Jump to content

Nέος Intel Haswell, DDR4, & το μικρόβιο της αναβάθμισης

Arxontas

Recommended Posts

πες μου που αλλου μπορει να δεις διαφορα με τις μνημες..Προσεξε , οχι στο χαρτι αλλα με το ματι..

παντα αναφερομαι για εναν μεσο χρηστη.

γιατι για εναν ειδικο / επαγγελματια / απαιτητικο επιβαλεται να κατεχει το πιο δυνατο η εξειδικευμενο hardware.

1ον)Εγώ δεν αναφέρθηκα σε μνήμες μόνο που λες εσύ.Αναφέρθηκα στο σύνολο σαν pc.

2ον)Δεν υπάρχουν μόνο gamers και μέσοι χρήστες αλλά και ειδικοί.Και εγώ αναφέρομαι και σε αυτούς.

3ον)Μαθηματικά και μόνο ακόμα και 1% διαφορά, είναι διαφορά.Τα 100 δευτερόλεπτα γίνονται 99 και τα βλέπεις.

Το 10% είναι διαφορά και πάει λέγοντας.

Δε μίλησα συγκεκριμένα αλλά γενίκευσα το θέμα χρήστης και pc.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

υπαρχει μια τεραστια διαφορα απο το να συζηταμε για DDR4 σε σχεση με την παλια πλατφορμα απο το ειμαι επαγγελματιας και χρειαζομαι ωμη δυναμη στο πισι μου.

το παλικαρι που ξεκινησε το θεμα , δεν βλεπω να αναφερει οτι ειδικευεται καπου η χρηση του αλλα ανοιγει θεμα σε θεωρητικο επιπεδο για τις νεες DDR4.

Οποτε ναι για τις μνημες εννοειται αναφερομαι μιας και σε αυτο αναφερομαστε σε ολο το θεμα.

αλλα σα πληροφορικαριος που σαι θα πρεπε να ξερεις οτι το 1% που μπορει μαθηματικα να εκφραζεται ως διαφορα , στο ματι δεν προκειται να την δεις ποτε.

συμφωνεις ;

και σε ξαναρωταω.

ξερεις που αλλου εκτος απο τα χαρτια μπορει να δεις διαφορα με το ματι απο την ταχυτητα της μνημης και μονο ;

Βασικά ξεκινάμε από τα βασικά...

έχουν βγει και μιλάτε για διαφορές και συγκρίσεις???

Μη μου λέτε "βάση σύγκρισης ddr2 με ddr3 και θεωρίας, άρα τώρα ddr3 με ddr4 θα είναι έτσι και περίπου και ...".

Εδώ δεν έχουν βγει, πως μου μιλάτε για αυτές?

Προγράμματα που εξαρτώνται από ταχύτητα μνήμης υπάρχουν αρκετά.Μπορεί για έναν gamer να είναι άγνωστα αλλά για έναν άλλο επίσης χρήστη pc είναι πασίγνωστα.

Δε θα μπω στο τρυπάκι να σου αναφέρω προγράμματα εκτός αν λες ότι δεν υπάρχουν!

To Δεκέμβριο του 2007 που πήγα στο Μουλτιράμα να παραγγείλω το PC μου, ο υπάλληλος-τεχνικός με τον οποίο κάναμε την παραγγελία μου είπε το ίδιο:

Lol DDR3 τι να την κάνεις την DDR3 και 4ΜΒ μνήμης;

The rest is history.

Τι ακριβώς;:hmm: Ότι πήρες 4GΒ τότε με τιμή που σήμερα παίρνεις 16GB;

Πίστευε ότι χρειαζόμουν 1GΒ μνήμης DDR2 και τίποτε παραπάνω απο έναν Core 2 Duo.

Fast forward 5.5 χρόνια μετά, έχω το ίδο σύστημα που ΚΑΝΕΙΣ δεν πίστευε ότι χρειαζόμουν τότε (LOL QUAD CORE ΓΙΑ GAMING έτσι λέγανε οι φωστήρες-σπεσιαλίστες τότε που είχαν όλοι Wolfdale C2D με 2GB μνήμη) και κάνω τη δουλειά μου, και το καλύτερο απο όλα είναι ότι θα με βγάλει μια χαρά μέχρι να κυκλοφορήσει ο Haswell-E και Intel DDR4 MOBOs.

