lennykravitz Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2013 Καλησπερα παιδια!! εχω ενα λαπτοπ lenovo κ εχω το εξης προβλημα.. Χωρις λογο ανεβαζει το cpu usage γυρω στο 50-60% το ειχε κανει κ περσυ,το πηγα για ενα καθαρισμα κ το θεμα λυθηκε..! ο προβληματισμος μου ειναι αν θα επρεπε να παρω μια βαση για να μν ταλαιπωρουμε συνεχεια με καθαρισμουσ.. to laptop δουλευει 24/7 οποτε οταν το cpu usage χτυπαει κοκκινο κ το μηχανημα κλεινει ειναι ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ... Σαν πιο experts απο εμενα τι βαση μου προτεινεται για να αποφευγω στν ουσια τν σκονη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pargotzi Μάϊος 17, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 CoolerMaster NotePal U3 | Skroutz.gr Απο βάση σου προτείνω την παραπάνω. Την έχω και γω και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μπορεί να σου κατεβάσει αρκετά τη θερμοκρασία αλλά η καλύτερη λύση είναι το καθάρισμα του λαπτοπ μία φορά το χρόνο μιας και το δουλεύεις 24/7. Δοκίμασε επίσης να πειράξεις το power options καθώς σου εξασφαλίζει χαμηλότερες θερμοκρασίες και αποτρέπει το κλείσιμο του υπολογιστή λόγω θερμοκρασιών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάϊος 17, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Μας μπέρδεψες λίγο.Το ότι βαράει 50-60% usage ο επεξεργαστής χωρίς λόγο θέλει ψάξιμο για τίποτα ιούς κλπ.Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διορθωθούν κάπως με μία βάση ή αν απλά βάλεις ένα βιβλίο ή κάτι άλλο και σηκώσεις το λάπτοπ στην πίσω μεριά του. Αν δηλαδή καταφέρεις να υπάρχει ένα κενό από κάτω του για να κυκλοφορεί ο αέρας.Και έτσι όμως, αν δουλεύει φούλ χωρίς εμφανή αιτία πάλι θα έχεις πρόβλημα υπερθέρμανσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lennykravitz Μάϊος 17, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια..!το λαπτοπακι ειναι σηκωμενο με βιλια κ εγινε φορματ πριν λιγες μερες αρα ιοσ δν παιζει..επειδη το ιδιο εκανε κ πριν ενα χρονο με ενα καθαρισμα θα το ξεπερασει..(βεβαια σιγα-σιγα η κατασταση του θα χειροτερευει... :-((..Το θεμα ειναι αν παρω τν εν λογο βαση που μου προτεινε ο φιλος πιο πανω κ τν ευχαριστω πολυ,θα εχω παλι θεμα σε κανα χρονο??Θα παρω απλα παραταση??(η βαση κανει αρκετο θορυβο?ρωταω γιατι στο ιδιο δωματιο κοιμαμαι κιολας...)Ευχαριστω κ παλι εκ τν προτερων παιδες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάϊος 17, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Ακόμα και μετά το φορμάτ όπως λες, αν βαράει 50-60% ο επεξεργαστής κάτι δεν πάει καλά. Ψάχτω λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pargotzi Μάϊος 17, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια..!το λαπτοπακι ειναι σηκωμενο με βιλια κ εγινε φορματ πριν λιγες μερες αρα ιοσ δν παιζει..επειδη το ιδιο εκανε κ πριν ενα χρονο με ενα καθαρισμα θα το ξεπερασει..(βεβαια σιγα-σιγα η κατασταση του θα χειροτερευει... :-((..Το θεμα ειναι αν παρω τν εν λογο βαση που μου προτεινε ο φιλος πιο πανω κ τν ευχαριστω πολυ,θα εχω παλι θεμα σε κανα χρονο??Θα παρω απλα παραταση??(η βαση κανει αρκετο θορυβο?ρωταω γιατι στο ιδιο δωματιο κοιμαμαι κιολας...)Ευχαριστω κ παλι εκ τν προτερων παιδες!!!