Jump to content

AthlonXP : Ειναι ψοφιος ο επεξεργαστης ή η μητρικη?

Blinky

Recommended Posts

Ειχα δωσει στη θεια μου ενα παλιο μηχανημα για να μπαινει internet, με AthlonXP 1700+ και μια μητρικη Chaintech 7VJL apoggee με KT333 chipset.

Προχτες μου ειπε οτι εκλεισε ενω δουλευε, και δεν ξανανοιγει. Παω να το δω και δε μπορω να το κανω να boot-αρει...

Τροφοδοτικο και καρτα γραφικων δεν ειναι, ουτε μνημες γιατι αναλογα με το πως τις βαλω αλλαζουν τα beeps οποτε σε καποια θεση τις βλεπει σωστα. Οποτε ειναι ή μητρικη ή επεξεργαστης.

Στο παρελθον οταν μου εχει χαλασει μητρικη, περνουσαν τα ρευματα και γυρνουσαν ανεμιστηρακια κλπ αλλα δεν αντιδρουσε καθολου ουτε beeps ουτε τιποτα... Τωρα ακουγονται κανονικα beeps και μαλλιστα διαφορετικα αν πειραξω πχ τις μνημες... Αυτο με οδηγει στο συμπερασμα οτι ισως ειναι ο επεξεργαστης?

Απο την αλλη ο επεξεργαστης ειναι το πιο δυσκολο να ψοφησει....αλλα μιλαμε και για επεξεργαστη 10ετιας+...

Σε μια προσπαθεια να σθγουρεψω οτι ειναι ο επεηξεργαστης τον εβγαλα εντελως και πηγα να το ξεκινησω να δω αν θα κανει τα ιδια beeps αλλα εκει δεν εκανε τιποτα....οποτε δεν ξερω.

Γενικα με τις μνημες "σωστα", κανει ενα beep στην αρχη και μετα απο 10sec κανει συνεχεια γρηγορα beeps...

Μπορει κανεις να με διαφωτησει? Οχι τιποτα αλλο αλλα εχω βρει εναν 2400+ με 8 ευρω απο ebay και αμα ειναι ο επεξεργαστης να τον παρω να ξεμπερδευει να μην πληρωνει για νεο συστημα κλπ....

Υπάρχουν error codes ανάλογα με τα beep σε μητρικές.

Όπως τα γράφεις δεν είναι ο επεξεργαστής. Μητρική ίσως. Εικόνα έχεις; Την κάρτα γραφικών την κοίταξες;

Αποσυνέδεσε και ότι άλλο υπάρχει πάνω στο σύστημα, floppy, DVDRW κτλ και άσε μητρική, μνήμες, επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Τον δίσκο μπορείς να τον δοκιμάσεις και σε άλλο σύστημα. Δεν θα ήταν περίεργο κάποιο από τα περιφερειακά να έχει χαλάσει και δίνοντας του ρεύμα να βραχυκυκλώνεις τα πάντα.

Τα εχω κανει τα παραπανω χωρις αποτελεσμα...

Ομως τωρα ψαχνοντας στο net για τα beep codes των Award bios εφτασα στο εξης :

Award BIOS Beep Codes - BIOS Central

Το τεταρτο που λεει πιθανον ειναι αυτο που μου συμβαινει....οποτε λεω να δωσω τα 8 ευρω για τον 2400+ και αμα δεν εφταιγε ο CPU τι να πω δε πειραζει θα τον κανω ενθυμιο της εποχης, δε χαθηκε ο κοσμος για τα 8ε...

• 2 weeks later...

δεν συμφερει να ασχοληθεις αλλο με τετοια πλατφορμα, πουλα -αν μπορεις, οτι μπορεις, και οτι πιασεις- και κοιτα καμια μεταχειρισμενη πλατφορμα 775. αν εχεις μνημες πανω απο 512Μεγα μπορεις να τις πουλησεις σε καλη τιμη

Ρίξε καμιά ματιά σε ricardo.gr και emarket.gr μήπως βρεις τίποτα σε φθηνό και μεταχειρισμένο αν και δεν αξίζει. Με ελαφρώς περισσότερα χρήματα πας σε 775 και είσαι άρχοντας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.