Jump to content

CORSAIR HYDRO SERIES H100I

The Spirit

Recommended Posts

Καλησπέρα. Περιμένω αυτή την υδρόψυξη αλλά έχω μια απορία.

Επειδή θα τοποθετηθεί στο top αυτού του κουτιού που έχω THERMALTAKE VN300M1W2N CHASER MK-I FULL TOWER BLACK - - CASES -

το κουτί στο πάνω μέρος έχει 2 ανεμιστήρες 200mm οι οποίοι βάζουν τον αέρα μέσα στο κουτί.

Όταν τοποθετήσω την υδρόψυξη οι ανεμιστήρες θα τον βγάζουν προς τα έξω.

Θα υπάρχει πρόβλημα με τους 2 ανεμιστήρες που βρίσκονται στην κορυφή του κουτιού και θα βάζουν τον αέρα μέσα?

5734482562_66734e9f7f_z.jpg

Από το σχηματάκι φαίνεται ότι οι 2 πάνω ανεμιστήρες βγάζουν αέρα (εκτός και αν το έχεις αλλάξει)

Δύο λύσεις βλέπω

-βγάζεις τους 2x200mm και αφήνεις μόνο αυτούς της Η100i

ή

-βάζεις και τους 2x200mm να βγάζουν επίσης δηλαδή push pull configuration.

Να αφήσεις τους 2x200mm να βάζουν και τους 2x1200 της Η100i να βγάζουν δεν θα είναι και το καλύτερο setup.

Η φωτογραφία ήταν απλά για να δείξω πως περίπου λειτουργεί ο αέρας σε αυτό το κουτί.

Οι δικοί μου ανεμιστήρες βάζουν τον αέρα μέσα (έτσι ήταν μόλις το αγόρασα).

Ποια λύση πιστεύεις θα έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα από πλευρά απόδοσης?

Υπάρχει και τρίτη λύση

Να αντικαταστήσεις τους 2x200mm με 2x120mm και να πας σε push pull πάλι

Από το review εδώ http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/corsair-hydro-series-h100i-review-120081.html?garpg=5

και τους πίνακες μπορείς να δεις αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα διαφορετικά configurations.

Επίσης δεν γνωρίζω αν χωράει με 4 ανεμιστήρες η H100i στην πάνω πλευρά του κουτιού σου μιας και αυτό εξαρτάται και από την μητρική σου.Περίμενε να την πάρεις και δες αν χωράει και με τους 4 πανω.Αν όχι άλλαξε θέση στους 2x200mm και βάλτην μόνο με τα δικά της πάνω.

"Να αφήσεις τους 2x200mm να βάζουν και τους 2x1200 της Η100i να βγάζουν δεν θα είναι και το καλύτερο setup"

Τι ακριβώς εννοείς μ' αυτό? Δε θα έχει τις επιδόσεις που πρέπει από άποψη θερμοκρασιών?

Καλησπέρα. Περιμένω αυτή την υδρόψυξη αλλά έχω μια απορία.

Επειδή θα τοποθετηθεί στο top αυτού του κουτιού που έχω

το κουτί στο πάνω μέρος έχει 2 ανεμιστήρες 200mm οι οποίοι βάζουν τον αέρα μέσα στο κουτί.

Όταν τοποθετήσω την υδρόψυξη οι ανεμιστήρες θα τον βγάζουν προς τα έξω.

Θα υπάρχει πρόβλημα με τους 2 ανεμιστήρες που βρίσκονται στην κορυφή του κουτιού και θα βάζουν τον αέρα μέσα?

Θα έχεις 2x200 να βάζουν και τους 2x120 που έχει η H100i να βγάζουν με το ψυγείο στην μέση.Για φαντάσου η ροή σου πως θα είναι προς τα μέσα ή προς τα έξω?Όποιοι ανεμιστήρες νικήσουν?Για αυτό και δεν είναι σωστό για την απόδοση.

Αν βάλεις 4 ανεμιστήρες θα πρέπει να έχουν την ίδια κατεύθυνση ροής αέρα όχι αντίθετη

Confused with push pull 360 rad

attachment.php?attachmentid=56602&stc=1&d=1369959468

post-1215-1416077417,5868_thumb.png

Παίδες καλησπέρα σας,

Έχω το εξής πρόβλημα.

Έχω την H100i και το led στην cpu δεν δουλεύει.

Έχω βάλει-βγάλει το Corsai Link2 τουλάχιστον 5 φορές αλλά τπτ !:fie::fie::fie:

Γνωρίζει κάποιος, κάτι για το θέμα, και αν ναι πως το λύνουμε ?

Φίλε μου εγώ δεν το έχω εγκαταστήσει ακόμα στο κουτί γιατί περιμένω τον 3770k αλλά την δοκίμασα στο benchtable μου και λειτουργούσε μια χαρά.

