Jump to content

Ναυτία σε Gaming!!!

fatalara

Recommended Posts

Πάντως αν τα συμπτώματα επιμένουν, καλό είναι να συμβουλευτείς νευρολόγο για να βρεί την αιτία που προκαλεί την διαταραχή. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα.

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Τελικά το fov πρεπει να φταίει όπως λέτε. Ρώτησα μια φίλη νευρολόγο και μου είπε ότι το τον πιάνει και το γιο της και ψαχτηκε και η ίδια. Το θέμα λέει ειναι ότι αν έχεις και ημικρανια μόλις σε πιάσει αυτο το πράγμα μετα σου φταίνε όλα, φώτα κίνηση θόρυβος. Οκ τότε, ότι game εχει fov ρύθμιση θα δοκιμάσω στα 110 που είπε και ο φίλος πιο πάνω βλέπουμε.

Ειχα παθει το ίδιο όταν δοκίμασα να παίξω πρώτη φορα FPS παιχνίδι στο pc και ήταν πολύ έντονα

Πήγα στην οφθαλμίατρο μου που είναι χειρουργος και εξειδικευμένη ορθοπτιστρια η οπτομετρης (δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγεται στα ελληνικά ένα από τα 2), είπε ότι έχει να κάνει με την όραση

Από ότι θυμάμαι τα ματια κουράζονται λόγο των γρήγορων κινήσεων και γρηγορης εναλλαγής στην φωτεινότητα και μετά από λίγο δυσκολεύονται - προσπαθουν ποιο εντονα να συγκλίνουν για να εστιάσουν στο ίδιο σημείο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ναυτία (χοντρικά από ότι θυμάμαι μπορεί να λέω και κάτι λάθος)

αν ψάξεις για οφθαλμίατρο ψάξε να έχει και την παραπάνω ιδικοτητα να είναι και τα 2 μαζί οφθαλμιατρος και ορθοπτιστης η οπτομετρης αλλιώς θα σου λέει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του

το είχα ψάξει παλιότερα και ειναι σχετικά δύσκολο να βρείς κάποιον που πραγματικά κατέχει το θέμα μιας και δεν υπάρχουν πολλοί στη χωρα μας γιατί το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει την ειδικότητα αυτη

What Does an Orthoptist Do?

Vision therapy

Ειχα παθει το ίδιο όταν δοκίμασα να παίξω πρώτη φορα FPS παιχνίδι στο pc και ήταν πολύ έντονα

Πήγα στην οφθαλμίατρο μου που είναι χειρουργος και εξειδικευμένη ορθοπτιστρια η οπτομετρης (δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγεται στα ελληνικά ένα από τα 2), είπε ότι έχει να κάνει με την όραση

Από ότι θυμάμαι τα ματια κουράζονται λόγο των γρήγορων κινήσεων και γρηγορης εναλλαγής στην φωτεινότητα και μετά από λίγο δυσκολεύονται - προσπαθουν ποιο εντονα να συγκλίνουν για να εστιάσουν στο ίδιο σημείο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ναυτία (χοντρικά από ότι θυμάμαι μπορεί να λέω και κάτι λάθος)

αν ψάξεις για οφθαλμίατρο ψάξε να έχει και την παραπάνω ιδικοτητα να είναι και τα 2 μαζί οφθαλμιατρος και ορθοπτιστης η οπτομετρης αλλιώς θα σου λέει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του

το είχα ψάξει παλιότερα και ειναι σχετικά δύσκολο να βρείς κάποιον που πραγματικά κατέχει το θέμα μιας και δεν υπάρχουν πολλοί στη χωρα μας γιατί το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει την ειδικότητα αυτη

What Does an Orthoptist Do?

