Jump to content

Εσείς πως φυσάτε τις σκόνες από τη μονάδα σας?

JohnnybOlsi

Recommended Posts

Παίδες έχω μια ερώτηση..

Πως μπορώ να διώξω όλη την σκόνη από το PC?

Εγώ το έχω σκεφτεί ότι πρέπει να βγάλεις τα κομμάτια όλα..

Όλους τους ανεμυστήρες και να αρχίσεις με 1 χαρτι και Azax ή ότι έχεις

και αρχίζεις τα πάντα όλα..

1 - Κουτι

2 - Ανεμυστήρες

3 - Μομπο για μένα που έχω TUF είναι εύκολο

4 - SSD HDD

τώρα όμως GPU και μιλάω για Reference που πραγματικά κολλάει και PSU? πως την βγάζεις την σκόνη από εκει μέσα χωρίς λυσιμο?

πως βγάζουμε την σκόνη από αυτά?

Με Blower και πάλι διώχνει την σκόνη

αλλα δεν την εξαφανίζει θέλει χέρι..

Και ρωτάω μην υπάρχει κανας τρόπος πιο εύκολος..

Με κανα υγρό τίποτα και μπαμ μπαμ..

Υπολογιστής ειναι,δεν ειναι ιατρικό εργαλειο να θέλει αποστείρωση :p

(επειδή δεν ειναι σώστό αυτο που έκανα,ρώτησες κάτι πρεπει να απαντήσουμε κανονικά και όχι να ξεφέυγουμε απο την ερώτηση)

Στο τροφοδοτικό δε μπορεις να κάνεις κατι (δηλαδή να το ανοίξεις) γιατι χάνεις την εγγύηση οποτε με το blower ή αν παρεις το spray πεπιεσμένου αέρα,αυτο σαν να αφίνει και ενα υγρό το οποίο εξατμίζεται αμέσως και δεν κινδυνεύεις απο βραχυκύκλωση οταν το ανάψεις. Τους ανεμιστίρες εγω τους βουτάω σε κουβά με νερό κανονικά,τριβω γρήγορα τις έλικες και το βγάζω (για να μη βραχεί πολύ ο άξονας επειδή εχει λίγο λάδι μεσα) μεχρι στιγμής εχω χαλάσει έναν ανεμιστίρα, και συνολικά εχω πλύνει μονο εναν ανεμιστήρα μια φορά,if you know what i mean...(εεε..πλακα κανω παλι) εχω πλύνει 3 ανεμιστήρες απο 2 φορές και δεν εχουν πάθει τιποτα.

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=20699]the_Scientist[/MENTION]

Ναι μωρέ αυτά τα κάνω και εγώ εκτός το πλύσιμο

αλλά νταξ δεν φεύγει τελείως..

Και θέλω να καθαρίσω την GPU όπως και δίποτε..

n2hxkcY.jpg

πχ εκεί στον ανεμηστίρα έχει σκόνες εεεεεεεε.... ε..ε.ε πως τις διωχνουμε αυτό?

Ναι ξέρω ότι μπορεις να την λύσεις και στην τελική να το πλυνες και να το ξαναδεσεις αλλα χαίρω πολύ..

Για αυτο λεω με κανα υγρό..

Επίσης έχω και την TUF εγώ..

Πάνω και κάτω στα ανεμηστίρια σίγουρα έχει σκόνη μέσα στο Armor η ναι μπορείς να λύσεις και εκεί και να φυσιξεις και να κάνεις να ρανεις..

ΑΠΛΩΣ Έλεγα και εγώ μην υπήρχε κάτι εύκολο και εύχρηστο

Τον δύσκολο τρόπο τον ξέρουμε όλοι..

[MENTION=20699]the_Scientist[/MENTION]

ΑΠΛΩΣ Έλεγα και εγώ μην υπήρχε κάτι εύκολο και εύχρηστο

Τον δύσκολο τρόπο τον ξέρουμε όλοι..

Ελπίζω να μη τα πήρες ως κακία αυτα που είπα...

