4GHz με manual settings παντού. Οι μνήμες στα 2400 με 11-13-13-32-2Τ για την ώρα.Έχω βγάλει ένα 3ωρο περίπου FPU test AIDA64 με 80-81 βαθμούς ΜΑΧ και συνεχίζω.Άντε να δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septic Σεπτέμβριος 16, 2013 #704 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 δανειστηκα τα timings απο το κιτ των F3-2933C12D-8GTXDG(12-14-14-35-2N) ανεβασα system agent,analog i/o,digital i/o και επαιξε ετσι ...Να με κοβει η μητρικη δυσκολο το βλεπω.Μαλλον ο imc του μπουμπουνα τελειωνει καπου εκει ή θελει παραπανω παιχνιδι στο bios.Τα timmings απο το 2933C12 δεν θα σου δουλεψουν. 3000+ παιζεις μονο με 125 strap ετσι και αλλιως. Με τις μνημες που εχεις δεν θα δεις 3κ+ με 1.65v. Δοκιμασε με 1.75v 12-15-15-35 να δεις αν bootαρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onlinemauros Σεπτέμβριος 16, 2013 #705 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 τελικά και εγώ πιστεύω (δεν ξέρω πολλά) σταθεροποιήθηκε το cpu στα 4.4 με 1.242 στο BIOS με θερμοκρασίες 78 max μετά από 3 ώρες prime95 (το σταμάτησα εγώ) και cinebench 9.66.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Σεπτέμβριος 16, 2013 #706 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 τελικά και εγώ πιστεύω (δεν ξέρω πολλά) σταθεροποιήθηκε το cpu στα 4.4 με 1.242 στο BIOS με θερμοκρασίες 78 max μετά από 3 ώρες prime95 (το σταμάτησα εγώ) και cinebench 9.66..Eισαι delided? Γιατι 78c μου φαινονται πολυ λιγοι.Κατεβασε το ibt και ριξε 10 loops στα 4096mb για πιο σιγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onlinemauros Σεπτέμβριος 16, 2013 #707 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 όχι normal είναι έπιασα 82 max στα 4.5 αλλά δεν ήταν σταθερό το pc ύστερα από 10 Minprime95 έβγαζε σφάλμα και έκανε επανεκκίνηση οπότε και το κατέβασα 4.4 με 78 maxοκ αν είναι το απόγευμα θα δοκιμάσω αυτό που λες..Πάντως φαίνεται να είναι σταθερό το μηχάνημα έτσι δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Σεπτέμβριος 16, 2013 #708 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 όχι normal είναι έπιασα 82 max στα 4.5 αλλά δεν ήταν σταθερό το pc ύστερα από 10 Minprime95 έβγαζε σφάλμα και έκανε επανεκκίνηση οπότε και το κατέβασα 4.4 με 78 maxοκ αν είναι το απόγευμα θα δοκιμάσω αυτό που λες..Πάντως φαίνεται να είναι σταθερό το μηχάνημα έτσι δεν είναι?Δεν ξερω μαν γιατι το prime δεν σκιζει το cpu οσο το ibt.Στο ibt με τα ιδια ρευματα παιζω και εγω και βαραω 90+ βαθμους με Η110. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onlinemauros Σεπτέμβριος 16, 2013 #709 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 Αμαν με ρίμαξες τώρα και εγώ νόμιζα ότι τελείωσε το παραμύθι το πήγα 4.4 σταθερά κιόλας (λέω ντάξει δεν ήταν και δύσκολο) άμα τρέξω τώρα αυτό το ibt και με αρχίσει τα νούμερα καήκαμε...:suicide2: το οτί έπαιξα κανά 8ώρο σερί black ops 2 σε multiplayer λέει τίποτα για την σταθερότητα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Σεπτέμβριος 16, 2013 #710 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 Αμαν με ρίμαξες τώρα και εγώ νόμιζα ότι τελείωσε το παραμύθι το πήγα 4.4 σταθερά κιόλας (λέω ντάξει δεν ήταν και δύσκολο) άμα τρέξω τώρα αυτό το ibt και με αρχίσει τα νούμερα καήκαμε...:suicide2:το οτί έπαιξα κανά 8ώρο σερί black ops 2 σε multiplayer λέει τίποτα για την σταθερότητα?? Αν βγαλεις ibt 10 loops δεν προκειται να σκαλωσει ποτε το cpu σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onlinemauros Σεπτέμβριος 16, 2013 #711 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 Αν βγαλεις ibt 10 loops δεν προκειται να σκαλωσει ποτε το cpu σου.ok αγορίνα thx θα κάνω μια δοκιμή το