makisko Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2013 Κάποια στιγμή, ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι, θα αλλάξω ηχεία. Και δεν ξέρω ποια! Edifier s550 ή Logitech z906 ? Τα Logitech τα έχω ακούσει σε διάφορα καταστήματα.Καλά μου φάνηκαν αλλά δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα κιόλας. Επίσης το ότι βγάζουν 500 Watt Rms (5 x 67 w Satellites + 165 w Subwoofer)μου φαίνεται λίγο απάτη. Τα Edifier ούτε τα έχω δει, ούτε τα έχω ακούσει ακόμα live. Το ψάχνω όμως μέσω Internet και νομίζω ότι είναι καλύτερα από τα Logitech. Και ίσως να ισχύουν τα 280 Watt Rms (5 x 32 w Satellites + 120 w Subwoofer). Δεν έχουν βέβαια ψηφιακή είσοδο σε αντίθεση με τα Logitech, αλλά προς το παρών δεν την χρειάζομαι. Έχω στο Home Cinema για να συνδέσω PS3 κλπ. Κάρτα ήχου έχω την Asus xonar D1. Ποια είναι η γνώμη σας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Μάϊος 28, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 τα logitech που έχω με καλύπτουν απόλυτα. η χρήση που κάνω είναι πιο πολύ games ταινίες και όσο μπορώ μουσική .... αλλα στα games και ταινίες βάζω οπτικη ινα, μονο στην μουσική το αναλογικό. τα edifier που είδα δεν έχει βάζω οπτικη ινα η μου φαίνεται? λιγο ακυρο για 5.1 χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος πάντα ε. γενικά όμως πιστεύω ότι kαι να διαλέξεις θα μείνεις ικανοποιμένος και από τα 2:giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάϊος 28, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 Και γω τα Logitech έχω και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Βέβαια δεν είναι και ψαγμένος στο θέμα ήχου, οπότε δεν καταλαβαίνω ψηλές, χαμηλές και μεσαίες. Η μουσική που ακούω εγώ μια χαρά μου φαίνεται. Ταινίες φοβερό ήχο και ένταση τα βάζω το πολύ μέχρι τη μέση γιατί αλλιώς γίνεται χαμός. Παιχνίδια δεν έχω παίξει να σου πω.Κάρτα ήχου δεν έχω, οπότε παίζω οπτική ίνα και αναλαμβάνουν όλη τη δουλειά τα ηχεία. Απλά έχουν πολλές εισόδους και βάζεις πάνω ότι θέλεις. Μόνο hdmi δεν έχουν. Το τηλεχειριστήριο που έχουν είναι αρκετά καλό και βολικό. Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 28, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 Γενικά αν χρησιμοποιήσεις οπτική ίνα τότε είναι άχρηστη η ASUS Xonar αφού ο ήχος φεύγει ψηφιακά και γίνεται η αποκωδικοποίηση στα ολοκληρωμένα του ενισχυτή των ηχείων. Για να αναδείξεις την κάρτα σου θα πρέπει να συνδέσεις αναλογικά τα ηχεία. Θεωρητικά θα πρέπει λόγω των καλύτερων opamp της Xonar να ακούσεις πιο ζεστό ήχο.Στο θέμα Logitech ή Edifier τώρα. Τα Logitech γενικά δεν φημίζονται για την ποιότητα κατασκευής τους. Η εξαίρεση είναι μερικά μόνο μοντέλα σαν και αυτό που αναφέρεις. H edifier έχει φήμη για τίμια ποιότητα κατασκευής. Στις περισσότερες υλοποιήσεις μιλάμε για ξύλινο woofer και τα ηχεία συγκριτικά με τα Logitech είναι πολύ πιο ογκώδη και πιστεύω ότι αναπαράγουν πιο πιστά σε όλο το φάσμα ήχου έναντι των logitech.Είμαι στην ίδια φάση με σένα και ψάχνω να αντικαταστήσω τα creative soundworks που έχω μέσα στο καλοκαίρι. Από μένα +1 για edifier.Αν τελικά συνδέσεις με οπτική ίνα μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις την onboard κάρτα ήχου χωρίς καμιά αλλαγή σε ποιότητα ήχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Μάϊος 28, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 για τη χρηση τα θελεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
