Jump to content

NVIDIA GeForce GTX 780

zpaf

Recommended Posts

Έχεις 7970 vapor και σου φαίνεται θορυβώδης; :hmm:

Ναι την 7970 ghz vapor x σε idle είναι άψογη αθορυβη και πολύ ψυχρή ςπίσης όμως!!! μόλις της δώσω λίγο αρχήζει και γίνεται ανυπόφορη και ακούγεται μόνο αυτή μιας και τα υπόλοιπα μέρη του κουτιού είναι σχεδόν αθόρυβα και τα φουρφούρια μου είναι όλα Noctua όπως και η ψύκτρα του cpu οπότε ειμαι 1000% σίγουρος πως ο θορυβος είναι απο εκεί ίσως είμαι υπερβλικός αλλα επειδή έχω δώσει αρκετά χρήματα για αερόψυξη και για να μην έχω θόρυβο ναι δυστηχώς την vapor x την θεωρώ θορυβόδη καρτα..ελπίζω η 780 να μην είναι τόσο αλλίως να κάνω υπομονή και να πάω σε 770sli αν είναι ποιο αθόρυβες..

• Replies 2,2k
  • Created
  • Last Reply

Ολες κανουν θορυβο....μεχρι συγκρισης με οποιαδηποτε Reference Υλοποιηση ..... και που να ακουγες την 680 πως εκανε στα 5 λεπτα gaming και μετα.......χαχαχαχα

Εκει η Vapor-X ειναι "πουπουλο"......:zzz:

Οποια και να δοκιμασεις ....θορυβο κανει και ειδικα αμα εχεις το κουτι .....διπλα σου ;)

Εγω εμπαξα την 680 στο νερο και ηρεμησε αυτη και ΕΓΩ..... :zzz:

καλά με την 680 αυτό και αν ήταν....ναι μεν σε κάποια παιχνίδια καλύτερες επιδόσεις αλλά μετά το μισάωρο η κάρτα έκανε καρέ καρέ με εντονο framedrop γι αυτό και την άλλαξα και πήγα σε 7970 vapor x κυριως για τα θετικά που είχα ακούσει για το σύστημα ψύξης της...

Τώρα strato μου το χάλασες έψηνα να πάρω 780 κυρίως για επιδόσεις αλλά αν είναι να με πίανει το κεφάλι μου καλύτερα να παίζω με Onboard Και να πάρω καμια κονσόλα για Gaming

Ναι την 7970 ghz vapor x σε idle είναι άψογη αθορυβη και πολύ ψυχρή ςπίσης όμως!!! μόλις της δώσω λίγο αρχήζει και γίνεται ανυπόφορη και ακούγεται μόνο αυτή μιας και τα υπόλοιπα μέρη του κουτιού είναι σχεδόν αθόρυβα και τα φουρφούρια μου είναι όλα Noctua όπως και η ψύκτρα του cpu οπότε ειμαι 1000% σίγουρος πως ο θορυβος είναι απο εκεί ίσως είμαι υπερβλικός αλλα επειδή έχω δώσει αρκετά χρήματα για αερόψυξη και για να μην έχω θόρυβο ναι δυστηχώς την vapor x την θεωρώ θορυβόδη καρτα..ελπίζω η 780 να μην είναι τόσο αλλίως να κάνω υπομονή και να πάω σε 770sli αν είναι ποιο αθόρυβες..

Δεν θα βρεις πιο ήσυχη δυστυχώς. Μήπως κάνεις custom profile; Και με το standard profile των ανεμιστήρων σου φαίνεται θορυβώδης;

Δειξε μου γραφηματα Prescision ή ΑΒ και με τα temperature limit, power limit, voltage limit, maximum overvoltage limit και GPU utilization limit.