Για τη σκόνη δεν μπορώ να σου εγγυηθώ. Αλλά απο θόρυβο δεν θα καταλάβεις τίποτα. Οι ανεμιστήρες της βάσης είναι αρκετά αθόρυβοι και προσαρμόζονται σε όποια θέση θέλεις. Επίσης ρυθμίζεται η ένταση τους, άρα πιστεύω πως θα σε ικανοποιήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lennykravitz Μάϊος 18, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2013 Ευχαριστω πολυ παιδια..! Θα παραγγειλω μια βαση,θα το καθαρισω κ θα δουμε..! περσυ θυμαμαι το ειχα αφησει πολυ κ ηταν σε τραγικη φαση..(εκλεινε συνεχεια..) ακομα δν εχει μπουκωσει τελειως.. Ευχαριστω κ παλι..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stsaerox Ιούνιος 12, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2013 Θα το κάνεις καθαρισμό γιατί θα σου ξεκολήσει κανενα chipset και μετα σώζεσαι δεν σώζεσαι.... Αστα να πάνε... Τα λαπτοπ εχουν πολύ δρόμο για εξέλιξη ακόμα στο θέμα της ψύξης θα έλεγα πως είναι η χειρότερη τεχνολογία. Οποτε κάνε τα μέγιστα οτι μπορείς. Βασικα να πηγαίνεις μια φορά το διμηνο σε κανενα βετζινάδικο ποδηλατάδικο ή οπου έχουν το πιστόλι με τον αέρα και "φυσηξέ" το και κανονικά και κόντρα. Μην το αφήνεις να "χνουδιάζει" μέσα. Αυτό θα είναι αρκετό. Να το ανoiγεις μόνο για αλλαγή πάστας γιατι με τα πολλά ανοιξε κλείσε χαλανε και τα πλαστικα οι βίδες(οι "βολτες" βασικά βίδες πες οτι βρίσκεις άλλες) Ακόμα συχνότερα μπορεις με μία ηλεκτρική σκούπα όταν είναι κλειστός ο υπολογιστής τραβα απο τις τρύπες αλλα για δευτερόλεπτα για να μην στροφάρει πολύ ο ανεμιστήρας. Το δικό μου με αυτή την στρατιγική δεν έπιασε τπτ μέσα μόνο πάστα το αλλαξα και το έχω ανοιξει μόνο μια φορα γι αυτό το θέμα. Σκόνη δεν είχε τιποτα μόνο επιφανειακη παρόλο που ο χώρος μου πιάνει πολύ έυκολα. Ένα παλιότερο τοπικ με χρήσιμες απαντήσει και προτασεις: http://www.thelab.gr/general-cooling/laptop-cooler-is-it-worth-it-111916.html Εγώ μάλλον θα παραγγείλω το [ame= ] [/ame] για να το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις αλλα υπολόγισε σε κανένα μήνα. Εχω ήδη την u3 και γω αλλα θέλω και αυτό για φορητότητα κυρίως γιατι η βάση κακά τα ψέματα δεν μαζεύεται εύκολα για μεταφορά και στη δουλεία χρειάζομαι ταχύτητα να τα πετάω όλα μέσα και να φεύγω. *Τροποποιήθηκε δυο φορές το μηνυμα * Link to comment Share on other sites More sharing options...
lennykravitz Ιούνιος 15, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2013 Προσωοικα εγω δουλευω το λαπτοπ σχεδον σαν σταθερο.. το αγορασα μονο κ μονο για να δουλευει ολη μερα καθε μερα.. (το Pc ειναι λιγακι ακριβουτσικο...) οποτε δν με νοιαζει τοσο η ευκολια στν μεταφορα..! Το καθαρισα μονος μου κ δουλευει κομπλε τωρα..!!! περιμενω εντυπωσεις απο τν βαση κ ευχαριστω πολυ για ολα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeddlingMageGR Ιούνιος 16, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2013 Θα το κάνεις καθαρισμό γιατί θα σου ξεκολήσει κανενα chipset και μετα σώζεσαι δεν σώζεσαι.... Αστα να πάνε...Τα λαπτοπ εχουν πολύ δρόμο για εξέλιξη ακόμα στο θέμα της ψύξης θα έλεγα πως είναι η χειρότερη τεχνολογία. Οποτε κάνε τα μέγιστα οτι μπορείς.