Jump to content

Διαμοιρασμός WiFi σε μικρό ξενοδοχείο

paravatis

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι. Θέλω να κάνω εδώ και καιρό μια εξυπηρέτηση σε ένα φίλο που έχει ένα μικρό ξενοδοχείο στις Κυκλάδες και θέλει να μοιράσει ασύρματο δύκτιο σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Η ρεσεψιόν, όπου βρίσκεται το modem/router είναι κεντρικά στο οικόπεδο το οποίο είναι παραλληλόγραμμο. Μπροστά από τη ρεσεψιόν έχει ένα μικρό κτίσμα(μπαρ/κουζίνα) και αμέσως μετά είναι ο χώρος της πισίνας(100 μέτρα max). Συνεπώς τα εμπόδια προς αυτή την κατεύθυνση περιορισμένα. Προς τα πίσω είναι 4-5 μικρά κτίσματα όπου βρίσκονται περίπου 10-12 δωμάτια(άλλα 100 μέτρα max). Φάρδος οικοπέδου περίπου 50 μέτρα.

Η σκέψη η δική μου είναι να βάλω πάνω στη ρεσεψιόν μία omni-directional κεραία μαζί με ένα bullet της ubiquity και αυτό να το δίνω μέσω ethernet πίσω στο modem/router.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Αυτό το στήσιμο θα έχει αρκετή ισχύ για να καλύψει αυτό το χώρο; Η κεραία θα είναι περίπου στα 2.5-3.0 μέτρα ύψος.

2) Υπολογίζουμε περίπου 30-40 συσκευές(μαζί με τις φορητές) ανά πάσα στιγμή. Θα χρειαστεί άλλο modem/router για τόσες συσκευές; Αν ναι ποιό?

3) Εναλλακτικά, θα μπορούσα να βάλω αντί για το bullet έναν ενισχυτή(ας πούμε 0,5-1 watt??) στην κεραία και να το δώσω απευθείας στο router(αν και αν έχω καταλάβει καλά, αυτό έχει απώλειες).

Οποιαδήποτε άλλη σκέψη/βοήθεια πάντα καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλύτερα να μη βάλεις omni σε ψηλό σημείο. Έχουν ψιλοκακό tilt προς τα κάτω με αποτέλεσμα να μην πιάνουν σε κοντινή απόσταση. Μπορείς να βάλεις μία panel ή sector. Έτσι όπως το περιγράφεις η κεραία του modem-router θα μπορεί να καλύψει την πισίνα και το μπαρ, αφού δεν υπάρχουν εμπόδια. Για τα δωμάτια πάρε κάποιο access point που θα πάει πιο κοντά τους με καλώδιο. Με τις 40-50 συσκευές δε θα έχεις πρόβλημα πιστεύω. Αν έχεις το επεκτείνεις. Ενισχυτή δε χρειάζεσαι και ούτε θα κάνει κάτι στην περίπτωσή σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.