Jump to content

προβλημα με οπτικη ειναι σε logitech z905.. παρακαλω τα φωτα σας.. αρχαριος εδω! :)

sobi

Recommended Posts

καλησπερα,

ενας φιλος εστησε ενα μηχανημα για το δωμα του και η μητρικη εχει optical output..

αγορασαμε λοιπον καλωδιο για να συνδεσουμε τον υπολογιστη στα logitech z906 ..

μεχρι εδω καλα..

αφου λοιπον εγκαταστησαμε λογισμικο οδηγους κλπ και το μηχανημα δουλευε μια χαρα εχοντας ηχο το πηγαμε σπιτι του φιλου μου να το τοποθετησουμε αυτη την φορα οχι με audiojack αλλα με optical..

στα windows ενω δειχνει να παιζει κανονικα και να μην αντιμετωπιζω καποιο προβλημα τα ηχεια αρνουνται πεισματικα να βγαλουν ηχο...

το μονο που εκανα ηταν να ορισω την optical as a default device.

μετα απο πολλες προσπαθειες τιποτα...

ξερει κανεις κατι επι του θεματος.?

να αναφερω οτι δοκιμασαμε 2 καλωδια οπτικης ινας τα οποια στο ps3 μια χαρα δινουν ηχο στα ηχεια...

τι λ@@@κια εχω κανει ???

ευχαριστω...

Δες την οπτική ίνα αν φέρνει φως. Δεν συγχωρεί τσακίσεις του "καλωδίου" κατά τη μεταφορά από τον έναν χώρο στον άλλο. Επίσης βεβαιώσου ότι έχει κουμπώσει καλά το βύσμα και στα 2 άκρα.

στο πανελ των ηχειων δεν εχει καποια ενδειξη οτι εχει συνδεθει κατι...

μονο το λαμπακι για πιο input εχεις επιλεγμενο...

post-22530-1416077412,4234_thumb.jpg

γενικα το βρισκω λιγο τραβηγμενο να παιζουν ολα τα υπολοιπα jack της μητρικης και η οπτικη ινα να αρνειται πεισματικα...

λοιπον , επειδη ειναι σαββατοκυριακο και ειχα και ελευθερο χρονο εγιναν οι δοκιμες στα συγκεκριμενα ηχεια και με ενα αλλο συστημα και οταν συνδεθηκαν με οπτικη ινα δουλευαν κανονικα!

η ερωτηση μου ειναι η εξης...

γινεται να δουλευει η καρτα ηχου του συστηματος κανονικα και να ειναι χαλασμενη η οπτικη ινα ?

ρωταω και θα ηθελα την απαντηση σας για να κινησω διαδικασιες για rma ...

δοκιμασα ολους τους drivers νεους/παλιους αλλα τιποτε...

Γιατί να μην γίνεται;

Η οπτική έξοδος είναι ουσιαστικά ένα πολύ απλό κύκλωμα που τραβάει 5V τάση από την μητρική και παίρνει με ένα 2wire καλώδιο το σήμα ψηφιακά από την κάρτα ήχου.

Κάτω δεξιά όμως στο εικονίδιο δείχνει κανονικά το ανεβοκατεβασμα της έντασης.. Ρωτάω για να μην ξηλωνω μητρική άδικα και να παιδευόμαστε τσαμπα:-( ..

Sent from Sobi's GNeX

Δυστυχώς αυτό δεν είναι ενδεικτικό ότι κάτι δουλεύει σωστά. Αυτό που βλέπεις είναι αυτό που έχει επεξεργαστεί η κάρτα ήχου και όχι τι φτάνει τελικά στην οπτική. Αν δεν έβλεπες το σήμα εκεί τότε το πρόβλημα ήταν γενικότερα στην κάρτα ήχου και όχι ειδικότερα στην οπτική.

Αν θες να το σιγουρέψεις δοκίμασε με άλλο καλώδιο(οπτική ίνα) να συνδέσεις κάποιο άλλο σύστημα ηχείων πάνω στην μητρική σου. Είναι δύσκολο αλλά θα έχεις 100% διάγνωση χωρίς να ξηλώσεις μητρική.

Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικα καλώδια.. Οπότε θέμα καλωδίων όπως και drivers πιστεύω. Το μόνο που μένει είναι κανένα bug των Windows που δεν το πολύ πιστεύω. Δλδ δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση γιατί να είμαι μόνο εγώ κομματάκι χλωμό..

Η να έχει πρόβλημα η μητρική

:-)

Το πιο επικρατεστερο

Sent from Sobi's GNeX

Drivers δεν επηρεάζουν την οπτική.

Με 3 διαφορετικά καλώδια πόση γκαντεμιά πλέον ώστε να είναι και τα 3 χαλασμένα.

Βug των windows δεν παίζει. Δεν παρεμβαίνει λειτουργικό πέρα από την επιλογή της οπτικής σε "συσκευές αναπαραγωγής" από την taskbar.

Ναι.. Είναι στάνταρ μητρική.. Τα καλώδια τα δοκίμασα όλα στο κατεβαστηρι της υπογραφής μου και δουλεύουν όλα άψογα.. Οπότε από Δευτέρα ξήλωμα και rma

Sent from Sobi's GNeX

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.