Jump to content

Αξίζει μια δεύτερη 580;

Spirosssss

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μεταχείρα προφανώς, στα 200€

Είναι ίδια με την δικιά μου, μια Lightning με το 1.5 GB μνήμη.

ΔΕΝ είμαι gamer με την hardcore έννοια, απλά μοντάρω τώρα το Stacker και με έχει πιάσει η καβλάντα. Και θέλω να γίνω και λίγο πιο future proof (όσο γίνεται δλδ χωρίς support από drivers) όσον αφορά τα πιο απaιτητικά παιχνίδια με tessellation κλπ κλπ.

Και λόγω μόντας θα γούσταρα να τις βλέπω ζευγαράκι μέσα :hehe:

Καλόβλεπα το γεγονός να την πουλήσω σε λίγο καιρό και να δω που θα κινηθούν οι 780 αλλά βρήκα τώρα την αδερφούλα και μου γύρισαν τα μυαλά.

Οθόνη Dell u2412m και PSU Seasonic 850W

Τι λέτε??

Γαργαλάει τ' αυτιά μου :

καβλάντα

Κατά τ'άλλα, ανέκαθεν ήμουν κατά του SLI/Crossfire κι όπως αλλιώς θες πες το.

Μπορείς άνετα να εξοικονομήσεις χρήματα όλο αυτό το διάστημα για την κάρτα που σκεφτόσουν κι αν στην τελική σου είναι άχρηστη, πέτα την σ'ένα server :tomato:

Έχω περάσει και από Crossfire με 2x 4890 οπότε η ιδέα του SLI δεν με τρομάζει :)

Απλά δεν ξέρω αν η 580 υπολείπεται όχι τόσο σε horsepower (σημαντικό και αυτό βέβαια) αλλά όσο σε νέα features που πιθανόν να έχουν τα νέα καρτόνια και που τα εκμεταλλεύονται τα νέα παιχνίδια και όχι μόνο.

Βασικα εχει "μπει στο μυαλο σου να κανεις SLI" ..... Κανε το αν δεν εχεις "τρελες απαιτησεις" ..... Αν αξιζει "σημερα".....? ΟΧΙ.... με τα future των παιχνιδιων κτλ κτλ . Αν παλι θελεις να κανεις SLI ....γιατι αυτη ειναι η φθηνοτερη ....τωρα λυση .....παλι ΟΧΙ ..... Το μονο που θα καταφερεις ειναι να ζορισεις κι'αλλο το τροφοδοτικο σου. ;).... Πια ειναι η λυση? Βγαλε προσωρινα το SLI απο το μυαλο σου .....πουλα την 580 και παρε τουλαχιστον μια 680 ή 7970 ;)

Οπως επεισης να συμπληρωσω .... στα ιδια χρηματα ωστε να βαλεις ντε και καλα ενα δυδιμο στο PC σου ειναι 2x7870 ;) και θα εχεις Super Αποτελεσματα ;)

Εκει ναι θα δεις διαφορα στο ολο συνολο του υπολογιστη σου ;)

2x7870 τι θα κερδισει αφου σε επιδοσεις ειναι τα ιδια με 580, και ενα κλικ πανω υπερ της 580

ειναι πολυ καλη και οικονομικη λυση το sli 580 +200e μια χαρα

αλλιως πας σε μια δυνατη.....εφοσον ομως εχει μπει στο μυαλο σου το δυδιμο προχωρα τουμπανοκαρτα ειναι η 580

αν βαλεις 2Χ 580 κανε και ειδικη συμφωνια με την ΔΕΗ επειδη καθε φορα που αναβεις το pc σου θα καιει σαν air condition

αν βαλεις 2Χ 580 κανε και ειδικη συμφωνια με την ΔΕΗ επειδη καθε φορα που αναβεις το pc σου θα καιει σαν air condition

Σιγάααα

τα ιδια δεν καιει με την 7970 η κανω λαθος?

GeForce GTX 580 Power Consumption and Thermals | bit-tech.net

Power Consumption : AMD Radeon HD 7970 GHz Edition Review: Give Me Back That Crown!

