Freedom Ιούλιος 17, 2013 #1561 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 ειναι λιγο περιεργη η φαση με το throttle μπορει στο πρωτο bench να την γλητωσεις και στα επομενα 2,3 να εμφανιζεται με πιο χαμηλα ρολογια,παντα με αρκετο oc!"Περίεργη φάση" είναι γιατι στις συγκεκριμένες συνθήκες (ρυθμίσεις σου, γραφικές και μέγιστες τιμες) δεν δικαιολογείται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Ιούλιος 17, 2013 #1562 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Για να φτάσει στο target δεν πρέπει να χρειαστεί και η κάρτα την ενέργεια αυτή? δλδ έπρεπε να πάει κατευθείαν στο τέρμα?Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σου.Σετάρεις power 106%. Αν ποτέ throttlάρει λογω power limit θα πρέπει να χτυπήσει τουλάχιστον 106%. Υπάρχει εμφανέστατα throttling το οποιο η ίδια η Nvidia σου "λεει" οτι ειναι λόγω power limit εφόσον σου αναφέρει ο power limit sensor "1". Power limit sensor="1" σημαίνει οτι την συγκεκριμένη στιγμή έφτασε ή/και ξεπέρασε την τιμή του power target. Βλέπεις οτι η μαξιμουμ power τιμή όχι μονο δεν ειναι μεγαλύτερη ή ίση του 106% αλλα αρκετά μακριά.Καβαλάς μια μοτοσυκλέτα που έχει κόφτη στις 15000 rpms και στο στροφόμετρο σου έχει και ένα λαμπάκι που ανάβει μόνο όταν ο κινητήρας πιάσει τις 15000 rpms και επάνω. Γκαζώνεις, ανάβει το λαμπάκι και η μηχανή ρετάρει γιατι μπαινει ο κόφτης. Κοιτάς το στροφόμετρο και βλέπεις οτι οι στροφές είναι 14000 rpms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 17, 2013 #1563 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Αν ίσχυε αυτό που λές η κάρτα δεν θα δούλευε στα 1228mhz γιατί δεν θα έπαιρνε όλη την ενέργεια που χρειάζεται..θα τρέξω αργότερα το ίδιο τεστ ξανά για να σιγουρευτώ ότι πήρε την ρύθμιση η κάρτα από το presicion .. Απλά μου φαίνεται παράλογο να μην παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται και να δουλεύει τέρμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Ιούλιος 17, 2013 Author #1564 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Γιατί τα βρίσκεις όλα παράξενα ρε john? ότι βγάζουν ποστάρω..πες μου για να καταλαβαίνω κ εγώ max γράφει 1.15 που το βλέπεις το 1.2? Τιποτε παραξενο βρε συ. Απλα δοκιμασε να ανεβασεις ταση να μας πεις μεχρι ποσο παει. Οι καρτουλες δεν ειναι ολες ιδιες. Υπαρχουν καρτες σαν την δικια σου με default ταση 1.15v και αλλες με 1.162v. Καποιες ανεβαζουν ταση μεχρι 1.87v καποιες αλλες μεχρι 1.2v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 17, 2013 #1565 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Δεν το γνώριζα αυτό..το presicion δίνει λίγα mv αλλά δεν γνωρίζω πόσο να δώσω. Πρέπει να βάλω άλλο πρόγραμμα για παραπάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Ιούλιος 17, 2013 Author #1566 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Δεν το γνώριζα αυτό..το presicion δίνει λίγα mv αλλά δεν γνωρίζω πόσο να δώσω. Πρέπει να βάλω άλλο πρόγραμμα για παραπάνω?Δωσε οσο εχει και τρεξε να δεις μεχρι ποσο παει.Δεν χρειαζεσαι αλλο προγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 17, 2013 #1567 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Πάντως το καρτόνι θερίζει..έπαιζα χτες crysis και κλείνω το ήχο να ακούσει ο κολλητός μου την κάρτα και μου κάνει...τίποτα!...πραγματικά στο 99% η κάρτα 61% fan 70c φυσιολογικά λες και είσαι μια σταλιά πάνω από τον θόρυβο που κάνει στα windows.. Μου άφησε απίστευτες εντυπώσεις η evga και σίγουρα είναι η καλύτερη ποιοτικά κάρτα που έχω αγοράσει ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Ιούλιος 17, 2013 #1568 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Αν ίσχυε αυτό που λές η κάρτα δεν θα δούλευε στα 1228mhz γιατί δεν θα έπαιρνε όλη την ενέργεια που χρειάζεται.. Εγω δεν λέω τιποτα αγορίνα μου, οι γραφικές, οι ρυθμίσεις και οι μαξιμουμ τιμές ειναι όλες εκεί. Οτι σου "λέει" η Nvidia φαίνονται στο screen capture... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 17, 2013 #1569 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Δλδ με λίγα λόγια το 1 είναι το τέρμα και η κάρτα δεν πάει πάνω από το 101% ενώ θα έπρεπε να πάει στο 106% για να δώσει τα ίδια mhz προσπαθώ να καταλάβω [MENTION=58]Freedom[/MENTION]..2 πράγματα μπορεί να φταίνε ή η κάρτα ή το πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Ιούλιος 17, 2013 #1570 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Δλδ με λίγα λόγια το 1 είναι το τέρμα και η κάρτα δεν πάει πάνω από το 101% ενώ θα έπρεπε να πάει στο 106% για να δώσει τα ίδια mhz προσπαθώ να καταλάβω Ασε τα mhz στην άκρη.Power limit sensor = "1" σημαινει "κύριε ξεπεράσατε το μέγιστο TDP που έχετε ορίσει" στην προκειμένη περιπτωση το 106%(=265W).