kots Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2013 Γεια σας έχω την MSI GTX 460 talon Limited Edition.Την είχα πάρει μεταχειρισμένη από χέρι, άρα δεν έχω χαρτιά για εγγύηση. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι μου έχει χαλάσει ο ένας ο ανεμιστήρας. Και όταν λέω έχει χαλάσει εννοώ ότι γυρνάει σαν κάτι να το μπλοκάρει / δυσκολεύει. Δηλαδή ακόμη και με το δάχτυλο όταν το γυρίζω το μη χαλασμένο γυρνάει εύκολα, κάνει καμιά δεκαριά σβούρες, ενώ το χαλασμένο στις 1-2 σβούρες κομπλάρει σαν να πάει φρεναριστό.Η ερώτησή μου είναι, τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να φτιάξω, ή να βρω έναν ίδιο ανεμιστήρα;Το πρόβλημα όλο είναι πως όταν παίζω ένα παιχνίδι, επειδή δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας, ο δεύτερος πυρήνας ζεσταίνει, δεν ψύχει, και κλείνει το πισι.ευχαριστώ προκαταβολικά.
2cpu Μάϊος 19, 2013 #2 Μάϊος 19, 2013 Να τον αλλαξεις λιγο δυσκολα μιας πρεπει να βρεις ιδιο σε διαστασεις για αρχηκαι σε χαρακτηριστικα οπωτε θα σε προτεινα μια aftermarker ψυχτρα απο τηνστιγμη που θες να κρατησεις την καρτα.
mikelos Μάϊος 19, 2013 #3 Μάϊος 19, 2013 Ναι μπορείς να τον επισκευάσεις απλά δεν είναι τοσο ευκολο να δεν γνωρίζεις.Το εχω κάνει σε ενα laptop που έκανε θορυβο και σε μια κάρτα που δεν γύριζε σχεδόν καθόλου
Chris92 Μάϊος 19, 2013 #4 Μάϊος 19, 2013 Πιθανον να εχει μασησει κανα ρουλεμαν του ανεμηστηρα,μπορει ομως να ειναι και επιδιορθωσιμο.Αρχικαπροτεινω να πας και να αγορασεις αντισκουριακο/λιπαντικο λαδι WD40.Στη συνεχεια λυνεις τη ψυκτρα,και βγαζεις απο πανω τον ανεμιστηρα που εχει το προβλημα,Αν δεν κανω λαθος στηριζεται σε 3 μικρες βιδες.Στο κατω μερος του ανεμιστηρα υπαρχει ενα αυτοκολητο,το ξεκολας και απο κατω θα δεις κατι σαν ταπα.Την αφαιρεις,και ριχνεις μεσα λιγη ποσοτητα απο το αντισκουριακο λαδι.Τελος να ξανασυναρμολογεις ολα, τα καθαριζεις πολυ καλα απο σκονες κλπ περνας καινουργια θερμοαγωγιμη παστα και μονταρεις τη ψυκτρα πανω στην καρτα σου.Δοκιμασε το και πες μας αν ειχε αποτελεσμα.ΜΕ αυτη τη διαδικασια ουσιαστικα λιπαινουμε τον αξονα του ανεμιστηρα που γυριζει ,και που πιθανον να ευθυνεται για τη δυσλειτουργια του ανεμηστηρα,και σφιγγεις καλα τις βιδες του ανεμηστηρα που στηριζεται στη ψυκτρα.Αν δεν φτιαξει με την παραπανω διαδικασια,τοτε εχει παρει το ματι μου στο ebay ανταλλακτικο ανεμηστηρα για το συστημα ψυξης twin force της msiκαι σχετικο βιντεο με παρομοια διαδικασια [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ENayJf3y4GQ]http://www.youtube.com/watch?v=ENayJf3y4GQ[/ame]
anonymous-root Μάϊος 19, 2013 #5 Μάϊος 19, 2013 Δες στο Ebay. Έχει αρκετά ανεμιστηράκια, σαν και αυτά που χρησιμοποιούνται από τις κάρτες γραφικών.Έβαλα MSI GTX 460 fan για αναζήτηση και μου έβγαλε 3-4.
kots Μάϊος 20, 2013 Author #6 Μάϊος 20, 2013 ok παιδιά ευχαριστώ πολύ. θα το κοιτάξω λίγο σήμερα να δούμε τι θα γίνει, μπας και την γλιτώσουμε. ευχαριστώ τους πάντες.