Eάν είχα C2D με 1GB θα με έβγαζε μέχρι τώρα; Δε νομίζω. Είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση τώρα. Οταν αγοράζω tech επενδύω για να μου κρατήσει χρόνια, δεν αγοράζω κάτι για να το πετάξω του χρόνου.

Δεν θα σχολιάσω πολλά, αλλά:

1) Άλλο το να ακούσεις τον κάθε σκράπα ( λες και οι πωλητές ειδικά στα ελλ. καταστήματα είναι επιστήμονες... )

2) Άλλο ο CPU άλλο η μνήμη.

Για κοίτα να δείς σύγκριση επιδόσεων Core 2 Quad: DDR2-1200 5-5-5-15 vs DDR3-1866 7-8-7-24... ( να δείς αν η "τεχνολογία" μνημών κάνει διαφορά... )

ας βγουνε πρωτα να δουμε τι ψαρια ποιανουν και μετα μπορουμε να κανουμε τοις συγκρησοις μας

Δεν θα σχολιάσω πολλά, αλλά:

1) Άλλο το να ακούσεις τον κάθε σκράπα ( λες και οι πωλητές ειδικά στα ελλ. καταστήματα είναι επιστήμονες... )

2) Άλλο ο CPU άλλο η μνήμη.

Για κοίτα να δείς σύγκριση επιδόσεων Core 2 Quad: DDR2-1200 5-5-5-15 vs DDR3-1866 7-8-7-24... ( να δείς αν η "τεχνολογία" μνημών κάνει διαφορά... )

Eχεις γράψει κανά άρθρο σχετικά;

Εγώ που μέτρησα με to FRAPS FPS συγκεκριμένη διαδρομή μέσα σε παιχνίδι, χαμηλότερο tRD/Performance setting και υψηλότερη ταχύτητα μνήμης=περισσότερα FPS. (1920Χ1080 ULTRA settings)

To Δεκέμβριο του 2007 που πήγα στο Μουλτιράμα να παραγγείλω το PC μου, ο υπάλληλος-τεχνικός με τον οποίο κάναμε την παραγγελία μου είπε το ίδιο:

Lol DDR3 τι να την κάνεις την DDR3 και 4ΜΒ μνήμης;

The rest is history.

αν ειναι ο ιδιος που σου ειπε οτι πρεπει να παρεις και τον QX9650 τοτε ναι , μη σου κανει εντυπωση

αλλα δε καταλαβαινω..

τι θες να σου πουμε εμεις ακριβως ; Αν θες να παρεις η οχι ; η αν πρεπει να παρεις ;

Eχεις γράψει κανά άρθρο σχετικά;

Εγώ που μέτρησα με to FRAPS FPS συγκεκριμένη διαδρομή μέσα σε παιχνίδι, χαμηλότερο tRD/Performance setting και υψηλότερη ταχύτητα μνήμης=περισσότερα FPS. (1920Χ1080 ULTRA settings)

.:: BenchZone ::. Get in the Zone, stay in the Zone! - PC's Gaming Performance: What really matters...

εισαι ψευτης ρε Βασιλη

το ενα εχει 93.3 το αλλο 93.4..πως δεν εχει διαφορα :hehe:

Είναι μία σύγκριση από δεκάδες συγκρίσεις που μπορούν να γίνουν.

Επίσης κοιτάτε μόνον τα games.Σε προγράμματα υπάρχουν λίγο έως πολύ πιο έντονες διαφορές.

Αλλά όπως το πάρει κανείς.

1)Breaking the Hype of High Frequency RAM - Puget Custom Computers

2)The Ultimate Intel Core i7 Memory Performance Guide - TechSpot

Bλέπω συγκρίνεις Sandy Bridge DDR3 με Sandy Bridge DDR3.

Tίποτα σε Core2 με DDR2 και σε game του 2012 με 1920Χ1080 ULTRA έχεις; Στις συγκρίσεις που κάνεις είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει memory bottleneck οπότε δεν βλέπω πώς θα μπορούσε κανείς να περιμένει να βγάλει κάποιο άλλο αποτέλεσμα απο αυτό που έβγαλες εσύ, ήτοι 0 είς το πηλίκον.

αν ειναι ο ιδιος που σου ειπε οτι πρεπει να παρεις και τον QX9650 τοτε ναι , μη σου κανει εντυπωση

αλλα δε καταλαβαινω..

τι θες να σου πουμε εμεις ακριβως ; Αν θες να παρεις η οχι ; η αν πρεπει να παρεις ;

Εσύ ειδικά φιλαράκι μιας που το ρωτάς, θα ήθελα να μας πείς αν έχει air condition στο υπόγειο της μαμάς σου.

