Jump to content

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών και θερμοκρασία.

savvas144

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω την ATI Radeon HD 4350. Την έχω γύρω στα 2 χρόνια (πήγαινε πακέτο με το pc το οποίο ήταν έτοιμο δεμένο). Τόσα χρόνια όλα καλά με τις θερμοκρασίες (ή τουλάχιστον έπαιζα καλά). Τώρα τελευταία άρχισε και κάνει έναν περίεργο θόρυβο ο ανεμηστήρας της. Τον έβγαλα να τον καθαρίσω και παρατήρησα οτι κουνιέται με δυσκολία. Δηλαδή τον κουνάς και κάνει μισή σβούρα το πολύ... (πολύ ζόρισμα). Και δεν είχε μείνει και πάστα, οπότε είπα να βάλω λίγη. Το περίεργο ειναι οτι πίσω απο το ανεμιστηράκι (στο σημείο που ενώνεται με πάστα το ανεμηστιράκι και το σιδερένιο πράγμα της κάρτας) δεν υπαρχει απολύτως τίποτα! Καθόλου σίδερο. Είναι πλαστικό!.. Δηλαδή ενώνεται το σιδερένιο της κάρτας κατευθείαν με πλαστικό. Όλα αυτά λοιπόν έχουν ως αποτέλεσμα υπερθέρμανση της κάρτας. Άν δεν κάνω τίποτα και απλά έχω ανοιχτό τον υπολογιστή, η κάρτα πιάνει 50 βαθμούς. Όταν παίζω παιχνίδια για καμια ωρίτσα είναι γύρω στους 65-68 και αν παίζω για πολλή ώρα πιάνει 90-100! Δεν μπορεί δηλαδή ο ανεμηστήρας να κρυώσει την κάρτα ---> απο 50-70 fps πέφτουν σε 10-20. Είπα να λαδώσω το ρουλεμάν του αλλά πίσω απο το αυτοκολλητάκι έχει πλαστικο! Δέν γίνεται να το λαδώσω λοιπον. Άρα τι κάνω; Υπάρχει περίπτωση να βρώ κάποιο καλύτερο που να ταιριάζει; Επίσης μέσα δεν έχω εκτώς απο το gpu και το cpu fan κανένα άλλο ανεμηστηράκι. Πειράζει αυτό;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

+ Έτσι ακριβώς είναι http://ecx.images-amazon.com/images/I/41hJHdvyleL._SL500_.jpg +

η γνωμη μου ειναι να πασ για καινουρια καρτα, με την πρωτη ευκαιρια..

αυτη η καρτα, δεν ειναι για game .

Αν και ο darkiller έχει κάποιο δίκιο...θα σου πώ ότι σε αντίστοιχη κάρτα, έβαλα ένα τέτοιο

ίσα ίσα για να συντηρεί ένα 2ο pc.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Τώρα τέτοιες εποχές κοιτάω να μην αγοράζω καινούρια πράγματα. Προτιμώ να αλλάξω τότε το ανεμηστιράκι αν είναι δυνατόν. Αλλά πώς θα ξέρω τι ακριβώς ταιριάζει; Μήπως να αγοράσω και γώ αυτό που αγόρασες , felix ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Τώρα τέτοιες εποχές κοιτάω να μην αγοράζω καινούρια πράγματα. Προτιμώ να αλλάξω τότε το ανεμηστιράκι αν είναι δυνατόν. Αλλά πώς θα ξέρω τι ακριβώς ταιριάζει; Μήπως να αγοράσω και γώ αυτό που αγόρασες , felix ;

ξεβιδωσε τον ανεμηστηρα η βγαλε ολη τη ψυκτρα με την ευκαιρια αλλαξε και παστα αναλογα και τι σε βολευει

τραβα το αυτοκολητακι με προσοχη αν χαλασει και δε κολλαει μετα μπορεις να αγορασεις ενα κομματι αυτοκιλητο και να το κοψεις στο σχημα αυτο!!

τωρα αμα τραβηξεις-βγαλεις το αυτοκολητο μεσα θα δεις το ροτορα που περιστρεφεται εχει μια ασφαλεια μικρη θα την τραβηξεις και θα τη βγαλεις και θα βγει μετα η φτερωτη προς τα εξω το λαδωνεις με μια μπατονετα και το γυρνας αριστερα δεξια μεχρι να αρχιζει να γυριζει ευκολα αυτη ειναι η διαδικασια και εχω φτιαξει ετσι αρκετα και δουλευουν ακομα!!

δοκιμασε το δε ειναι τιποτα !!

