Jump to content

Εσείς πως φυσάτε τις σκόνες από τη μονάδα σας?

JohnnybOlsi

Recommended Posts

Εγώ περνώ τι μονάδα παραμάσχαλα πάω στο κοντινότερο βενζινάδικο και φυσάω με τον αέρα στα "επίμαχα" σημεία και όπου μαζεύεται η πιο πολύ σκόνη συνήθως. Έχω ακούσει πόλους που άλλοι ρουφάνε με τι ηλεκτρική σκούπα άλλοι φυσάνε με το πιστολάκι για τα μαλλιά, άλλοι τι καθαρίζουν με πινέλο κλπ κλπ... εσείς πως τι ρουφάτε συνήθως?(τι σκόνη) :cool:

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Παίρνε και μια απόχη μαζί, να μαζεύεις τους πυκνωτές που θα φεύγουν από τη μητρική...

(δε θυμάμαι ποιός, αλλά το έχει ξαναπεί εδώ :unsure: )

edit: το βρήκα: http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/fysitiras-blower-to-neo-mou-perifereiako-36372.html#post514936

Πολύ πίεση στο βενζινάδικο αρχηγέ μου, όντως μπορεί να φύγει κανάς πυκνωτής παρέα με τη σκόνη..

Η καλύτερη λύση είναι ένα φυσερό-blower με λίγα €

http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/fysitiras-blower-to-neo-mou-perifereiako-36372.html

Δοκίμασα να "ξηλώσω" πυκνωτή σε μητρική φυσώντας τον με 10-12 bar απο απόσταση 2 εκατοστά με πιστόλι αέρα. Δεν ξηλώθηκε.:hehe:

Σιγουρα μπορεί να ξηλωθεί πυκνωτής με το φύσημα?

ΙΜΗΟ το πιο επικίνδυνο οταν φυσάς με κομπρεσέρ είναι τα σταγονίδια υγροποίησης που μπορεί να πέσουν στην πλακέτα.

Δοκίμασα να "ξηλώσω" πυκνωτή σε μητρική φυσώντας τον με 10-12 bar απο απόσταση 2 εκατοστά με πιστόλι αέρα. Δεν ξηλώθηκε.

Έχω πυκνωτή σε κάρτα γραφικών που τον κόλλησα με κόλλα γιατί κουνιόταν. Αυτός θα έφευγε. Το ρισκάρεις όμως;

Επίσης, η πίεση στο βενζινάδικο δεν ξέρω πόσο φτάνει... Τα 10-12bar είναι πολλά ή λίγα; :hmm:

Όταν έχω κέφια κουβαλιέμαι στο μαγαζί ενός φίλου που έχει κονφλερ(νομίζω έτσι λέγετε) και φυσάω από αρκετή απόσταση όμως. Αν βαριέμαι, πάω στο μπαλκόνι ή στον διάδρομο και φυσάω με το πιστολάκι για τα μαλλιά(2000Watt).

Πάντα κρατάω σταθερά τα φουρφούρια όμως!!!!!

ΥΓ Όταν έρχονται κάτι pc που έχουν να ανοιχτούν καμιά 5 έτη, τότε πάμε κονφλερ - πινέλο - κονφλερ......αλλιώς δεν.

Πολλές και καλές ιδέες!

Αλλά υπάρχει μια που τα συνδυάζει όλα, κοστίζει "λίγο" αλλά θέλει λίγο μαστοριά, και κάποια εργαλεία!

Γενικά ο πεπιεσμένος αέρας κάνει θαύματα, ιδιαίτερα αν τον χρησιμοποιείτε συχνά και δεν αφήνετε την σκόνη να κάνει "γεωλογική απόθεση" στα πτερύγια ας πούμε των ανεμιστήρων!

Το blower κάνει καλή δουλειά, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν που κάνει ο αέρας από ένα κομπρεσέρ, το θέμα εδώ βέβαια είναι ότι θέλει κάποια προσοχή η πίεση η απόσταση που φυσάμε και κυρίως η διάσταση του ακροφυσίου που έχει το πιστολάκι που χρησιμοποιούμε!

Συμπτωματικά λόγω δουλειάς και "τρέλας" έχω ασχοληθεί αρκετά με το άθλημα και με βάζετε σε μεγάλο πειρασμό και ιδέες για ένα θέμα "από το εργαστήρι του Λάμπη μας!"

Με δεδομένη την διάθεση πεπιεσμένου αέρα το όλο ζήτημα ανάγεται στο να πάρετε ένα "πιστολάκι" αέρα με λεπτό και μακρύ ακροφύσιο, πιστολάκι το οποίο δεν θα έχει σκανδάλη ON - OFF αλλά σκανδάλη που η επίδρασή της στην ποσότητα του αέρα θα είναι προοδευτική.

Υπάρχουν και είναι και σε λογικές τιμές.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να κατασκευάσετε ακόμα λεπτότερο ακροφύσιο από το εμπρός μέρος ενός στυλό το οποίο θα το κολλήσετε πάνω στο υπάρχον ακροφύσιο.