απόγευμα μόλις γυρίσω από δουλειά και επανέρχομαι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Σεπτέμβριος 16, 2013 #712 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 Αν βγαλεις ibt 10 loops δεν προκειται να σκαλωσει ποτε το cpu σου. Εντελώς εσφαλμένο αυτό, διάβασε αν θες τα προηγούμενα ποστ μου. Εμένα μου έβγαζε το ΙΒΤ AVX, αλλά κράσαρε στο Prime 95 έκδοση 279 (που έχει AVX) αλλά και στο OCCT (που επίσης έχει AVX). Στη δική μου περίπτωση, το πιο δύσκολο να περάσει ήταν το OCCT. Αν δεν με ένοιαζε η σταθερότητα σε αυτό, άνετα έβγαζε και μεγαλύτερη συχνότητα και με λιγότερο ρεύμα. Όλα αυτά αναλυτικά τα έχω πει παραπάνω, σε προηγούμενα ποστ μου. Προς τον φίλο [MENTION=30211]onlinemauros[/MENTION], έχεις ελέγξει αν το Prime που χρησιμοποιείς έχει AVX; Διότι κάποιες (παλαιότερες) εκδόσεις δεν είχαν, οπότε αυτές για τον Has είναι παιχνίδι ή αλλιώς τις έχει για πρωινό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onlinemauros Σεπτέμβριος 16, 2013 #713 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 Εντελώς εσφαλμένο αυτό, διάβασε αν θες τα προηγούμενα ποστ μου.Εμένα μου έβγαζε το ΙΒΤ AVX, αλλά κράσαρε στο Prime 95 έκδοση 279 (που έχει AVX) αλλά και στο OCCT (που επίσης έχει AVX). Στη δική μου περίπτωση, το πιο δύσκολο να περάσει ήταν το OCCT. Αν δεν με ένοιαζε η σταθερότητα σε αυτό, άνετα έβγαζε και μεγαλύτερη συχνότητα και με λιγότερο ρεύμα. Όλα αυτά αναλυτικά τα έχω πει παραπάνω, σε προηγούμενα ποστ μου. Προς τον φίλο @onlinemauros, έχεις ελέγξει αν το Prime που χρησιμοποιείς έχει AVX; Διότι κάποιες (παλαιότερες) εκδόσεις δεν είχαν, οπότε αυτές για τον Has είναι παιχνίδι ή αλλιώς τις έχει για πρωινό. Τώρα μου έκανες την καρδιά περιβόλι εσύ!! Άλλα κόλπα τώρα είναι αυτά???? πως το τσεκάρω αν έχει AVX? έχω δουλειά από ότι φαίνεται μόλις πάω σπίτι..!! PS occt δεν το δοκίμασα με το τελευταίο setup γιάτι πολύ "απαιτητικό" μου φάνηκε με το παραμικρό σφάλμα έβγαζε Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Σεπτέμβριος 16, 2013 #714 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 [MENTION=30211]onlinemauros[/MENTION]Αν περνας 20 loopes στο Linx με φουλ μνημη και ενα 3ωρακι prime95 (την εκδοση που εχει και avx) χωρις σφαλματα τοτε το συστημα σου ειναι stable σε πολυ μεγαλο βαθμο.Προσωπικα ετσι τεσταρω τα συστηματα μου και αν βγαζανε με επιτυχεια τα παραπανω "tests" ουδεποτε ειχα το παραμικρο θεμα σε καθημερινη χρηση.Σε μενα προσωπικα, το πιο "δυσκολο" να βγει χωρις errors ειναι το prime 95, η εκδοση με avx..4770κ δεν εχω αλλα πιστευω το ιδιο θα ισχυει και σε αυτο το cpu.Αν εχει τιποτα καινουργια κολπα ο 4770κ που δεν γνωριζω γιατι δεν το εχω ψαξει και ολας, μην δινεις σημασια στα γραφομενα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Σεπτέμβριος 16, 2013 #715 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 Εντελώς εσφαλμένο αυτό, διάβασε αν θες τα προηγούμενα ποστ μου.Εμένα μου έβγαζε το ΙΒΤ AVX, αλλά κράσαρε στο Prime 95 έκδοση 279 (που έχει AVX) αλλά και στο OCCT (που επίσης έχει AVX). Στη δική μου περίπτωση, το πιο δύσκολο να περάσει ήταν το OCCT. Αν δεν με ένοιαζε η σταθερότητα σε αυτό, άνετα έβγαζε και μεγαλύτερη συχνότητα και με λιγότερο ρεύμα. Όλα αυτά αναλυτικά τα έχω πει παραπάνω, σε προηγούμενα ποστ μου. Προς τον φίλο [MENTION=30211]onlinemauros[/MENTION], έχεις ελέγξει αν το Prime που χρησιμοποιείς έχει AVX; Διότι κάποιες (παλαιότερες) εκδόσεις δεν είχαν, οπότε αυτές για τον Has είναι παιχνίδι ή αλλιώς τις έχει για πρωινό. Tι να σου πω εγω παντα με ibt επαιζα επειδη εχει avx και καιει το cpu και δεν ειχα ποτε προβλημα. Το prime δεν το τρεχω απο εποχες 920 γιατι δεν ειχε avx και δεν τσιτωνε τον cpu. O φιλος για να λεει 78c προφανως και δεν εχει εκδοση με avx.. Οποτε ας τρεξει οτι θελει αρκει να εχει avx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onlinemauros Σεπτέμβριος 16, 2013 #716 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 @onlinemaurosΑν περνας 20 loopes στο Linx με φουλ μνημη και ενα 3ωρακι prime95 (την εκδοση που εχει και avx) χωρις σφαλαματα τοτε το συστημα σου ειναι stable σε πολυ μεγαλο βαθμο.