Jump to content

Intel i7 Haswell 4770K Εντυπώσεις/Μετρήσεις

LazyGreek

Recommended Posts

Επειδή από χθές κάπως με προβλημάτισε ο csaris. Λέτε να κάνω βλακεία αν πάω σε Ζ87 Sabertooth ?. Στο net οι απόψεις διίστανται...:hmm:

ΥΓ: Το θέμα είναι ότι έχω πάρει ήδη RAM που ταιριάζει (εμφανισιακά) γάντι με αυτή.

Corsair Vengeance Memory CMZ8GX3M2A1600C9G 8GB 1600MHz CL9 DDR3 Two Module Kit | Skroutz.gr

• Replies 959
  • Created
  • Last Reply
Επειδή από χθές κάπως με προβλημάτισε ο csaris. Λέτε να κάνω βλακεία αν πάω σε Ζ87 Sabertooth ?. Στο net οι απόψεις διίστανται...:hmm:

ΥΓ: Το θέμα είναι ότι έχω πάρει ήδη RAM που ταιριάζει (εμφανισιακά) γάντι με αυτή.

Corsair Vengeance Memory CMZ8GX3M2A1600C9G 8GB 1600MHz CL9 DDR3 Two Module Kit | Skroutz.gr

Haswell και 1600άρες; :hmm:

Οι Mαλαισιανες μπανανες ειναι καλυτερες απο τις Costarikanes προς το παρων...

Δεν ηξερα οτι βγαζανε μπανανες μονο μαΐμούδες !!!

1.056v

Το VID δε ειναι και τοσο σιγουρο οτι θα παει ενα κομματι.Το δικο μου εχει 1.04 και ειναι ελαχιστα χειροτερο απο του [MENTION=10015]csaris[/MENTION]. Βεβαια 4.8 to χειμωνα θα bencharei λογικα :pleasantry:

Εσύ με πας αλλού τώρα... Θα με κόψουν λες ? Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει αισθητή διαφορα 1600-1800.

Προφανώς αναφέρετε σε 2400 κι επάνω.

Αλίμονο αν σήμερα σε νέα αγορά πας σε 1600 και haswell

Κοίτα τι παίρνεις με ελάχιστα χρήματα παραπάνω.

Τώρα για το χρώμα που θες να συνδυάσεις είναι άλλη υπόθεση.

Συμβουλή μου:Μην θυσιάζεις το κάτι καλύτερο για να δέσεις τα χρώματα.Κάποτε θα το βρεις μπροστά σου.

http://www.skroutz.gr/s/1749067/G-Skill-TridentX-F3-2400C10D-8GTX.html

Και ακόμα καλύτερες αυτές.

http://www.skroutz.gr/s/2665028/G-Skill-TridentX-8GB-2x4GB-DDR3-2400MHz-Dual-Kit.html

Προφανώς αναφέρετε σε 2400 κι επάνω.

Αλίμονο αν σήμερα σε νέα αγορά πας σε 1600 και haswell

Κοίτα τι παίρνεις με ελάχιστα χρήματα παραπάνω.

Τώρα για το χρώμα που θες να συνδυάσεις είναι άλλη υπόθεση.

Συμβουλή μου:Μην θυσιάζεις το κάτι καλύτερο για να δέσεις τα χρώματα.Κάποτε θα το βρεις μπροστά σου.

G.Skill TridentX F3-2400C10D-8GTX | Skroutz.gr

Και ακόμα καλύτερες αυτές.

G.Skill TridentX 8GB (2x4GB) DDR3-2400MHz Dual Kit | Skroutz.gr

Εξαρτάται τι θες να κάνεις, αν benchαρεις και θες απόλυτα νούμερα πάρε 2400, σε όλα τα αλλα δεν θα δεις διαφορά απο 1600. Πάρε καλύτερα περισσότερη ram.

Ο δικός μου πάντως πατάτα πρέπει να είναι. Με 1.2375 τον άφησα να τρέχει OCCT στα 4300. Στα 1.275 ξεκίνησε να τρέχει στα 4500MHz και σταμάτησε λόγω θερμοκρασιών (100+).

Αύριο delid για να δούμε σοβαρές θερμοκρασίες.

Ψύξη: Noctua U14S.

Ο δικός μου πάντως πατάτα πρέπει να είναι. Με 1.2375 τον άφησα να τρέχει OCCT στα 4300. Στα 1.275 ξεκίνησε να τρέχει στα 4500MHz και σταμάτησε λόγω θερμοκρασιών (100+).

Kρατα κανενα σημειο αναφορας ειτε απο τεμπς ειτε απο ταση ..ετσι για την ιστορια.