Vision therapy

στην οφθαλμιατρο βλεπω.....χμμμμ δε μου λες σου πε οτι πρεπει να σε παρακολουθει?κατι παιζει με το γυναικακι να μου το θυμηθεις,οταν σε εβαλε να κατσεις στο σαγονιοκρατη και σε κοιταζε με το κυαλι απο την αλλη μερια ενιωσες οτι σε καρφωνει με το βλεμα?οταν ξαναπας κανε οτι εχει μπει σκουπιδακι στο ματι και πες

-αου αου αου φυσα το φυσα το λιγο κοριτσι να βγει!! (θα το πεις χωρις να τις δωσεις περιθωριο να απαντησει)

αυτη θα ξαφνιαστει απο την αποτομη αλλαγη ρολων και οπως θα ερθει υπνωτισμενη με το στηθος φουσκωμενο (εχει παρει ανασα για να φυσηξει) τη φιλας αποτομα στο δεξι μαγουλο, χαμογελας και περιμενεις.

Βασικά, τώρα που έβαλα το fov στο 65 δεν έχω κανένα πρόβλημα, πάει και πιο πίσω αλλά το παιχνίδι γίνεται λίγο αστείο τότε. Πληροφοριακά το default fov ήταν 50.634 σε μένα και μόλις το γύρισα απο 65 σε 50 μέσα σε 1 λεπτό ένιωθα το κεφάλι μου να γυρίζει. Οπότε μάγκες ξέρετε πλέον τι μας φταίει, τουλάχιστον ένας λόγος είναι και αυτός.

Αν και δεν παίζω πολλά παιχνίδια και ούτε πολλές ώρες, μια φορά το έχω πάθει μόνο, στο duke nukem 3d. Δυο φορές έπαιξα και στο εικοσάλεπτο ζαλάδα. Uninstall και άντε γεια.

Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2

Το πάθαινα στο παρελθον κυριως οταν επαιζα καποιο need for speed ή ενιωθα δυσφορια και εντονη κουραση οταν επαιζα καποιο fps που ειναι γεματο απο βραδυνές σκηνες πχ kingpin(που το θυμηθηκα) Metro ktl

Ωστοτο πλεον το προβλημα ξεπεραστηκε με τα εξης

Αλλαξα οθονη.Με την dell δεν καταλαβαινω καμια κουραση ακομη και σε fps στυλ Metro ktl

Παιζω παντα με φως στο δωματιο, το οποιο το εχω παντα πλατη και οχι μπροστα μου, οχι πανω απο την οθονη κτλ

Δεν κλειδωνω ποτε το refresh rate στα settings του παιχνιδιου.Παλιοτερα που το εκανα ειχα προβληματα

Εχω την φωτεινοτητα της οθονης σε normal επιπεδα.Οθονη εχετε οχι προβολεα

Δεν παιζω ποτε οταν ειμαι κουρασμενος σωματικα.Αν το κανω θα με πιασει πονοκεφαλος σε 10 λεπτα ακομη και αν παιζω pacman.

Ο πιο σημαντικος παραγοντας παντως πιστευω ειναι η οθονη.Παλιοτερα ειναι μια οθονη nec 15αρα lcd (απο τις πρωτες που ειχαν βγει) και με επιανε πονοκεφαλος ακομη και οταν κοιτουσα το desktop.Η συγκεκριμενη με 0 brightness ηταν σαν να εχω την dell 300.

Ακομη θελετε να αγορασετε αυτες τις φθηνες 27αρες ιps??

Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία με πιάνει και εμένα ναυτία. Πχ τα Hydrophobia και Overlord II δεν μπορώ να τα παίξω πάνω από 15 λεπτά. Δεν μου συμβαίνει όμως σε άλλα παιχνίδια και έχω παίξει πολλά... :p

[MENTION=478]sebastian[/MENTION] μάλλον ξέχασες να δεις ότι το παιδί έχει SLI τατιάνες... λες να τον ζαλίζουν αυτές;

πέρα από την πλάκα το μόνο παιχνίδι που θυμάμαι να μου φέρνει ναυτία, λεγόταν Wolfenstein...Ναι το 1 του 1990 κάτι...και μετά από 2 ώρες παιχνιδιού...

