in2dark Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2013 Η πιο οικονομικη λυση για στησιμο file server ποια ειναι;Να αγορασω nas;Να αγορασω φτηνο pc και τι λειτουργικο να βαλω;Θελω να εχω αρχεια πανω για να τρεχω απο 3 διαφορετικα τερματικα τα αρχεια που εχω σε localhost (db sites).Το προβλημα ειναι πως τα δυο ειναι win7 και το τριτο imacΒοηθεια τον ασχετο παρακαλω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Μάϊος 27, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2013 Η πιο οικονομικη λυση ειναι συνηθως ενα παλιο pc που πιανει σκονη καπου Aν ειναι κ laptop μαλιστα ακομα καλυτερα γιατι γενικα εχουν χαμηλοτερη καταναλωση ρευματος. Αυτο θα ηταν μαλλον η καλυτερη λυση για εσενα μιας κ απο οτι καταλαβαινω δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις για το θεμα της χωρητικοτητας των σκληρων. Η αμεσως επομενη (σε τιμη) λυση ειναι καποιο "ψευτο"-nas δηλαδη, ενας εξωτερικος σκληρος δισκος με συνδεση ethernet π.χ. Western Digital NetCenter 320GB | Skroutz.gr Αν θες "ετσι επειδη μπορω" να στησεις σερβερακι, σε πολλα φορουμ σταζουν μελι για το hp microserver n40l hp microserver - Servers | Skroutz.gr. Υποψιν, οτι πωλειται "γυμνο", δηλαδη χωρις σκληρους δισκους κ χωρις λειτουργικο. Χαμηλη καταναλωση, 4 θεσεις για εσωτερικους σκληρους (+1 με πειραγμα στο bios), αθορυβο κ μικρο. Οταν λες οτι θες να τρεχεις αρχεια, εννοεις οτι απλα θα κανεις share το σκληρο του "σερβερ" κ θα μπεις απο τα τερματικα να τα τρεξεις ή οτι τρεχει καποια βαση δεδομενων ο σερβερ κ θες να εχεις προσβαση σε αυτη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 27, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2013 Θα ελεγα αν προκειται για γραφειο/δουλεια ετοιμο NAS ωστε να υπαρχει ετοιμο customer service. Αν ειναι για σπιτι στησε μονο σου FreeNAS σε ενα παλιο pc και οποτε εχεις προβλημα "Εμπρος καλο μου Google !" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.