Jump to content

Ακουστικά για παιχνίδια

Makam

Recommended Posts

Επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις με το θέμα του ήχου, θα ήθελα τη γνώμη σας.

Τα δύο υποψήφια είναι τα εξής:

GENIUS CAVIMANUS

και

PLANTRONICS GAMECOM 780.

Ποιο από τα δύο προτείνετε;

Σε σύγκριση με τα "παινεμένα" [ame=http://www.amazon.co.uk/Superlux-HD668B-Headphones/dp/B003JOETX8/]Superlux HD668B[/ame] τι θα προτιμούσατε;

Τέλος αν υπάρχει άλλη πρόταση δεκτή και αυτή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απο οτι καταλαβα το budget ειναι +- 60.Σε αυτα τα χρηματα δες εδω:

1) [ame=http://www.amazon.co.uk/Ozone-Gaming-Strato-Surround-Headset/dp/B004I9IJ0C/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1369567129&sr=8-9&keywords=headset]Ozone Gaming Gear Strato EVO 5.1 Surround Sound Gaming Headset: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

2) [ame=http://www.amazon.co.uk/SteelSeries-Siberia-Full-Headset-Microphone/dp/B002Q8IHDQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1369567275&sr=8-1&keywords=steelseries+siberia+v2]SteelSeries Siberia V2 Full Size Headset with Microphone - White (PC): Amazon.co.uk: PC & Video Games[/ame]

Το 2ο ξεφευγει λιγο αλλα αξιζει.

superlux με on-board ξεχασε το, θα δωσεις 30 και μετα θα σε τρωει να δωσεις αλλα 70-100 για amp ή και dedicated sound card

μιας και μπορεις να παρεις απο αμαζον δες τα jvc-harx700 και samson SR850, μακρια απο gay-ming μαρκες, μυριζουν κοπρια :p

ριξε μια μελετη και εδω θα μαθεις αρκετα πραγματα :)

Quest for Holy Grail of gaming sound!

Mad Lust Envy's Headphone Gaming Guide: (Updated: 5/23/2013. MrSpeakers Mad Dog v.3.2 Reviewed)

superlux με on-board ξεχασε το, θα δωσεις 30 και μετα θα σε τρωει να δωσεις αλλα 70-100 για amp ή και dedicated sound card

μιας και μπορεις να παρεις απο αμαζον δες τα jvc-harx700 και samson SR850, μακρια απο gay-ming μαρκες, μυριζουν κοπρια :p

ριξε μια μελετη και εδω θα μαθεις αρκετα πραγματα :)

Quest for Holy Grail of gaming sound!

Mad Lust Envy's Headphone Gaming Guide: (Updated: 5/23/2013. MrSpeakers Mad Dog v.3.2 Reviewed)

Όντως πολύ κατατοπιστικά τα όσα διάβασα στους συνδέσμους σου.

Όσον αφορά τις προτάσεις σου βρήκα αυτό.

Και καλή περίπτωση φαίνονται και προσιτά. Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι αν είναι "απλά" στερεοφωνικά και ποια είναι η γνώμη σου συγκριτικά με αυτά που προτείνω τα οποία είναι 7.1.

Όντως πολύ κατατοπιστικά τα όσα διάβασα στους συνδέσμους σου.

Όσον αφορά τις προτάσεις σου βρήκα αυτό.

Και καλή περίπτωση φαίνονται και προσιτά. Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι αν είναι "απλά" στερεοφωνικά και ποια είναι η γνώμη σου συγκριτικά με αυτά που προτείνω τα οποία είναι 7.1.

Δεν υπαρχει 7.1,5.1 σε ακουστικα κλπ ειναι εμπορικες π@π@ριες (:p) ειναι τοσο κοντα το ηχειο στο αυτι που δεν υπαρχει διαφορα,παρολαυτα με ενα στερεοφονικο headset μπορεις να ακουσεις ηχους απο διαφορετικες κατευθηνσεις(surround).

[MENTION=9875]venom7[/MENTION]

Αυτά είναι Real 7.1 και τα βρήκα 90€.

Τα άλλα είναι virtual 7.1 γύρω στα 50€.

