Jump to content



Recommended Posts

Μετά από χρόνια με η καρτούλα μου Xfi elite pro δε λειτουργούσε σωστά σε Win 7/8 64. Χρησημοποιούσα και

Pax drivers αλλά μετα απο restart έχανε όλες τις ρυθμίσεις. Έτσι έριξα παραγγελία στην Sound Blaster Zx....

Ήθελα ρωτήσω αν το scout mode είναι το ίδιο με το cmss 3d που είχε η xfi μαζί με headphones. Σε games το cmss 3d είχε φοβερή απόδοση σε enemies positioning !!

Link to comment
Share on other sites

Μετά από χρόνια με η καρτούλα μου Xfi elite pro δε λειτουργούσε σωστά σε Win 7/8 64. Χρησημοποιούσα και

Pax drivers αλλά μετα απο restart έχανε όλες τις ρυθμίσεις. Έτσι έριξα παραγγελία στην Sound Blaster Zx....

Ήθελα ρωτήσω αν το scout mode είναι το ίδιο με το cmss 3d που είχε η xfi μαζί με headphones. Σε games το cmss 3d είχε φοβερή απόδοση σε enemies positioning !!

Εξαρταται το game προσωπικα στο BF3 με scout mode τις ρυθμισεις του audio της Xonar στα BF settings ειναι χαλαρα χειροτερη απο Xfi με CMSS 3D.Στο λεω γιατι αυτη εχω τωρα καθως η xfi μου παρεδωσε πνευμα.Γενικα ειναι ανετα ενα σκαλι παρακατω σε gaming με ακουστικα, το μονο που θελω να δοκιμασω ειναι κανενα counterstrike που εχει καλυτερο positioning σαν game λογω engine, αν και εκει απ οσα διαβαζω το CMSS υπερτερει.

Που ειναι καλυτερη?Mουσικες ακροασεις ισως ταινιες κυριως λογω dialog plus enhancement αν βλεπεις μετρια ηχου cam streams και γενικα σε χρηση desktop.Eπισης ισως να ειναι οτι την συνηθισα λιγο αλλα εχουν νομιζω και ενα προβλημα οι οδηγοι γιατι πεφτει το sound quality με το καιρο(πολυς κοσμος επεστρεψε τις Z,ZX μετα το μηνα πανω στο amazon).Bεβαια βγηκε ενα νεος οδηγος πριν κανα 2 βδομαδες.Θα κανω και κανενα format καποια στιγμη και θα σου πω σιγουρα.Επισης εχει τρομερη αποδοση στις χαμηλες συχνοτητες θα ευχαριστηθεις γλυκο μπασο καθαρο με ενα καλο set ηχειων woofer.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται το game προσωπικα στο BF3 με scout mode της ρυθμισεις του audio της Xonar στα

εχει scout mode h Xonar? Μάλλο λες την creative ότι έχεις! Κρίμα γιατί περίμενα να είναι τουλάχιστον ισάξιο με μία τεχνολογία κοντά 10ετίας

Link to comment
Share on other sites

εχει scout mode h Xonar?

OΧΙ. Δε καταλαβες.

Tις ρυθμισεις στο BF3 της Xonar. Ποτε δε ειχα asus καρτα ηχου απλα εβαλα τις ρυθμισεις για καλυτερο soundstage - quality στο BF3

GstAudio.AudioQuality 4

GstAudio.SoundSystemSize 71 klp

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται ότι θα τη δώσω όπως έρθει...και θα πάω για καμιά άλλη. Το κακό είναι με όλες τισ παλιές κάρτες η υποστήριξη twn drivers σε win 7/8 και θα με βόλευε πολύ μαζί με το ρυθμιστή έντασης που έχει. Επίσης να ανφέρω ότι έχω για amp to fiiO QOGIR-E09K

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ριχτης μια δοκιμη που εχεις πιο προσφατη εικονα(ακουστικη :D) απο την XFi και την δινεις μετα.

Κυριως σε positional audio, γιατι οι γνωμες διιστανται.Πολλοι τα ριχνουν στο μαπα ηχο του BF3 που οταν γινεται χαμος δε ακους τιποτα ουσιαστικα, εγω μαλλον πιστευω το game ακουγεται καλυτερα σε dolby headphone

Απλα το παλιο καλο CMSS 3D λογω του οτι ειναι οτι καλυτερο σε αλγοριθμο ειχε ικανοποιητικη ποιοτητα μετα το patch που βελτιωσαν λιγο τα βηματα κ.λ.π

Βεβαια να λεμε του καισαρως τα καισαρι μεχρι τα XP μια χαρα ηταν η Creative εσπερνε σε positional σε ολα τα games και ηταν ακομα καλυτερη σε games που ποστηριζαν και EAX .Η microsoft εκανε την @ ρia με τα win vista /7/8

Παρεπιπτοντως εγω εχω logitech 5500,Superlux 668B και Sennheiser HD595.

