fatalara Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2013 Ρε παιδιά ξέρει κάποιος να μου απαντήσει γτ όταν παίζω ένα καινούργιο game με πιάνει ναυτία στα πρώτα 15 λεπτά??? Το παθαίνει κάποιος άλλος από εσάς αυτό ή εγώ είμαι περίεργος?
zampONakiaskiou Μάϊος 17, 2013 #2 Μάϊος 17, 2013 Σε τι οθόνη παίζεις; Σε ποια ανάλυση, τι φωτισμό, από ποια απόσταση;Τι παιχνίδια σε ενοχλούν; Στο browsing δεν έχεις πρόβλημα; Τα ματάκια σου τα χεις κοιτάξει σε οφθαλμίατρο; Motion blur ftw..
sebastian Μάϊος 17, 2013 #3 Μάϊος 17, 2013 Κοιτα με ΑΤΙ κάρτες σε EYEFINITY και έμενα με έπιανε! Αλλα πήρα το φάρμακο που λέγεται Nvidia και καθάρισα! Για ρωτα το Zpaf κατι θα ξερει καλυτερα.....ανοσια εχει αυτος!
nikchris Μάϊος 17, 2013 #4 Μάϊος 17, 2013 Εδω τι ρωτας;Πηγαινε σε ενα γιατρο/οφθαλμιατρο.Εδω μονο 'σοβαρες' απαντησεις θα παρεις σαν του [MENTION=478]sebastian[/MENTION]
fatalara Μάϊος 17, 2013 Author #5 Μάϊος 17, 2013 Με ενοχλούν όλα τα παιχνίδια που κάνω εγκατάσταση για πρώτη φορά στο pc ή οπουδήποτε αλλού παίζω, κονσόλες κινητά και τα σχετικά, πχ έπαιζα σήμερα το μεσημέρι μια χαρά και το απόγευμα που έκανα install το metro last light με έπιασε ναυτία στα πρώτα 10 λεπτά και το έβγαλα. Τώρα παίζω εδώ και 40 λεπτά και είμαι κομπλέ, με πειράζει μόνο όταν παίζω για πρώτη φορά κάτι άσχετα από το που, ασχέτως ανάλυσης φωτισμού και απόστασης. Στο browsing δεν έχω θέμα.
fatalara Μάϊος 17, 2013 Author #6 Μάϊος 17, 2013 Εδω τι ρωτας;Πηγαινε σε ενα γιατρο/οφθαλμιατρο.Εδω μονο 'σοβαρες' απαντησεις θα παρεις σαν του [MENTION=478]sebastian[/MENTION] Απλά ρωτάω μην το έχει και κάποιος άλλος. Ποτέ δεν ξέρεις τι βρίσκεις εδώ μέσα.
GoMaR Μάϊος 17, 2013 #7 Μάϊος 17, 2013 μπορεις να το κανεις install και να παιζεις μετα απο 15λεπτα. συγνωμη αλλα δε κρατηθηκα
GFFermari Μάϊος 17, 2013 #8 Μάϊος 17, 2013 Κ γω το παιθαινω σε καινουρια παιχνιδια. Μεχρι να συνηθισει το ματι ειναι. Εντονοτερα το επαθα στο Crysis 3.Παλαιοτερα δεν ειχα θεμα. Τα ματια ειχαν συνηθισει σε ημιαρρωστες καταστασεις τυπου Quake 3 και αλλα παρομοιας ταχυτητας.
Volrath Μάϊος 17, 2013 #9 Μάϊος 17, 2013 Ρε παιδιά ξέρει κάποιος να μου απαντήσει γτ όταν παίζω ένα καινούργιο game με πιάνει ναυτία στα πρώτα 15 λεπτά??? Το παθαίνει κάποιος άλλος από εσάς αυτό ή εγώ είμαι περίεργος?Εμένα με πιάνει σε ορισμένα παιχνίδια με μικρό fov. Γενικά δεν έχω πρόβλημα (όποιος μπορεί να παίξει το super hexagon χωρίς να ξεράσει για μένα παίρνει clean bill of health), αλλά σε μερικά fps που έχουν consolιστικο fov ναι με ενοχλεί.Άμα είναι αυτή η περίπτωση είναι γενικό το φαινόμενο. Παρ'αυτά τράβα σε κάνα γιατρό να είσαι σίγουρος.
nickmanak Μάϊος 17, 2013 #10 Μάϊος 17, 2013 Το εχω παθει και εγω μερικες φορες. Ειδικα στο transformers, δεν μπορουσα να παιξω πανω απο μισαωρο. Σε εμενα προσωπικά παιζει ρολο το καθε παιχνιδι, το mouse sensitivity και η αποσταση απο το μονιτορ.Αν εχεις full HD monitor πολλων ιντσων και εισαι στα 30 εκατοστα με τη μουρη, τοτε θα τα βρεις σκουρα.
acct Μάϊος 17, 2013 #13 Μάϊος 17, 2013 Ο προφανής λόγος είναι η ασυμφωνία της εικόνας του παιχνιδιού με τα υπόλοιπα ερεθίσματα που δέχεσαι (ειδικά η απουσία κίνησης IRL). Πάντως, η σημαντικότερη αιτία πρόκλησης ναυτίας, ειδικά στα FPS, είναι το χαμηλό FOV.Το παράδειγμα που παραθέτεις ενιχύει την υποψία μου. Τα Metro έχουν από τα χειρότερα FOV σχεδόν όλων των FPS. Το συναντάς και σε άλλες κατηγορίες παιχνιδιών; Αν απομακρυνθείς σημαντικά από την οθόνη, είναι καλύτερα;Για αναφορά, υπολόγιζε ότι στο Metro θα πρέπει να απομακρυνθείς τόσο από την οθόνη, ώστε η οριζόντια διάστασή της να καλύπτει περίπου το 1/3 από το οπτικό σου πεδίο.
fatalara Μάϊος 17, 2013 Author #14 Μάϊος 17, 2013 Κυρίως fps, από την οθόνη είμαι στους 80 πόντους, 27".
