salde Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2013 Καλησπέρα,είχα αναφέρει σε ένα προηγούμενο θέμα για αντικατάσταση μιας GeForce 8500 σε παλιό υπολογιστή. Τελικά αγόρασαν κι εγκατέστησαν μία EVGA GT 620 με 1GB DDR3. Έβαλαν και τους drivers από το CD (296.69 version). Ο υπολογιστής σέρνεται κυριολεκτικά πράγμα που δε δικαιολογείται από την αλλαγή κάρτας, υποτίθεται η 620 είναι ταχύτερη από την 8500. Ακόμη κι όταν φορτώνουν τα Windows (XP Home 32bit) κάνει πάνω από ένα λεπτό από την ώρα που εμφανίζει το desktop μέχρι να δείξει π.χ. το εικονίδιο του Internet στο Systray ενώ πριν το εμφάνιζε σχεδόν αμέσως. Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα τι θα μπορούσαν να κάνουν (δεν έχω πρόσβαση στον υπολογιστή τους οπότε δεν είμαι σίγουρος για τις περιγραφές, ό,τι μου λένε μεταφέρω) θα ήμουν υπόχρεος.Επίσης αν έχει κάποιος link με κανένα οδηγό πώς πρέπει να σετάρουν τους Geforce drivers είναι ευπρόσδεκτο, γιατί μάλλον έχουν πελαγώσει και δεν βρίσκουν τις επιλογές.M/B Asus P5Q Pro P45chipset, RAM 2GB DDR2, monitor Fujitsu P23T -6 IPS, CPU E8400 CoreDuo.Η ανάλυση ίδια όπως η προηγούμενη κάρτα (1440*900) όμως η σύνδεση είναι τώρα VGA (D-sub) γιατί το DVI monitor και νέας κάρτας είναι διαφορετικό.Αν μου το είπαν σωστά, ο υπολογιστής βλέπει την κάρτα όπως πρέπει (σωστή RAM, σωστές συχνότητες κλπ). Το περίεργο που έκανε ήταν ότι αφού εγκατέστησαν τους 296.69 drivers δούλεψε κανονικά με τη μία (αργό όμως, πολύ αργό), μετά απεγκατέστησαν τους 296 για να φορτώσουν τους 320 κι όταν έβαλαν τους 320 και πήγαν για το restart το σύστημα bootare (μάλλον κανονικά) έδειξε και το logo των XP σα να άρχιζε κανονικά να τα φορτώνει αλλά πριν εμφανίσει το desktop η οθόνη μαύρισε εντελώς και δεν έδειχνε τίποτα. Τελικά μπήκαν σε safe mode (με μεγάλη καθυστέρηση) απεγκατέστησαν τους 320 και ξαναέβαλαν τους 296 του CD με τους οποίους τουλάχιστον μπάινουν στα Windows.Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια
vagsk Μάϊος 26, 2013 #4 Μάϊος 26, 2013 296.69 version είναι σχετικά παλιό. Κάνε κατάργηση drivers. Πέρνα ένα πέρασμα με ccleaner και μετά πέρνα νέους 314 και κάτι έχουμε φτάσει που είναι σταθεροί και νομίζω έχουν βγει και άλλοι.
salde Μάϊος 26, 2013 Author #5 Μάϊος 26, 2013 τα έχουν κάνει αυτά όλα, τους 320 περνούσαν αλλά δεν έδειχνε εικόνα στα windows καθόλου. Τελικά πέρασαν τους 320 σε beta κι αυτά δείχνουν εικόνα. Αλλά ο υπολογιστής σέρνεται κυριολεκτικά, κατά πολύ σε σχέση με την προηγούμενη κάρτα ενώ δεν έγινε άλλη αλλαγή στο hardware. Υποψιάζομαι ότι είτε δεν έχουν σετάρει καλά κάτι στην κάρτα είτε κάτι χάλασε όταν την εγκατέστησαν. Δεν έχω πρόσβαση στον υπολογιστή, δεν είναι δικός μου.σέρνεται= τα πάντα κάνουν πολλή ώρα να ανοίξουν, οποιαδήποτε ενέργεια εμφανίζεται με μεγάλη καθυστέρηση στην οθόνη ακόμη και το εικονίδιο του Internet (Network) μέχρι να εμφανιστεί στο systray περνούν περίπου 2 λεπτά (εμφανιζόταν σχεδόν αμέσως με την προηγούμενη κάρτα)ευχαριστώ για την απάντηση κι αν έχει και κανείς άλλος καμιά ιδέα, ευπρόσδεκτη.
