Jump to content

Επισκευή TurboX UPS

Wizard!

Recommended Posts

Είχα πάρει πριν 3 χρόνια ένα μικρό UPS TurboX, το 650SD. Το πήρα για τον υπολογιστή της γυναίκας μου. Για 2.5 χρόνια δε μας χρειάστηκε ποτέ. Δεν είχε τύχει να κάνει διακοπή με τον υπολογιστή ανοικτό. Κάποια στιγμή όμως που έτυχε να δουλέψει, δεν το έκανε και όχι μόνο αυτό, έκτοτε δεν άναβε ο υπολογιστής αν ήταν μέσω UPS κι έτσι το βγάλαμε εκτός. Η βλακεία είναι, ότι την πρώτη φορά που χρειάστηκε να δουλέψει, απέτυχε, αλλά ήταν κι εκτός εγγύησης.

Τι κάνω τώρα; Αξίζει να ασχοληθώ με επισκευή κι αν ναι, που το πάω;

Για καινούριο θέλω περίπου 60-80€ και η επισκευή μπορεί να κοστίσει ανάλογα, αλλά μπορεί και όχι, για αυτό ρωτάω.

Άνοιξε το αφού αφαιρέσεις μπαταρία και το αφήσεις να εκφορτίσει πυκνωτές. Αν είσαι τυχερός και το πρόβλημα είναι εμφανές οπτικά (καμένη ασφάλεια -αν υπάρχει εξωτερική ελέγχεις πρωτίστως αυτήν , φουσκωμένοι πυκνωτές ) και εννοείται κατέχεις προχωράς αν όχι ... , ψάχνεις φίλο ηλεκτρονικό.

αν δεν αναβει το ups πολλες φορες οφειλεται στην μπαταρια

αν η δικη σου εχει παραμορφωθει και οπως λες εχουν περασει 2,5 χρονια δοκιμασε να αλλαξεις την μπαταρια συνηθως 12v 7Ah

12V 7ah - Μπαταρίες UPS | Skroutz.gr

Ανακύκλωση.

APC, MGE EATON

Αγοράστηκε APC για μένα, οπότε η γυναίκα παίρνει το MGE μου. Αυτό το θέλω για τα router/laptot(κατεβαστήρι) που είναι σε άλλο χώρο πλέον, για αυτό και δε χρειάζομαι κάτι ιδιαίτερο. Ποιός ο λόγος να το ανακυκλώσω αν φτιάχνεται με 10€ και μια κόληση;

αν δεν αναβει το ups πολλες φορες οφειλεται στην μπαταρια

αν η δικη σου εχει παραμορφωθει και οπως λες εχουν περασει 2,5 χρονια δοκιμασε να αλλαξεις την μπαταρια συνηθως 12v 7Ah

12V 7ah - Μπαταρίες UPS | Skroutz.gr

Δε φαίνεται να έχει κάτι η μπαταρία. Το εύκολο είναι να τη μετρήσω φυσικά.

Πάντως σε αρκετά UPS όταν η μπαταρία είναι ψόφια αρνείται να ανοίξει το UPS. Αυτό δεν σημαίνει ότι με βολτόμετρο δεν θα βλέπεις τάση στους πόλους της μπαταρίας. Το κόστος πάντως για καινούρια μπαταρία είναι κοντά στα 15-20€ και σίγουρα όχι 10€ από την δική μου εμπειρία.

Και με πολύμετρο να τη μετρήσεις πολλές φορές δεν λέει κάτι αυτό.

Ένα APC Back-UPS 500 που έχω , είχε μια SMD αντίσταση με μία χαρακιά στο μέσον της που δεν φαινόταν καθαρά.

Άλλαξα αυτή και δούλεψε κανονικά.

Θέλει αρκετό ψάξιμο και προσεκτικό σκανάρισμα όλων των στοιχείων. Και πάλι μπορεί να μήν καταλήξεις κάπου.

Αν το δείς σαν ένα free-time project για εκμάθηση/ενασχόληση και μόνο, μόνο τότε μπορεί να είσαι κερδισμένος.

εκει που δουλευα, μας ειχαν καταφερει απο το πλαισιο, να προτιμησουμε τα δικα τους ups.

ε απο τα 80 τα 50 ειχαν χαλασει. ειχαν καει. τα αλλαζαμε μπαταριες, σε 1 μηνα, την χαλουσαν την μπαταρια, την εξουθενωναν. τα ειχε δει και ηλεκτρονικος πολλα απο αυτα, και τα κυκλωματα ηταν σαβουρα..

εχω αλλαξει απειρες φορες μπαταριες σε τετοια. πολλα τα αλλαζαμε, τα δοκιμαζαμε δουλευαν κανονικα(κρατουσαν με φορτιο κτλ) σε 2-3 διακοπες, εκλειναν και δεν ξανανοιγαν...

με οσα Apc ειχαμε, οι μπαταριες, αλλαζαν μετα απο 2 χρονια περιπου, και κανενα δεν παρουσιαζε προβλημα...

γνωμη μου, πετα το.

παρε ενα apc που να παιρνει κοινες μπαταριες, προσοχη γιατι καποια Apc παιρνουν μονο δικες τους(πιο φαρδιες απο τις κανονικες), και δεν βρησκαμε τετοιες στην αγορα.

υ.γ μπαταριες τις παιρναμε 7 ευρο. αλλα χονδρικη. 500αδες.

Η APC έχει ρίξει αρκετά τις τιμές της φέτος.

Ειδικά σε κάτι θηρία έχει πέσει κάτω απο 50%.

Γιά ψάξτο λίγο αλλά και eaton είναι καλούτσική. Προς θεού όχι turbo x. Πεταμένα λεφτά...

ΣΕ εταιρεία έβαλα 2 apc & 1 turbox προσωρινά στο computer room μέχρι να έρθει το μεγάλο. Στο turbox έβαλα μόνο κάτι switch και 1 τηλεφωνικό κέντρο. Στα άλλα δύο έβαλα απο 1 server, τα υπόλοιπα switch και άλλο ένα τερματικό. Σε μια διακοπή τα apc κρατήσαν κανα τέταρτο, το turbox ούτε 5λεπτο.

Και μιλάμε για σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Eaton ENV600H E Series NV | Skroutz.gr και πολλά είναι τα 600VA

Τελικά πήρα το Eaton, αφού το φθηνότερο που βρήκα ήταν ένα AccuPower για μόλις 8€, που όμως έχει σούκο πρίζες και όχι IEC όπως αυτό.

Παραγγελία εχθές το απόγευμα στο you.gr, σήμερα στις 8:30 μήνυμα ότι θα παραλάβω σήμερα. :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.