Jump to content

watercooled vga

Mad Gamer

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

ναι θα αρκεί ένα 120αρι για κάθε κάρτα. εγώ την έχω με φουλ cover block και την ψύχει τριπλό ψυγείο αφού πρώτα περάσει από τον επεξεργαστη. ασε την h60 και πάρε από το παλικάρι εδώ το blockακι.

7950 block υδροψυξης - Insomnia.gr

Έχεις γενικά υδρόψυξη στο σύστημά σου?

Αν ναι, τότε απλά βάλε universal.

Αν όχι, τότε απλά κούμπωσε ή Η60 ή Η80 και είσαι πένα.

με universal θα βαρανε τρελές θερμοκρασίες τα τσιπάκια των μνημών. δεν θα το πρότεινα.

με universal θα βαρανε τρελές θερμοκρασίες τα τσιπάκια των μνημών. δεν θα το πρότεινα.

Ηλία έχω στίσει πάρα πολλές υδροψύξεις με universal και με τοποθέτηση των κατάλληλων ψηκτρών στα vrms και στις μνήμες δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Και αν στην τελική ψυχολογικά σε ενοχλεί το ότι οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πιο πάνω αλλά και πάλι εντελώς safe, το πολύ πολύ βάζεις και ένα φανάκι να βαράει την\τις κάρτες και καθάρισες.:T:

Και με τα ρέστα...παγωτό!:p

δεν είναι θέμα ψυχολογίας. εδώ πόσες κάρτες τα φτήνουνε λόγω ανεπαρκους ψύξης. σε universal λύσεις εννοείται ότι πρεπει να βαράει ανεμιστήρας. αν δεν ψύχεται σωστά όλη η κάρτα χάνει το πράγμα σε κάποιο βαθμό το νοημα του νομίζω.

εδώ πόσες κάρτες τα φτήνουνε λόγω ανεπαρκους ψύξης.

Με στοκ ψύξη???Δε νομίζω, εκτός και άμα το κάνεις εξεπίτηδες(overclocking με αύξηση τάσης+++).

Αν είχαν θέμα τα Universal τότε δε θα υπήρχαν.

Anyway...

Να κάνω μία διόρθωση...

Είχα προτείνει universal αν έχεις ήδη υδρόψυξη και H60\H80 αν δεν έχεις.Κάνε τα Antec 620 που είναι καλύτερη.

Εγω ξερω πως σε VGA ...εκτος απο το να ψυξεις την GPU υπαρχουν και VRAM - VRM - Mosfet....... αν απο αυτα δεν επαγαγεις θερμοκρασια τουλαχιστον με τον τροπο που επιδιωκεις και στην GPU τοτε δεν εχει και "νοημα" το ολο "θεμα-υδροψυξη"....... ΓΝΩΜΗ μου !

Στράτο με όλο το σεβασμό που σου έχω αλλά αυτό δεν ισχύει man.

Μπορεί όντως αν μπει ένα full cover block να είναι καλύτερες οι θερμοκρασίες σε vrms αλλά και με το universal δουλεύει μια χαρά και απροβλημάτιστα η κάρτα αρκεί να μπουν ψηχτράκια πάνω τους.

Αρκεί να σκεφτείς ότι από τη μάνα τους οι κάρτες έρχονται οι περισσότερες γυμνές στα vrms και μνήμες και απλά τα βαράει ένας ανεμιστήρας.

Η διαφορά που προσφέρει το full cover είναι ότι μπορείς στις περισσότερες περιπτώσεις να δώσεις παραπάνω τάση από ότι με το Universal.Δλδ και με το universal μπορείς να δώσεις πολύ παραπάνω από την default δλδ από 1.15 να δώσεις και 1.30, απλά με το full cover θα μπορείς μέχρι και 1.4(παράδειγμα φέρνω και τα νούμερα δεν είναι κατά κανόνα έτσι).Η παραπάνω τάση ζεσταίνει και τα vrms οπότε με το full cover θα μπορείς να ανέβεις ακόμα πιο ψηλά.

ΌΜΩΣ ποιος θα δώσει τόση τάση?Μόνο για κάνα bench γιατί εξάλλου το κέρδος που θα έχεις με την παραπάνω τάση μπορεί να είναι και μηδέν!Δλδ μπορεί παρόλο που έχεις βάλει full cover και δίνεις και παραπάνω τάση, η κάρτα να έχει ήδη τερματίσει από πριν με το universal και να μην ανεβαίνει άλλο παρά την αύξηση της τάσης.Επίσης και κέρδος να έχεις και να ανεβαίνει και άλλο η κάρτα, το κέρδος που θα έχεις θα είναι πολύ μικρό και 1)τα λ7 που θα έχει δώσει κάποιος δε θα αξίζουν και 2)μετά πουλιούνται πολύ πιο δύσκολα.Εξάλλου με τόση πολύ τάση που θα δίνεις δε θα είναι σωστό για 24/7 οπότε και πάλι μόνο για bench θα είναι χρήσιμο(και άμα όπως σου έγραψα πριν).

Έχω παίξει και με τις δύο λύσεις σε αρκετές κάρτες και με τις δύο περιπτώσεις και σε αυτά τα συμπεράσματα βγήκα\κατέληξα.Ότι δεν αξίζει.Ότι μπορεί να προσφέρει κάτι, μπορεί αλλά δεν αξίζει γιατί μετά σου μένει κιόλας ή το πουλάς σχεδόν δώρο που λένε.Εκτός αν τα έχει κάποιος και του περισσεύουν οπότε πάω πάσο!:)

Αυτά!

Υπάρχει και κάτι που δεν αναφέρετε... Ναι, τσ universal δουλεύουν μεν, αλλά σε overclocking χρειάζονται καλό airflow δε. Καλό airflow--->παραπάνω θόρυβος κάτι που συνήθως προσπαθείς να γλυτώσεις με το νερό. Είχα 2 universal blocks στην ζωή μου, στο πρώτο δεν είχαν υπήρχαν καν full cover ακόμα. Είχα αναγκαστεί να βάλω έναν ανεμιστήρα να χτυπάει μόνο την κάρτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.