Aias Μάϊος 20, 2013 #7 Μάϊος 20, 2013 στην sapphire 6950 ακουγοταν ο ενας ανεμιστηρας.Σε μενα δεν εβγαζε το αυτοκολλητο στο εσωτερικο (οπως μπορει και στην δικια σου περιπτωση ) αλλα δεν σε πειραζει .Μεταξυ πτερυγιων και κεντρου υπαρχει περιμετρικα ενας δακτυλιος κενου.Ριχνεις εκει με το WD40 (εχει σωληνακι που σε βοηθαει).
Dj_ALeX Μάϊος 28, 2013 #8 Μάϊος 28, 2013 [MENTION=649]Aias[/MENTION]Να ρωτήσω και γω. Αυτό το WD40 λύνει το πρόβλημα σε ανεμιστήρες που γρυλίζουν λίγο??Ψεκάζεις εκεί που είναι το πηνίο έτσι?
vagsk Μάϊος 28, 2013 #9 Μάϊος 28, 2013 Λογικά αν είναι sleeve-bearing κάτι θα κάνει. ΑΝ είναι ball-bearing νομίζω τα κάνει χειρότερα ...
Thanos1972 Μάϊος 28, 2013 #10 Μάϊος 28, 2013 Εγω παλι νομιζω οτι το wd 40 δεν θα κανει δουλεια.καλυτερη δουλεια θα σου κανει λαδακι που βαζεις ας πουμε στην ραπτομηχανη η στην ξυριστικη σου μηχανη.που ειναι κανονικο λαδι μηχανης και οχι και αντισκωριακο.κατι τετοιο δηλαδη Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://elitesewingmachines.co.uk/images/Singer_125ml_Oil.JPG
felix Μάϊος 28, 2013 #11 Μάϊος 28, 2013 Το WD40 είναι για όλα λύση όπως και τα tie-wraps , αλλά η βέλτιστη λύση είναι λάδι Singer... To WD 40 σε λίγο καιρό θα κάνει τα ίδια αν είναι φαγωμένο το έδρανο, το παχύ λάδι θα κάνει καλύτερη δουλειά... Eπίσης σημαντικό είναι να αφαιρεθεί η βρώμα, το παλιό λάδι και τα ρινίσματα από το φαγωμένο έδρανο...αλλιώς δεν είναι επισκευή, είναι πασάλειμα... Προσοχή όμως...δεν έχουν όλοι οι ανεμιστήρες πρόσβαση.... Με πρόλαβε ο Thanos....
Aias Μάϊος 28, 2013 #12 Μάϊος 28, 2013 βαλτε WD40 σε οτιδηποτε τριζει.Κανει θαυματα ακομα και σε πορτες,παραθυρα ,ντουλαπια που τριζουν,σε βιδες που λογο σκουριας δεν ξεβιδωνουν και σε πολλα αλλα!
SirDiman Μάϊος 28, 2013 #14 Μάϊος 28, 2013 Καλώς. Θα δοκιμάσω με 10/40 πρώτα και μετά με WD40! Εχω φτιαξει κολλημενους ανεμηστηρες δαπεδου με wd40 αλλα μετα απο λιγη ωρα παλι χαλαγανε. Πηγαινε αγορασε ενα λιπαντικο spray σιλικονης να κανεις δουλεια ...
Dj_ALeX Μάϊος 28, 2013 #15 Μάϊος 28, 2013 Εχω φτιαξει κολλημενους ανεμηστηρες δαπεδου με wd40 αλλα μετα απο λιγη ωρα παλι χαλαγανε.Πηγαινε αγορασε ενα λιπαντικο spray σιλικονης να κανεις δουλεια ... Στο συνεργείο έχω πολλά απο αυτά, πάντα με βγάζανε άσπρο πρόσωπο! Στο πηνίο θα ρίξω λιγάκι και πιστεύω θα είναι κομπλέ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.