blade_pan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2004 Γιατι μου τι λενε... Εγω παντως WD! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Σεπτέμβριος 18, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Εξαρτάται, από το μοντέλο, από τα πόσα giga θέλεις, από τον αν είναι sata ή ata, οπότε βρίσκω λίγο άκυρο το poll Δεν υπάρχει καλή μάρκα για μένα, υπάρχουν καλά μοντέλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Σεπτέμβριος 18, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 14:41] Εξαρτάται, από το μοντέλο, από τα πόσα giga θέλεις, από τον αν είναι sata ή ata, οπότε βρίσκω λίγο άκυρο το poll Δεν υπάρχει καλή μάρκα για μένα, υπάρχουν καλά μοντέλα. Το poll αναφετεται κυριως πανω στις δικες μας προσωπικες αποψεις πανω στις συγκεκριμενες μαρκες. Π.χ. Οι φιλοι μου εχουν καψει ολοι απο ενα WD, και δεν τους θελουν. Εγω παλι θελω μονο WD. Aυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Σεπτέμβριος 18, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι υπάρχουν καλά και κακά μοντέλα από όλες τις εταιρείες. Η προσωπική άποψη είναι μάλλον άχρηστη όταν είσαι προαποφασισμένος για το αποτελέσμα της κουβέντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 18, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Blade_pan ποιο ακριβως μοντελο της WD εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Σεπτέμβριος 18, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 14:57] Blade_pan ποιο ακριβως μοντελο της WD εχεις? Ειχα τον 100gb 8mb cache οταν ειχε πρωτοβγει και ηταν αψογος! Τωρα εχω sata 80gb και εναν εξωτερικο 250 gb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 18, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 HItachi Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Σεπτέμβριος 18, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 14:52] Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι υπάρχουν καλά και κακά μοντέλα από όλες τις εταιρείες. Η προσωπική άποψη είναι μάλλον άχρηστη όταν είσαι προαποφασισμένος για το αποτελέσμα της κουβέντας. Ναι καταλαβαινω αυτο που λες,αλλα θελω να δω και τι εχουν να πουν οι υπολοιποι...Τον Maxtor με τα 16 mb cashe τον ειδατε?http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=930&catid=46Μου αρεσει και ηθελα να δω κυριως εμπειριες απο maxtor... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 18, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Την εποχη που πηρες εσυ τον 100GB αν θυμασαι κυκλοφορουσε και ο 80GB με τα 8ΜΒ Cache οπως επισης μετα απο λιγο καιρο κυκλοφορησε και ο 40GB με 8ΜΒ Cache. Μοντελα αν θυμαμαι καλα, 800JB και 400JB. Επειδη δουλευα στην Quest οι επιστροφες που δεχτηκαμε για τον 400JB ηταν περιπου κοντα στο 50% και για τον 800JB κοντα στο 40%. Και δεν μιλαω για καποιον στανταρ προβλημα που ειχαν ή για ελλατωματικη παρτιδα. Μιλαμε για οτιδηποτε προβλημα θελεις. Απο το να μην φορμαρεται ο δισκος μεχρι να μην στροφαρει καν.Γι'αυτο θα συμφωνησω με τον DJD οτι εξαρταται απο το μοντελο καθε φορα και οχι απο την εταιρια. Παντως εγω ψηφισα Seagate ως πρωην ευτυχης κατοχος 3ων Seagate Barracudas 7200.7 120GB. 2xSATA kai 1xPATA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 18, 2004 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Έχω κάποιες κακές εμπειρίες από maxtor αλλά δε τους θάβω όπως και πολύ καλές με seagate αλλά δε τους προτείνω με κλειστά μάτια. Παίζει το μοντέλο, για τι δουλειά το θέλεις, σε τι παρτίδα έπεσες κλπ. το poll μου φαίνεται πολύ γενικό. Για εμένα τη παρούσα φάση, μάλλον πάλι seagate θα έπαιρνα αλλά σε ένα μήνα μπορεί να αλλάξει αυτό. Το να είσαι πιστός σε μια εταιρεία είναι λάθος όσο αναφορά τα pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Σεπτέμβριος 18, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Όντως οι JB ήταν τελίως μάπα, 4 είχα αλλάξει, και τον τελευταίο τον έδωσα και πήρα Seagate 7200.7 160GB, απλά φοβερός δίσκος 24/7 με τα p2p να ανεβοκατεβάζουν, κάθε μέρα γράφω-σβίνω σκυλί. Είναι και αθόρυβος.