Link to comment
Share on other sites

το scout mode ειναι αλλο πραγμα... στην ουσια φαντασου το (αυτο ακριβως ειναι δηλαδη) σαν μια preset ρυθμιση στο eq για να αναδειξει ενα ευρος συχνοτητων.

η "εξελιξη", ας το πουμε ετσι, του cmss 3d στις νεες καρτες της creative ειναι το SBX Surround.

Σιγουρα το bf3 δεν ειναι και οτι καλυτερο στο να βγαλεις συμπερασμα για το ποσο καλο positioning "βγαζει" μια καρτα ηχου...

Και εγω την Zx την εχω στη wishlist παντως. Θα με βολεψει αρκετα και το "χειριστηριο" που εχει.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να είναι έτσι..γιατί στα διάφορα review που διαβάζω έχουν το scout σαν 3δ sound. Aπό screens του software των drivers δε δείχνει πάντως κάτι για SBX Surround..εκτός και αν δεν το καταλαβαίνω εγώ.

Βασικά δε παίζω BF αλλά τα cod (cod2-bo1&2)

Link to comment
Share on other sites

Είμαι με X-fi Titanium και δεν έχω συναντήσει πρόβλημα με drivers σε win7. Βέβαια θέλει προσοχή όταν κάνεις update drivers. Για την Zx το σκέφτομαι και εγώ. Το κορυφαίο είναι ότι η onboard μου χρησιμοποιεί το THX Pro Studio που έχουν και οι Core3D οπότε από software έχω μια μικρή γεύση.

Λίγο πολύ σπό reviews φαίνονται δίπλα-δίπλα οι 2 κάρτες με την Zx να είναι λίγο καλύτερη σε ήχο και την X-fi ελαφρώς καλύτερη σε 3D positioning ...

Link to comment
Share on other sites

το cmss3d εχει πλεονεκτημα μονο στο cod2 λογω directsound, (εφοσον δεν υπαρχει προβλημα με το ALchemy φυσικα ) στα αλλα cod ειναι καθαρα θεμα προσωπικης προτιμησης imo.

Υπαρχει ενα μικρο προβαδισμα στην xonar γιατι γενικα εχουν καλυτερο DAC απο τις απλες x-fi, επισης το DH τους ειναι πιο παραμετροποιησιμο απο το x-fi headphone cmss3d και λιγοτερο "φονικο" οσον αφορα την αλλοιωση της ποιοτητας του ηχου, σε συγκριση παντα με το να επαιζες το ιδιο παιχνιδι σε σκετο stereo.

Το THX pro studio θεωρειται fail, για το sbx surround δεν εχω προσωπικη εμπειρια (ακομα) αλλοι λενε οτι προκειται για rebrand του THX pro studio αλλοι οχι -> Creative Sound Blaster new s

Link to comment
Share on other sites

Για μένα cod = xonar = dolby headphone.

Είχα xfi-platinum μέχρι και cod 5 αλλά μετά με την xonar δεν υπάρχει γυρισμός.

DH-1 + fiio @50% και ξερό ψωμί.

Av δε βρώ προκοπή θα πάω σε xonar, έτσι και αλλιώς χρησιμοποιώ το fiio για χειριστήριο έντασης. Τελικά ξέρεις κανείς

πια είναι η εξέλιξη του cmss 3d? scout mode or sbx studio?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή χρειαζόμουν κάρτα με οπτική έξοδο και δυνατότητα encoding σε Dolby/DTS για το home theater έκανα την υπέρβαση με την αγορά της Sound Blaster Z στα 72.90. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν 2 μικρές βιδούλες στην πίσω πλευρά του PCB. Και φυσικά χωρίς δεύτερη σκέψη ξεβιδώθηκαν. Το σοκαριστικό είναι η διαφορά μεγέθους στα chipset σε σχέση με την X-Fi. Έχω την εντύπωση ότι η X-Fi έκανε πολύ περισσότερες δουλειές σε hardware lvl από την Ζ και τις Core3D γενικότερα.

Τέσπα στον ήχο είναι ελαφρώς καλύτερη η Ζ από την X-Fi Titanium με λίγο πιο καθαρά μπάσα και κάπως πιο ευδιάκριτους ήχους. Μου φαίνεται και κάπως χρωματισμένος ο ήχος σε κάποια σημεία. Άλλες φορές με default ρυθμίσεις έχει φοβερή απόδοση και άλλες φορές χρειάζεται να απενεργοποιήσω surround και το crystallizer ίσως για να πάρω ικανοποιητικό ήχο. Η X-Fi πάντα με τον crystallizer ενεργοποιημένο και CMMS-3D ενεργό δεν χρειάστηκε ποτέ κάποια ρύθμιση για να αποδώσει σωστά ήχο.