Βγάλτον στο μπαλκόνι. :p

Παιδες οτι w/c και να κανει κανεις κανεις, χωρις σφαξιμο (delid) τσαμπα παει.

Με το Η110 οταν βλεπω στο ibt 95C το μπλοκ ειναι χλιαρο και ο αερας απο τους ανεμιστηρες κρυος... Θυμαμαι με το Η50 στον 920 εκαιγε το ψυγειο!!

Το νου σου στα vrm αν πας με μεταλλικη παστα.

9klz.jpg

Δυστηχως τραγικη σαβουρα το cpu. Δοκιμασα 3-4 πραγματακια, τρεχει max stable στα 4,2ghz με 1,26v. Για 4,3ghz θελει πανω απο 1,3v :-( Εχει φυγει αεροπορικος εξω απο το παραθυρο. Παμε για αλλο!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

Χα! Άρα δεν είμαι ο μόνος! Και έλεγα τι διάολο συμβαίνει! :tomato:

Παιδες οτι w/c και να κανει κανεις κανεις, χωρις σφαξιμο (delid) τσαμπα παει.

Με το Η110 οταν βλεπω στο ibt 95C το μπλοκ ειναι χλιαρο και ο αερας απο τους ανεμιστηρες κρυος... Θυμαμαι με το Η50 στον 920 εκαιγε το ψυγειο!!

Ευτυχής κάτοχος 4770Κ εδώ και δύο ημέρες! Λέω ευτυχής γιατί η μετάβαση από Q6600 κ 4gb μνήμης στον 4770Κ και τα 32gb είναι... αστρονομικού επιπέδου! Επίσης και ο SSD μου τώρα δουλεύει σε sata3 οπότε, είχαμε π.χ. εγκατάσταση του Office 2010 σε... δευτερόλεπτα, του Photoshop σε λιγότερο από ένα λεπτό και άλλα... παλαβά για τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου!

Τώρα όσον αφορά συχνότητες, ρεύματα και θερμοκρασίες... Τον έβαλα στο xmp profile των μνημών (2133) και η Asus εφάρμοσε αυτόματα το sync all cores στα 3.9 Ghz. Έτρεξα ένα 10λεπτο Aida και είδα ρεύματα μέχρι 1,286 στο CPUZ και στο HWinfo και θερμοκρασίες μέχρι και 86 βαθμούς (!!) στο Real Temp. Είμαι με custom υγρόψυξη με ένα διπλό και ένα μονό ψυγείο και αντλία 600άρα. Το ίδιο ακριβώς σύστημα είχα και στον Q6600 με μόνη διαφορά το waterblock, που λόγω ασυμβατότητας του παλιού πήρα το EK Supremacy Full Nickel. Με το ίδιο σύστημα ψύξης λοιπόν, ο 6600 υπερχρονισμένος στα 3600 (50% πάνω!! ) έπιανε μέχρι 75 βαθμούς σε οποιοδήποτε τεστ και εφαρμογή, που σημαίνει ότι το κύκλωμά μου είναι υπερικανό για απαγωγή θερμοκρασιών.

Αυτό λοιπόν που εμφανώς παρατήρησα στον 4770Κ, είναι ότι ο αέρας που βγαίνει από τα ψυγεία ΔΕΝ είναι καυτός, απλά θερμός. Με τον 6600 δεν αντεχόταν με τίποτα ο καυτός αέρας, ήταν κλίβανος, σε βαθμό που τον Ιούλιο και Αύγουστο έριχνα το overclocking, διότι δεν άντεχα καν να είμαι στο δωμάτιο, από την πόρτα του δωματίου σε απόσταση δύο μέτρων από το PC ένιωθες τον απίστευτα θερμό αέρα (δεν έχω κλιματιστικό στο δωμάτιο).

Αυτό σημαίνει ότι ο Haswell πάσχει από απαγωγή θερμότητας προς το block, με άλλα λόγια οι μλκίες της Intel με την πάστα. Ο επεξεργαστής δεν μπορεί να διώξει την θερμοκρασία του προς το IHS και την ψύχτρα που εμείς βάζουμε.

Στο 1,280V που δουλεύει τώρα ο CPU με όλα στα αυτόματα, φιλοδοξώ να τον ανεβάσω στα 4,2-4,3 GHz. Παραπάνω σε ρεύμα δεν πρόκειται να πάω. Ωστόσο το Oveclocking θα γίνει αργότερα, θέλω πρώτα να δουλέψω λίγο το σύστημα, να το ευχαριστηθώ!

Μία από τα ίδια! Γενικές λοιπόν οι διαπιστώσεις για τα χάλια της Intel με τις πάστες! :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.