πιο πολλα η 580 ,γενικα ειμαι κατα των 2 καρτων επειδη το pc 99% το εχω να σερφαρω και 1% να παιζω,οποτε ακομα και 70 watt σε idle να καιει η καρτα ειναι πεταμενα λεφτα

H ΔΕΗ είναι ένα ευαίσθητο θέμα, αλλά νταξ, ένα χόμπι το έχουμε, χαλάλι του!

Δηλαδή οι νέες κάρτες δεν κουβαλάνε κάτι το σούπερ ουαου που να με φερνουν πίσω οι 580; Μόνο το Direct X 11.1 αν δεν κάνω λάθος; Από δύναμη με υπερκαλύπτουν οι 2 κάρτες, ανετότατα πιστεύω.

τα ιδια δεν καιει με την 7970 η κανω λαθος?

Τι καιει??? Μια 7970 = 2Χ580 ??!!......ελα τωρα αφησε την πρασινοσπονσοριλα για αλλου και εκφρασε την γνωμη σου χωρις παιδικα σχόλια....

Εγω εδωσα λυσεις "χωρις χρωμα" ..... Υστερα αναφερε σε παρακαλω πως μεχρι να παρει ο φιλος την αλλη καρτα στα +200€ ( σε 4-5 μερες ....ισως και τωρα που μιλαμε .... οι Ferni να ειναι στο "μουσειο" της Nvidia ;) Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ???

Θα προτιμουσα να δω να γραφεις να παρει ΜΙΑ 680 ....παρα η "παραλογία" SLI GTX580...... Γιατι γνωριζεις πολυ καλα πως προκειται για "παραλογία" ;)

Φιλικά παντα ;)

Παιδες, μια GTX580 idle ειναι πανω απο 30W - στην πρίζα τουλάχιστον - (στο περιπου στα 33W υπολογισα την δικια μου, με την μια φάνηκε η απουσια της οταν "εφυγε" και ημουν με την igpu και με την μια φανηκε η διαφορα και σε idle και σε load με την Titan της οποίας την idle κατανάλωση υπολογίσω γύρω στα 12-13W) οπότε αν όντως η ΔΕΗ είναι issue και αν μιλαμε για pc που έχει καθημερινό ρολο (ανοιχτο πολλες ωρες την ημερα για δουλειες απο browsing και κατεβασμα μεχρι οτιδηποτε άλλο) και όχι ρόλο gaming pc (π.χ. 10 ώρες την εβδομαδα το ανοιγω και το φχαρηστιέμαι) τότε η κατανάλωση της θα πρεπει να ληφθει υπόψιν, ειδικά αν μιλάμε για δύο απο δαύτες.

Για την ιστορία σε full load στις ιδιες συνθήκες το σύστημα μου με την GTX580 στα 950Mhz με 1.15V έχει ακόμα το απόλυτο ρεκορ κατανάλωσης ακόμα και συγκρινόμενη με την Titan με τα ρολόγια στον "θεό" με 1.212V και bios με 350W TDP.

Απο εκει και πέρα, αυτό:

ΔΕΝ είμαι gamer με την hardcore έννοια

...εμένα με οδηγεί στο να σου πώ, ξέχνα το. Προσωπική μου άποψη, η απόφαση δική σου.

Τι καιει??? Μια 7970 = 2Χ580 ??!!......ελα τωρα αφησε την πρασινοσπονσοριλα για αλλου και εκφρασε την γνωμη σου χωρις παιδικα σχόλια....

Εγω εδωσα λυσεις "χωρις χρωμα" ..... Υστερα αναφερε σε παρακαλω πως μεχρι να παρει ο φιλος την αλλη καρτα στα +200€ ( σε 4-5 μερες ....ισως και τωρα που μιλαμε .... οι Ferni να ειναι στο "μουσειο" της Nvidia ;) Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ???

Θα προτιμουσα να δω να γραφεις να παρει ΜΙΑ 680 ....παρα η "παραλογία" SLI GTX580...... Γιατι γνωριζεις πολυ καλα πως προκειται για "παραλογία" ;)

Φιλικά παντα ;)

1x580=1x7970 αυτο ειπα ρε :p, οσο για την 680/7970,ειπα για μια δυνατη,αλλα ο φιλος γουσταρει δυδιμο,και πια ειναι η καλυτερη λυση,εφοσον εχει μια 580?

