Jump to content

Win7 Κάθε φορά που συνδέω ένα ρουτερ...

fits79

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Γιατί στα win7 καθε φορα που συνδεω ενα διαφορετικο ρουτερ μου βγαζει την παρακατω εικονα:

image.png

και ακόμα και το τετραγωνάκι να τσεκάρω κάθε φορά που συνδέω ένα νέο ρουτερ μου δημιουργεί μια νέα ομάδα και την ονομάζει

δίκτυο 1

δίκτυο 2

κ.τ.λ.

Πως γίνεται ΝΑ μην δημιουργεί για κάθε ρουτερ που συνδέω διαφορετική ομάδα ρουτερ και να χρησιμοποιεί για ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα ρουτερ που συνδέω την ίδια ομάδα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Ε αφού είναι διαφορετικό δίκτυο κάθε φορά. Αυτο το κάνει για να περάσει κάποιες default ρυθμίσεις για κοινόχρηστους φακέλους πχ, ώστε αν είσαι σε δημόσιο δίκτυο να μην φαίνεται το τίποτα, ενώ αν είσαι σπίτι σου να μοιράζεις κανονικά τα αρχεία σου.

Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2

Μα εγώ ΔΕΝ το θέλω αυτό γι' αυτό και ρωτάω αν μπορώ να το κάνω να έχει τις στάνταρ ρυθμίσεις για οποίο ρουτερ συνδέσω.

Όχι δυστυχώς, αφού είναι εγγενής λειτουργία των Windows 7.

Αυτο το κάνει για να περάσει κάποιες default ρυθμίσεις για κοινόχρηστους φακέλους πχ, ώστε αν είσαι σε δημόσιο δίκτυο να μην φαίνεται το τίποτα, ενώ αν είσαι σπίτι σου να μοιράζεις κανονικά τα αρχεία σου.

Γίνεται ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Αν βάλεις χειροκίνητα ip, όταν συνδέσεις κάποιο άλλο router που η ip range του είναι διαφορετική, π.χ. το ένα είναι 192.168.1.1 και το άλλο 192.168.0.1, απλά δεν θα έχεις internet.

Μία απορία έχω μόνο. Σε πόσα διαφορετικά router συνδέεσαι και σε ενοχλεί αυτό το "πρόβλημα";

Οχι ταυτοχρονα φιλος αλλα καθε φορα που συνδεω ενα διαφορετικο ρουτερ τοτε δημιουργει καθε φορα νεο γκρουπ.

Εννοείται ότι όχι ταυτόχρονα. Αν πάντως θέλεις να διαγράψεις κάποια ή να τα συγχωνεύσεις ανοίγεις το κέντρο δικτύου

post-5718-1416077412,9425_thumb.jpg

Κάνεις κλικ επάνω στο εικονίδιο (στο σπιτάκι):

post-5718-1416077413,0394_thumb.jpg

Και αφού ανοίξει το εξής παράθυρο:

post-5718-1416077413,0773_thumb.jpg

Επιλέγεις τι θέλεις να κρατήσεις ή να συγχωνεύσεις. Δεν έχω δοκιμάσει να συγχωνεύσω κάποια, ίσως να δίνει λύση στο πρόβλημά σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.