Jump to content

Window / Yuando N80 RK3188 Tablet 8" εντυπωσεις, αγορα @ merimobiles

stemac

Recommended Posts

Δε το ονομασα review γτ ουτε κατα διανοια δε θα ειναι και υπαρχουν μπολικες @ youtube.

Αρχικα να ευχαριστησω τους: digitaltiger & Land για τις συμβουλες / απαντησεις τους!!

Το παραγγειλα στις 7/5 απο το merimobiles και εφτασε στις 17/5 με singapore post ( + 6 ευρω : 10-16 μερες χρονος παραδοσης ).

Οι κινεζοι στο chat ηταν ευγενικοι και βοηθησαν με καθε απορια / αιτημα που ειχα (πχ ειπα οτι πρεπει ο φορτιστης να ειναι για schuko και βαλαν ενα ανταπτορα - δε ξερω αν θα το εκαναν ετσι και αλλιως αλλα το σημειωσαν στη παραγγελια).

Επισης αν και δε το γραφει στο site μαζι με το κλασσικο usb καλωδιο για φορτιση / μεταφορα δεδομενων βαλαν και ενα μικρο 10-15cm usb cable το οποιο θα ειναι πολυ χρησιμο για usb flash disk κτλπ (ελπιζω να ειναι otg ειναι otg διαβασε κανονικα ενα usb stick) και στο skroutz παει 6 ευρω+

Μερικες φωτος: ειναι λιγο κουνημενες και χαμηλη ποιοτητα

attachment.php?attachmentid=56413&stc=1&d=1368827174

attachment.php?attachmentid=56412&stc=1&d=1368827077

attachment.php?attachmentid=56409&stc=1&d=1368826785

attachment.php?attachmentid=56411&stc=1&d=1368826899

attachment.php?attachmentid=56410&stc=1&d=1368826810

Το πακεταρισμα ηταν καλο. Το κουτι ηταν στον πατω απο πανω ηταν το κουτακι με τον φορτιστη κα τριγυρω του το buble rap. Μεσα στο κουτι βρισκοταν στη δικια του θεση το tablet τυλιγμενο με αυτο το πραγμα, μπορει να κουνιοταν λιγο αλλα δε πρεπει να μπορει να χτυπηθει.

O φορτιστης + ανταπτορας φαινονται λιγο ψευτικοι :p μπορει να κανουν την δουλεια τους αλλα ισως θα αξιζε να αγορασω καποιον λιγο πιο ποιοτικο.

Ηρθε με full φορτιση, πραγμα που δε το περιμενα. Η οθονη ειναι αρκετα ευαισθητη και γρηγορη, αμφιβαλλω αν θα φαινεται κατι με full brightness στον ηλιο αλλα θα πρεπει να περιμενω ως το πρωι για να το ελενξω αυτο.

edit: με full brightness ισα ισα βλεπεις τι γινεται στην οθονη, αν θυμασαι και που ειναι τα διαφορα κουμπια, μπορεις να κανεις κατι :p

Ως τωρα αν και δεν εχω βαλει κανενα app φαινεται πολυ συμπαθητικο, τα μονα αρνητικα ειναι οι κινεζικοι χαρακτηρες (υπαρχει ενα νομιζω rom για αυτο το tablet αλλα δε εχω ιδεα απο αυτο τον τομεα) και το πλαινο καπακι που προστατευει τα mini usb, hdmi, micro sd ports γτ πιστευω οτι θα με αφησει μετα απο καποιο καιρο.

edit: το shadowgun το παιζει μια χαρα εκτος απο το εξης: αν πας να στοχεψεις κανει μικρα αλματακια, σαν να ειναι προεπιλεγμενα τα σημεια που μπορεις να επιλεξεις. Δε ξερω τωρα αν ετσι ειναι το παιχνιδι ή φταιει κατι αλλο, παντως δε laggarei καθολου.