Helly Μάϊος 17, 2013 #15 Μάϊος 17, 2013 Λιγο ασχετο ελπιζω αλλα κανα καμια εξεταση αιματος.Επισης γενικα δε πιστευω να κοιμασε πολυ λιγες ωρες τη μερα σταθερα για πολυ καιρο η κανεις καμια εξαντλητικη διαιτα ?
acct Μάϊος 17, 2013 #16 Μάϊος 17, 2013 Από ό,τι βλέπω, μετά το χθεσινό patch του Metro μπορείς πλέον να αλλάξεις FOV από το cfg:Metro: Last Light FOV, AMD patch now live | VG247Για λεπτομέρειες, ρίξε μια ματιά εδώ:Metro: Last Light - PCGamingWiki PCGW - bugs, fixes, crashes, mods, guides and improvements for every PC gameΨάχνε την αντίστοιχη ρύθμιση σε όλα τα παιχνίδια. Εγώ στοχεύω συνήθως σε 100-110° οριζόντια γωνία θέασης για να μην έχω πρόβλημα. Σύγκρινέ το με τις ~73 του Metro.
LazyGreek Μάϊος 17, 2013 #17 Μάϊος 17, 2013 Τι οθόνη έχεις? 27 αλλά τι μοντέλο?Επίσης καλό είναι πρώτα απ'όλα να πας σε ένα γιατρό να σε δει.. Άμα αγοράζεις Titan έχεις λεφτά και για γιατρό..Μπορεί να έχεις αστιγματισμόΑλλά και ένα ρόλο παίζει πάντα και το μόνιτορ και επίσης η φωτεινότηταάμα είναι ΤΑΠΑ τερμα ενοχλεί στο μάτι..Και επίσης άμα έχεις την φωτεινότητα τέρμα και σε σκωτεινό χώρο πάλι σφάλμα κάνεις..
Aias Μάϊος 17, 2013 #18 Μάϊος 17, 2013 με μια γρηγορη αναζητηση. Orestis Tringides' more serious IT Blog : Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και η Υγεία μας: Η σωστή χρήση αποτρέπει δυσάρεστες επιπτώσεις
Andeus Μάϊος 17, 2013 #19 Μάϊος 17, 2013 Όπως είπαν και πιο πάνω στα FPS συμβαίνει συνήθως από FOV. Το πρόβλημα είναι πως με χαμηλό FOV το παιχνίδι πηγαίνει προς tunnel vision που δεν είναι φυσική κίνηση σε σχέση με την καθημερινότητα μας και ως αποτέλεσμα προκαλεί ναυτία. Το έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα. Βρήκα πως με FOV όσο πιο κοντά στο 90 έχω τις λιγότερες (έως μηδαμινές) πιθανότητες να ζαλιστώ. Πειραματίσου και βρες τι σου κάνει. Όσο καιρό το έχω ψάξει forums κτλ 90% των περιπτώσεων το ξεπέρασαν με 90άρι. Από εκεί και μετά υπάρχουν και αγιάτρευτες περιπτώσεις...αυτό το Mirror's Edge απλά δεν, πάλι καλά που ήταν 2€ από κάποιο sale edit: A ναι, μια μικρή λεπτομερεια: Στα FOV options να τσεκάρεις αν η επιλογή που αλλάζεις ειναι για vertical ή horizontal FOV. Αν μπορείς να αλλάξεις μόνο το κάθετο (όπως στο BC2) τότε η τιμή που θες δεν είναι 90. Χρησιμοποίησε αυτόν τον FOV Calculator που θα σου πει το νούμερο του κάθετου FOV που αντιστοιχεί στο επιθυμητό Οριζόντιο FOV: http://www.rjdown.co.uk/projects/bfbc2/fovcalculator.php edit2: Το FOV στο Metro 2033 ήταν Vertical οπότε θέλει νούμερο από το calc του 1ου edit. Δε θα μου φαινόταν περίεργο να είναι έτσι και στο Last Light.
potis Μάϊος 18, 2013 #20 Μάϊος 18, 2013 Βασικα μια φορα επαθα κατι σοβαρο απο παιχνιδι και αυτο σε μορφη ιλιγγου για πρωτη φορα στην ζωη μου απο το Heroes of Might and Magic 6.Απο οσο πιστευω το επαθα απο τις σκιες που εχουν θεμα τρεμουλου (Harlmer Shake κανουν σοβαρα..) σε εκεινο το game που επρεπε να περασω 6 ωρες στο ΑΧΕΠΑ και 4 μερες με τρομερες ζαλαδες.Γενικα πιστευω ειναι καθαρα θεμα κουρασης των ματιων για διαφορους λογους η γενικα τα ματια σου δεν συνηθιζουν γρηγορα καινουργια πραγματα ισως.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.