Jump to content

Αγορά από Αγγλία και έκδοση τιμολογίου για να γλιτώσω το VAT/ΦΠΑ

Passenger57

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.Θέλω να αγοράσω ένα ηλεκτρονικό μπλιμπλίκι από την Αγγλία και σκέφτηκα να δώσω το VAT- ID (ΑΦΜ) της εταιρείας στην οποία εργάζομαι ώστε να εκδοθεί τιμολόγιο και:jester: να μην πληρώσω τον VAT/Αγγλικό ΦΠΑ.Το ερώτημα είναι το εξής. Εάν ζητήσω τιμολόγιο και δεν πληρώσω φυσικά τον ΦΠΑ της Αγγλίας, θα πρέπει να πληρωθεί ο ΦΠΑ στην Ελλάδα από την εταιρεία με κάποιον τρόπο ή απλά τον γλυτώνω?

Τον ΦΠΑ θα τον πληρώσεις, απλά μετά μπορεί η εταιρία να το περάσει στα έξοδα της και να δικαιολογήσει το ΦΠΑ. Κάπως έτσι πάει η λογική

τον ΦΠΑ στο Αγγλικό μαγαζί online δεν φαίνεται να τον πληρώνω...θα τον πληρώσει η Εταιρεία μου η Ελληνική στο κράτος? Αυτό ψάχνω να μάθω...

Στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές δεν χρεώνεται ΦΠΑ, αλλά θα πρέπει η ελληνική εταιρία να υποβάλει ηλεκτρονικά δήλωση VIES στο σύστημα TAXIS.

Στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές δεν χρεώνεται ΦΠΑ, αλλά θα πρέπει η ελληνική εταιρία να υποβάλει ηλεκτρονικά δήλωση VIES στο σύστημα TAXIS.

: Μεταφραση :

Αν δεν ειναι δικια σου η εταιρια (ιδιοκτησια σου) και δεν ξερεις λογιστικα πως ακριβως πρεπει να γινει αυτο, πραγματικα δεν αξιζει να ρισκαρεις τα λαθη και τις κυρωσεις που εχει αυτο που σκεφτεσαι..

+1

Και γίνετε διασταύρωση από την εφορία -και μιας και γίνονται όλα ηλεκτρονικά- εγώ ΔΕΝ θα το έκανα αν αυτός που έχει την εταιρία δεν συμφωνεί και δεν πάρει στα χέρια του το τιμολόγιο για το λογιστήριο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.