Προφανώς δεν υπάρχει σύγκριση αλλά μήπως έχεις εμπειρία και από τα δύο είδη;

Διαφορα υπάρχει, αλλα εξαρτάται που θες να δώσεις βάρος εσυ. Αν θες να ακούσεις sourround θα πάρεις κάτι σαν αυτο που δείχνει ο venom, αν θες καλύτερη ποιότητα ήχου και δεν σε πολυ νοιάζει το sourround πας σε στερεο σαν αυτα που λένε τα παιδιά και κανείς τη δουλεια σου.

kave%20connectors.JPG

04032756-photo-roccat-kave-hp.jpg

To sub που ακριβως ειναι?

Τα γνωριζω τα kave απλα δεν το εθεσα σωστα,ηθελα να πω οτι στην πραγματικοτητα οι τοσοι οδηγοι σε τοσο κοντινη αποσταση απο το αυτι δεν χρησιμευουν σε ακριβως τιποτα,μπορει να ακους surround 3D κλπ αλλα δεν ειναι λογο των παραπανω οδηγων.Το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις και με stereo headphones(υπαρχουν video στο youtube που το αποδεικνύουν).

Now, when you see things like "surround gaming headphones" or "5.1 gaming headphones", they are all a gimmick. They all use some kind of software-based surround virtualization. Some "gaming 5.1 surround" headphones them even actually have multiple sound drivers in the headphone cups. But once you understand how the human brain perceives surround sound, you can quickly see that there is no way that having multiple sound drivers in a single headphone cup that are less than an inch apart can somehow emulate the true timing + echo of a true 5.1 surround sound speaker setup (with one exception, which I'll discuss later). They all use some kind of software.

Δες αναλυτικα εδω

[MENTION=18621]digitaltiger[/MENTION]

Το sub είναι το μαύρο.

Μάλλον δεν έχεις ακούσει real 5.1 ακουστικά για να τα λες αυτά.

Φιλικά μιλώντας.

Εχω ακουσει real 5/7.1 σαν τα δικα σου και εχω ακουσει επαγγελματικα των 300+.

Πιστεψε με η ακουστικη τοποθετηση(κατευθυνση του ηχου/surround) των 7.1 σε σχεση με stereo ειναι ακριβως η ιδια,ιδιο αποτελεσμα...

Περα απο αυτα για να ειμαστε Ontopic θα σου προτεινα να κοιταξεις να παρεις οτι ηχητικα ποιοτικοτερο stereo βρεις στο budget σου.

5.1/7.1 σε ακουστικά;!!!! :tomato:

Και ειδικά 5.1 και 7.1.

Αυτό δεν παίζει. Διαφημιστικές π@π@ριές είναι γιατί οι περισσότεροι gamers έχουν γνώση του aspect 5.1/7.1 σε ηχεία.

Σε ακουστικά υπάρχει ένας ειδικός αλγόριθμός με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία του ήχου και πετυχαίνεται η 3D αίσθηση (HRTF). Στο κάτω-κάτω δεν έχεις 5 αυτιά αλλά μόλις 2. Στο δωμάτιο η ακουστική του χώρου και η προσθήκη εφέ σε αντιδιαμετρικά ηχεία είναι που σου δίνουν το 3D αποτέλεσμα.

Τέσπα on topic πολύ καλές κριτικές έχουν πάρει τα superlux και είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις με budget 29€. Τα παιδιά από το Λάμπη μάλιστα έχουν και thread και κάνουν παραγγελίας από εξωτερικό σχετικά συχνά.

5.1/7.1 σε ακουστικά;!!!! :tomato:

Και ειδικά 5.1 και 7.1.

Αυτό δεν παίζει. Διαφημιστικές π@π@ριές είναι γιατί οι περισσότεροι gamers έχουν γνώση του aspect 5.1/7.1 σε ηχεία.

Σε ακουστικά υπάρχει ένας ειδικός αλγόριθμός με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία του ήχου και πετυχαίνεται η 3D αίσθηση (HRTF). Στο κάτω-κάτω δεν έχεις 5 αυτιά αλλά μόλις 2. Στο δωμάτιο η ακουστική του χώρου και η προσθήκη εφέ σε αντιδιαμετρικά ηχεία είναι που σου δίνουν το 3D αποτέλεσμα.

