Jump to content

Προβλημα με μνημη RAM .....

Manolas7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπερα παιδια θα θελα τη βοηθεια σας γιατι ειμαι ψιλοασχεχετος .....

Λοιπον εχω σταθερο υπολογιστη με αυτα τα χαρακτηριστικα 31044284.png

και θελω να βαλω ακομα μια καρτα μνημης 1gb λογο οτι ο υπολογιστης μου ειναι αργος.

Αγορασα καποια με χαρακτηριστικα DDR2 SDRAM και 1GB οπως γραφει η μιτρικη μου.

Το προβλημα ειναι οτι την βαζω διπλα στην αλλη (την 512 που εχει πανω)και παω μετα ιδιοτητες υπολογιστη και βλεπω συνολο 1gb ενω επρεπε να δειχνει κανονικα 1.5gb.

Τους αλλαζω θεση αλλα τιποτα.Βγαζω την 512 και βαζω την 1 που αγορασα και μου την βλεπει σαν 512 ....

Καπου διαβασα κατοπιν οτι περνει μονο double sided μνημες.

Πως μπορω να βρω και να παραγγειλω μια του γιγα ?

Την καρτα την αγορασα απο εδω E-SHOP.GR: RAM

αλλα δεν διευκρινιζει στα χαρακτηριστικα για double sided.

Αν καποιος γνωριζει θα το εκτιμουσα να με βοηθουσε ....

Tα χαρακτηριστικά δεν φαίνονται...

Ποιό μπόρντ έχεις ;;;

Note: Use of a Double-Sided memory module (the single chip is 512 Mbit) is required if you wish to install a 1 GB memory module.

Κοινώς αν πήρες single sided μνήμη, είναι ασύμβατη.

Tα χαρακτηριστικά δεν φαίνονται...

Ποιό μπόρντ έχεις ;;;

Gigabyte GA-8VM800PMD-775

Κοινώς αν πήρες single sided μνήμη, είναι ασύμβατη.

Gigabyte GA-8VM800PMD-775

Σωστα μεσα απο το e-shop που παραγγειλα πως θα δω τωρα που δεν γραφει πια ειναι double sided ?

Καμια βοηθεια?

Να μου βρειτε μια να την αλλαξω ......

Για να δεις αν είναι double-sided απλά δες αν έχει τσιιπάκια μνήμης και από τις δύο πλευρές.

Για τη μνήμη που ήδη έχεις, κάνεις αυτό που είπε ο kostas213

Από τη λίστα του e-shop πάντως, oι 2 πρώτες δεν έχουν χαρακτηριστικά στον κατασκευαστή,η Patriοt είναι single-sided και οι Muskin επίσης χωρίς χαρακτηριστικά.

Το site της Kingston γράφει πως έχουν 8 τσιπακια , άρα κι αυτές single-sided.

Σε ποιά περιοχή είσαι ?

Για τη μνήμη που ήδη έχεις, κάνεις αυτό που είπε ο kostas213

Από τη λίστα του e-shop πάντως, oι 2 πρώτες δεν έχουν χαρακτηριστικά στον κατασκευαστή,η Patriοt είναι single-sided και οι Muskin επίσης χωρίς χαρακτηριστικά.

Το site της Kingston γράφει πως έχουν 8 τσιπακια , άρα κι αυτές single-sided.

Σε ποιά περιοχή είσαι ?

Φιλε μου καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον ...

Πηρα αυτη PATRIOT PSD21G800816 1GB DDR2 800MHZ PC2-6400 - RAM - η οποια δεν κανει (μου την δειχνει 512)

Για τα τσιπακια ξερω οτι πρεπει να εχουν και απο τις 2 πλευρες για να ειναι double sided.

Αλλα δεν βγαζω ακρη με τα χαρακτηριστικα ...

Μηπος θα μπορουσες να μου πεις ποια να παρω για να τους δωσω την αλλη πισω ?

Ευχαριστω ! Μενω Χιο

Μία στο εκατομμύριο, ποια έκδοση BIOS έχεις; Γιατί στο site της μητρικής σου το τελευταίο update (εν έτει 2007) έλεγε memory compatibility update.

Φιλε μου καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον ...

Πηρα αυτη PATRIOT PSD21G800816 1GB DDR2 800MHZ PC2-6400 - RAM - η οποια δεν κανει (μου την δειχνει 512)

Για τα τσιπακια ξερω οτι πρεπει να εχουν και απο τις 2 πλευρες για να ειναι double sided.

Αλλα δεν βγαζω ακρη με τα χαρακτηριστικα ...

Μηπος θα μπορουσες να μου πεις ποια να παρω για να τους δωσω την αλλη πισω ?