Έτσι μπορείτε να πετύχετε δέσμη αέρα η οποία να έχει διαστάσεις π.χ. 2 mm η οποία με όχι πολύ μεγάλη πίεση ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ σχεδόν τα πάντα, χωρίς από την άλλη μεριά να έχει αρκετή "μάζα" ώστε να υπάρχει κίνδυνος να κάνει "ζημιά"!

Περίπτωση που η προσεκτική χρήση αέρα να έχει προκαλέσει ζημιά σε εξάρτημα δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα, αυτό που μπορεί να συμβεί είναι η απρόσεκτη χρήση αέρα σε μεγάλη ποσότητα και πίεση να προκαλέσει ταλαντώσεις σε εξαρτήματα που έχουν ελλιπή στήριξη και τελικώς να κόψουν τα ποδαράκια τους (πυκνωτές π.χ.)

Και μια τελευταία κουβέντα για τους φίλους που παίρνουν ελαφρά κάποια πράγματα:

Μην αγοράζετε φτηνιάρικα ηλεκτρικά εργαλεία, ιδιαίτερα αν αυτά περιέχουν εξαρτήματα που περιστρέφονται πολύ γρήγορα και αναπτύσσουν πολύ μεγάλη γραμμική ταχύτητα! ! ! ! ! !

Μια φορά θα σας την "κάνει" και δεν θα χρειαστείτε άλλη!

Ειδικά και στο θέμα μας υπάρχει γνωστή περίπτωση blower του οποίου έσπασε η φτερωτή ... τα κομμάτια της διέλυσαν το κέλυφος της και............. εξακοντίστηκαν ολόγυρα!!!!

Το έχω πει πολλές φορές και δεν βαριέμαι να το πω άλλη μία:

Τα φτηνά εργαλεία πολλές φορές αποδεικνύονται πολύ ακριβότερα από τα ακριβά και μάλιστα με τρόπους επώδυνους!!!!

Προσεκτικά λοιπόν και καλή μας διασκέδαση!

Βενζινάδικο τέλος! :worship:

Όταν λέω το φυσάω στο βενζινάδικο δεν εννοώ να το φυσάς από τα 2 εκατοστά απόσταση αλλα από 30 εκατοστά και δεν παθαίνει ΤΙΠΟΤΑ! :neo::upside:

Όλα τα αλλα δεν κάνουν δουλειά ούτε το 30% τις σκόνης που μαζεύεται σε ένα case δεν βγάζει.

Μήπως το παραψειρίζουμε το θέμα ;;;

Αν δοθεί η δέουσα προσοχή, ότι και αν διαθέτει ο καθένας εύκαιρο θα κάνει δουλειά.

Δεν θα το έλεγα, η διαφορά είναι και στο αποτέλεσμα και στο χρόνο που θα δαπανήσει κάποιος.

Δεν θα το έλεγα, η διαφορά είναι και στο αποτέλεσμα και στο χρόνο που θα δαπανήσει κάποιος.

Καί στην τσέπη. Για αυτό μίλησα για ότι έχει ο καθένας διαθέσιμο.

Μήπως το παραψειρίζουμε το θέμα ;;;

Αν δοθεί η δέουσα προσοχή, ότι και αν διαθέτει ο καθένας εύκαιρο θα κάνει δουλειά.

Να σου πω.....όταν το κουτί από την σκόνη και τα χνούδια, έχει αρχίσει να μοιάζει με μαϊμού, ε δε θέλει και πολύ να αρχίσεις να το ψειρίζεις! ! !:p:p:p

...γιάυτό σας λέω κομπρεσέρ στο βενζινάδικο και είσαι άρχοντας! ούτε χρόνο σπαταλάς ούτε χρήμα, φυσάς το μηχάνημα από απόστασης 30 εκατοστών περίπου και στα σημεία που δεν υπάρχουν πυκνωτές κλπ φυσάς από πιο κοντινή απόσταση και πολύ προσεκτικά, αν προσέξεις δεν ξεκολλάει τίποτα ούτε ζημια γίνετε και έχεις πολύ καλο αποτέλεσμα, ένα φύσημα μια φορα στους 3 μήνες και το κουτάκι κάνει "bling"! ;)

Ωραίο θέμα, σκεφτόμουν να ρίξω ένα καθάρισμα μέσα στο ΣΚ κιόλας ! :D

Blower και προσοχή στον ανεμιστήρα του cpu(τον κρατάω είτε με το χέρι είτε με κάτι άλλο έτσι ώστε να μη γυρίζει) μη τυχόν και καεί καμιά μητρική. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, βέβαια, αλλά σε ένα παρόμοιο θέμα πάντως αυτό είχαν προτείνει αρκετοί για λόγους προστασίας.

Με το blower γίνεται "τζάμι" το κουτάκι, μόνο κάτι κολλημένες σκόνες πάνω σε κάποια ανεμιστηράκια δεν φεύγουν και θέλουν τρίψιμο με πανάκι ή κάτι άλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.