Βασικα να πηγαίνεις μια φορά το διμηνο σε κανενα βετζινάδικο ποδηλατάδικο ή οπου έχουν το πιστόλι με τον αέρα και "φυσηξέ" το και κανονικά και κόντρα. Μην το αφήνεις να "χνουδιάζει" μέσα. Αυτό θα είναι αρκετό. Να το ανoiγεις μόνο για αλλαγή πάστας γιατι με τα πολλά ανοιξε κλείσε χαλανε και τα πλαστικα οι βίδες(οι "βολτες" βασικά βίδες πες οτι βρίσκεις άλλες) Ακόμα συχνότερα μπορεις με μία ηλεκτρική σκούπα όταν είναι κλειστός ο υπολογιστής τραβα απο τις τρύπες αλλα για δευτερόλεπτα για να μην στροφάρει πολύ ο ανεμιστήρας. Το δικό μου με αυτή την στρατιγική δεν έπιασε τπτ μέσα μόνο πάστα το αλλαξα και το έχω ανοιξει μόνο μια φορα γι αυτό το θέμα. Σκόνη δεν είχε τιποτα μόνο επιφανειακη παρόλο που ο χώρος μου πιάνει πολύ έυκολα.Προληπτικά θα μπορούσε να αλλάξει κάποιος πάστα επεξεργαστή; Έχω έναν φίλο που κάνει τέτοιες δουλειές επαγγελματικά και σκέφτομαι ότι το 4ων ετών λάπτοπ μου ίσως να χρειαστεί στο μέλλον. Βέβαια κάθε χρόνο το ανοίγω και φτάσω με πεπιεσμένο αέρα όπου μπορώ να φυσίξω...From Galaxy Note 2 with Swype "talk and type" Link to comment Share on other sites More sharing options...
stsaerox Ιούνιος 16, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2013 Στο μελλον!!!!;;; Τώρα πήγαινε και βάλε mx4 ή arctic silver 5 αν κάνει. Αυτή που έχουν πάνω δεν λέει και πολλά συνήθως και καλά είναι να ξέρεις τι γίνεται γιατί τα λαπτοπ είναι σχετικά ευαισθήτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stsaerox Ιούνιος 27, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2013 τελικά εγώ πήρα το ΝΒ air turbo cooler. Έχει δύο σκάλες και όχι ρυθμιστή ταχύτητας. Τα λεφτά του τα αξίζει κυρίως για τη πρωτοτυπία. Εκτος απ'οτι στέλνει μακρια τον αέρα δεν είναι και κάτι συγκλονιστικό όπως το παρουσιάζει. Κάνει την ίδια δουλειά αντοιστοιχα με ένα κοινο-επώνυμο cooler μέχρι 35 ευρώ με τιμημα ελαχιστο θόρυβο παραπάνω.Τα δυνατά του σημεία είναι: 1. Εύκολη μεταφορά, λιγότερο απο το μισό σε όγκο σε σχεση με μια βάση.2. Λειτουργεί και με μπαταρίες. Παίρνει 3 x AA δεν ξέρω ακόμα για πόση ώρα αντέχει.3. Βασική ψύξη θα έλεγα στη μικρη σκάλα με αποδεκτά επίπεδα θορύβου.Τα μείον είναι:1.Δεν μπορείς να πάρεις το φορητό στα πόδια γιατι δεν γίνεται να το στηρίξεις. (εκτός και αν έχεις άλλη επιφάνεια επίπεδη να μεσολαβεί)2. Δεν ενδυκνειεται για τόσο αθόρυβο όπως ένα επώνυμο σ'αυτά τα χρήματα αλλά δε μπορεις να πεις οτι στη μικρη σκάλα οτι θα έχεις πρόβλημα. Γενικότερα σε σχέση με αντοίστοιχα σ'αυτη την τιμή χάνεις λίγο σε ησυχία κερδίζεις πολύ όμως σε όγκο, και φορητότητα ακόμα και στο θέμα της μπαταρίας. Τό χάρηκα πάρα πολύ και επιπλέον μου γεννησε την απορία άν ένα laptop έχει ενσωματομένο τέτοιο με το ρευμα αερα που κάνει τότε θα χρειάζονται οι βάσεις;Μου στοιχισε $46.16 με τα μεταφορικά κάπου στα 36 ευρώ και το παρέλαβα γρήγορα. Αν πάρετε 3 είναι US$ 101.33 και βγαίνει περίπου 26 ευρώ το ένα με τα μεταφορικά.Ισως να κάνω ένα review με video. :banging::banging::banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stsaerox Ιούνιος 29, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2013 Πάντως ψάξε και για undervolting... Σε επεξεργαστές όμως που έχουν turbo mode μπορει να μην δουλεύει γιατί παιζουν ήδη μονοι τους με τα ρεύματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.