κατά την γνώμη μου οφθαλμίατρο...

Τι 2 ώρες εδώ μιλάμε ότι στο metro ζαλιζομουν απο τα μενού, καλα όταν έμπαινα στο game είχα 1-2 λεπτα μέχρι το game over. Τώρα είμαι κομπλε χτες έπαιζα 3 ώρες, fov κύριοι, μεγάλη δουλειά.

[MENTION=478]sebastian[/MENTION] μάλλον ξέχασες να δεις ότι το παιδί έχει SLI τατιάνες... λες να τον ζαλίζουν αυτές;

πέρα από την πλάκα το μόνο παιχνίδι που θυμάμαι να μου φέρνει ναυτία, λεγόταν Wolfenstein...Ναι το 1 του 1990 κάτι...και μετά από 2 ώρες παιχνιδιού...

κατά την γνώμη μου οφθαλμίατρο...

ξερω τι εχει o fatalara!

Αλλα εγω αναφερομαι στο ποτε ειχα ναυτια εγω και αυτο ηταν οταν ειχα ΑΤΙ καρτες σε EYEFINITY :p

Εμένα με πιάνει έντονη ναυτία σε όλα τα FPS, ανεξαρτήτως οθόνης και ρυθμίσεων. Από το blake stone και το doom1 μέχρι το τελευταίο COD στο 5λεπτο είμαι να πέσω κάτω. Πρώτη εξαίρεση ήταν το far cry 1 στο οποίο μου παίρνει ώρες να ενοχληθώ και δεύτερη το crysis και crysis warhead. Με το crysis 2 δεν έχω ασχοληθεί ούτε με το 3.

Σαν εξήγηση είχα δώσει κι εγώ αρχικά τις τεράστιες πίστες με ορίζοντα κτλ, αλλά μερικές απόπειρες με το Serius Sam που έχει κι αυτό ανοιχτή ζούγκλα, με διέψευσαν κατηγορηματικά.

Απλά το έχω πάρει απόφαση και δεν παίζω FPS εκτός αν είναι της Crytek τα οποία ίσως είναι τα μόνα FPS που σηκώνει ο οργανισμός μου αλλά δυστυχώς δεν τα σηκώνει εύκολα ο c2Q@3.6 και η 295 ... Τουλάχιστον τα 2 και 3.

Εμένα με πιάνει έντονη ναυτία σε όλα τα FPS, ανεξαρτήτως οθόνης και ρυθμίσεων. Από το blake stone και το doom1 μέχρι το τελευταίο COD στο 5λεπτο είμαι να πέσω κάτω. Πρώτη εξαίρεση ήταν το far cry 1 στο οποίο μου παίρνει ώρες να ενοχληθώ και δεύτερη το crysis και crysis warhead. Με το crysis 2 δεν έχω ασχοληθεί ούτε με το 3.

Σαν εξήγηση είχα δώσει κι εγώ αρχικά τις τεράστιες πίστες με ορίζοντα κτλ, αλλά μερικές απόπειρες με το Serius Sam που έχει κι αυτό ανοιχτή ζούγκλα, με διέψευσαν κατηγορηματικά.

Απλά το έχω πάρει απόφαση και δεν παίζω FPS εκτός αν είναι της Crytek τα οποία ίσως είναι τα μόνα FPS που σηκώνει ο οργανισμός μου αλλά δυστυχώς δεν τα σηκώνει εύκολα ο c2Q@3.6 και η 295 ... Τουλάχιστον τα 2 και 3.

χα χα χα σορρυ αλλα αυτο ακουγεται σαν να λες οτι το pc μου το σηκωνει...ο οργανισμος μου δεν ξερω!:rofl:

ε ρε που καταντησαμε....

χα χα χα σορρυ αλλα αυτο ακουγεται σαν να λες οτι το pc μου το σηκωνει...ο οργανισμος μου δεν ξερω!:rofl:

ε ρε που καταντησαμε....

Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς έτσι το έθεσα...:p

Διαβασε αυτο που αναφεραι και ο [MENTION=649]Aias[/MENTION] και επικεντρωσου περι "Επιληψιας" ..... και τι συμπτωματα εχεις οταν εχεις 2 Titan-ες ......

Παιδες πλεον η αγορα TITAN .....ΜΟΝΟ με ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.......χαχαχαχα :jump::jump::haha:

Και για να αποφυγουμε το καλαμπουρι ..... αλλο "Επιληπτικος" και αλλο "Κριση Επιληψιας" ;) ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα τα συμπτωματα παθαινεις οταν κουραζεις τον συγκεκριμενο τομεα του εγκεφαλου σου οπου επεξεργαζεται τα FPS που μπορει να αντιληφθει το οπτικο κυτταρο + το στρεσαρισμα οπου δεχεσαι στο εκαστοτε Game ;)

Δεν εισαι ο ΜΟΝΟΣ ......

Μολις τερματισα το μ@μημενο Last Light ..... εχωντας σημερα 5 ωρες καρφωμενος στην οθονη..... περιττο να σου πω πως το μυαλο μου εχει γινει ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ανακατεμενη με ΤΖΑΤΖΙΚΙ..........χαχαχαχα

Αντε τωρα να θελει και "κοκο" το αμωρε ...... να δω ποιος αντεχει αυτο το βασανο.............ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

στην οφθαλμιατρο βλεπω.....χμμμμ δε μου λες σου πε οτι πρεπει να σε παρακολουθει?κατι παιζει με το γυναικακι να μου το θυμηθεις,οταν σε εβαλε να κατσεις στο σαγονιοκρατη και σε κοιταζε με το κυαλι απο την αλλη μερια ενιωσες οτι σε καρφωνει με το βλεμα?οταν ξαναπας κανε οτι εχει μπει σκουπιδακι στο ματι και πες

-αου αου αου φυσα το φυσα το λιγο κοριτσι να βγει!! (θα το πεις χωρις να τις δωσεις περιθωριο να απαντησει)

αυτη θα ξαφνιαστει απο την αποτομη αλλαγη ρολων και οπως θα ερθει υπνωτισμενη με το στηθος φουσκωμενο (εχει παρει ανασα για να φυσηξει) τη φιλας αποτομα στο δεξι μαγουλο, χαμογελας και περιμενεις.

[OFFTOPIC]Ναι αλλά δώσε μας και μας :crazy_pilot:[/OFFTOPIC]

Εγώ με τα fps δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμη κι αν παίζω 10 ωρες(άλλωστε είχα κάλο από μικρός).

Πρόβλημα έχω όταν διαβάζω forum και κάποιοι έχουν γράψει παραγράφους χωρίς κενά. Λίγο δακρύζω, λίγο τα γράμματα φωσφορίζουν και σαν να βγαίνουν από την οθόνη κ τέτοια. Μόλις κοιτάξω εκτός οθόνης όλα οκ.

Εγω ειχα παθει ναυτια με το ghost and goblins στον amstrad cpc 6128. Αλλα μου περασε συντομα.

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2

Σε "δαμασε" η απιστευτη "δυναμη" της Motorola 6845 σε συνδιασμο με την ακτινοβολια του Super Trooper grey-green monitor....... :p

....ρε παιδια μηπως γερασατε πριν την ωρα σας?:haha:

περα απο την πλακα για αυτο τον λογο οι εκαστοτε εταιριες πριν αρχισει το παιχνιδι γραφουν :

"Αν αισθανεστε δυσφορια για καποιο λογο η ζαλαδα να σταματησετε το παιχνιδι"

Τοτε μου φαινονταν βλακειες και δεν τα πιστευα. Να που ομως συμβαινουν ανεξαρτητα της ηλικιας...

Εγω μια φορα το ειχα παθει οταν ημουν αρρωστος.Επαθα ναυτια ζαλαδα κτλ και δεν αντεξα και το εκλεισα.΄

Θελει μετρο και προσοχη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.