Ο ήχος σε ακουστικά είναι πολύ δυνατός. Δεν είδα ιδιαίτερες διαφορές σε front out υποδοχή σε σχέση με την dedicated που έχει στην πίσω πλευρά. Επίσης υποστηρίζει μέχρι 5.1 αντί του 7.1 της X-Fi αλλά πλέον είναι δύσκολο να βρεις ηχεία 7.1 στο εμπόριο. Περισσότερα από βδομάδα που θα την έχω δοκιμάσει και περισσότερο ... :crazy_pilot:

post-559-1416077417,8184_thumb.jpg

post-559-1416077418,211_thumb.jpg

post-559-1416077418,4023_thumb.jpg

post-559-1416077418,6387_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η X-Fi πάντα με τον crystallizer ενεργοποιημένο και CMMS-3D ενεργό δεν χρειάστηκε ποτέ κάποια ρύθμιση για να αποδώσει σωστά ήχο.

beyond.jpg

"

THX TruStudio Pro Crystalizer restores the natural dynamic range that is lost when iTunes and MP3 music gets compressed. This makes the music sounds as good as the artist originally intended, and adds an enhanced level of realism for movies and games."

:suicide:

ποσο marketing πια ? μηπως σε πεισανε οτι και ο γαιδαρος πεταει ? :p

audio creation mode με bit matched playback ενεργοποιημενο ειχες δοκιμασει ποτε στην titanium ή μπα ? :S

Link to comment
Share on other sites

Είχα δοκιμάσει διάφορα πράγματα με X-Fi. Το crystallizer κάνει καλούτσικη δουλεία σε mp3 και σε browsing όπου ο ήχος είναι χάλια. Τώρα αν βάλεις FLAC να παίζει και έχεις όλα αυτά τα enhancers πας γυρεύοντας.

Αυτή την photo που την ξετρύπωσες. Τόσα χρόνια την δουλεύω την X-fi και αυτή την photo δεν την έχω βρει :p

Nostalgia Mode on: Ακόμα μου λείπει η Audigy 2/4 με SPDIF passthough decode για dolby digital :p

Ας είναι καλά τα windows vista/7/8.

Δεν άκουσα κανένα σχόλιο για το πόσο "βαρβάτο" είναι το ολοκληρωμένο της Creative under the hood :p :P

Link to comment
Share on other sites

Είρθε η καρτούλα, πρώτες εντυπώσεις (χωρίς να είμαι ειδικός στον ήχο) θετικές..

1. Πολύ καθαρός και "μαλακός" ήχος σε ταινία-τραγούδι

2. Φοβερό amp για headphones, πιστεύω οτί οδηγεί τα περισσότερα. Τα δικά μου τα dt770 pro τα τερματίζει!! Oυσιαστικά μου "καταργεί" το fiio.

3.Πολύ καλόι drivers-software, παρόλο που διάβαζα διάφορα σε reviews εμένα μου φαίνονται super

4....τα αρνητικά.. το sbx ΠΟΛΥ πίσω από το cmss 3d..δυστυχώς. Θα ξανακάνω δοκιμές και με άλλα games, μέχρι τώρα έγινε σε COD bo1&bo2

και το άλλο αρnητικό είναι οτι δε σβήνει το κόκκινo led....δηλαδή αν έχεις άλλουσ χρωματισμούς στο PC στο χαλάει όλο(όπως έγινε και στη περίπτωσή μου

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πήρες την έκδοση με το metal shield σε red χρώμα και το extra mic. Η δική μου έκδοση ήταν bulk και ήρθε stripped ουσιαστικά από όλα τα παρελκόμενα, τα led και το metal shield κάτι που με βόλεψε και λόγω τιμής (καμιά 20αριά € κάτω) αλλά και λόγω theme αφού το δικό μου είναι όλο σε blue-black αποχρώσεις. Φαντάζομαι οι κάτοχοι hardware ROG θα έχουν την αντίθετη άποψη με μας.

Για τα games από reviews που διάβασα έχει πάρει ανάμικτες κριτικές. Σε άλλα games είναι καλύτερο το CMMS-3D ενώ σε άλλα το SBX (ή ΤΗΧ Studio).

Για δοκίμασε και εσύ και πες μου. Σε μουσική rock ή metal νομίζω ότι το crystallizer και κάποιες φορές και το surround τονίζει πολύ τα μπάσα και πνίγει όλα τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

bo1 δοκιμασε large external speakers + QUIET απο τα options.

Στην καρτα ενεργοποιημενο μονο το sbx surround και τιποτα αλλο.

5.1 setting απο windows control panel -> http://img62.imageshack.us/img62/7505/dolby3.jpg

ειχα διαβασει οτι με το που βαζεις sbx αυτοματα μπαινουν τα windows σε 5.1, δεν βαζω το χερι μου στην φωτια ομως

edit : [ame]http://www.youtube.com/watch?v=3HHKHJmTytQ[/ame]

edit #2 : ο uploader λεει οτι το sbx surround δεν κανει δουλεια, προτεινει να αφησεις το παιχνιδι και τα windows σε "5.1" ενω η καρτα ηχου απο το δικο της panel να ειναι σε "headphones mode" , εμενα παντως το πρωτο κομματι του βιντεο μαρεσει καλυτερα απο το 2ο, τρεχα γυρευε :S

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.