muse Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2004 Χαιρετώ όλους. Πριν από δύο μήνες πήρα μεταχειρισμένο έναν ρ4 2.8 και τον έτρεχα συνεχώς στα 3.6 με 1.6 voltage από bios αλλά η abit (ic7) μου έδειχνε να δίνει 1.525-1.5. Κοινώς δεν του έδινε καμιά μεγάλη τάση. Από ψύξη είχα αέρα zalman cnps7000alcu. Το θέμα είναι ότι εντελώς ξαφνικά το σύστημα άρχισε να σβήνει στην ψύχρα, λες και κοβόταν το ρεύμα. Το πρόβλημα σταδιακά μέσα σε μία βδομάδα έγινε ανυπόφορο σε σημείο που μόλις πατούσα το Power On σε δύο δευτερόλεπτα έσβηνε. Εν συντομία δοκίμασα τα πάντα, πολλά φλασαρίσματα του bios, (πάντα τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις), έβγαλα τα πάντα από πάνω από το σύστημα, φυσικά δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό, τίποτα. Ούτε default@2.8 δεν δούλευε. Στο τέλος είχα αφήσει μόνο Motherboard και cpu. Οπότε σαν λογικός άνθρωπος κατέληξα ότι ένα από τα δύο φταίει. Οπότε που λέτε βγάζω τον επεξεργαστή και τον πηγαίνω στο πισι μιας φίλης μου(άσχετης με το άθλημα). Τον κουμπώνω και έπαιζε κανονικά για μιάμιση ώρα @2.8. Οπότε λέω ο δύσμοιρος ότι είναι η abit. Πάω πλαίσιο και παίρνω την albtron 875p. Προς μεγάλη μου έκπληξη το σύστημα κρασάρει στο καπάκι με τον ίδιο τρόπο... Την γύρισα που λέτε, την αντάλαξα με μια chaintech vnf3-250 πήρα και έναν μεταχειρισμένο Α64 3200+ και τώρα είμαι εντάξει. Όμως έχω να κάθονται η άμπιτ και ο 2.8 που ήταν πολύ καλό κομμάτι. Μήπως υπάρχει κάποια καλή ψυχή που θα ήθελε να τον δοκιμάσουμε τον επεξεργαστή και την μητρική για να δούμε στα σίγουρα τί παίζει?(Τα δύο μαζί δεν παίζουν, τουλάχιστον έτσι τα άφησα εγώ-αν συμβεί κανά κουλό και δουλέψουν θα πηδήξω από την ταράτσα ) Εγώ από την επόμενη Παρασκευή είμαι ελεύθερος. Α, και είμαι στον Χολαργό - Αθήνα. Αν τελικά δουλεύει ο ρ4, σκέφτομαι να τον δώσω καμιά κατοσταριά ευρώ, και την μητρική 60-70... Ευχαριστώ, Παναγιώτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.