Jump to content

Αναβάθμιση σε AMD ή Intel υλοποίηση

idonthave

Recommended Posts

:innocent:

Για κάρτα μέχρι εκεί 230€(θα το σκεφτώ μπορεί να μην πάρω και καθόλου προς το παρόν), για μητρική δεν νομίζω να πάω παραπάνω απ'αυτήν πού έβαλα,εκτός απ'την αναβάθμιση είναι και η οθόνη που θέλω να πάρω.

Σε spd τρέχουν 1333mhz, τα 1600mhz ενεργοποιούνται όταν ενεργοποιήσω XMP και σκέφτομαι να πάω σε μνήμη με spd 1600mhz και να φύγω και από τα 8gb.

Ωραία, πάρε την sapphire τότε που είναι και φτηνότερη. Είτε 1333 είτε 2133 δεν έχουν διαφορά οι μνήμες

οπότε μην μπλέκεις. Πόσο μάλλον 1333 -> 1600. Πάρε άλλα 2x4GB αν τις έχεις ανάγκη. Η συχνότητα στις μνήμες

δεν σε αγγίζει καθόλου.

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Παίζει. Αν οι μνήμες είναι 1600αρες θα παίξουν στα 1600 χωρίς να τις πειράξεις και

χωρίς να επιβαρύνεις τον imc του επεξεργαστή. Αλλά και 1333αρες να είναι δεν τρέχει

κάτι. Οι μνήμες της υπογραφής μου είναι στα 1600 cl10 και τις παίζω στα 1333 cl9 για

να μην επιβαρύνω χωρις λογο το cpu. Και πάρε υπόψιν σου ότι εγώ συχνά πυκνά

μπεντσάρω κιόλας με τις 1333αρες. Κανένα θέμα.

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις θα το σκεφτώ τι θα κάνω με τις μνήμες, μπορεί να πάω σε 8GB και την διαφορά των μνημών να την ρίξω στην μητρική και να πάω στην z87-ud3x.:smoke:

:beer:Προχώρησα στην παραγγελία της σύνθεσης μου η οποία είναι:

-Intel Core i7 4770K ~297€

-Gigabyte Z87X-UD3H ~162€

-Sapphire Radeon HD 7870 XT ~216€

-G.Skill Ares DDR3-1600 CL8 8GB ~62€

-FC06 v2 Akasa 3.5 "Fan Control including 2x USB 3.0 ports ~18€

-BitFenix ​​Spectre PRO Blue LED 230x230x30 ~18€

Σύνολο 773€ + 30€ τα μεταφορικά

:crazy: Ξέχασα να βάλω στην παραγγελία το τροφοδοτικό. Θα τους πάρω να μου προσθέσουν και το XFX Pro Core Edition Non-Modular 80+ Bronze 750w ( συν 82€ ακόμα οπότε 855€ +μεταφορικά αν βάλω και το τροφοδοτικό) ή να πάρω από εδώ το Corsair Enthusiast Series TX750 V2 80Plus Bronze? ~100€ Corsair Enthusiast Series TX750 V2 80Plus Bronze | Skroutz.gr .

Πως την βλέπετε την σύνθεση?

post-29341-1416077434,043_thumb.png

Άψογη η σύνθεση, ακριβούτσικες οι μνήμες. Τα τροφοδοτικά που δείχνεις ίδια είναι,

όποιο και να παρεις δεν θα κάνεις λάθος. Αποφάσισε με βάση τιμή και διαθεσιμότητα.

:rolleyes:Έκανα την αλλαγή στην παραγγελία με μια μικρή υπέρβαση, οπότε έχει ως εξής:

-Gigabyte Z87X-UD3H ~162€

~Asus HD7950-DC2T-3GD5 ~312€

-FC06 v2 Akasa 3.5 "Fan Control including 2x USB 3.0 ports ~18€

-BitFenix ​​Spectre PRO Blue LED 230x230x30 ~18€

Σύνολο 807€ + τα μεταφορικά

Μάλλον στο corsair tx750w V2 θα πάω μιας και είναι και ετοιμοπαράδοτο.

Θα παραμείνω με τις Kinghston beast που έχω.

Και πολύ καλά θα κάνεις, δεν χρειάζεσαι μνήμες.

Κακή επιλογή η κάρτα πάντως. Πανάκριβη και ούτε καν boost.

Με λιγότερα χρήματα έχεις καλύτερες επιλογές:

7950 boost:

3072MB Sapphire Radeon HD 7950 Vapor-X OC Boost Aktiv PCIe 3.0

3072MB Sapphire Radeon HD 7950 FleX OC Boost Aktiv PCIe 3.0 x16

3072MB HIS Radeon HD 7950 IceQ X2 Boost, DDR5, PCIe 3.0, Mini-DP

7950 non boost:

3072MB Gigabyte Radeon HD 7950 WindForce 3X Aktiv PCIe 3.0 x16

παίρνει βέβαια boost bios

Δεν βλέπω που χωράει η asus με αυτήν την τιμή κόντρα σε όλες αυτές. Άσε που

η non boost έχει περίπου επιδόσεις 7870xt που κοιτούσες αρχικά, άρα η υπέρβαση

θα είναι μόνο οικονομική και χωρίς κανένα λόγο. Μάλλον είχα δίκιο τελικά για την "εμμονή". :)

Ούτε το σύστημα ψύξης της asus δικαιολογεί τα λεφτά, η vapor-x στα 300 έχει καλύτερο και είναι και boost. Και τα άλλα μη νομίζεις ότι υπολείπονται.

