Jump to content

Σύνθεση H/Y για video editing. Παρακαλώ τη γνώμη σας

AightXXIII

Recommended Posts

Γεια σας, βρίσκομαι στη φάση που θέλω να φτιάξω ένα δυνατό σχετικά μηχάνημα για video editing(σύμφωνα με το budget μου ). Τα προγράμματα που θέλω να ασχοληθώ είναι adobe premier, Photoshop ,illustrator, 3dsmax. Δεν είμαι έμπειρος στο χώρο αλλά και να μην προχωρήσω πολύ, ο η/υ δεν θα πάει χαμένος αφού μόνο η κάρτα γραφικών θα έχει επιλεγεί με γνώμονα τη καλή λειτουργία περισσότερο των ‘σχεδιαστικών’ προγραμμάτων.

Το σύστημα όπως καταλήγω τελευταία τείνει να είναι αυτό:

Intel core i7 3820 Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Επεξεργαστές :: Intel Core i7-3820 (2011,3.6GHz,10M), BX80619I73820 - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Asus p9x79 Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μητρικές Κάρτες :: Asus P9X79, DDR3, USB3, s2011, 90-MIBHE0 - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Patriot viper 3 16gb Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μνήμες :: Patriot Viper 3 16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz (PC3-15000) PV316G186C0KRD - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Ssd για το σύστημα Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Solid State Drives :: Samsung 840 Series 120GB 2.5" Sata III Basic Drive MZ-7TD120BW - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Όλα αυτά μαζί με ένα κουτί μέχρι 90 ευρώ, τροφοδοτικό και dvdrw πάνε γύρω 950 ευρώ .

Τώρα ψάχνοντας για την κατάλληλη κάρτα γραφικών είδα ότι μια κάρτα που οριακά μπορώ να αγοράσω και συστήνεται είναι

Dell NVIDIA Quadro 2000 1GB | Skroutz.gr.

Τα θέματα που έχω αρχικά είναι η επιλογή της κάρτας γραφικών. Δεν ξέρω τι να κάνω , είναι σωστός ο προσανατολισμός σε μια επαγγελματική κάρτα quadro που ανεβάζει τόσο τα έξοδα; Μπορώ να καλυφτώ και με κάτι άλλο;

Δεύτερο θέμα είναι η επιλογή του επεξεργαστή. Που σκευτομαι να πάρω τον Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Επεξεργαστές :: Intel Core i7-3770K 3.50GHz 8MB BX80637I73770K - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών και να περάσω αυτομάτως σε ένα πιο φτηνό mobo.

Για σκληρούς δίσκους για αποθήκευση θα μείνω σε ότι έχω από παλιό pc, γιατί δεν περισσέβουν ακόμα για raid 0.

ευχαρηστώ εκ των προτέρων

Ειναι καλη η συνθεση σου, δεν βρισκω κατι προς αλλαγη. Στις cpu/gpu ισχυει ο κανονας οτι οσο ποιο πολλα ξοδεψεις, τοσο περισσοτερη ισχυ θα παρεις.

Αν το σηκωνει η τσεπη σου, παιρνεις ακριβοτερα. Για τα προγραμματα που αναφερεις, η καρτα γραφικων ειναι υψιστης σημασιας.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Ο CPU δεν υπάρχει λόγος να πάρεις LGA2011 αν δεν πας σε 6πύρηνο.

Ίσα ίσα ο 3770K ( και ο 4770K που κυκλοφορεί σε λίγες μερούλες ) είναι πιο γρήγορος από τον 3820K.

Για τη σύγκριση τον επεξεργαστών έχεις δίκιο. Τι γίνεται όμως με τη φάση οτι το 1155 είναι στα τελευταία του; Το 2011 δεν μου δίνει την ευκαιρία μετά απο μερικά χρόνια να κάνω κάποια αναβάθμιση;

Παιδιά αν μπορείτε να με βοηθήσετε να ξεσκαρτάρω τι γίνεται με κάρτες γραφικών...:fie:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Για τη σύγκριση τον επεξεργαστών έχεις δίκιο. Τι γίνεται όμως με τη φάση οτι το 1155 είναι στα τελευταία του; Το 2011 δεν μου δίνει την ευκαιρία μετά απο μερικά χρόνια να κάνω κάποια αναβάθμιση;

Παιδιά αν μπορείτε να με βοηθήσετε να ξεσκαρτάρω τι γίνεται με κάρτες γραφικών...:fie:

Το LGA1155 είναι ΔΥΟ βήματα μπροστά αυτή την στιγμή ( στο 2011 ακόμα περιμένουμε τους Ivy Bridge, στο 1155 περάσαμε Ivy Bridge και φτάσαμε Haswell ).