makisko Μάϊος 28, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 Η χρήση είναι περισσότερο για μουσική, μετά ταινίες και παιχνίδια.Φίλε vagsk με συγχωρείς αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς για την οπτική ίνα και την xonar. Αν πάρω τα Edifier δεν έχω επιλογή οπτικής ίνας. Αν πάλι πάρω τα Logitech έχω. Δεν κατάλαβα τι θες να πεις. Και εγώ τώρα κάτι Creative έχω (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο), είναι συνδεδεμένα αναλογικά και ο ήχος έχει μεγάλη διαφορά πριν και μετά Xonar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 28, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 Η σύνδεση μέσω οπτικής ίνας είναι χρήσιμη όταν δεν έχεις καλή κάρτα ήχου. Εφόσον φοράς Xonar τότε αναλογικά έχεις καλύτερη απόδοση ήχου. Οπότε μη σε απασχολεί καθόλου η απουσία οπτικής εισόδου εκτός και αν μελλοντικά τα συνδέσεις σε καμιά παιχνιδομηχανή ή μπουν σε καμιά τηλεόραση σε σαλόνι για να αντικαταστήσουν home theater ως φθηνή λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makisko Μάϊος 28, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 Η σύνδεση μέσω οπτικής ίνας είναι χρήσιμη όταν δεν έχεις καλή κάρτα ήχου. Εφόσον φοράς Xonar τότε αναλογικά έχεις καλύτερη απόδοση ήχου. Οπότε μη σε απασχολεί καθόλου η απουσία οπτικής εισόδου εκτός και αν μελλοντικά τα συνδέσεις σε καμιά παιχνιδομηχανή ή μπουν σε καμιά τηλεόραση σε σαλόνι για να αντικαταστήσουν home theater ως φθηνή λύση.Ok Κατάλαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Μάϊος 28, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 για την χρηση που θα κανεις , ειναι μαλλον ακαταλληλα αυτα που θες να αγορασεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 28, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 Από τη στιγμή που έχεις home cinema εγώ θα πήγαινα σε καθαρό stereo setup για μουσική. Τίποτα zensor 1 με κάνα οικονομικό δικάναλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makisko Μάϊος 28, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2013 Το σκέφτηκα και αυτό φίλε Volrath,όχι όμως για τα zensor 1 τα οποία πρώτη φορά τα βλέπω και φαίνεται να είναι καλά ηχεία, αλλά για τα Edifier S730. (2 x 75 w + 150 w το Subwoofer 10 inches) Και δεν θα χρειαστεί ούτε να αγοράσω ενισχυτή, ούτε να πρέπει να τον ανοίγω και αυτόν όταν ανοίγω το PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makisko Ιούνιος 18, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2013 Έχω καταλήξει τελικά σε 2.1. Και αυτό γιατί η χρήση θα είναι περισσότερο για μουσική και μετά ταινίες και παιχνίδια. Το ποσό που θα διαθέσω είναι το πολύ 300 ευρώ, και θέλω με αυτά τα λεφτά, να πάρω ότι καλύτερο μπορώ από θέμα ποιότητας ήχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Ιούνιος 19, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Focal XS Book - FocalAudioengine 5+ - Audioengineusa.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Ιούνιος 19, 2013 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 [MENTION=14402]lotos[/MENTION] εξήγησε λίγο πιο αναλυτικά στον φίλο που ρωτάει. Είναι κρίμα αν ενδιαφέρονται για να ακούν μουσική να πληρώνουν λεφτά σε logitech κλπ[MENTION=22470]makisko[/MENTION] κοίταζε κι άλλες μάρκες όπως π.χ Audioengine, εξέτασε και την περίπτωση μεταχειρισμένων, σκέψου πριν αγοράσεις πώς θα είναι τοποθετημένα στο χώρο και τη θέση που θα ακούς μουσική, όταν ρωτάς πληροφορίες δίνε τους μια ιδέα για το τι είδος μουσική ακούς, σε παιχνίδια/ταινίες τα 2.1 μειονεκτούν αν σε ενδιαφέρουν τα εφέ τους κλπ, αν όχι τότε είσαι εντάξει. Με αυτά τα χρήματα που λες είναι δύσκολο να βρεις πολύ καλό σύστημα που να περιλαμβάνει και subwoofer, σκέψου πόσο σημαντικό ή όχι είναι αυτό για εσένα. Γενικώς διάβασε λίγο περισσότερο ώστε να έχεις καλύτερη ιδέα για το τι είδους συμβιβασμούς προτιμάς να κάνεις με το ποσό που θα διαθέσεις. Αν σου είναι εύκολο προσπάθησε κιόλας να ακούσεις σε μαγαζιά κάποια πράγματα.