Bλέπω συγκρίνεις Sandy Bridge DDR3 με Sandy Bridge DDR3.

Tίποτα σε Core2 με DDR2 και σε game του 2012 με 1920Χ1080 ULTRA έχεις; Στις συγκρίσεις που κάνεις είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει memory bottleneck οπότε δεν βλέπω πώς θα μπορούσε κανείς να περιμένει να βγάλει κάποιο άλλο αποτέλεσμα απο αυτό που έβγαλες εσύ, ήτοι 0 είς το πηλίκον.

Αν προλάβω αύριο και βρω τίποτα παλιό HW ζωντανό θα σου κάνω τέτοιο.

Αλλιώς μπορώ Ivy Bridge με DDR3 σκοτωμένη ( πολύ χαμηλή συχνότητα και σκοτωμένα timings ) vs DDR3 μέτρια vs DDR3 τσίτα να δείς ότι τα όρια κέρδους είναι στα χαμηλά ( στα DDR3-1600 περίπου σταματάνε τα κέρδη )

Εσύ ειδικά φιλαράκι μιας που το ρωτάς, θα ήθελα να μας πείς αν έχει air condition στο υπόγειο της μαμάς σου.

Αυτό αν ήμουν στην θέση σου θα το έσβηνα και θα ζητούσα συγγνώμη.

Αν προλάβω αύριο και βρω τίποτα παλιό HW ζωντανό θα σου κάνω τέτοιο.

Αλλιώς μπορώ Ivy Bridge με DDR3 σκοτωμένη ( πολύ χαμηλή συχνότητα και σκοτωμένα timings ) vs DDR3 μέτρια vs DDR3 τσίτα να δείς ότι τα όρια κέρδους είναι στα χαμηλά ( στα DDR3-1600 περίπου σταματάνε τα κέρδη )

Πάρε ένα γρήγορο της στιγμής:

CPU: Core i7-3770K @ 4.4GHz

RAM: DDR3-800 ( με επιδόσεις κάτω από τις DDR2, αρκετά κάτω ), DDR3-1333 ( 3000Mbps πάνω από τις DDR2-1200 ), DDR3-2000 7-7-7-21 ( πολύ πάνω από οποιεσδήποτε DDR2 και στο high end των DDR3 )

Metro Last Light - 1920x1080 max details SSAA on Tessallation Very High κλπ

Σου δίνω πρώτα AIDA64 ( Everest ) Cache & Memory bandwidth test να βλέπεις τις διαφορές και να συγκρίνεις και με νούμερα που βγάζεις εσύ με τις DDR2 σου.

DDR3-800 11-12-11-31 Loose sub-timings

lol_cachemem_ddr3-800dmses.png

metroddr3-800g9lae.png

DDR3-1333 10-10-10-24 Moderate sub-timings

lol_cachemem_ddr3-133c0yjk.png

metroddr3-13330nlxj.png

DDR3-2000 7-7-7-21 Tight sub-timings

lol_cachemem_ddr3-2000sb15.png

metroddr3-20007mx2b.png

Πραγματικα εχεις προβλημα.

ολοι πανε να σε βοηθησουν και να σου ανοιξουν τα ματια και ειρωνευεσαι.

Σου κανω report μονο κ μονο γτ εισαι καινουργιος και να μαθεις τροπους

Συγνώμη γιατί σκάλωσα τώρα... Έχεις εσύ launch date των Ivy-Bridge Extreme???

Κι αμέσως μετά... κι μιας κι που το έχεις δεν ξέρεις τι μνήμες θα παίρνει???? :toomuchne

Eπίσης βλέπω προέβλεψες και αργοπορία των haswell. Εγώ για αρχές Ιουνίου ήξερα :lazy:

BTW o 4960x θα φοράει DDR3 99% ίσως να υπάρξει η δυνατότητα για ddr4 σε συγκεκριμένες μητρικές & μοντέλα cpu

Για την ακρίβεια Sandy bridge -> SB-e είναι ίδια σχεδόν τεχνολογία με παραπάνω πυρήνες απο τους 2600k & 2700K που έχουν hyperthreading.

Ακόμα κι με βάση τον λογική οι Haswell extreme DDR3 θα φοράνε. Οπότε ίσως μετά haswell εποχής. Αλλά κι πάλι αφήν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.