BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2004 Καλησπέρα παιδιαΑντιμετωπίζω πρόβλημα ταχύτητας σε amd 2400 Mobile Laptop Acer Aspire 1353lmΔοκιμάζω με Sandra 2004 σε cpu arithmetic και λαμβάνω 3000MIPS .Απο τα λοιπ'α δεδομένα του Sandra βλέπω οτι είναιπάρα πολύ χαμηλάΤο Sandra μου εξηγεί οτι τα laptop μεταβάλουν τις ταχύτητες και τα βολτ του επεξεργαστή , με αποτέλεσμα να μειώνονται οι επιδόσεις τους (χαρην οικονομίας).Μου προτείνει να ρυθμίσω το laptop ωστε να αποδίδει τα μέγιστα συμβουλευόμενος το manual.Απο το μάνουαλ δεν υπάρχουν στοιχείαΤο BIOS δεν έχει καμία τέτοια ρύθμιση , και΄γενικά είναι λιτό.Θα ήθελα οποιος ξέρει πως ρυθμίζονται τα παραπάνωνα με ενημερωσετε .Πρέπει να ανοιχτεί απο κάτω το λαπτοπ?Μηπως πρέπει να γίνει overclocking μέσω softwareΑνυπομονώ για απάντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Σεπτέμβριος 18, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Μέχρι και overclocking μπορείς να του κάνεις με το cpu-msr!Απλά βάλε του κατι δύσκολο να κάνει ώστε να ανεβάσει πολλαπλασιαστή και αμέσως μετά αυτό που σε ενδιαφέρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Σεπτέμβριος 18, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 λογικά όταν είναι στο ρεύμα θα είναι 100% η ταχύτητα της cpu..όταν είναι στη μπαταρία, από το εικονίδιό της στην τασκμπαρ, με αριστερό κλικ σου βγάζει κάποια προφίλ. με always on είσαι 100% mhz στη cpu, με max battery θα παίζει μόνο στη χαμηλότερη συχνότητα και στο portable/laptop θα παίζουν τα mhz ανάλογα το φορτίο... παράλληλα φυσικά επηρεάζονται και τα όρια απενεργοποίησης, σβησίματος οθόνης, σκληρών κλπ κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Σεπτέμβριος 19, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2004 Δηλαδή απο το power managment ρυθμίζονται και οι επιδόσεις του εξεξεργαστή?Καλο και αυτό , δεν το περιμενα ομολογώ...Είχα παρατηρήσει οτι οταν του έβαζα κατι δυσκολο να κάνει , ακθγόταν ενας θόρυβος , σαν να ενεργοποιείται ο ανεμιστήρας σε μεγαλύτερες στροφέςΘα κάνω δοκιμές και θα σας πώΕυχαριστώ για όλα και αν έχετε κάτι ακόμα , καλοδεχούμενο !!CU Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 23, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2004 Κολαση , το εσκισα κανονικατου εριξα οτι σοφτγουερ ειχα...με msr καταφερα να βαλω τον πολλαπλασιαστη στο 13,5 και Vcore 1,8σταθεροτατο με οτι και αν δοκιμαστικεμου εδωσε 1800Mhzεπισης ενεργοποιησα το Power Now και τωρα οταν μπαινει πριζα δουλευει σφαιρα , και οταν ειναι μπαταρια παει στα 800 .Καλα εως τώραΤο θέμα ειναι γιατι δεν μπορω να ρυθμισω FSB ???ΑΠο που?Θελει αλλο σοφτγουερ?Θελει ανοιγμα απο μεσα και ρυθμιση οι γεφυρες?Το φσβ τωρα ειναι 132 , και οι μνιμες 2 nayna 256 mb η καθεμια στα 266Mhz (νομιζω)Λογικα το φσβ πρεπει να το στειλω 166 και οι μνημες κατεβαινουν στα 2,5-3-3-7 .Απο που ομως να τις κατεβασω? Διαιρετης να υπαρχει αραγε?Το ΒΙΟΣ λιτο εντελως , δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...ΤΙΠΟΤΑ μονο ψιλορυθμίσεις σε περιφεριακαΑντε ρε σεις , βαλτε κανα χερακι θελω να το σκισω κανονικαΑ , δε σας ειπα , φουλ λοαντ 39 βαθμους στη γριλια εξοδου αερα μετρημενο με θερμομετρο ακριβειας με σενσορα ,λιγο δεν ειναι?( Η μητρικη δεν δινει κανενα σενσορα )Σαντρα εδωσε 6900 στο cpu1 λεπτο το super pi sto 1M Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 27, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2004 ρε παιδια πειτε τιποταμηπως τον παραετρεξα? μη και καει και δεν ειναι δικό μου το laptop Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Δεκέμβριος 28, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2004 Αμα εχει οντως 39 δεν εχει κυνδυνο...Κοιτα μην υπάρχει clockgen για το λαπτοπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 29, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 η φιλη μου τρελαθηκε απο τις επιδόσεις και πηρε τηλεφωνο στο πλαίσιο να δει μηπως και το εχω παρακάνειτης είπαν οτι μαμα ειναι 1600 εγω τον εχω 1800νομίζω οτι δεν θα εχουμε προβλημαεχει μεινει ακομα και 12 ωρες ανοιχτος στο ρευμα και επαιζε μουσική σε παρτυ , αντεγραφε ταινίες , μεταφορες σε σκληρο εξωτερικο , backup ,και δεν εχει κλεισει ουτε μια φορανομιζω οτι μιλάμε για σταθερο o/c και δεν υπαρχει λόγος ανησυχίαςΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ? για φσβ?πρεπει να υπαρχει αλλα αντε να βρεις τσιπσετ κτλ , πρεπει να το ψαξω να δω τι εχει αυτό το λαπτοπξερεις αυτά ειναι περιεργα σε μητρικες και τσιπσετ , εχουν κατι δικά τους περιεργατο φσβ μουχει μεινει απορια πως ανεβαίνεικαπου διαβασα οτι ανεβαίνει αμα ανεβάσεις πολύ την ΄ταση απο μονο του αλλά δεν ξέρω !!!δηλαδη με το συμπάθιο κιολας , αμα οι μνήμες ηταν 400 αρες πως θα το ρυθμίζαμε για 200 στις μνήμες????θα τρελαθούμε εντελώς με αυτα τα @@λαπτοπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Δεκέμβριος 29, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 ΝΑΙ για φσβ λεω πες το μοντελο του λαπτοπ και θα βρώ ακρη......αμα σε ενδιαφέρει....ΑΧΧΧΧΧ αυτοι οι χρ θα με φάνεεεεε Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Δεκέμβριος 29, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2004 acer aspire ειναιxp mobile 2400+για περισσότερα πρεπει να ερθει η κοπελια να κανω ενα σαντρα να εχω πληροφορίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Δεκέμβριος 30, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2004 http://www.cpuid.com/download/CG-RTM560266.zip για δοκιμασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.