Τέσπα on topic πολύ καλές κριτικές έχουν πάρει τα superlux και είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις με budget 29€. Τα παιδιά από το Λάμπη μάλιστα έχουν και thread και κάνουν παραγγελίας από εξωτερικό σχετικά συχνά.

Το είδα αλλά με κάρτα ήχου πάνω στη μητρική μου είπαν παραπάνω να τα αποφύγω :(.

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION]

Σε παρακαλώ επειδή δεν έχω το χρόνο να ψαχτώ ιδιαίτερα: Μπορείς να μου προτείνεις μερικές καλές επιλογές μέχρι 50€ για καλά stereo ακουστικά; Χρήση λίγο απ' όλα μουσική/ταινίες/gaming. Να είναι ποιοτικά, άνετα και φυσικά να καλύπτουν όλο το αυτί με μακρύ καλώδιο αν είναι δυνατόν. Δεν ενδιαφέρομαι για usb. Κλασσικό 3.5mm βυσματάκι.

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION]

Σε παρακαλώ επειδή δεν έχω το χρόνο να ψαχτώ ιδιαίτερα: Μπορείς να μου προτείνεις μερικές καλές επιλογές μέχρι 50€ για καλά stereo ακουστικά; Χρήση λίγο απ' όλα μουσική/ταινίες/gaming. Να είναι ποιοτικά, άνετα και φυσικά να καλύπτουν όλο το αυτί με μακρύ καλώδιο αν είναι δυνατόν. Δεν ενδιαφέρομαι για usb. Κλασσικό 3.5mm βυσματάκι.

superlux 668b + akg pads θα ελεγα για να ειναι αναπαυτικα, εχουν 1,5 +3 μετρα καλωδιο αποσπωμενο μεσα

Δεν εχει ενισχυση λεμε ο ανθρωπος ρε noobs :p

Εγω επιμενω στα samson sr850 που φορανε τους ΙΔΙΟΥΣ driver με τα superlux αλλα μικροτερη αντισταση, οδηγουνται δηλαδη πιο ευκολα απo on-board και portable ψιψιψινια.

Υπαρχουν σε διαφορα ελληνικα μαγαζια στα 40-45 ευρω, αν θελει αργοτερα ο [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] μπορει να λαβει μερος στην ομαδικη του φορουμ για ενα σετακι akg velour earpads μιας και στην ελλαδα πουλιουνται μονο τα "original" σε μαυρο χρωμα και 18 ευρω εκαστο :boxed:

Μια εναλλακτικη εφοσον τιθεται θεμα παντοφλας (:p) ειναι τα creative aurvana live!, κανουν 60 ευρω στο pc1.gr και αποτι εχω διαβασει δεν διαρρεουν καθολου τον ηχο προς τα εξω οταν τα φορας, τα earcups φαινονται μικρα ομως οποτε δεν ειναι 100% σιγουρο οτι θα καλυπτουν ολο το αυτι, επισης το καλωδιο τους δεν φαινεται και πολυ στιβαρο.

Θα τα τσιμπησω ο ιδιος καποια στιγμη γιατι τα dt770/80 εχουν ψωφησει καιρο τωρα και αξιο αντικαταστατη δεν εχω βρει ακομα :)

Μια εναλλακτικη εφοσον τιθεται θεμα παντοφλας

Μπα η παντόφλα θα πέσει λόγω κόστους, οπότε θα προτιμηθούν τα samson sr850!

Μια χαρά τα βλέπω στο skroutz και εμπιστεύομαι απόλυτα την εμπειρία σου σε ό,τι έχει να κάνει με gaming περιφερειακά :happy2:

Μπα η παντόφλα θα πέσει λόγω κόστους, οπότε θα προτιμηθούν τα samson sr850!

Μια χαρά τα βλέπω στο skroutz και εμπιστεύομαι απόλυτα την εμπειρία σου σε ό,τι έχει να κάνει με gaming περιφερειακά :happy2:

Αν τα πάρεις θέλω εντυπώσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.