Σίγουρα έχεις συνδέσει όλα τα καλώδια σωστά?

Φίλε μου εγώ δεν το έχω εγκαταστήσει ακόμα στο κουτί γιατί περιμένω τον 3770k αλλά την δοκίμασα στο benchtable μου και λειτουργούσε μια χαρά.

Σίγουρα έχεις συνδέσει όλα τα καλώδια σωστά?

Είναι τοποθετημένο σωστά.

• 2 weeks later...

Την πηρα και εγω. Για να δουλεψει καταρχας, πρεπει να εχεις συνδεσει το USB της ψυκτρας, στη μητρικη.(πολλοι δεν το ξερουν). Επισης, με το λογισμικο το οποιο κατεβαζεις, εχει δεξια ενα μενου, που λεει Led Display(Κατηγορια options). Αν δεν βρεις ακρη,μας ξαναλες.

Την πηρα και εγω. Για να δουλεψει καταρχας, πρεπει να εχεις συνδεσει το USB της ψυκτρας, στη μητρικη.(πολλοι δεν το ξερουν). Επισης, με το λογισμικο το οποιο κατεβαζεις, εχει δεξια ενα μενου, που λεει Led Display(Κατηγορια options). Αν δεν βρεις ακρη,μας ξαναλες.

Και το usb έίναι συνδεδεμένο και το led dsplay έχω πειράξει αλλά τπτ !:TD:

• 3 weeks later...

Για εμένα φίλε μου από μπροστά και από τα πλάγια βάζεις αέρα με όσο μεγαλύτερο ανεμιστήρα μπορείς και από πίσω και από πάνω βγάζεις τον αέρα πιστεύω θα κάνει δουλειά...από κάτω δεν έχει νόημα να βάζεις αέρα γιατί αν δεν έχεις και φίλτρο τότε θα μπαίνει και αρκετή σκόνη.

• 2 weeks later...

Τελικά έκανα RMA και μου έστειλαν καινούρια.

Έβαλα και 4xBitFenix Pro BitFenix Spectre Pro PWM Black System Fan 120mm σε push-pull διάταξη.

Το θέμα είναι οτι με θερμοκρασία δωματίου 28 βαθμούς και θερμοκρασία motherboard 31 με νορμάλ χρήση, μου γράφει οτι είναι 40 βαθμούς η cpu...είναι λογικό ?:hmm:

Και να φανταστείτε οτι αυτήν την στιγμή μέσα στο κουτί για airflow υπάρχουν 6 φουρφούρια.

2 fans 200χ200χ30 στην οροφή σε pull

1 fan 200x200x30 στο πλάι σε push

1 fan 200x200x20 μπροστά σε push

1 fan 140x140x25 στο πίσω μέρος σε pull

1 fan 120x120x23 στον πάτο σε push.

Κι εμένα φίλε μου με 2 ανεμιστήρες Corsair SP120 Quiet Edition 38-40 βαθμούς χτυπάει η cpu.

Το μόνο ενοχλητικό είναι ένα μικρός θόρυβος της αντλίας που και που (στα αφτιά μου δεν είναι ενοχλητικός, μόνο σε απολύτη ησυχία το καταλαβαίνεις).

Ορίστε και μερικές photo απ την εγκατεστημένη corsair h100i

post-29852-1416077563,4021_thumb.jpg

post-29852-1416077563,9856_thumb.jpg

post-29852-1416077564,0254_thumb.jpg

Κι εμένα φίλε μου με 2 ανεμιστήρες Corsair SP120 Quiet Edition 38-40 βαθμούς χτυπάει η cpu.

Το μόνο ενοχλητικό είναι ένα μικρός θόρυβος της αντλίας που και που (στα αφτιά μου δεν είναι ενοχλητικός, μόνο σε απολύτη ησυχία το καταλαβαίνεις).

Ορίστε και μερικές photo απ την εγκατεστημένη corsair h100i

Το έχεις πουσάρει και σου βγάζει αυτήν την θερμοκρασία (38-40)?

Γιατί το να έχω εγώ αυτήν την θερμοκρασία με τον 8350 που είναι θερμός το ψιλοκαταλαβαίνω αλλά με τον 3770 όχι.

Τι θερμοκρασία χώρου έχεις και τι θερμοκρασία σου λέει το motherboard ?

Τι εννοείς φίλε μου αν το έχω "πουσάρει"?

Θερμοκρασία δωματίου έχω από 25-30 ανάλογα, τώρα όσον αφορά τις θερμοκρασίες δες παρακάτω τι μου εμφανίζει το AI Suite II.

Βέβαια το πρόγραμμα τις corsair μου εμφανίζει πάντα 2-3 βαθμούς παραπάνω (δε ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό).

post-29852-1416077564,5247_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.