Video με το MX Player παιζει τελεια, με SW ή με HW+ decoding. Τωρα σε 10bit h264 αρχεια με softsubs / karaoke (ναι σε ανιμε αναφερομαι) το SW εχει ασυχρονιστο ηχο ενω το HW+ σα να καταστρεφει λιγο σε καποιες περιοχες τα χρωματα.

ps: Γραφτηκε στα γρηγορα, παρολαυτα ελπιζω να φανει χρησιμο σε καποιον.

post-5302-1416077381,7606_thumb.jpg

post-5302-1416077381,8838_thumb.jpg

post-5302-1416077381,9664_thumb.jpg

post-5302-1416077382,019_thumb.jpg

post-5302-1416077382,1405_thumb.jpg

Ωραίος και μεγιές το μηχάνημα. Όντως ο αντάπτορας σε ευρωπαϊκού τύπου πρίζες και ο φορτιστής είναι προχειροδουλειές αλλά είναι το τελευταίο πράγμα -προσωπικά πάντα και εφόσον κάνουν σωστά τη δουλειά τους - που θα σκεφτώ. Τα κινέζικα τα βγάζεις εύκολα και βάζεις Αγγλικούς ή Ελληνικούς χαρακτήρες. Γλώσσα έχω βάλει τώρα να δοκιμάσω τα Ελληνικά από Αγγλικά που σου είχα πει,χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κάτι το μεμτό. Αν μπορέσεις κάποια στιγμή δες μία το HDMI καλώδιο,αν βέβαια παρήγγειλες. Δύο μου έχουν στείλει και τα δύο δεν παίζουν και τους το είπα,αναμένω το τρίτο :/ Σε γνωστό κατάστημα που ξεκινάει από π,πήρα ένα και το δοκίμασα live σε μία LED TV(ναί,θέλω να το ξαναπώ αυτό,κλαψ) :p

Υ.Γ. Μιας και το συγκεκριμένο tablet μόλις έχει βγει,ακόμα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια custom rom παρά μόνο για το διπύρηνο που φυσικά έχει καιρό στην αγορά. Χωρίς άγχος και μαμά που είναι τώρα,καλά πάει.Μόλις βγεί κάτι,το τσεκάρουμε και αναλόγως ενημερώνουμε τον κόσμο. :)

edit: Ώπα,τώρα είδα ότι πήρες το 8αρι που δεν έχει HDMI. Ξανα μεγιές και περιμένουμε νέα,χρήση,απόκριση,ταινιο-bench κτλ.Με τα ακουστικά που είμαι πάντως πάνε κάτι παραπάνω από καλά.

Ωραίος και μεγιές το μηχάνημα. Όντως ο αντάπτορας σε ευρωπαϊκού τύπου πρίζες και ο φορτιστής είναι προχειροδουλειές αλλά είναι το τελευταίο πράγμα -προσωπικά πάντα και εφόσον κάνουν σωστά τη δουλειά τους - που θα σκεφτώ. Τα κινέζικα τα βγάζεις εύκολα και βάζεις Αγγλικούς ή Ελληνικούς χαρακτήρες. Γλώσσα έχω βάλει τώρα να δοκιμάσω τα Ελληνικά από Αγγλικά που σου είχα πει,χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κάτι το μεμτό. Αν μπορέσεις κάποια στιγμή δες μία το HDMI καλώδιο,αν βέβαια παρήγγειλες. Δύο μου έχουν στείλει και τα δύο δεν παίζουν και τους το είπα,αναμένω το τρίτο :/ Σε γνωστό κατάστημα που ξεκινάει από π,πήρα ένα και το δοκίμασα live σε μία LED TV(ναί,θέλω να το ξαναπώ αυτό,κλαψ) :p

Υ.Γ. Μιας και το συγκεκριμένο tablet μόλις έχει βγει,ακόμα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια custom rom παρά μόνο για το διπύρηνο που φυσικά έχει καιρό στην αγορά. Χωρίς άγχος και μαμά που είναι τώρα,καλά πάει.Μόλις βγεί κάτι,το τσεκάρουμε και αναλόγως ενημερώνουμε τον κόσμο. :)

edit: Ώπα,τώρα είδα ότι πήρες το 8αρι που δεν έχει HDMI. Ξανα μεγιές και περιμένουμε νέα,χρήση,απόκριση,ταινιο-bench κτλ.Με τα ακουστικά που είμαι πάντως πάνε κάτι παραπάνω από καλά.

