Jump to content

7970 crossfire προβλημα με temps?

Orgios

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!! Προσφατα πρόσθεσα μια δεύτερη 7970 στο συστημα της υπογραφης, το πρόβλημα όμως είναι οτι είναι αρκετα κοντά η μία με την άλλη και εκει που δεν ξεπερνούσα πότε τους 60-62C τώρα οι κάρτες πιάνουν 82-83C. Είναι νορμαλ? αντέχουν οι κάρτες σε τετοιες θερμοκρασίες ή πρέπει να κάνω το κάτι παραπάνω??

Καλησπέρα!! Προσφατα πρόσθεσα μια δεύτερη 7970 στο συστημα της υπογραφης, το πρόβλημα όμως είναι οτι είναι αρκετα κοντά η μία με την άλλη και εκει που δεν ξεπερνούσα πότε τους 60-62C τώρα οι κάρτες πιάνουν 82-83C. Είναι νορμαλ? αντέχουν οι κάρτες σε τετοιες θερμοκρασίες ή πρέπει να κάνω το κάτι παραπάνω??

Είσαι οριακά!

Βγάλε φωτό από το κουτί για να πάρουμε μια ιδέα..

Αλλά από Temps είσαι χάλια..

Και δεν μας έχεις πει άμα έχεις βάλει κάποιο Fan Control

Πως δουλεύουν κτλπ..

Επίσης 80-83 σε Gaming καταστάσεις έτσι?

Και επίσης τι κάρτες έχεις Reference ή με ανεμηστύρια κτλπ..

αυτη την στιγμη δεν γίνεται (αυριο θα μπορέσω) . Αλλά να φανταστείς οτι το κουτί είναι το cosmos 2 που γενικά έχει χώρο, έχει υδρόψυξη για την cpu, 2 ανεμιστηράκια να φυσάνε πάνω στις καρτες (αυτά στην δεξια πόρτα τα εσωτερικά), οι κάρτες ειναι στα στοκ ρολόγια τους και οι θερμοκρασίες που αναφέρω είναι σε load 80-86% (hitman absolution, bf3). Το fan control στο trixx του έχω πει μόλις πιάνει 70C να δουλεύουν οι ανεμιστηρες στο 90%

αυτη την στιγμη δεν γίνεται (αυριο θα μπορέσω) . Αλλά να φανταστείς οτι το κουτί είναι το cosmos 2 που γενικά έχει χώρο, έχει υδρόψυξη για την cpu, 2 ανεμιστηράκια να φυσάνε πάνω στις καρτες (αυτά στην δεξια πόρτα τα εσωτερικά), οι κάρτες ειναι στα στοκ ρολόγια τους και οι θερμοκρασίες που αναφέρω είναι σε load 80-86% (hitman absolution, bf3). Το fan control στο trixx του έχω πει μόλις πιάνει 70C να δουλεύουν οι ανεμιστηρες στο 90%

Ίσως δεις κάποια διαφορά αν βάλεις τους ανεμιστήρες να βγάζουν τον αέρα από τις κάρτες! Έτσι θα βγάζεις τον θερμό αέρα από το κουτί, λογικά θα πέσουν οι θερμοκρασίες.

S2 JellyBam 7.2.0

διαλεξες και συ τωρα που αρχιζουν οι ζεστες να πας σε crossfire? το crossfire γενικα επιβαρυνει πολυ τη θερμοκρασια ,

πιο πολυ ζεσταινεται η πανω καρτα, τι ανεμιστηρες εχεις στο πλαι να φυσανε ? οταν ειχα crossfire ειχα εναν πλαινο 230μμ 110 cfm να χτυπαει την πανω καρτα και 3 12ρηδες 1 πισω και 2 πανω 80cfm περιπου ο καθενας για να μπορω να παιζω games με καυσωνα , δεν μιλαω βεβαια για 7970 sapphire 6870 ηταν απο αυτες που βγαζουν τον αερα μεσα στο κουτι με μια καρτα ειχα μεχρι 60 βαθμους ,ενω με 2 και με ολους αυτους τους ανεμιστηρες εφτανε 70.