Πιστευω οτι το spray ειναι ικανό να κάνει αυτα που ζητάς...

Βλέπω μας έπιασε κρίση καθαριότητας!! :)

Α. Για τα σημεία που η σκόνη έχει κάνει ένα επίμονα κολλημένο στρώμα (π.χ. στις ακμές των πτερυγίων των ανεμιστήρων, κάντε το εξής:

Παίρνουμε από ένα χρωματοπωλείο μερικά μικρά πινελάκια, πολύ μικρά από αυτά που μοιάζουν με τα πινέλα ζωγραφικής.

Με ένα ψαλιδάκι κονταίνουμε τις τρίχες τους έτσι που να αποκτήσουν μια σκληρότητα, ικανή να παρασύρει την σκόνη και σκουπίζουμε με αυτό τις επιφάνειες που έχει κολλήσει αυτή.

Αφού τα τρίψουμε, τα φυσάμε και με αέρα κατά προτίμηση πεπιεσμένο.

Β. Αν το σημείο είναι δύσκολο και οι τρίχες του πινέλου δεν μπορούν να έρθουν σε "κάθετη" προς την σκονισμένη επιφάνεια , θέση, διαλέγουμε ένα πιο μικρό πινελάκι και με ένα μυτοτσίμπιδο , λυγίζουμε λίγο τον φορέα των τριχών του (είναι ένα μεταλλικό σωληνάκι πολύ λεπτό που από την μια μεριά του περιέχει και σφίγγει τις τρίχες και από την άλλη σφίγγει πάνω στην λαβή του πινέλου.

Έτσι οι κοντές τριχούλες του πινέλου θα έρθουν σε πιο κάθετη γωνία ως προς την προς καθαρισμό επιφάνεια!

Γ. Για τον καθαρισμό των πτερυγίων των ψυκτρών, ή φύσημα με αρκετή πίεση, ή

παίρνουμε από ένα φαρμακείο μερικά "γλωσσοπίεστρα" (είναι το ξυλαράκι που χρησιμοποιεί ο παθολόγος για να πιέσει την γλώσσα έτσι ώστε να φανεί λαιμός του ασθενούς).

Σε αυτά πάνω διπλώνουμε ένα πανάκι από "φανέλα" (υπάρχουν φανελένια πατσαβούρια) και το ολο κατασκέυασμα το βάζουμε ανάμεσα στα πτερύγια της ψύκτρας και τα καθαρίζουμε. Φυσικά και πάλι μετά ένα γερό φύσημα , κάνει την διαφορά!

Καλή επιτυχία!!!!:T:

Παλιότερα που το είχα ψάξει αρκετά, είχα καταλήξει στο Metro Vacuum ED500 DataVac:

Tired of buying compressed air? Read this!

Έχουν και fan club εδώ:

Metro Vacuum DataVac Club

...ενώ παίζουν και αρκετά videos στο Youtube, αν θέλετε να το δείτε σε δράση.

Υπάρχει Amazon (και EU versions αν δε θέλετε να αγοράζετε μετασχηματιστή).

Δεν έχω αξιωθεί να το πάρω ακόμα, αλλά πού θα μου πάει...

Εγώ λέω να πάρω ένα τέτοιο να βρίσκεται (και για άλλες πιθανές χρήσεις)

[ame=http://www.amazon.de/gp/product/B002IJO3YU/ref=ox_sc_sfl_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF]Einhell BT-AC 180 Kit Kompressoren-Set: Amazon.de: Baumarkt[/ame]

Εγώ χρησιμοποιώ ένα πινέλο ξυρίσματος για το "πολύ" πράμα. Ιδιαίτερα για ψύκτρες / ανεμιστήρες κάνει πολύ καλή δουλειά.

Για τις μεγάλες επιφάνειες έχω ένα σκουπάκι που καθαρίζουν τα πλακάκια από στόκους/σκόνες κτλ.