Ευχαριστω!!

Τωρα σκεφτηκα απλως να σβησω το κινεζικο ρολοι / calendar .... βαζω το hd widgets να δω μηπως εχει κανα καλο.

Hdmi καλωδιο εχω απο οθονη αλλα δεν εχω αλλη οθονη εκτος του pc, μπορει να την βγαλω αργοτερα να το δοκιμασω (κανονικο μεγεθος μου φανηκε το port)

Rom εχω βρει μονο αυτο εδω: [ROM] Top Notch Tablets - Yuandao N80 RK - Firmware Release 1 - SlateDroid.com

Το 16ρι ειναι :p το ηχειο του αν και ενα αμα το εχεις σηκωμενο (το tablet) ειναι αρκετα δυνατο!

shameless bump:

προσπαθησα να το rootαρω αλλα μηδεν, τπτ απο οτι βρηκα στο google δε λειτουργησε. Αν καποιος μπορει να προσφερει καμια συμβουλη :)

Δεν δουλεψαν:

-unlockrootpro 3.36

-rockchip batch tool 1.6 (οι drivers)

-SuperOneClickv2.3.3-ShortFuse_20Modded (λεει και επιβεβαιωνει οτι εχει root αλλα το titanium backup διαφωνει)

-ZhuoDaShi-2.2.9 (ετσι και αλλιως δε καταλαβαινω τι γινεται)

ps. εχω κανει απειρα scans στο pc γτ ειμαι κατι αναμεσα σε conspiracy freak και ψυχωτικο σχετικα με προγραμματα αγνωστου πατροτητος :D

edit: ROOTED

το titanium backup λεει οτι ειναι.

Απο οτι φαινεται δε πρεπει να συνδεθει το tablet / κινητο στο μπροστινα usb ports του pc αλλα μονο σε αυτα που ειναι πισω δλδ πανω στην MB. το moborobo το ειδε κανονικα, ετρεξα το unlockpro που το εβλεπε και αυτο, πατησα το root το εκανε, μετα κατι εγινε και με τους drivers γτ τα windows το βλεπαν πλεον κανονικα ως rockchip.

Εβγαλα το usb δεν ανοιγε οτι και να εκανα για αρκετη ωρα μεχρι που πατησα το vol - και power και bootare.

Μόνο 110 και κάτι ευρώ το πήρες αυτό το πράμα;

Ζηλεύω άγρια!

133 εκανε χωρις μεταφορικα. Για πρωτο tablet ειναι πολυ καλο (βεβαια συγχρονως δε μπορω να το συγκρινω με αλλα quad 8-9" tablet :p ) αρκει να βρω ακρη με τα του root.

edit: and rooted! νομιζω :D

reedit (μιας και δε με αφηνει να κανω το αρχικο ποστ):

οταν γινεται αρκετη χρηση του (cpu / gpu) η μπαταρια ζεστενεται αρκετα, δε ξερω θερμοκρασια γτ δε γραφει σε ενα app που κοιταξα.

Υποτιθεται οτι φορτιζει και μεσω usb αλλα το πρωι που δοκιμασα (ειχε 98%) δε εγινε τπτ. Δοκιμασα και με το usb -> πριζα :p του htc μου παλι τπτ αν και εχει output 1 A λιγοτερο απο οτι ο φορτιστης του tablet.

