Jump to content

Προτασεις για βελτιωση (μειωση) καταναλωσης ρευματος

icy20

Recommended Posts

Το nas είναι nas και το pc είναι pc. Τι ακριβώς συγκρίνουμε;

40 ευρώ κοστίζει ένα corsair vs 350 ή ένα 300αρι bequiet. Προφανώς δεν χρειάζεται 500αρι. Και παλι το efficiency θα είναι πολύ καλύτερο από αυ΄το που έχει τώρα.

Εκτος απο nas-->φθορα δισκων κτλ και αφου μενει ανοιχτο μονο για τορρεντ γιατί δεν επενδύεις σε ενα seedbox η σε ενα Vip account ακομα καλυτερα?Ουτε ρευμα ουτε φασαρια ουτε κοστος nas.

[MENTION=1392]GeorgeVasil[/MENTION] σωστός, αλλά κι αυτό σε τι κόστος πάει;

Και η πρόταση μου προς τον ΤS:

Αν το τροφοδοτικό σου είναι κάποιο no-name, αντικατέστησέ το με κάποιο επώνυμο υψηλού efficiency.

Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο, ένα 300αρι φτάνει και περισσεύει. Θα κερδίσεις αρκετά απο κει και θα εξασφαλίσεις

και τη μακροζωία του συστήματος.

Good thinking, SSD, 8GB RAM, i3 και όλα αυτά πάνω σε τροφοδοτικό του κιλού :p

Κάπου εδώ άρχισαν τα "επιχειρήματα":

Μάλιστα δλδ θα κάνει απόσβεση της νέας αγοράς σε 3 χρόνια

Με ποιο ακριβώς σκεπτικό έβαλες τα 3 χρόνια;

Ντάξει μπορεί να σκεφτεί να βάλει και φωτοβολταϊκά μόνο για το κατεβαστήρι :)

:giveup:

Λογικό επιχείρημα.

Όποιος εκνευρίζεται και μάλιστα χωρίς λόγο δεν έχει επιχειρήματα.

Hot streak!

'Όντως όλα αυτά μπορεί να μην είναι κατανοητά εξαρχής αλλά απ αυτό μέχρι να

φτάνουμε να χαρακτηρίζουμε οποιοδήποτε αντίθετης γνώμης ποστ "τρολάρισμα"

υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αυτά ισχύουν για όλους τους χρήστες που θέλουν να μιλάνε

σοβαρά. Για έναν διαχειριστή ισχύουν δύο φορές.

Έχεις δίκιο, δεν έχω χαρακτηρίσει την άποψη σου, αλλά τον τρόπο σου όπως εξηγώ παραπάνω.

Το nas είναι nas και το pc είναι pc. Τι ακριβώς συγκρίνουμε;

40 ευρώ κοστίζει ένα corsair vs 350 ή ένα 300αρι bequiet. Προφανώς δεν χρειάζεται 500αρι. Και παλι το efficiency θα είναι πολύ καλύτερο από αυ΄το που έχει τώρα.

Αν δεν απατώμαι για 80+ πιστοποίηση είτε είναι bronze/gold/silver/platinum το ελάχιστο load ορίζεται στο 10%. Κάτω από το 10% υπάρχει το χάος και δεν λαμβάνεται στα σοβαρά η καλή ή κακή απόδοση ενός τροφοδοτικού. Για να δεις διαφορά με PSU σε πολύ χαμηλά loads με το σκεπτικό σου θες digital PSU που θα σου βγει κουκουρούκου από τιμή ή πολύ καλό ποιοτικό, αναλογικό τροφοδοτικό. Και πάλι αυτό που θα γλυτώσει θα είναι μερικά watts (άντε 2-3W). Αν βάλεις το κόστος αγοράς και την απόσβεση στη συνάρτηση δεν φαίνεται καλή λύση.

Επίσης επώνυμα τροφοδοτικά σε τόσο χαμηλά watts που να υποστηρίζουν και τα σύγχρονα πρότυπα ATX είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και με δύσκολη διαθεσιμότητα σε Ελληνική αγορά.

[MENTION=1392]GeorgeVasil[/MENTION] σωστός, αλλά κι αυτό σε τι κόστος πάει;

Για ενα χρονο Vip δεν νομιζω να ξεπερναει τα 60-70€ .Για Seedbox αν πει οτι θελει να φτιαξει ratio για ενα χρονο και ασχοληθει,2-3 μηνες φτανουν πιστευω. Οποτε το κοστος ειναι αστειο..:flower:

Αυτο το PSU εχω τελικα:

Cooler Master: GX 550W

Κοιταξτε αν ειναι να μου παρει 3 χρονια να κανω αποσβεση δεν με ενδιαφερει γιατι σε 3 χρονια αν εχω πιτσιρικι ετσι και αλλιως θα τα κλεινω τα pc κτλ... Πραγμα που μπορω να κανω και τωρα τα βραδια, και ας εχω νυχτερινο κατι θα γλυτωνω οπως και να εχει...