Ενα περασμα του heaven 4.0 .... με την καρτουλα στα μαμα της.

graphro.jpg

..... score δεν δειχνω. :hehe:

Οχι δεν το έψαξα καθόλου μιλάμε πάντα stock εντάξει οταν αναίβασα και εδωσα συν 15%πάνω στους ανεμιστήρες ναι φυσικά και το αντιλαμβάνομαι οτι θα κάνει θόρυβο και το δέχομε αλλά σε stock μου φαίνετε κάπως τραβιγμένο ρε γαμωτι...

και δυστηχώς το κουτί δεν εχει χώρο για watercooling αλλίως θα έβρισκα waterblock και δεν θα με ενδιέφεραι τίποτα!

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION], οντως σου χτυπαει temp limit αερα πατερα (σχεδον μονιμα στο 1 ειναι wtf?)...

Ειδα οτι συμμετεχεις στο owners thread στο OCN. Ξερεις αν εχει καποιος αλλος το φαινομενο αυτο?

Είναι γενικευμένο?

καλά με την 680 αυτό και αν ήταν....ναι μεν σε κάποια παιχνίδια καλύτερες επιδόσεις αλλά μετά το μισάωρο η κάρτα έκανε καρέ καρέ με εντονο framedrop γι αυτό και την άλλαξα και πήγα σε 7970 vapor x κυριως για τα θετικά που είχα ακούσει για το σύστημα ψύξης της...

Τώρα strato μου το χάλασες έψηνα να πάρω 780 κυρίως για επιδόσεις αλλά αν είναι να με πίανει το κεφάλι μου καλύτερα να παίζω με Onboard Και να πάρω καμια κονσόλα για Gaming

Για το ανετο ...καναπεδατο gaming εχει επιστρατευθει ενα XBOX360 Jtag και ενα PS3 mod firmware σε μια UE46D7000 και "εξω περα" ;)

Κανα Strategy στο PC και ειμαστε μια χαρα!! ;)

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION], οντως σου χτυπαει temp limit αερα πατερα (σχεδον μονιμα στο 1 ειναι wtf?)...

Ειδα οτι συμμετεχεις στο owners thread στο OCN. Ξερεις αν εχει καποιος αλλος το φαινομενο αυτο?

Είναι γενικευμένο?

ΑΝΑΣΤΑΣΗ επιτελους το καταλαβες. :T:

Στο δειχνω 15 σελιδες πισω ...

Πλακα εχει τελικα αυτη η καρτουλα.

Ολα μαμα ...

00012nh.jpg

και παλι ολα μαμα αλλα με τα ανεμιστηρια στο 100%

00011t.jpg

στο λεει ο ...

τραγικο

αλλα εσυ εκει ... θες γραφημα. :p

Για το ανετο ...καναπεδατο gaming εχει επιστρατευθει ενα XBOX360 Jtag και ενα PS3 mod firmware σε μια UE46D7000 και "εξω περα" ;)

Κανα Strategy στο PC και ειμαστε μια χαρα!! ;)

Ε μα ρε συ το ξέρω ετσι την παλεύω και εγώ προς το παρόν αλλά λόγω ps4 Και xbox one εχουμε νεο παικτη στο παιχνίδι και πραγματικά θέλω να δοκιμάζω κάθε νεο game που βγαίνει και αξίζει!

αλλά πλέον δεν μπορώ να εχω και τα 3!

PC/PS4/XBOX ONE Θα πρέπει να βρω την χρυσή τομή...

ίσως τελικά πάω σε καμία 7950 που είναι σε τιμές χαρίσματος και τα υπόλοιπα να πάνε σε κονσόλα..

αλλά με τρώει η τσέπη μου να την ξαναπατήσω με την nvidia!!!!:whip:

Κοιτα να σου πω το δικο μου σκεπτικο...... "Βλεπω την GTX 780 σαν ξερολουκουμο..... αλλα τα 700€ της δεν μου δικαιολογουν την χρηση οπου θα κανω..... Οποτε δεν μπορω να σταξω 700 αργυρια για να εχω ενα καλο score στα bench και παραπανω FPS σε μερικα games οπου στην πραγματικοτητα ΔΕΝ τα "βλεπω" ;) "