• 2 weeks later...
Θα ρωτήσω από εκεί που το πήρα για φόρτιση μέσω usb γιατί κι αυτό είναι ένα θέμα

συμφωνα με το τεχνικο τους θα επρεπε και επειδη εχω προβλημα και με το skype video που δε δουλευει, μου προτεινε να με βοηθησει να κανω ενα update το firmware.

Απο κει και περα το μονο θεμα που εχω ειναι με την μπαταρια, ο μετρητης της ειναι λιγο γιουχου. Απο το 100 στο 90 πεφτει πολυ αργα και συνηθως κανει κατι αλματα στο 60-80 ενω κατω απο 30 μπορει να αρχισει να πεφτει ραγδαια.

Εβαλα 2 προγραμματα το 2x battery που εχει κατι ωραια φιλτρα και μειωνουν τη φωτεινοτητα της οθονης κατω απο το Min που παει απο τα settings (εχω ενα για 40% και ενα για 65%) και σου λεει και ποση ωρα θα αντεξει ακομα η μπαταρια, και το ZDbox που ειναι task killer μεταξυ αλλων και παλι σου κανει μια εκτιμηση για τη διαρκεια.

Μεταξυ τους εχουν πολυ μεγαλες διαφορες, λογικο αφου και οι τιμες που παιρνουν απο τη μπαταρια δεν αλλαζουν ομαλα.

Οποτε με τα 2 παραπανω πχ atm το εχω εκτος πριζας: 2d 3h και ειναι στο 47%. Η χρηση του ειναι μονο παιχνιδια και κανα video με πολυ λιγο browsing (το wireless το ανοιγω μονο οταν το χρειαζομαι). Βεβαια στην αρχη που επαιζα και πιο πολλα παιχνιδια εβγαζε ~ 24h.

Μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πώ ότι έχω παράπονο από την μπαταρία αν και το πιο κύριο παιχνίδι που παίζω είναι το τάβλι...(ναί ναί!). Αν βάλω καμιά ταινία τότε ναί,έχει κατανάλωση αλλά οκ,αν δεν είχε στις τανίες που θα είχε. Πως βλέπεις εσύ,στις δικές σου καθημερινές εργασίες να ρολλάρη;

οπως ειπα κυριως για games / σειρες το χρησιμοποιω βγαζει 2 μερες. Παραπονο απο τη διαρκεια της μπαταριας δεν εχω, απλως πρεπει να υπολογιζω ποσο πραγματικα εχει γτ ο μετρητης κανει αλματα.

• 2 months later...

Βρήκα,επιτέλους, τον χρόνο να ασχοληθώ λίγο με το tablet. Πέρασα το Riley Rom 1.2 για αλλαγή και στο καπάκι σε φίλου το ίδιο ακριβώς tablet την official release. Η official έχει κάτι κινέζικες εφαρμογές που δεν βγαίνουν. Η custom σε εμένα έχει μια-δυο κι αυτές απ`ότι είδα είναι της yandao.Η custom ψιλοκολλάει αραιά και που,η official όχι.Βέβαια παίζω με εφαρμογές,μπες-βγες κτλ. Κατανάλωση από την ημέρα που το πήρα ως τώρα νορμάλ.Για chating,σερφάρισμα και κανα βίντεο οκ(για ταινίες δεν είχα ως τώρα τον χρόνο πόσο μάλλον για το ίδιο το tablet για προσωπική χρήση).Λέω για δώρο,να πάω σε 8"(θα πάει σε γυναίκα βέβαια)

τελικα εγω με τις 8" ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εκανα και upgrade το firmware δουλευει μια χαρα η βιντεο κληση στο skype και το μικροφωνο.

Πλεον που δε παιζω τοσα παιχνιδια αλλα πιο πολυ surfaro το βραδυ και βλεπω κανα επ, χτυπαει 5 μερες (οριακα) η μπαταρια. Ο μετρητης συνεχιζει να μην ειναι πολυ πιστος (προς το 0% αρχιζει και τρεχει) αλλα το εχω μαθει πλεον.

