phm Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2013 Γεια σας. Θέλω να κάνω μια εγκατάσταση windows xp. Μια ιδέα είναι να τα βάλω στο laptop που έχω που έχει προ εγκατεστημένα Windows 8.Άμα χωρίσω τον δίσκο σε 2 partitions και πάω να βάλω στο άλλο partition τα Windows XP θα υπάρχει τρόπος να το κάνει να δουλέψει με dual boot δεδομένου ότι πρώτα εγκαταστάθηκαν τα 8 και μετά τα XP;
Dr_Nikiforos Μάϊος 18, 2013 #4 Μάϊος 18, 2013 Για ποιο λόγο να κόψεις τα φτερά στο καινούργιο laptop σου βάζοντας τα αρχαία xp? Πιστεύεις ότι θα τρέχει καλύτερα; Μέγα λάθος...Σωστά ειπε ο nikchris, πρώτα κοιτά αν βγαινουν drivers Xp για το μοντέλο σου και μετά μπορείς να βάλεις κάποιον bootlader ώστε κατα την εκκίνηση να επιλέγεις το λειτουργικό που θές.
schumifer Μάϊος 18, 2013 #5 Μάϊος 18, 2013 Για ποιο λόγο να κόψεις τα φτερά στο καινούργιο laptop σου βάζοντας τα αρχαία xp? Πιστεύεις ότι θα τρέχει καλύτερα; Μέγα λάθος...Σωστά ειπε ο nikchris, πρώτα κοιτά αν βγαινουν drivers Xp για το μοντέλο σου και μετά μπορείς να βάλεις κάποιον bootlader ώστε κατα την εκκίνηση να επιλέγεις το λειτουργικό που θές.8 δεν έχω.Αλλά 7 έχω. Σαφώς και είναι ελαφρύτερα τα ΧΡ. (αλλά είναι πληρέστερο λειτουργικό τα 7.)Οπότε αν τα 8άρια είναι σε απαιτήσεις σαν τα 7άρια τότε σαφώς και δε θα "κόψει τα φτερά"...Το θέμα των drivers από την άλλη μπορεί και να αποδειχθεί ανυπέρβλητο
Dr_Nikiforos Μάϊος 18, 2013 #6 Μάϊος 18, 2013 8 δεν έχω.Αλλά 7 έχω. Σαφώς και είναι ελαφρύτερα τα ΧΡ. (αλλά είναι πληρέστερο λειτουργικό τα 7.)Οπότε αν τα 8άρια είναι σε απαιτήσεις σαν τα 7άρια τότε σαφώς και δε θα "κόψει τα φτερά"...Το θέμα των drivers από την άλλη μπορεί και να αποδειχθεί ανυπέρβλητοΜπορεί τα Xp να ειναι ελαφρύτερα αλλά έν έτη 2013 υστερούν παρά πολυ έναντι στα 7-8 σε συνθήκες πολυεπεξεργασιας. Ποιος ο λόγος να βάλει κάποιος Xp σε πολυπυρηνο pc ποτε δεν το κατάλαβα.. Εκτός απ τις περιπτώσεις αδύναμων CPU βέβαια. Ps. Οι απαιτήσεις των 8 ειναι ελάχιστα μικρότερες.
nikchris Μάϊος 18, 2013 #7 Μάϊος 18, 2013 Για laptop τα 8 ειναι μανουλα, θα κανεις και εξοικονομηση μπαταριας.Βαλτα μαζι με καποιο start menu και ξεμπερδεψες.
phm Μάϊος 18, 2013 Author #8 Μάϊος 18, 2013 Από ότι βλέπω δεν υπάρχει κάποιος δοκιμασμένος τρόπος.Θα το ψάξω λίγο ακόμη αλλά από ότι βλέπω μάλλον θα κάνω ζημιά, οπότε εναλλακτικά ίσως τα βάλω σε κάποιον παλιό σκληρούς που έχω στο desktop.Για να σας φύγει η περιέργεια, δεν έχω κάνα βίτσιο με τα xp, και έχω virtual machine, απλά το θέλω για την δουλεία, για να ελέγξω πως τρέχει ένα site σε κανονικά xp
schumifer Μάϊος 18, 2013 #9 Μάϊος 18, 2013 Μπορεί τα Xp να ειναι ελαφρύτερα αλλά έν έτη 2013 υστερούν παρά πολυ έναντι στα 7-8 σε συνθήκες πολυεπεξεργασιας.Όχι δα! Το αν θα εκμεταλλευτεί τους πυρήνες ένα πρόγραμμα εξαρτάται από το πρόγραμμα.Τόσα χρόνια που είμασταν με ΧΡ με 2-4 πυρήνες τι πάθαμε δηλαδή?Τέσπα, ανούσια κουβέντα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.