Θα την παρω ομως την GTX 780 ..... οταν οι απαιτησεις θα φτασουν πιο ψηλα απο πλευρας gaming και εφοσων με ενδιαφερουν ακομα!! ....... οταν θα τις κοψωπουλανε καποιοι για να τρεξουν στην επερχομενη HD8970 -HD9970 - GTX880 κτλ κτλ ;)

ΕΓΩ πιστευω για τα σημερινα δεδομενα ....μια 7970 ή 680 ειναι "μιαααα χαραααα" Ποσοι ειναι αλλωστε που απολαμβανουν games περισσοτερο απο 1920x1080? Τουλαχιστον στο forum μας χωρανε ολοι στα δακτυλα των χεριων μας......χαχαχαχα

Αυτα απο εμενα!!!

ΑΝΑΣΤΑΣΗ επιτελους το καταλαβες. :T:

Στο δειχνω 15 σελιδες πισω ...

Πουλι μου τριπολιτσιώτικο δειχνεις δυο (βαρετα, λολ, τα Valley και τα Heaven σας μέσα :jester: ) αποτέλεσματα η διαφορά των οποίων θα μπορουσε καλλιστα να έχει και αλλη αιτια απο αυτή που εσύ ηξερες ή νομιζες. ;)

Το γραφημα απο τοτι καταλαβαίνεις δείχνει και την - υποτιθεμενη στην περιπτωση σου - αιτία, οπότε αυτη την στιγμή ξερουμε και οι δύο ποιο ειναι το issue, κακό πηζακι...είσαι και ντροπαλουλης και δεν θελεις να δειχνεις γραφικές, λολ... ;)

Ξαναρωταω, ξερεις αν υπαρχουν και άλλοι με αυτο το συμπτωμα, το οποιο ειναι επι της ουσιας temp throttling παρόλο που το temp target είναι ορισμένο ψηλοτερα?

Επισης, επειδή max temp βλεπω 80C και βλεπω FLAT LINE στην θερμοκρασια (αν δεν εκανες reset και ειναι απο το ιδιο session τοτε το flat line ειναι 80C, βαζε και το ποντικακι επανω σε κανα επιμαχο σημειο βρεεεεε, να βλεπουμε τις τρεχουσες τιμες), ΣΙΓΟΥΡΑ δεν εχεις ξεχασει το temp target στους 80C?

attachment.php?attachmentid=56636&stc=1&d=1370195962

post-58-1416077421,1558_thumb.jpg

Ξαναρωταω, ξερεις αν υπαρχουν και άλλοι με αυτο το συμπτωμα, το οποιο ειναι επι της ουσιας temp throttling παρόλο που το temp target είναι ορισμένο ψηλοτερα?

Οχι δεν ξερω αν υπαρχουν και αλλοι.

Βαζω το fan στο 75% και απλα προσπαθω να ανεχτω τον θορυβο αφου εδω και καιρο ημουν με μια accelero.

Ήμαρτον...πόσο έχει μπερδέψει τα πράγματα ποια η Nvidia...!?

Φοβούνται υψηλό RMA ratio και τις κάνουν πλέον τόσο στρυφνές?

Ή απευθύνονται μόνο σε αδαείς που απλά θέλουν το 1 button OC?

Custom BIOS παίζει τουλάχιστον που να παρακάμπτει τις σαχλαμάρες?

Βαζω το fan στο 75% και απλα προσπαθω να ανεκτω τον θορυβο αφου εδω και καιρο ημουν με μια accelero.

Φακ, νοτ γκουντ...

Οκ, μπορεις να την επιστρέψεις? Αν δεν ειναι known issue (που και καλα στους επομενους drivers θα "λυθει") τότε μπορεις να αποδειξεις οτι η κάρτα δεν λειτουργει όπως θα έπρεπε (π.χ. temp target 94C και temp throttle στους 80C = μαρμ******λα)...

(οκ, προσωπικα θα δοκιμαζα για το γμτ, uninstall drivers, uninstall Precision, clean install drivers, install precision, άλλο bios μπλα μπλα, γουφ γουφ, τσιου τσιου)

ΥΓ: για τον θορυβο μαζι σου

...ετσι δουλευουν οι Νvidia καρτες.