:innocent: Εμμονή δεν έχω, απλως έχω καλύτερη εμπειρία με τις Asus:rolleyes: έχω βάλει την top έκδοση

3072MB HIS Radeon HD 7950 IceQ X2 Boost, DDR5, PCIe 3.0, Mini-DP
3072MB Sapphire Radeon HD 7950 Vapor-X OC Boost Aktiv PCIe 3.0

από θέμα θορύβου, θερμοκρασίες είναι εφάμιλλες και οι τρεις ?

Για της HIS έχω διαβάσει καλά λόγια, την vapor την έχω. Σίγουρα δεν υπολείπεται

της asus και μάλλον είναι και καλύτερη.

Όσο για τις προσωπικές εμπειρίες, το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά είναι εντελώς τυχαίο το αν θα χαλάσει ή όχι

δεν έχει να κάνει με την υλοποίηση.

Asus ΜΒ αν θα ξαναβάλω πάλι θα είναι η τελευταία επιλογή για μένα λόγο το ότι έκανε κάτι κουλά και είχα δώσει 200+ για την μητρική τότε. Από Asus δηλ. επιλέγω κάποια συγκεκριμένα πράγματα που τα έχω δουλέψει και δεν μου δημιούργησαν κάποιο θέμα.

HIS 9600XT AGP256Mb,128bit την έχω ακόμα άλλα φυλαγμένη(λειτουργεί) :big_boss:

Η Vapor που έχεις από θέμα θορύβου και θερμοκρασίας πως είναι?

Ψηλέ...φώναξε (με @) όταν με το καλό πάρεις το τερατάκι σου σπίτι (παραλάβεις). Προχωρώ τον άλλο μήνα σε παραγγελία από mindfactory (1500ε+) και θέλω να ακούσω την εμπειρία σου.

Kαλές οι επιλογές σου. Αναμένουμε.

Ψηλέ...φώναξε (με @) όταν με το καλό πάρεις το τερατάκι σου σπίτι (παραλάβεις). Προχωρώ τον άλλο μήνα σε παραγγελία από mindfactory (1500ε+) και θέλω να ακούσω την εμπειρία σου.
οκ :big_boss:

Έκανα μια δεύτερη παραγγελία για να την έχω καταχωρημένη και είναι η εξής:

-Gigabyte Z87X-UD3H ~159€

-Sapphire Radeon HD 7870 XT ~216€

-Corsair HX 750W Modular 80+ Gold (το είχε σε προσφορά στα 120€)

οπότε δεν θα χρειαστεί να πάρω τροφοδοτικό.

Σύνολο 795€ + 30€ μεταφορικά

*Έχει την Asus Radeon HD 7870 DirectCU II v2 στα 208e (χθές κάποια στιγμη στα 205e) :upside:

*Οπότε, λογικά θα ακυρώσω την προηγούμενη παραγγελία. :dirol:

**βέβαια μπορώ να κόψω από το τροφοδοτικό 20-30e και να δώσω 270-80e για μία 7950 αλλά για ποια ? (αυτήν σκεφτόμουν HIS Radeon HD 7950 IceQ X2 HIS 7950 IceQ X² Boost Clock 3GB GDDR5 PCI-E DVI/HDMI/2xMini DP (iPower) < HD 7900 Series < Desktop Graphics < Products | HIS Graphic Cards έχω διαβάσει και γω καλές κριτικές)

Η asus είναι χειρότερη σε επιδόσεις από τις tahiti le. Προσωπικά τελευταία φορά το σημειώνω.

Αξίζει να πας σε 650αρι τροφοδοτικό για να πας σε 7950 αρκεί να παραμείνεις σε

ποιοτικό τροφοδοτικό. Σε 7950 θα προτιμούσα την vapor-x και όχι μόνο λογω

προσωπικής εμπειρίας.

Στο θέμα της κάρτας σε διάφορα forum και κριτικές που διάβασα όχι προς τις επιδόσεις της ΧΤ (είναι μια χαρά) αλλά από θέμα υλικού, πες με προκατειλημμένο γενικά με την sapphire θα πάω σε κάποια άλλη υλοποίηση.

Το αν η κάρτα είναι boost ή non boost δεν με απασχολεί, ούτε το OC της κάρτας, με τους στοκ χρονισμούς που έχει θα την χρησιμοποιήσω.Όλες έχουν παραπλήσιες επιδόσεις (σε στοκ ρολόγια) και θέλω να επιλέξω μια κάρτα με γνώμονα το σύστημα ψύξης και τον θόρυβο.

Έκλεισα την Asus 7950DC2T στα 293e . Να πάρω αυτήν ή να πάω σε καποια άλλη?

-PowerColor HD7950 3GB GDDR5 (V2) PowerColor Official Website - Graphics, Cases, Power Supply -- PowerColor HD7950 3GB GDDR5 (V2) αυτή εδώ έχει 250e

-HIS Radeon HD 7950 IceQ X2 HIS 7950 IceQ X² Boost Clock 3GB GDDR5 PCI-E DVI/HDMI/2xMini DP (iPower) < HD 7900 Series < Desktop Graphics < Products | HIS Graphic Cards αυτή εδώ έχει 279e

Και για τις δύο έχω διαβάσει καλές κρητικές από άποψη θορύβου.Αυτές πως τις βλέπετε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.