vagsk Μάϊος 27, 2013 #6 Μάϊος 27, 2013 Αν και αρκετά απίθανο από τροφοδοτικό πως πάνε;Η 8500 GT είναι στα 40W TDP ενώ η νέα στα 49W.Υ.Γ. Η τελευταία σταθερή έκδοση είναι η 314.09. Ας δοκιμάσουν αυτή. Στις μεταγενέστερες εκδόσεις η nvidia εφαρμόζει έναν νέο τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας στο chipset που τουλάχιστον σε μένα με την 560 Ti είχε καταστροφικά αποτελέσματα μέσα στο gaming με αναβόσβημα πολυγώνων, αλλοιωμένων χρωμάτων και lag από την κάρτα ως και μισό λεπτό κάποιες φορές έτσι στα ξαφνικά ενώ έπαιζα και χωρίς να έχει κάποια αιτία/βάση.
salde Μάϊος 27, 2013 Author #7 Μάϊος 27, 2013 δε γνωρίζω το τροφοδοτικό τους αλλά επειδή το έβαλαν πριν κανένα χρόνο λογικά κάνει, 400 ή 450 αν θυμάμαι κι η μάρκα ήταν κάποια Lepa. Τους λέω να κάνουν και format μπας και αλλά μάλλον δε θέλουν...ευχαριστώ και πάλι
vagsk Μάϊος 27, 2013 #8 Μάϊος 27, 2013 Πες τους να βάλουν την έκδοση drivers που σου γράφω παραπάνω. Είναι ότι πιο ανώδυνο ειδικά πριν το format. 400-500W τροφοδοτικό δεν είναι και τεράστιο. Η μάρκα δεν μου λέει τίποτα και αν ακολουθεί παλιό σχεδιασμό δεν έχει δυνατό 12V rail. Τώρα θα μου πεις ότι δεν είναι και καμιά σοβαρή κάρτα γραφικών με απαιτήσεις.Ας βάλουν πάνω και κάνα monitoring πρόγραμμα ή ας μπουν BIOS να δούμε τι παίζει με τις τάσεις ειδικά στο 12V rail.
Thanos1972 Μάϊος 27, 2013 #9 Μάϊος 27, 2013 Η lepa αρκετα καλη ειναι.πολυ καλη βασικα.αλλα φυσικα εξαρταται το μοντελο.τωρα,να μην μπορει να τροφοδοτησει μια Gt 620,χλωμο.
salde Μάϊος 27, 2013 Author #10 Μάϊος 27, 2013 δε ξέρω για πολύ καλή -έχω δει εδώ ένα Review αλλά πέραν τούτου ουδέν- πάντως είναι απίθανο να έφταιγε το τροφοδοτικό. Καθάρισαν με CCleaner το σύστημα και τη Registry, προφανώς υπήρχε το σκουπίδι της αρκούδας, εγκατέστησαν -με Custom/clean Install- τους 314.07 και προς το παρόν δείχνει να δουλεύει κανονικά (γρηγορότερο από ότι με την 8500, κανονικό φόρτωμα των Windows κλπ). Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Αν ξέρετε κάποιο Tutorial/Guide (αρχαρίων) για οδηγούς της Nvidia και πώς να σετάρουν περαιτέρω την κάρτα, μαλλον θα τους χρειαστεί σύντομα. Μέσα σ' όλα από όταν τα 'φτυσε εντελώς η 8500 μέχρι και σήμερα το πρωί πεταγόταν κάθε τρεις και λίγο το OSD του monitor. Από την εγκατάσταση των 314 και μετά δεν έχει ξαναπεταχτεί. Επειδή η Fujitsu ζητά το monitor «για παρακολούθηση» (= μπορεί να το κρατήσουν και πάνω από 10ήμερο) ίσως να μην αξίζει να το στείλουν αν το πρόβλημα με το OSD οφειλόταν στο χαμό με τις κάρτες; [MENTION=4092]cabdik[/MENTION] (following post): όχι δεν έχουν αλλάξει BIOS
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.