τωρα απο κει και περα αν δε γινει τιποτε αγοραζεις το φανακι που σου προτεινε ο [MENTION=5217]felix[/MENTION] κοβεις και ενωνεις τα καλωδια για να παρει ρευμα !!

και το προσαρμοζεις αναλογα πανω στη ψυκτρα και η το δενεις με δεματικο η του ριχνεις στις γωνιες λιγη σιλικονη θερμοκρασιας!!

αυτα !!

Πρεπει να βγαινει ο ροτορας για το λαδωμα?εαν ριξουμε δηλαδη λαδι εκει μεσα που ειναι η ασφαλεια η μικρη,δεν θα παει το λαδι μονο του στον αξονα?

αυτο με το λάδωμα το δοκίμασα. έβγαλα το αυτοκόλλητο αλλα δεν είχε εκείνο το μικρό το στρογγυλάκι που το τραβάς (ασφάλεια). πίσω απο το αυτοκόλλητο είχε χοντρό πλαστικό...

πολύ της πλάκας το ανεμηστιράκι..

αυτο με το λάδωμα το δοκίμασα. έβγαλα το αυτοκόλλητο αλλα δεν είχε εκείνο το μικρό το στρογγυλάκι που το τραβάς (ασφάλεια). πίσω απο το αυτοκόλλητο είχε χοντρό πλαστικό...

πολύ της πλάκας το ανεμηστιράκι..

σε μερικα δε φαινεται καλα η ασφαλειουλα ειναι πολυ μικρη και δε παιζει να μη εχει ασφαλεια αλλιως θα ειχε πεταχθει εξω η φτερωτη στο γυρισμα

βαλε ενα κατσαβιδακι λεπτο θελει η ενα μαχερακι μυτερο λιγο μεσα και κανε εκει την κινηση προς τα εξω προσεξε γιατι μου εχουν πεταχθει κατα καιρους και τις εψαχνα με το φακο μετα στο πατωμα !!

[MENTION=23021]Thanos1972[/MENTION] καμμια φορα ο ροτορας πιανει τοσες ακαθαρσιες με το καιρο και ισως δε γυρνανε θελουν ενα τριψιματακι χαλαρο και επανερχονται

δεν έχουν όλα πρόσβαση στον άξονα.

Και ναί, τη ζημιά την κάνει και το ότι δεν έχει λίπανση αλλά και το ότι η λίπανση που είχε ( που πιθανόν έχει αλλοιωθεί) μαζί με το προιόν από το έδρανο που έχει αποκολληθεί αυξάνουν την τριβή και καθιστούν τη λειτουργία του ελαττωματική.

Καλό είναι να βγαίνει ο άξονας και να καθαρίζονται και ο άξονας και το έδρανο εσωτερικά και μετά καινούρια λίπανση.

Πέρα από αυτο, ναι ένα ανεμιστηράκι σαν αυτό που έδειξα παραπάνω , θα σου κάνει.

Καλησπέρα και παλι,

βρήκα ανεμηστηρακι να αντικαταστήσω το προβληματικό (τεράστιο τα καλύπτει όλα, ταιριάζει τέλεια) ΑΛΛΑ :

είναι αρκετά πλατύ και τα slots είναι δίπλα το ένα στο άλλο και βρίσκει το ανεμηστιράκι και χτυπάει πάνω σε ένα PCI slot ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να κουμπώσει μέχρι τέρμα κάτω στο σόκετ. (άσπρο μικρό ειναι αυτό το pci slot και είναι ακριβώς δίπλα στο slot που βάζω την κάρτα..). Συγκεκριμένα, το slot που βάζω την κάρτα είναι και πιο κοντο απο το άλλο το άσπρο το PCI slot... και... Ναι... λοιπόν η ερώτηση μου είναι : Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω αυτό το άσπρο το PCI slot που με εμποδίζει; Έτσι κι αλλιώς δεν το χρησιμοποιώ και ούτε πρόκειται να το χρησιμοποιήσω.. αρα απλά θέλω να το αφαιρέσω χωρίς να πάθει κάτι ΚΑΠΟΙΟ ΆΛΛΟ SLOT - Π.Χ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ. AN ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ (δε το χρησιμοποιώ και ούτε πρόκειται να το κάνω) αν απλά το πιέσω απο πίσω; *Επι τη ευκαιρία, η motherboard ειναι η msi - ms 7501. Θα βάλω και φοτο (όχι απο την δικιά μου, αλλά το ίδιο μοντέλο - βέβαια αυτηνής είναι και οι 3 slot άσπρες αλλά anyway)

post-24843-1416077412,0144_thumb.jpg

Έβαλες 40mmx40mm και σε βαθος 25mm , γιαυτό δεν σου χωράει , σωστά ?