Έχω και έναν WD raptor 74GB, απο ταχύτητες καλά πάει, απο αντοχή θα δείξει ο καιρός.Maxtor είχα 40άρηδες όπου χτύπησαν 2 φορές, ίσως είναι θέμα τύχης, τι να πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Σεπτέμβριος 18, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Λες ε??Μηπως ξερετε ποτε θα βγουν και αλλα μοντελα 16 mb cache?Τα 16 mb cache ή τα 10000 rpm κανουν τη διαφορα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Σεπτέμβριος 18, 2004 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 15:50] Λες ε??Μηπως ξερετε ποτε θα βγουν και αλλα μοντελα 16 mb cache?Τα 16 mb cache ή τα 10000 rpm κανουν τη διαφορα? Για την cache δε ξέρω να σου πω, αλλά τα 10.000rpm όντως κάνουν τη διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 18, 2004 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Το κάθε χαρακτηριστικό μετράει ανάλογα για τι δουλειά το θέλεις.. Αν θες αποθήκευση, τα 10Κ είναι άχρηστα. Τα 16ΜΒ cache σε λίγες περιπτώσεις θα φανούν χρήσιμα. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που μετράνε στη ταχύτητα πχ. command queuing αλλά τα περνάνε στα ψιλα. Από δυό παραμέτρους δε μπορείς να κρίνεις. Αλλά για να μη μπαίνεις σε περιττά διλήμματα, περίμενε τα 10Κ με 16ΜΒ να είσαι σίγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Σεπτέμβριος 18, 2004 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 κ εγω ημουν κατοχος δυο wd εναν 40αρη κ εναν 80αρη κ καηκαν κ οι δυο.......τι να πω???απο τοτε seagate κ ξερο ψωμι...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernest Σεπτέμβριος 18, 2004 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Αν και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο τον λεπτό 40άρη Μαxtor, ψήφισα Seagate γιατι τη Δευτέρα περιμένω τον 80άρη SATA Toν προτίμησα γιατι όλοι λεν οτι είναι ο πιο αθόρυβος Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Σεπτέμβριος 18, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 ....Seagate 120GB και ξερο ψωμι!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
duende Σεπτέμβριος 19, 2004 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2004 πριν μερικα χρονια θα ελεγα quantum σαν πρωτη επιλογη..τωρα απο τη στιγμη που αγορασε η maxtor to division της που εβγαζε τους σκληρους δε ξερω τι εχει αλλαξει...2-3 μηχανακια που εχω στησει με maxtor παιζουν μια χαρα για την ωρα.εγω προσωπικα εχω εναν 120ρη sata wd και εναν 30ρη quantum για backup.ο 30ρης δουλευει εδω κ 3 χρονια απροβληματιστα.σκυλι.χτες αλλαξα σκληρο σε ενα pc οπου ο 80ρης sata seagate τα φτυσε σε 3 μηνες μεσα.βαλαμε 2 wd κ βλεπουμε...γενικα συμφωνω με την αποψη του admin πιο πανω,παει ανα μοντελα κυριως και λιγοτερο ανα μαρκα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Σεπτέμβριος 19, 2004 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2004 WD Raptor 36 ή 74gb (επιδοσεις)Seagate Baracuda 200gb Sata (value for money)Μaxtor 300gb 16mb cache (το νεο αιμα...)κατα τη προσωπικη μου αποψη παντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Σεπτέμβριος 19, 2004 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2004 εχω και απο της 3 εταιριες και δεν εχω κανενα προβλημα. μονο ενας 80 wd ide με πειραζει ο ηχος του. ψηφησα seagate που μου αρεσουν πιο πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.