mikelos Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2013 Εβγαλα εναν δισκο ssd sumsung 840 απο εναν σταθερο για να τον βάλω σε ενα ολοκαινουργιο σύστημα.Κούμπωσα μονο το dvd και τον σκληρο στην sata3 θυρα και εκανα boot from cd με το προγραμμα SSD SECURE ERASE.Αναγνωριζει κανονικα τον ssd αλλα μολις πας να κανεις erase λεει οτι ειναι σε frozen state και οτι πρεπει χωρις να κανεις power off να βγαλεις το καλωδειο sata και να το ξανα κουμπώσεις.Μετα σε παει σε DOS οπου πατας την εντολή SEGUI0.exe για να ξεκινηση το προγραμμα ξανα.Αλλα το κακό είναι οτι τον πάλι κάνει τα ίδια.Δοκίμασα και σε sata2 τιποτα.Δοκίμασα και σε IDE παλι τιποτα.Τωρα κατεβάζω το Parted Magic να δω μήπως κανω δουλειά απο εκει.
Trexx Μάϊος 31, 2013 #2 Μάϊος 31, 2013 Δεν κάνουμε secure erase στους ssd. Μπορεί να μπρίκαρε ο δικός σου και να μη στρώνει.Γιατί μπούταρες απο κει? Win δεν ήθελες να στήσεις; γράψε ένα live cd με το gparted μπας και...
mikelos Μάϊος 31, 2013 Author #3 Μάϊος 31, 2013 Μα δεν προλαβα να κάνω και τιποτα.Στο ξενα forum διαβασα οτι δεν κανουμε φορματ στον ssd αλλα τον σβηνουμε με το προγραμμα αυτό.Εκει διάβασα οτι το παθαίνουν πολλοι ssd αυτο.Ελπίζω αν έπαθε κατι να περνά στην εγγυηση
knight_77 Μάϊος 31, 2013 #4 Μάϊος 31, 2013 Εχω κανει απειρες φορες secure erase σε ssd χωρις κανενα προβλημα.Επειδη δεν το διευκρινιζεις το sata καλωδιο το αφαιρεσες μετα?
mikelos Μάϊος 31, 2013 Author #5 Μάϊος 31, 2013 Οταν εκανα κλικ για να κανω το erase τοτε μου ειπε οτι ειναι frozen και μου εγραφε οδηγίες για το πως θα λειτουργήση.Και εγραφε να βγαλω το sata εν λειτουργια και να το ξανα ξκουμπωσω μετα απο μερικα δευτερολεπτα.Αλλα παλι τιποτα
knight_77 Μάϊος 31, 2013 #6 Μάϊος 31, 2013 Ριξε μια ματια εδω: How to securely erase an SSD drive | How To - CNET Προσωπικα παντα με sleep ο ssd μου ξεπαγωνε
vagsk Μάϊος 31, 2013 #7 Μάϊος 31, 2013 Και ο plextor m5p κάνει περίπου τα ίδια. Αν ζητήσεις secure erase επειδή είναι encrypted τα data ζητάει ότι και ο δισκός σου. Νομίζω ότι τον αφαίρεσα live από το ρεύμα και τον ξανακούμπωσα και προχώρησε κανονικά η διαδικασία από το πρόγραμμα του που έκανε secure erase.
mikelos Μάϊος 31, 2013 Author #8 Μάϊος 31, 2013 κατά τύχη το ιδιο οδηγο ακολούθησα και νομίζω οτι ξεκόλησε o δίσκος.Τώρα κάνω εγκατάσταση win.7 και ελπίζω να πανε ολα καλα
mikelos Μάϊος 31, 2013 Author #9 Μάϊος 31, 2013 Ολα ΟΚ:fun:Τελικά ο οδηγός είναι άψογος που πρότεινε και ο knight77.Μετά απο πόση ώρα μόνο το sleep τον ξεκόλησε:hi:
gdp77 Ιούνιος 1, 2013 #10 Ιούνιος 1, 2013 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί εξαρχής χρειάστηκε secure erase καί όχι ένα απλό quick format.
mikelos Ιούνιος 1, 2013 Author #11 Ιούνιος 1, 2013 Formatting an SSD is a really bad idea. It marks all the blocks as used, and thus interferes with the wear-levelling. Don't do it. When you define a partition on an SSD, make sure you choose "quick format".One good reason to use Secure Erase is to undo the damage that a regular format does
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.