[MENTION=43]icy20[/MENTION] πούλα το i3-pc και πάρε ένα καλό nas (qnap ή synology). Μόλις δείς τι μπορεί να κάνει αυτό το σκ@τουλάκι και πόσο χρήσιμο είναι ενώ ταυτόχρονα καίει μόνο το απολύτως απαραίτητο ρεύμα (7-8watt + δίσκο/δίσκους) θα πάθεις.

Για μένα και τον γείτονα μου (το μοιραζόμαστε) είναι:

• DLNA server (σε tv/κινητα)
  • backupερια
  • torrent client
  • proxy server (βγαίνω από αυτόν στο ιντερνετ που έχει μεγάλη ταχύτητα αλλά δυστυχώς μεγάλο ping, και ο γειτονας συνδέται στο δικό μου wifi απο το οποίο έχει το μισο ping σε gaming)
  • photo/music station
  • το δικό σου cloud απεριόριστο = access στα περιεχόμενα από όπου και αν βρίσκεσαι αρκεί να έχεις internet.

και μπορεί να κάνει και άλλα και άλλα και άλλα, όρεξη να έχεις και ανάγκες :p Δες τι add-ons παίρνουν τα synology & qnap

DSM 4.2 Packages - Synology Inc. Network Attached Storage - NEW NAS Experience

QNAP Systems, Inc. - Network Attached Storage (NAS) - Resources - App Center (QPKG)

Εγώ ψάχνομαι τώρα να δώ πως θα βρώ ένα x86 ΝAS (αντί για arm) σε καλή τιμή τα οποία είναι ακριβότερα, μόνο και μόνο για να φτιάχνω τα δικά μου appications/add-ons σε C# mono και για να το δουλεύω και σαν multimedia player.

Ωραια πες οτι το παιρνω αυτο. Μετα πρεπει να φτιαξω αλλο pc για να μπαινω στο internet γιατι να καθομαι να αφηνω ανοιχτο το i7 + gtx670 + 16gb + 850W + 3 HDD + SSD νομιζω θα μου βγει ακομα πιο ακριβα το ρευμα αφου οταν ειμαι σπιτι browseαρω πολυ συχνα...Ξεχασα να πω επισης και το αναφερω τωρα οτι απο το pc αυτο κανω stream μεσω δικτυου ταινιες και tv series που βλεπω ειτε στο σαλονι με το HTPC ειτε στο υπνοδωματιο με το WD TV...

Το NAS έχει DLNA οπότε αν υποστηρίζει η τηλεόραση ή το home theater θα μπορείς να τραβάς ταινίες και ότι άλλο θες να δεις απευθείας από το NAS.

Τώρα το ρεύμα που τραβάει το σύστημα σου σε idle ή σε low load όπως browsing δεν είναι τόσο πολύ όσο νομίζεις. Δες το σύστημα της υπογραφής μου. Σε browsing μαζί με την οθόνη, εξωτερικούς σκληρούς και σκ@τουλ@κια αξεσουάρ που έχω το UPS μετρά κάτω από 90W πραγματική κατανάλωση. Όταν πάω σε 3D εφαρμογές ανεβαίνω πάνω από τα 350W. Η εξοικονόμηση που θα κάνεις από αλλαγή υπολογιστή και χρήση για browsing είναι μηδαμινή αρκεί να μην έχεις απενεργοποιήσει τα power saving features στο BIOS της μητρικής σου.

Τώρα... έβαλεσ όλες τις παραμέτρους στην εξίσωση. Δύσκολη!!

Έτσι ήμουν και εγώ πριν 2-3 χρόνια. Τώρα είμαι με phablet (Note2) + laptop + nas + gaming pc (το οποίο ανοίγω σπάνια). Μετά την αγορά του qnap και την αναβάθμιση της tv (σε smart tv ώστε να μην χρειάζομαι htpc) πούλησα το htpc και το μουλάρι-pc 24/7 που είχα για browsing + torrents. Δεν μου χει λείψει κανένα από τα 2 πάντως.

Αν θες οικονομια πας σε nas απο τη στιγμη που το θες ανοιχτο 24/7 και αναλογα τις αναγκες σου διαλεγεις το καταληλο.

Επισης ειναι μικρα σε ογκο χαμηλες καταναλωσεις με μεγαλες δυνατοτητες.

Ακομα καποια συνδεονται και με wifi , οποτε μπορεις να το χωσεις οπου θες χωρις καλωδια.

Οσο για τα seedbox θα πρεπει να δινεις απο 10€/μηνα και πανω για να πεις οτι εχεις κατι καλο, εκτος και αν πας στα ποιο φτηνα και σου κατσει λαχειο.

wifi σε NAS δεν βολεύει. :crazy_pilot:

Είναι από τα λίγα πράγματα που αξιοποιούν το gigabit ethernet. Το δικό μου βαράει άνετα 40-45ΜΒ/sec με έναν red 3TB αλλίως με fast ethernet πέφτεις κάπου στα 11.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.