Το μονο θεμα ειναι η θερμοκρασια, η μπαταρια λογικα ζεσταινεται πολυ σε παιχνιδια / βιντεο (και την ανοιξη ετσι ηταν) και μετρητης θερμοκρασιας δεν υπαρχει. Πχ τωρα καλοκαιρι δε θα εβλεπα ή επαιζα παιχνιδι στον ηλιο γτ πιστευω θα πηγαινα γυρευοντας να γινει καμια ζημια.

Δε ξερω τα "κανονικα" πως τρεχουν αλλα το n80 παει πολυ καλα, μερικες φορες laggarei λιγο τυχαια σε καποια προγραμματα (πχ οταν ανοιγεις play store ή σελιδα σε browser firefox / chrome) αλλα δε με απασχολει καθως το θεωρω λογικο, μιας και τα προγραμματα / λειτουργικο δε εχουν γινει "optimized" να τρεχουν σε αυτο, ασε που το spoofing μπορει να επηρεαζει και αυτο, λεω εγω τωρα.

Ta 142 ευρω για μενα ηδη σχεδον τα εχει βγαλει, μενει μονο να δουμε ποσο θα ζησει :p

Το μονο που μενει ειναι να βρω πως να αλλαξω ως προς πιο μοντελο γινεται spoof as γτ στο playstore με κοβει σε καποια.

ps. thx Land, με το ποστ σου θυμηθηκα το thread :D

• 5 weeks later...

Η Riley Rom 1.2 αντί να λύνει προβλήματα,πρόσθετε οπότε σε κάποια φάση παρέδωσε πνεύμα. Ευκαιρία -αναγκαστικά - να δοκιμάσω μια άλλη που κυκλοφορεί.Η crystal rom.Τι μπορεί κανείς να ζητήσει;Καθαρό από τα κινέζικα προγράμματα κι αν ξέμεινε κανένα(σε δεύτερο, φίλου, tablet που έκανα flash) έχει rooted application unistaller.Την θεωρώ μονόδρομο αν θέλει κάποιος να έχει ένα tablet smooth. Στα +,στα χαρακτηριστικά μου το λέει ως μοντέλο nexus 10!

Η μπαταρία κρατάει σε λογικά επίπεδα ανάλογα τη χρήση που κάνω.Αν απλά σερφάρω και ακούω κανά τραγούδι τότε κρατάει αρκετά.Αν βάλω βίντεο τότε έχει λιγότερο χρόνο ζωής και θερμαίνεται αλλά όχι σε βαθμό που λες ότι θα μείνει.

So far,so good λοιπόν :-)

[MENTION=5302]stemac[/MENTION]: έκανα search για να το βρώ! :tomato:

[MENTION=5302]stemac[/MENTION]: έκανα search για να το βρώ! :tomato:

ε αφου δεν ειμαστε δημοφιλεις!

Η crystal rom τι android version ειναι; παιζει με ολα τα RK tablets? αξιζει να την δοκιμασω δλδ σε σχεση με μια rootarismeni rom που δεν εχει κινεζικα κτλπ;

H Riley Rom έχει φτάσει στην 1.9a έκδοση. Αυτή φοράς και όλα πάνε πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την stock που είχε. Μόνο μειονέκτημα είναι ότι κάποιες φορές ενεργοποιείται μια εφαρμογή συστήματος "System wake" κάπως έτσι και μου αδειάζει την μπαταρία στο πι και φι.

Έχω το Pipo M9 Max με Rockchip RK3188 και 2 gb RAM.

• 2 weeks later...

Mμμ δε το ειχα προσεξει.

Τελευταιο καιρο μου φαινεται οτι σαν να αργει παραπανω το tablet. Ειτε η κινεζικη καταγωγη του αρχιζει να εμφανιζεται, ειτε η stock εκδοση αρχιζει να ζοριζεται.

Land στο n90 σου ποιες εχεις δοκιμασει; γτ λογικα οτι παιζει στο δικο σου θα παιζει και στο μικρο αδελφακι του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.