αλλιως παιζει και το 660χ2,αλλα για μενα δεν αξιζει,να μπει στα εξοδα και στην ταλαιπωρια

η +1 580 η μια καρτα δυνατη

Δεν ειναι τοσο παλια η 580 για να κρινεται απαγορευτικο το SLI. Αλλα για 200€ μη το σκεφτεσαι. Δωσε την κ παρε μια 680/7970 ή περιμενε τις καινουριες 780/ΧΧΧΧ.

....οι σειρες 680/7970 ειναι λιγο πιο αργες απο το SLI/CF των αντιστοιχων της προηγουμενης γενιας συν οτι εχουν καινουρια χαρακτηριστηκα.

+ θεωρω το 1.5Gb οτι ειναι λιγο για highend καρτα. Αν ηταν 2Gb(οπως η 6970) θα ηταν καλυτερα.

....οι σειρες 680/7970 ειναι λιγο πιο αργες απο το SLI/CF των αντιστοιχων της προηγουμενης γενιας συν οτι εχουν καινουρια χαρακτηριστηκα.

Εδώ είναι το ζουμί κ όχι τόσο στις καταναλώσεις κλπ..

Αυτό το 200ρι δεν το αξίζει η πρόσθετη αυξηση στις επιδόσεις; τα νέα feature είναι τόσο ωφέλιμα ώστε να δώσω κ την ήδη υπαρχουσα και να πάω σε μια αλλά πιο σύγχρονη; μην ξεχνάτε οτι ούτε pci-e 3.0 δεν έχω και δεν ψήνομαι για ολική αναβάθμιση. Δεν μπορούν να σταθούν κάνα 2 χρόνια ακόμα;

Πιο πολύ επειδή μου φάνηκε καλό bargain μου μπήκε στο μυαλό + να τις κάνω διδυμάκια ;)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

κανε κουμπαρα τα 200 ευρω ,παιξε με την 580 και οταν βγει η νεα γενια ψωνιζεις (πουλας και την παρουσα 580)

Κάτι μου λέει ότι τότε θα θέλω εκτός από τα 200 του κουμπαρά + 200 από την δικιά μου + ..300?!?! για μια 780?

Θα τα αξίζει ολα αυτά? Συν το ψάξε να πουλησεις κλπ κλπ πράγμα οχι εύκολο για μένα γιατί είμαι εξωτερικό :(

Αν θελεις απολυτα νουμερα, στα σημερινα παιχνιδια οι 580x2 ειναι γρηγοροτερες απο μια 680. Στα μελλοντικα νομιζω πως οι ρολοι θα αντιστραφουν.

Προσεξε τις επιδοσεις σε tessellation.

AnandTech | Bench - GPU12

Πωπω ζημιά το παραπάνω γράφημα. Είδα τα νούμερα για μονό μόνιτορ και μου τρεχουν τα σάλια. !!

Αλλά όντως σε κάτι tessellation και compute ..smth η νεότερη γενιά παίρνει τα πάνω της.

Νομίζω οτι θα την κάνω την κίνηση μιας και θα παραμείνω σε ένα μόνιτορ και τα νούμερα στα frames για τα δεδομένα μου είναι εντυπωσιακά!

Πωπω ζημιά το παραπάνω γράφημα. Είδα τα νούμερα για μονό μόνιτορ και μου τρεχουν τα σάλια. !!

Αλλά όντως σε κάτι tessellation και compute ..smth η νεότερη γενιά παίρνει τα πάνω της.

Νομίζω οτι θα την κάνω την κίνηση μιας και θα παραμείνω σε ένα μόνιτορ και τα νούμερα στα frames για τα δεδομένα μου είναι εντυπωσιακά!

Eαν παντως το αντεχεις καλυτερα να πας σε μια 780 τωρα που βγαινει.

Αλλιως και με 2χ580 στα 1080ρ υπερκαλυμενος θα σαι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.