Οι Haswell-E ( οι αντίστοιχοι Haswell για το... LGA...not 2011 ) θα αργήσουνε, και θα βγούνε και για άλλο socket.

Είτε πάρεις 1155 είτε 2011, σε 2 ή 3 χρόνια από τώρα οι νέοι CPU που θα γούσταρες να αποκτήσεις δεν θα μπαίνουνε σε καμμία από τις 2 platforms/mobos.

Αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση (workstation) θα σου έλεγα να πας σε dual socket μητρική με XEON ή OPTERON ! Σε opteron παίζουν κάτι 16-πύρηνα και 12-πύρηνα σε πολύ καλές τιμές για την κατηγορία τους.

Κούμπωσε τώρα ένα CPU και μελλοντικά άλλο ένα σαν αναβάθμιση.

Θα σου βγει κάτι παραπάνω αλλά νομίζω πως θα σε καλύψει καλύτερα και θα έχει και μέλλον ~

Λεπόν ένα ένα και να πω ότι συμφωνώ με τον επιστήμονα πιο πάνω.

Αγορίνα τα πράγματα είναι κάπως απλά (άσχετα αν μερικές άλλες τα κάνουν σύνθετα :p)

Αν μιλάμε για επαγγελματικό μηχάνημα πάμε διαφορετικά.

Επειδή όμως απο τον τρόπο γραφής δεν θεωρώ ότι είναι το επάγγελμά σου, ας πω την γνώμη μου.

Δεν χρειάζεται να σκάσεις τόσα φράγκα για quadro.

Αφού τα φράγκα δεν βγαίνουν για 6πύρηνο στο 2011 αλλάζεις πορεία πλεύσης και ή πας σε 3770k ή πας σε 8320/8350 όπου θα βγουν τα λεφτά σου.

Ομως πριν αποφασίσεις πρέπει να αναλογιστείς τι επεξεργασία θα κάνεις. Απλή; Θα τρως ώρες στο μηχάνημα; Θα παίζεις με πολλά layers στο premiere;

Λεπόν ένα ένα και να πω ότι συμφωνώ με τον επιστήμονα πιο πάνω.

Αγορίνα τα πράγματα είναι κάπως απλά (άσχετα αν μερικές άλλες τα κάνουν σύνθετα )

Αν μιλάμε για επαγγελματικό μηχάνημα πάμε διαφορετικά.

Επειδή όμως απο τον τρόπο γραφής δεν θεωρώ ότι είναι το επάγγελμά σου, ας πω την γνώμη μου.

Δεν χρειάζεται να σκάσεις τόσα φράγκα για quadro.

Αφού τα φράγκα δεν βγαίνουν για 6πύρηνο στο 2011 αλλάζεις πορεία πλεύσης και ή πας σε 3770k ή πας σε 8320/8350 όπου θα βγουν τα λεφτά σου.

Ομως πριν αποφασίσεις πρέπει να αναλογιστείς τι επεξεργασία θα κάνεις. Απλή; Θα τρως ώρες στο μηχάνημα; Θα παίζεις με πολλά layers στο premiere;

Θέλω να μπορώ να δουλέψω πχ ένα βίντεο κλιπ, ένα promo βίντεο ή πολύωρα projects με κάποια κοψίματα.

Να μπορώ να κάνω τα color corections μου , να δουλέψω το after efects να αρχίσω να μαθαίνω 3dsmax.

Δλδ με τον 3770Κ είμαι πολύ πίσω; που θα χάνω; θα κουράζομαι να περιμένω στο render για μια 5λεπτη διάρκειας δουλειά με αρκετά layers ;

Απο κάρτα γραφικών τι προτείνεις ; Προσπαθώ να δω τι παίζει με το θέμα cuda opengl με την adobe ωστε μην πληρώσω για κάτι που δεν μου χρειάζεται ή δε με βοηθάει σε ισχύ.