Για παραδειγμα και εγω το ιδιο κανω! Η 690 gtx εχει boost clock 1050 mhz αλλα οταν ακουμπαω 75+ αρχιζει να πεφτει, μεχρι που πιανει 80-82 αλλα με ρολογια 975 mhz. Βαζω το fanaki στο 85% και εχω 72 βαθμους με 1050mhz! Αλλα κανει θορυβο...

Για παραδειγμα και εγω το ιδιο κανω! Η 690 gtx εχει boost clock 1050 mhz αλλα οταν ακουμπαω 75+ αρχιζει να πεφτει, μεχρι που πιανει 80-82 αλλα με ρολογια 975 mhz. Βαζω το fanaki στο 85% και εχω 72 βαθμους με 1050mhz! Αλλα κανει θορυβο...

Καμια σχεση και μην γενικευεις...στο GPU Boost 2 εχουν δώσει και μια μπαρα για temp target μεχρι και 94-95C.

Οχι στην δικη μου δεν υπηρχε αυτο το φαινομενο, ο κοφτης θερμοκρασιας εκανε kick in μονο οταν ακουμπουσε το temp target που εγω της ειχα ορισει, 90C οπότε δεν εκανε kick in ποτε (82-84C την δουλευα στα "βαριά").

Οπότε οχι, δεν δουλευουν έτσι οι Nvidia καρτες, οχι αυτές με GPU Boost 2 τουλαχιστον, αλλιως θα ειχαν κλειδωσει τον κοφτη θερμοκρασιας σε μια Χ τιμή οπως στις 6άρες και δεν θα μπορουσες να κανεις τιποτα αλλο απο το να διατηρησεις την θερμοκρασια χαμηλοτερα απο αυτο το threshold.

και πρεπει να γραψω 100 σελιδες ρε Ορεστη για να μου πεις οτι η καρτουλα μου δεν εχει προβλημα; :p

Καμια σχεση και μην γενικευεις...στο GPU Boost 2 εχουν δώσει και μια μπαρα για temp target μεχρι και 94-95C.

Οχι στην δικη μου δεν υπηρχε αυτο το φαινομενο, ο κοφτης θερμοκρασιας εκανε kick in μονο οταν ακουμπουσε το temp target που εγω της ειχα ορισει, 90C οπότε δεν εκανε kick in ποτε (82-84C την δουλευα στα "βαριά").

Οπότε οχι, δεν δουλευουν έτσι οι Nvidia καρτες, οχι αυτές με GPU Boost 2 τουλαχιστον, αλλιως θα ειχαν κλειδωσει τον κοφτη θερμοκρασιας σε μια Χ τιμή οπως στις 6άρες και δεν θα μπορουσες να κανεις τιποτα αλλο απο το να διατηρησεις την θερμοκρασια χαμηλοτερα απο αυτο το threshold.

Ασε που δεν θελω να εχω καρτα διπλα μου να βραζει ... αν δεν της ειχες ορισει τους 90c θα ησουν συνεχεια με temp throttle στους 80c ;

Βαζω το fan στο 75% και απλα προσπαθω να ανεχτω τον θορυβο αφου εδω και καιρο ημουν με μια accelero.

μια ερωτηση φιλε.. βλεπεισ οτι η καρτα σε φρεναρει πανω απο 75 βαθμουσ κελσιου..

εχεισ σκεφτει να βαλεισ καπιο αλλο συστημα ψυξησ?? ετσι ωστε να απαλαγεισ απο το θορυβο! και φυσικα να ανεβουν ακομα περισσοτερο η επιδοσεισ τισ καρτασ..

γνωριζεισ μηπωσ αν αλλαξεισ το συστημα ψυξησ θα χασεισ και την εγγυηση??

η μηπωσ περιμενεισ την κοκκινη κυρια, να δεισ πωσ θα τα παει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.