την αλλη λυση την ξερεις ενα τριπλο ακομα και 2 μπλοκ στις καρτες

Οταν βρισκεις ευκαιρια για 7970 crossfire δεν κοιτας την εποχη :):hehe::hehe::hehe:

Εχω 2 120αρηδες arctic cooling να φυσανε προς τα εκει, σκέφτομαι να δοκιμασω και την πρόταση του tsakali απο πάνω μήπως και δουλεψει (δεν χανουμε τιποτα να δοκιμάσουμε?? ). 5 βαθμους αν ρίξω τα temps θα είμαι υπερευτυχισμένος.

Αλλιως με βλέπω να επενδύω σε ανεμιστηρακια (παλι?? ημαρτον συλλογη έχω!! :) ) ή ακομα χειροτερα κανα 200αρι το λιγοτερο σε water cooling... Εκτος αν υπάρχει καποια λύση που αγνοω .

Bonus ερώτηση!! Υπάρχει κανα προγραμματάκι που να μετραει την θερμοκρασία και των 2 GPu ταυτόχρονα?? Τωρα μετράω μόνο την πάνω.

Photo απο καρτες και ανεμιστήρια

https://www.box.com/s/xc4ig1zc9tqgsicn6wcr

https://www.box.com/s/kc4bs1eo9zosr48uiqwo

• 2 weeks later...

tsakali ευχαριστω !! Αλλαξα φορά στους 2 πλαινους ανεμιστηρες και είδα temp drop στους 66-67C!!

• 3 months later...
Οταν βρισκεις ευκαιρια για 7970 crossfire δεν κοιτας την εποχη :):hehe::hehe::hehe:

Εχω 2 120αρηδες arctic cooling να φυσανε προς τα εκει, σκέφτομαι να δοκιμασω και την πρόταση του tsakali απο πάνω μήπως και δουλεψει (δεν χανουμε τιποτα να δοκιμάσουμε?? ). 5 βαθμους αν ρίξω τα temps θα είμαι υπερευτυχισμένος.

Αλλιως με βλέπω να επενδύω σε ανεμιστηρακια (παλι?? ημαρτον συλλογη έχω!! :) ) ή ακομα χειροτερα κανα 200αρι το λιγοτερο σε water cooling... Εκτος αν υπάρχει καποια λύση που αγνοω .

Bonus ερώτηση!! Υπάρχει κανα προγραμματάκι που να μετραει την θερμοκρασία και των 2 GPu ταυτόχρονα?? Τωρα μετράω μόνο την πάνω.

Photo απο καρτες και ανεμιστήρια

https://www.box.com/s/xc4ig1zc9tqgsicn6wcr

https://www.box.com/s/kc4bs1eo9zosr48uiqwo

Είπα να πάρω την Bonus ερώτηση!! Και η απάντηση βρίσκετε εδώ GPU Observer

Ανοίγεις δυο widjet κ επιλέγεις την κάρτα που θέλεις στο καθένα κ λογικά θα δουλέψει!!! :daisy:

Thanks!! :) Ξεχασα να αναφέρω οτι με ενδιαφέρει να κανει και overlay για να βλέπω τι κάνει μέσα στα παιχνίδια :) Γι'αυτό τον λόγο ψάχνω κάτι σε fraps , playclaw etc αλλά το πρόβλημα με αυτά είναι οτι μου δείχνουν μόνο την μία GPU , msi afterburner δεν θέλω να βάλω γιατί τρέχω το sapphire TRIXX .

Μπορεί να συμβιβαστω με το HWINFO και να τα καταγράφω σε log προς μετέπειτα μελέτη...

Thanks!! :) Ξεχασα να αναφέρω οτι με ενδιαφέρει να κανει και overlay για να βλέπω τι κάνει μέσα στα παιχνίδια :) Γι'αυτό τον λόγο ψάχνω κάτι σε fraps , playclaw etc αλλά το πρόβλημα με αυτά είναι οτι μου δείχνουν μόνο την μία GPU , msi afterburner δεν θέλω να βάλω γιατί τρέχω το sapphire TRIXX .

Μπορεί να συμβιβαστω με το HWINFO και να τα καταγράφω σε log προς μετέπειτα μελέτη...

Ίσως σου κάνει αυτό

Δεν το έχω δουλέψει ποτέ βασικά, τυχαία το ειχα πετύχει. Αν το δοκιμάσεις στείλε να ξέρουμε αν αξίζει!!!

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.