Τα RMS κλπ μην τα πολυκοιτάς[MENTION=7649]FANISTELROOY[/MENTION] είναι όντως μια χαρά η μουσική των καλύτερων Logitech μέχρι να ακούσεις κάτι ακόμη καλύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 19, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Kαλα εννοειται. Εγω αλλωστε για ταινιες τα πηρα. Μουσικη θελω απλα να ακουω. Και συνηθως ακουω ραδιο, οποτε και η ποιοτητα δεν ειναι οτι καλυτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makisko Ιούνιος 19, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 [MENTION=14402]lotos[/MENTION] εξήγησε λίγο πιο αναλυτικά στον φίλο που ρωτάει. Είναι κρίμα αν ενδιαφέρονται για να ακούν μουσική να πληρώνουν λεφτά σε logitech κλπ[MENTION=22470]makisko[/MENTION] κοίταζε κι άλλες μάρκες όπως π.χ Audioengine, εξέτασε και την περίπτωση μεταχειρισμένων, σκέψου πριν αγοράσεις πώς θα είναι τοποθετημένα στο χώρο και τη θέση που θα ακούς μουσική, όταν ρωτάς πληροφορίες δίνε τους μια ιδέα για το τι είδος μουσική ακούς, σε παιχνίδια/ταινίες τα 2.1 μειονεκτούν αν σε ενδιαφέρουν τα εφέ τους κλπ, αν όχι τότε είσαι εντάξει. Με αυτά τα χρήματα που λες είναι δύσκολο να βρεις πολύ καλό σύστημα που να περιλαμβάνει και subwoofer, σκέψου πόσο σημαντικό ή όχι είναι αυτό για εσένα. Γενικώς διάβασε λίγο περισσότερο ώστε να έχεις καλύτερη ιδέα για το τι είδους συμβιβασμούς προτιμάς να κάνεις με το ποσό που θα διαθέσεις. Αν σου είναι εύκολο προσπάθησε κιόλας να ακούσεις σε μαγαζιά κάποια πράγματα.Τα RMS κλπ μην τα πολυκοιτάςΤην περίπτωση των μεταχειρισμένων την αποκλείω. Καταλαβαίνω τι θέλεις να μου πεις. Ότι με 300 ευρώ θα πάρω κάτι το οποίο πέρυσι ίσως να κόστιζε τα διπλάσια κλπ. Δεν πειράζει. Θέλω να είναι καινούρια τα ηχεία μου και όσο γίνεται καλύτερα με 300 ευρώ. Θα είναι τοποθετημένα πάνω στο γραφείο μου κλασικά, δεξιά και αριστερά από την οθόνη και το Sub (αν υπάρχει) κάτω δεξιά. Σχετικά με το είδος της μουσικής που ακούω είμαι λίγο ανισόρροπος. Περισσότερο θα ακούσω Rock,Reggae,disco και έντεχνο Ελληνικό. Αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές που θέλω να το τσιτώνω με κανένα bitάκι και να σηκώνω τη γειτονιά στο πόδι. Μου αρέσει το μπάσο! Το ξέρω ότι τα 2.1 υστερούν σε ταινίες και παιχνίδια αλλά ειδικά για ταινίες δεν με πολυαπασχολεί, γιατί μπορώ να τις απολαμβάνω στο Home Cinema. Τώρα το να ακούσεις κάποια ηχεία σε μαγαζί στο οποίο δεν γνωρίζεις την πηγή από την οποία προέρχεται ο ήχος, δεν είναι πάντα το καλύτερο, γιατί στο τέλος το αποτέλεσμα στο σπίτι δεν θα είναι το ίδιο. Και το λέω εκ πείρας αυτό. Είχα πάρει από media markt τα Logitech X-140 (19 ευρώ σε προσφορά) τα οποία όταν τα τοποθέτησα στο σπίτι έπαθα πλάκα με τον ήχο και την ένταση που έβγαζαν. Καμία σχέση με αυτό που άκουσα στο μαγαζί. Είχα δει τις περιπτώσεις πού μου πρότεινε ο lotos Focal XS Book - Focal, Audioengine 5+ - Audioengineusa.com, δεν είμαι σίγουρος όμως για το πόσο θα με καλύψουν από μπάσο και από ένταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Ιούνιος 19, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Samson Resolv A5 2.1 Bundle - Thomann Greece μια πολυ αξιολογη προταση για τα χρηματα της.. τωρα τελευταια ψαχνω μανιωδως σετ ηχειων μιας και εχω αλλαξει πολλες γνωμες. δεν θα ειναι αυτο της επιλογης μου αλλα σιγουρα θα σε ευχαριστησει με το παραπανω το μπασο αυτου του σετ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
makisko Ιούνιος 19, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 τι σκέφτεσαι να πάρεις εσύ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Ιούνιος 20, 2013 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2013 Presonus eris 5 η τα καινούρια yamaha h5. Ακούω καλά λόγια κ για τα samson r6a. Τα krk τα άκουσα αλλά δεν μου άρεσαν, ήθελα λιγότερο μπασο. Βασικά υπάρχουν πολλές γνώμες καλύτερα να πας να τα ακουσεις..! Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makisko Ιούνιος 21, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 Φίλε pano τα Samson Resolv A5 2.1 Bundle - Thomann Greece που μου πρότεινες, πρώτη φορά τα βλέπω, και νομίζω πως είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Σαν συνδυασμός monitor με subwoofer μου φαίνεται. Έχεις βρει και άλλα τέτοια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.