Βλέπω μας έπιασε κρίση καθαριότητας!! :)

Α. Για τα σημεία που η σκόνη έχει κάνει ένα επίμονα κολλημένο στρώμα (π.χ. στις ακμές των πτερυγίων των ανεμιστήρων, κάντε το εξής:

Παίρνουμε από ένα χρωματοπωλείο μερικά μικρά πινελάκια, πολύ μικρά από αυτά που μοιάζουν με τα πινέλα ζωγραφικής.

Με ένα ψαλιδάκι κονταίνουμε τις τρίχες τους έτσι που να αποκτήσουν μια σκληρότητα, ικανή να παρασύρει την σκόνη και σκουπίζουμε με αυτό τις επιφάνειες που έχει κολλήσει αυτή.

Αφού τα τρίψουμε, τα φυσάμε και με αέρα κατά προτίμηση πεπιεσμένο.

Β. Αν το σημείο είναι δύσκολο και οι τρίχες του πινέλου δεν μπορούν να έρθουν σε "κάθετη" προς την σκονισμένη επιφάνεια , θέση, διαλέγουμε ένα πιο μικρό πινελάκι και με ένα μυτοτσίμπιδο , λυγίζουμε λίγο τον φορέα των τριχών του (είναι ένα μεταλλικό σωληνάκι πολύ λεπτό που από την μια μεριά του περιέχει και σφίγγει τις τρίχες και από την άλλη σφίγγει πάνω στην λαβή του πινέλου.

Έτσι οι κοντές τριχούλες του πινέλου θα έρθουν σε πιο κάθετη γωνία ως προς την προς καθαρισμό επιφάνεια!

Γ. Για τον καθαρισμό των πτερυγίων των ψυκτρών, ή φύσημα με αρκετή πίεση, ή

παίρνουμε από ένα φαρμακείο μερικά "γλωσσοπίεστρα" (είναι το ξυλαράκι που χρησιμοποιεί ο παθολόγος για να πιέσει την γλώσσα έτσι ώστε να φανεί λαιμός του ασθενούς).

Σε αυτά πάνω διπλώνουμε ένα πανάκι από "φανέλα" (υπάρχουν φανελένια πατσαβούρια) και το ολο κατασκέυασμα το βάζουμε ανάμεσα στα πτερύγια της ψύκτρας και τα καθαρίζουμε. Φυσικά και πάλι μετά ένα γερό φύσημα , κάνει την διαφορά!

Καλή επιτυχία!!!!:T:

Νομιζω καπου παλιοτερα το εχω διαβασει εδω οτι υπαρχει η περιπτωση στατικου ηλεκτρισμου με τα πινελα(οχι μονο τα ζωγραφικης γενικα),ισχυει αυτο?

Νομιζω καπου παλιοτερα το εχω διαβασει εδω οτι υπαρχει η περιπτωση στατικου ηλεκτρισμου με τα πινελα(οχι μονο τα ζωγραφικης γενικα),ισχυει αυτο?

Εξαρτάται από τι είναι φτιαγμένα τα πινέλα. Άμα είναι από πολυεστέρα δεν υπάρχει πρόβλημα, μιας και τείνουν να δέχονται e όπως και τα περισσότερα υλικά στους υπολογιστές (σιλικόνη/χρυσός/PVC κτλ). Τώρα άμα είναι μάλλινες ή νάυλον τρίχες, ναι, υπάρχει πρόβλημα.

Ειναι διπλή η ερώτηση...και καλά

Εσεις πως φυσάτε τις σκόνες σας (και) απο τι μονάδες? π.χ. ειναι η κεντρική μονάδα,το πληκτρολόγιο...

Μα πόσο εξυπνος ειμαι?

Όχι και πολύ.:p

Αν ρώταγε αυτό που λες, το "τι" θα ήταν τονούμενο: "και από τί μονάδες;"

Ετσι μου έρχεται να κάνω ένα οδηγό πως καθαρίζουμε τα pc μας :laughing:

Από εμένα έχεις το ελεύθερο. :-)

Στάλθηκε από το V972 Core4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.