Άρα---> δεν ταιριάζει τέλεια...εφόσον ξεπέρασες τη διάσταση σημαίνει ότι δεν βρήκες αυτό που έπρεπε....

Αυτό που σου πρότεινα πιό πάνω, είναι 40x40x10 για κάποιο λόγο...

H μητρική είναι αυτή , σωστά ?

MS-7501_zps6f464d2d.jpg~original

2 εκδοχές :

1) ή βρίσκεις ένα ανεμιστηράκι με τις σωστές διαστάσεις

2) ή μετατοπίζεις τα σημεία που εφαρμόζει ο ανεμιστήρας, εάν και εφόσον είναι εφικτό. Συνήθως τα βιδάκια του ανεμιστήρα πιάνουν μεταξύ των πτυχώσεων της ψύκτρας. Μπορείς να τα βιδώσεις λοιπόν πιό πάνω αν είναι έτσι και η δική σου διάταξη. Αν όχι , πάς στο Νο.1.

πρωτον ευχαριστώ για την γρηγορη απάντηση και τη βοήθεια :)

αλλα, βασικά δεν είναι θέμα ύψους , αλλά πλάτους.... έκανα edit την εικόνα για να το εξηγήσω :

οταν ενωω δεν φτανει μεχρι κατω ενωω αφου ο ανεμηστηρας παει μαζι με την καρτα, και αφου πεφτει πανω στο νουμερο 2, δεν φτανει ολη η καρτα μεχρι κατω να κουμπωσει. Υπάχει περιπτωση να αφαιρεσω το πλαστικο κομματι του νουμερου 2; ας χαλασει το νουμερο 2. αυτο δε με πειραζει δε θα βαλω κατι πανω. μονο μη χαλασει κατι διπλα απο το νουμερο 2.. ειναι πιθανο;

post-24843-1416077412,1014_thumb.jpg

αρα : πανω στην καρτα, το ανεμηστηρακι ταιριαζει... το θεμα ειναι οτι δεν χωραει σαν πλατος αναμεσα στα 2 slots οπως εδειξα πανω

savvas αυτό σου είπα..

ώς προς τον ανεμιστήρα η "λάθος" διάσταση ασ πούμε ότι είναι το πάχος, που είναι αντί για 10mm -> 25mm

Άρα προεξέχει ο ανεμιστήρας κι έτσι η μεριά του που είναι προς τις επαφές PCI-e της κάρτας βρίσκει κατά την εγκατάσταση της κάρτας στο διπλανό σλότ pci.

Aν μετακινήσεις τον ανεμιστήρα έτσι ώστε η πλευρά του που είναι κοντά στις επαφες της κάρτας να απομακρυνθεί από αυτές, τότε ίσως κερδίσεις χώρο και τελικά καταφέρεις να την εγκαταστήσεις.

Γιαυτό εξαρχής σου πρότεινα ανεμιστηράκι των 10mm πάχους, για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο...

αυτο με την μετακινηση του ανεμηστηρα δεν το πολυ επιασα

ειναι βιδωμενος πανω στην καρτα

και...

δεν τον αγορασα χεχε

ειπα να τον δοκιμασω τον ειχε ενας φιλος στο ραφι γιατι αλλαξε ανεμιστηρα σε δικια του ati παρομοια. τελικα, να βγαλω την pci-e που εμποδιζει δε γινεται; δε με νοιαζει αν χαλασει αυτη.

και ευχαριστω για την βοηθεια και παλι :)

δεν νομίζω ότι αξίζει τέτοια μόντα για ένα ανεμιστηράκι 4-5€...

Έχει στανταρ τρύπες για βίδωμα στην ψύκτρα ?

Ναι οι τρυπες στην καρτα ταιριαζουν τελεια πανω στον ανεμηστηρα. Ο συγκεκριμενος που μου τον εδωσε ειχε ιση Ati η λιγο πιο μεγαλη. Απλα αυτος ο ανεμηστηρας πιανει ολη την καρτα και τα αλλα ειναι μικρουλια ειπα μηπως γινεται με καποιον τροπο να βαλω αυτον. Το αλλο που ειχε πανω ειναι τοσο ψευτικο... 5cm ειναι... ενω αυτο το μεγαλο που θελω να βαλω ειναι 10.. αλλα οι τρυπες του ειναι ιδιες αυτο που προεξεχει ειναι ο ανεμηστηρας. Μηπως τελικα και ενας μικροτερος θα κανει δουλεια; Θα βοηθουσε να βαλω συγκεκριμενες φωτογραφιες;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.