Προσωπικα ετσι τεσταρω τα συστηματα μου και αν βγαζανε με επιτυχεια τα παραπανω "tests" ουδεποτε ειχα το παραμικρο θεμα σε καθημερινη χρηση.Σε μενα προσωπικα, το πιο "δυσκολο" να βγει χωρις errors ειναι το prime 95, η εκδοση με avx..4770κ δεν εχω αλλα πιστευω το ιδιο θα ισχυει και σε αυτο το cpu.Αν εχει τιποτα καινουργια κολπα ο 4770κ που δεν γνωριζω γιατι δεν το εχω ψαξει και ολας, μην δινεις σημασια στα γραφομενα μου.Επείδη δεν έχω (είχα) επαφή με το άθλημα, για το linx φαντάζομαι εννοείς φουλ μνήμη τα 8gb που έχω εγώ για παράδειγμα στο σύστημα μου έτσι? το 3ωράκι το φάγαμε στο prime95 αλλά δεν ξέρω αν ήταν το avx edition το οποίο θα τσεκάρω μόλις γυρίσω. PS ευχαριστώ παίδες για την βοήθεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Σεπτέμβριος 16, 2013 #717 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 Επείδη δεν έχω (είχα) επαφή με το άθλημα, για το linx φαντάζομαι εννοείς φουλ μνήμη τα 8gb που έχω εγώ για παράδειγμα στο σύστημα μου έτσι? το 3ωράκι το φάγαμε στο prime95 αλλά δεν ξέρω αν ήταν το avx edition το οποίο θα τσεκάρω μόλις γυρίσω. PS ευχαριστώ παίδες για την βοήθεια!!Aυτο εννοω φουλ, 8gb στην δικη σου περιπτωση, οσα εχεις!Υ.Γ Αν εβγαλες 3ωριτσες στο prime που λες (μιλαμε ομως για το prime που περιλαμβανει και avx ετσι?) τοτε ειμαι σιγουρος οτι κατα 99% βγαζεις και Linx.Αν ομως τις 3 ωρες τις εβγαλες με παλια εκδοση prime που δεν εχει avx, θεωρησε το τεστ που εγινε ως μη γενομενο.Αυτο ειναι το Prime 95 με avx.Prime95 27.9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 16, 2013 #718 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 Τι σκατένια πλατφόρμα και τι σκατένιοι επεξεργαστές.1) Overclocking: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. To overclocking στους Haswell είναι πραγματικά για κλάματα. 4.3GHz με 1.262 με τις θερμοκρασίες κοντά στους 81-82 με delid. Χωρίς αυτό, παίζαμε στο 100αρικο. ΞΕΦΤΥΛΑ. Και δεν μιλάμε απλή ψύξη, αλλά για Noctua HD-U14S.2) RAID controller. O Intel ICH10R και οι μετέπειτα εκδόσεις ήταν controller που φημίζονταν για ένα πράγμα... access times. Στον haswell αυτό χάθηκε. Σίγουρα δεν υπάρχει scaling αφού από 3 SSD και πάνω οι επιδόσεις σε μερικές περιπτώσεις είναι καλές και σε μερικές είναι για κλάμματα. Σύνδεσα από 2 ως 6 SSD πάνω στον onboard raid controller. Μετά τα 3 drives τα access times πηγαίνουν στο θεό, εκεί που με 2 drives είναι στον πάτο.Καραγκιοζάκια. Το ήξερα πως είναι μ@λ@κί@ να αγοράσω, απλά είπα μήπως και...Σκεφτόμουν να αλλάξω το bench μηχάνημά μου, αλλά δεν πρόκεται, ούτε για αστείο. ΓΕΛΟΙΟΙ, ε ΓΕΛΟΙΟΙ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Σεπτέμβριος 16, 2013 #719 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 [MENTION=30211]onlinemauros[/MENTION], http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/updated-avx-support-linx-and-intelburntest-110172.html δες εδώ και κατέβασε ότι χρειάζεσαι για δοκιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Σεπτέμβριος 16, 2013 #720 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2013 για μενα τους Αsswell πρέπει να τους κοιτάνε μόνο όσοι είναι με οτιδήποτε παλαιότερο από sandy bridge . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.