Ευχαριστω ! Μενω Χιο

Αυτή που πήρες, γράφει στο site της εταιρίας, όπως σου είπα :

PC2-6400 (800MHz) Data Rate

240-Pin Dual in-line memory module

Unbuffered

1 Rank single-sided module

7.8US Refresh Interval (8192 CYCLES/64MS)

1.8V Power Requirement

Τώρα, γιο το ποιά σου κάνει, αν δεν γράφει η εταιρία, μπορείς να δοκιμάσεις από άλλο κατάστημα και να πάς επι τόπου να την δείς.

Εκτός κι αν σε εξυπηρετήσουν στο e-shop και σου πουν αυτοί τι είναι (single / double )

Μία στο εκατομμύριο, ποια έκδοση BIOS έχεις; Γιατί στο site της μητρικής σου το τελευταίο update (εν έτει 2007) έλεγε memory compatibility update.

Δεν γνωριζω.Αν μου πεις πως το βλεπω θα σου πω

Ειμαι λιγο εως αρκετα ασχετος

Αυτή που πήρες, γράφει στο site της εταιρίας, όπως σου είπα :

Τώρα, γιο το ποιά σου κάνει, αν δεν γράφει η εταιρία, μπορείς να δοκιμάσεις από άλλο κατάστημα και να πάς επι τόπου να την δείς.

Εκτός κι αν σε εξυπηρετήσουν στο e-shop και σου πουν αυτοί τι είναι (single / double )

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν βγαζω ακρη με τις εταιριες και γι αυτο 8α 8ελα τη βοηθεια σας για το πια τελικα πρεπει να παραγγειλω ....

Ευχαριστω ξανα ...

Κατέβασε αυτό , ξεζίπαρέ το , τρέξτο και θα το δείς στην καρτέλα Mainboard

Βοήθεια ευχαρίστως να σου δώσουμε, αλλά εφόσον δεν γράφει η εταιρία τί είναι, πώς να ξέρουμε ? Μόνο αν τις δείς από κοντά.

Αυτή γράφει ότι είναι double-sided.

http://www.transcendusa.com/support/dlcenter/jetram/product/Pdf/JM800QLJ-1G_2345_s.pdf

Κατέβασε αυτό , ξεζίπαρέ το , τρέξτο και θα το δείς στην καρτέλα Mainboard

Βοήθεια ευχαρίστως να σου δώσουμε, αλλά εφόσον δεν γράφει η εταιρία τί είναι, πώς να ξέρουμε ? Μόνο αν τις δείς από κοντά.

Αυτή γράφει ότι είναι double-sided.

http://www.transcendusa.com/support/dlcenter/jetram/product/Pdf/JM800QLJ-1G_2345_s.pdf

ΦΙΛΕ μου αυτη που μου λες στο E-Shop ειναι double-sided ? Που το βρηκες?

25457306.png

57784735.png

55751036.png

55696439.png

Σας ευχαριστω και ελπιζω να βγαλουμε ακρη ....

Σου έδωσα το link ακριβώς από κάτω. Άνοιξε το αρχείο pdf και δες , γράφει :

The JM800QLJ-1G consists of 16pcs 64Mx8bits DDR2 SDRAMs in 60 ball FBGA packages

Δεκαέξι (16) τσιπάκια σύνολο, 8 από κάθε πλευρά.

ΒIOS όπως θα είδες στην καρτέλα Mainboard που πόσταρες, έχεις την F5 έκδοση.

Εδώ θα βρείς και την F6 να κατεβάσεις.

Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του manual της μητρικής σου για να αναβαθμίσεις το BIOS.

Σου έδωσα το link ακριβώς από κάτω. Άνοιξε το αρχείο pdf και δες , γράφει :

Δεκαέξι (16) τσιπάκια σύνολο, 8 από κάθε πλευρά.

ΒIOS όπως θα είδες στην καρτέλα Mainboard που πόσταρες, έχεις την F5 έκδοση.

Εδώ θα βρείς και την F6 να κατεβάσεις.

Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του manual της μητρικής σου για να αναβαθμίσεις το BIOS.

Φιλε μου σε υπερευχαριστω καταρχιν.Καπου που γραφει στο manual ----

Bi-directional Differential Data-Stro be (Single -ended data-strobe is an optional feature) --- δεν ειναι τιποτα ε (γιατι γραφει για single) ?

Aαααααα και κατι τελευταιο για το Bios Update ποιο ακριβως κατεβαζω και οδηγιες (ειναι ευκολο?απλα τρεχω το αρχειο?)?

Σορι και παλι αν γινομαι κουραστικος αλλα ειμαι λιγο ασχετος ...

Σ ευχαριστω και παλι ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.