Σου ξαναλέω αν δεν το πας επαγγελματικά όπου ο χρόνος είναι χρήμα και με μία 660 κάνεις δουλειά και θα παίζεις και κανένα παιχνιδάκι.

Για να αρχίζεις να μαθαίνεις όπως λες και να δουλεύεις αξιοπρεπώς θα σου έλεγα να κάνεις το εξής για αρχή

mobo: https://www.skroutz.gr/s/344340/Gigabyte-GA-990XA-UD3.html?keyphrase=Gigabyte+GA-990XA-UD3 98

cpu: AMD FX-8320 | Skroutz.gr 147 ή 8350

ram: 16gb Στα 1600 όποιες βρεις πιο οικονομικά. Δεν είναι ανάγκη να ξεφύγεις σε αυτό το τομέα καθώς ακριβύνανε αρκετά

cooler: https://www.skroutz.gr/s/2760748/Thermalright-True-Spirit-120M.html 30

Σε κάρτα επειδή προς το παρόν στα windows δεν υποστηρίζονται οι ATI δες κάτι σε Nvidia.

Αυτά νομίζω και είσαι υπερκομπλέ.

Εγώ δουλεύω αξιοπρεπέστατα με σύστημα πιο down απο αυτό που σου προτείνω για τη δουλεια που μιλάμε.

Σου ξαναλέω αν δεν το πας επαγγελματικά όπου ο χρόνος είναι χρήμα και με μία 660 κάνεις δουλειά και θα παίζεις και κανένα παιχνιδάκι.

Για να αρχίζεις να μαθαίνεις όπως λες και να δουλεύεις αξιοπρεπώς θα σου έλεγα να κάνεις το εξής για αρχή

mobo: https://www.skroutz.gr/s/344340/Giga...e+GA-990XA-UD3 98

cpu: AMD FX-8320 | Skroutz.gr 147 ή 8350

ram: 16gb Στα 1600 όποιες βρεις πιο οικονομικά. Δεν είναι ανάγκη να ξεφύγεις σε αυτό το τομέα καθώς ακριβύνανε αρκετά

cooler: https://www.skroutz.gr/s/2760748/The...irit-120M.html 30

Σε κάρτα επειδή προς το παρόν στα windows δεν υποστηρίζονται οι ATI δες κάτι σε Nvidia.

Αυτά νομίζω και είσαι υπερκομπλέ.

Εγώ δουλεύω αξιοπρεπέστατα με σύστημα πιο down απο αυτό που σου προτείνω για τη δουλεια που μιλάμε.

Πολύ καλή η πρόταση σου για κάτι σε gtx 660. Από ότι καταλαβαίνω σε προγράμματα της adobe ίσος λειτουργεί και καλύτερα στο θέμα του rendering σε σχέση με κάποιες quadro. Προσπαθώ να δω και με τη φάση του 3ds max αν η κάρτα τραβάει σε λογικά πλαίσια.

Όσο για επεξεργαστή για κάποιο λόγο θέλω να παω σε intel, o προηγούμενος η/υ ήταν amd και αν και ημουν ευχαριστημένος έχει μείνει κάποιο κομπλεχ.

Για αρχή μην δώσεις πολλά λεφτά. Και στο λέω γιατί σε Intel θα πρέπει να πας σε 3770/4770.

Κάνε την αρχή σου μάζεψε τις εμπειρίες σου και αν θες να το πας ακόμα παραπέρα χώσε φράγκα και κάνε ένα pc τούμπανο.

Αλλά για μη επαγγελματική χρήση το θεωρώ περιττό.

κοίτα έτσι και αλλιώς χρειάζομαι καινούργιο η/υ . Το φτιάχνω για να μείνει η μόνη διαφοροποίηση είναι το τι θα κάνω με κάρτα γραφικών, θα σκεφτώ και την amd πρόταση σου, ή τι μπορεί να μου δώσει καλύτερο η amd με τα λεφτά που διαθέτω.Απλά δε θέλω να πάω να ανοίξω 3dmax και να μην έχω τη δυνατότητα να φτιάξω πράγματα.

Λιώνω το νετ μπας και διαβάσω απαντήσεις.

Εσύ έχεις δουλέψει ή δει την 660;

α! και γενικά ευχαριστώ για τη προσοχή σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.