Jump to content

Intel i7 Haswell 4770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

• Replies 959
  • Created
  • Last Reply

Γνωμη μου δεν αξιζει καποιος να "σφαξει" καινουργιο cpu, αν το κανει μονο και μονο με σκεπτικο το παραπανω performance.

Στο overclock αντε να μπορεις να δουλευεις και 100mhz πιο ψηλα συκριση με non-delid, επειδη θα εχεις headroom οσο αφορα τις θερμοκρασιες.

Aπο κει και πανω θα τρωει "πορτα"το ιδιο το cpu αν δεν θελει να ανεβει, δεν παει να δουλευει σε full load και με 50 βαθμους.

Το θεμα στους 4770κ ειναι να πεσεις σε καλουτσικο κομματι ωστε να μπορεις να δουλευεις τουλαχιστον στα 4,5Ghz 24/7 γιατι τα περισσοτερα απο αυτα τα cpu βγαινουν απο μπανανιες οχι απο εργοστασιο:hehe:

Ολα θεμα τυχης/κομματιου ειναι σε αυτα τα cpu και οι αποκλισεις απο κομματι σε κομματι ειναι τραγικες..

Με το delid θεωρω οτι χανεις σημαντικοτερα πραγματα (εγγυηση cpu, αξια μεταπωλησης, πιθανοτητα αν κατι δεν παει καλα να παει το cpu στον καλαθο των αχρηστων) απο αυτα που κερδιζεις(αντε να κερδισες και 100mhz oc για 24/7:p).

Φυσικα αν καποιο δεν τον νοιαζουν ολα τα παραπανω και το κανει απλα για το χομπι/εμπειρια, τον σφαζει χωρις δευτερη σκεψη:T:

Ο δικός μου πάντως πατάτα πρέπει να είναι. Με 1.2375 τον άφησα να τρέχει OCCT στα 4300. Στα 1.275 ξεκίνησε να τρέχει στα 4500MHz και σταμάτησε λόγω θερμοκρασιών (100+).

Αύριο delid για να δούμε σοβαρές θερμοκρασίες.

Ψύξη: Noctua U14S.

Η Intel έκανε χοντρή μ@λ@κί@.

Με το delid έπεσε η θερμοκρασία 21 βαθμούς. To overclocking από την άλλη δεν βελτιώθηκε σχεδόν καθόλου.

Φόλα ο Haswell για O/C.

Τελικα σημερα μετα το delid δοκιμασες αν εισαι σταθερος στα 4,5 με 1.275v ;

καλημέρα ρε παίδες έχω την z87x-d3h με 4770k άσχετος με το oc αλλά ήθελα να ασχοληθώ και κατέληξα στο παραπάνω set για αρχή..

χωρίς να κουράζω από αυτά που διαβάζω από εσάς εδώ το πήγα το cpu στα 4.5 με 1.235

στο cinebench έβγαλε 9.86 αλλά πως θα ξέρω αν είναι σωστό το pc και για 24/7 ?

Max temp στο cine 70 με H100i

φίλε μου δοκίμασα OCCT και μου έδινε άκυρα στα πρώτα 10 sec ανέβασα στο 1.250

πάλι το ίδιο στα πρώτα 15sec,ε μετά έτρεξα ένα prime που το είχα ξαναδεί κάπου και για 10 λεπτά δεν έβγαλε τίποτα αλλά το σταμάτησα, τι βλέπεις? :confused:

Noob question:

3770Κ@4800Mhz+16GB@ 1600Mhz vs 4770K@3900Mhz(stock)+8GB@2800Mhz

Αν εξαιρέσουμε την συχνότητα στις μνήμες (που είναι υπερ του Haswel) που από όσα λέγονται εδω μέσα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, δεν είναι λίγο άδικος συναγωνισμός;

Αν και (αυτό που μάλλον εννοείς) φαίνεται οτι Haswel@stock=Ivy@4800 + 2 seconds :p

Noob question:

3770Κ@4800Mhz+16GB@ 1600Mhz vs 4770K@3900Mhz(stock)+8GB@2800Mhz

Αν εξαιρέσουμε την συχνότητα στις μνήμες (που είναι υπερ του Haswel) που από όσα λέγονται εδω μέσα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, δεν είναι λίγο άδικος συναγωνισμός;

Αν και (αυτό που μάλλον εννοείς) φαίνεται οτι Haswel@stock=Ivy@4800 + 2 seconds :p

Μια πιο δικαιη συγκριση στο συγκεκριμενο bench ...

ew72.jpg

Μεγαλες διαφορες Ivy vs Has και εδω ...

ecn8.jpg

Σιγα την μεγαλη διαφορα βρε Γιαννη:p

Η αναμενομενη διαφορα ειναι, εμενα που μ αρεσουν και τα ποσοστα, βλεπω οτι ο haswell ειναι εδω 10% ταχυτερος clock to clock απο τον ivy(8% για την ακριβεια ειναι η διαφορα)..

yze3.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Την πατσιζει πανω κατω αυτη την διαφορα ο Ivy, αν βαλεις στην εξισωση και την παραμετρο οτι ο ivy κλοκαρει λιγο ψηλοτερα:p

Την πατσιζει πανω κατω αυτη την διαφορα ο Ivy, αν βαλεις στην εξισωση και την παραμετρο οτι ο ivy κλοκαρει λιγο ψηλοτερα:p

Πανο πρεπει να βλεπεις ποσο ευκολα μπορεις να πατσιζεις τις διαφορες.

Φτασαμε να βλεπουμε ιδια νουμερα μολις μια γενια διαφορα επεξεργαστων και 500MHz πιο κατω. :T:

Πανο πρεπει να βλεπεις ποσο ευκολα μπορεις να πατσιζεις τις διαφορες.

Φτασαμε να βλεπουμε ιδια νουμερα μολις μια γενια διαφορα επεξεργαστων και 500MHz πιο κατω. :T:

Γιαννη, δεν "πιανω" τον συλλογισμο σου για να ειμαι ειλικρινης..

Τι εννοεις ιδια νουμερα και 500mhz κατω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.