Το ενδιαφέρον της υποθεσης (το οποιο το έχω δει σε πολλες παραλλαγές και κάρτες πλεον) ειναι οτι η max TDP τιμη που αναφέρεται ειναι το 101%(252,5W). To παράδοξο για "παράξενους" σαν και εμένα λοιπον ειναι γιατι ενεργοποιήθηκε ο power κοφτης (το ξέρεις γιατι έδωσε "1") και σου έριξε ρολόι και τάση (το ξέρεις απο τις γραφικές gpu freq και voltage) ενώ στην "πραγματικότητα" είχες ακομα μπόσικα. Φυσικα, περνάει και απο το μυαλό σου "βρε μπας και απλά δεν προλαβε να καταγραφει η πραγματικη μαξιμουμ, αφου δεν ειναι ποτε flat line και το repoting by default γινεται (αν θυμαμαι καλα) σε intervals των 1000ms" οποτε πας και το ρυθμιζεις προσωρινά στα π.χ. 200ms, επιβεβαιώνεις και πάπαλα.2 πράγματα μπορεί να φταίνε ή η κάρτα ή το πρόγραμμα.Αν επρεπε να στοιχηματισω, δεν θα έβαζα τα χρήματα μου σε κανένα απο τα δύο που ανέφερες.Best case scenario, λαθος reporting και διόρθωση (και καλά) του "θέματος" σε επομενους drivers, τετοιες λαλακιες τις έχουν φάει στην μάπα οι ιδιοκτήτες Titan με τους πρωτους drivers αλλα ας το αφήσουμε και αυτο στην ακρη προς το παρον.Εσύ μην τρελλαινεσαι, ευχαριστήσου την καρτάρα σου, αν δεν εκανες μονιτοριν δεν θα μιλαγαμε (αυτη την στιγμη) για τιποτα απο ολα αυτα και δεν παιζει να γινοταν και αντιληπτο στην πράξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούλιος 17, 2013 #1571 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Καλα ολα αυτα τα ενδιαφεροντα πραγματακια... Περα απο ολα αυτα ομως, εσεις οι κατοχοι των νεων αυτων καρτων, κανενα παιχνιδακι παιζεται η μονο benches και "μελετη κυματομορφων" εχει το προγραμμα? Απλα μου κανει εντυπωση, γιατι με αυτα και με αυτα νομιζω οτι κοντευουμε να ξεχασουμε τον πραγματικο λογο για τον οποιο υπαρχουν αυτες οι καρτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 17, 2013 #1572 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 [MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] Προσωπικά αντιπαθώ όλα τα benchmark ανεξάρτητα υλικού..έιναι ρουτίνες που δεν αποδυκνείουν απολύτως τίποτα παρά το τι κάνει το υλικό σε συγκεκριμένες συνθήκες..μου το ζήτησαν τα παιδιά έβαλα 2-3 γι αυτό το λόγο...δε θα ασχοληθώ άλλο [MENTION=58]Freedom[/MENTION] σε καταλαβαίνω τώρα πολύ καλύτερα, εφόσον δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην gaming εμπειρία δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα και δεν θα ασχοληθώ άλλο Να σαι καλά πάντως για την απάντηση σου. Γενικά η κάρτα θερίζει κ όσοι έχετε σκοπό να την αγοράσετε δείτε τις reference λύσεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Ιούλιος 17, 2013 #1573 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Γενικά η κάρτα θερίζει κ όσοι έχετε σκοπό να την αγοράσετε δείτε τις reference λύσεις!!Γινε πιο συγκεκριμενος εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 17, 2013 #1574 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Δείτε τις non reference λύσεις! Ξέχασα να γράψω το non.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Ιούλιος 18, 2013 #1575 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2013 Nvidia GeForce GTX 780: ASUS vs. EVGA vs. Inno3D vs. MSI | Hardware.Info United Kingdom Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Ιούλιος 18, 2013 #1576 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2013 Nvidia GeForce GTX 780: ASUS vs. EVGA vs. Inno3D vs. MSI | Hardware.Info United Kingdom ASUS BIAS alert... 41C με την αερόψυξη...?? στο Metro..?? , είτε δεν τους έτρεξε στην πραγματικότητα το metro, είτε σκόπιμα ή μη... δείχνει ότι θέλει στην asus o driver.., είτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Ιούλιος 18, 2013 #1577 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2013 ASUS BIAS alert... 41C με την αερόψυξη...?? στο Metro..?? , είτε δεν τους έτρεξε στην πραγματικότητα το metro, είτε σκόπιμα ή μη... δείχνει ότι θέλει στην asus o driver.. Σπύρο αυτό μου έκανε εντύπωση και εμένα too good to be true. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Ιούλιος 18, 2013 #1578 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2013 42 έχω εγω με υδροψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr.. Ιούλιος 18, 2013 #1579 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2013 Nvidia GeForce GTX 780: ASUS vs. EVGA vs. Inno3D vs. MSI | Hardware.Info United Kingdomαπλα η καλυτερη 780 ειναι η asus το υποστηριζω απο την αρχη αυτο,μονο τα στοκ ρολογια της με χαλανε,ισως βγαλει καποια top edition αργοτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.shock Ιούλιος 19, 2013 #1580 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 απλα η καλυτερη 780 ειναι η asus το υποστηριζω απο την αρχη αυτο,μονο τα στοκ ρολογια της με χαλανε,ισως βγαλει καποια top edition αργοτεραΠάντος η Inno3D μας λέει οτι " Out of the box it's the fastest" και για κάποιον που δεν θέλει να μπεί στην διαδικασία του πειράγματος είναι ότι πρέπει.Το θέμα είναι οτι απο τιμή δεν έχουμε ιδέα πόσο βγαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.