Da_KiLLA Μάϊος 21, 2013 #41 Μάϊος 21, 2013 Στειλε το κατευθείαν ιντελ,θα τελειώσεις στο ενα τρίτο του χρόνου και ολη η διαδικασία δωρεαν.Και με εξυπηρέτηση ...όχι πλαισιο... Γιατι η INTEL θα χρεωθει τα go-come..?? brv δεν το ηξερα αυτο.. με ολες τις εταιρειες γινετε αυτο..??? πχ. corsair,asrock κλπ κλπ...:whistle2:
koronakis Μάϊος 21, 2013 #42 Μάϊος 21, 2013 Με την ιντελ γινεται σίγουρα πάντως.Έχουν κεντρικά στην ολλανδία.
wacko_gr Μάϊος 23, 2013 Author #43 Μάϊος 23, 2013 Μόλις παρέλαβα τον επεξεργαστή σήμερα από Πλαίσιο. Ούτε δύο μέρες μετά. Αποκλείεται να ερχόταν τόσο γρήγορα από intel. Έπαθα πλάκα. Μόλις τον έβαλα πάνω, πάλι δε μπούταρε. Τρελάθηκα. Μετά όμως, έβαλα την κάρτα γραφικών στο δεύτερο pci express, μπήκα bios και στο csm security έβαλα legacy oprom και δούλεψε. Δόξασι ο Θεός. Τυπικά ο επεξεργαστής καλός, 4,5 με 1,24 μέχρι στιγμής, prime avx blend για μισή ώρα περίπου. 62 full load ο μεγαλύτερος πυρήνας με noctua D14 και 3 thermalright X-silent 140. Πάνω στο τραπέζι, όχι στο κουτί. Αυτά.
venom7 Μάϊος 23, 2013 #44 Μάϊος 23, 2013 Κώστα επιτέλους!!!Κάνε κάνα ευχέλαιο λέω εγώ και που ξέρεις μπορεί να πιάσει και να βαράει 4.8-4.9Ghz με 1.3-1.35 και να είσαι άρχοντας!:T:
wacko_gr Μάϊος 23, 2013 Author #45 Μάϊος 23, 2013 Παιδιά θα τρελαθώ. Ενώ δούλευε κανονικά το σύστημα, τα έβαλα όλα μέσα στο κουτί, πολύ προσεκτικά, έκανα cable management και πατάω να ανάψει. Και ανάβει και μένει κάγκελο με error 55 στο debug led της μητρικής. Αυτό σημαίνει memory not installed κατά το manual. Τι σκατά έγινε πάλι? Τι τα έπαιξε? Άλλαξα μνήμες πριν ρωτήσετε αλλά δε μπορεί να είναι αυτό, δεδομένου ότι τη μητρική την πήρα όπως ήταν από το τραπέζι, με την ψύκτρα, επεξεργαστή και μνήμες επάνω και την έβαλα στο κουτί. Δε μετακινήθηκε κάτι, δεν έβγαλα κάτι. Τα ξαναέβγαλα όλα ένα ένα, και πάντα κάνει error 55. Τώρα δηλαδή δε δουλεύει ούτε χωρίς κάρτα γραφικών και δίσκους πάνω. Ούτε καν το πληκτρολόγιο δεν ανάβει. Έκανα και τρεις φορές clear cmos αλλά τίποτα.
wacko_gr Μάϊος 23, 2013 Author #47 Μάϊος 23, 2013 Μα το έκανα. Τώρα μόλις έβγαλα το cpu και τον έβαλα στη ud4 και δουλεύουν όλα ρολόι. Με την κάρτα γραφικών κανονικά στον πρώτο pci express και με τις μνήμες κανονικά στα ρολόγια τους. Μετά τα επανέφερα ξανά όλα στη gene και πάλι 55.
venom7 Μάϊος 23, 2013 #48 Μάϊος 23, 2013 Τι κουλά είναι αυτά ωρέ!!!Ενώ πριν δούλευε κομπλέ και με prime, τώρα ότι να'ναι!Δλδ υπάρχει πιθανότητα να είναι και πάλι και μητρική πέρα από τον cpu που αλλάχτηκε?Ή ίσως έγινε κάποιο update το οποίο δημιουργεί ασυμβατότητα?Αλλά αυτό δεν έχει λογική να ισχύει γιατί συμβαίνει πρι καλά καλά ανοίξει το μηχάνημα!Κώστα έχεις άλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσεις?Αν έχεις, για κάνε μια προσπάθεια.Ή ξανα βάλτην στη δεύτερη pci όπως πριν και δες...Αλλά μη ξεχνάς ότι με το clear cmos που κάνεις, ίσως να σου γυρίζει όπως πριν τη ρύθμιση για το bootάρισμα (legacy oprom).
Da_KiLLA Μάϊος 23, 2013 #49 Μάϊος 23, 2013 Μα το έκανα. Τώρα μόλις έβγαλα το cpu και τον έβαλα στη ud4 και δουλεύουν όλα ρολόι. Με την κάρτα γραφικών κανονικά στον πρώτο pci express και με τις μνήμες κανονικά στα ρολόγια τους. Μετά τα επανέφερα ξανά όλα στη gene και πάλι 55.Για δοκιμασε και τα αλλα slot:upside: (εαν δεν το εχεις κανει)
wacko_gr Μάϊος 24, 2013 Author #51 Μάϊος 24, 2013 Παιδιά δε γίνεται τίποτα. Δοκίμασα τις μνήμες στα δεύτερα dimms, δοκίμασα με το αναπληρωματικό κιτ corsair που έχω, δοκίμασα εννοείται με την κάρτα γραφικών στο δεύτερο pci-express αφού έκανα clear cmos, έβγαλα και ξαναέβαλα το cpu στο socket, δοκίμασα μόνο με το ενσωματωμένο τσιπ γραφικών, δοκίμασα με τη στοκ ψύκτρα της intel. Πάντα error 55. Στη gigabyte δουλεύει κατευθείαν. Δεν έχω τι άλλο να πω, πέρα από το ότι με έχει φτύσει ο Θεός. Η μητρική λοιπόν πάλι γιοκ. Είναι και προφανές ότι είναι η μητρική αφού το error 55 είναι memory not installed. Που δε βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Το ίδιο πρόβλημα είχα με την asrock z77 Fatal1ty Professional με τον 2700 με το πρόβλημα στον imc, όταν έβαζα τις μνήμες στα 2133. Εκεί έφταιγε ο επεξεργαστής βέβαια.
billpeppas Μάϊος 24, 2013 #52 Μάϊος 24, 2013 Έλεγξε πολύ καλά τα pin του socket ( βρωμάει κάποιο pin να έχει φύγει ελάχιστα και να μην κάνει επαφή ).Επίσης δοκίμασε και clear CMOS the old fashion way ( βγάλε την μητρική από το ρεύμα και βγάλε και την μπαταρία του CMOS για 30 λεπτά ).
wacko_gr Μάϊος 24, 2013 Author #53 Μάϊος 24, 2013 Τα πινς ήταν το πρώτο που κοίταξα. Φαίνονται όλα τέλεια. Ούτως ή άλλως αφού δεν μετακινήθηκε τίποτα πριν αρχίσει να κάνει το πρόβλημα. Όπως ήταν στο τραπέζι και δούλευε κανονικά, την έβαλα μέσα στο κουτί. Επίσης την άφησα χωρίς ρεύμα και μπαταρία όλη τη νύχτα, μετά από προτροπή ενός από την asus. Και το πρωί έβαλα ρεύμα, μπαταρία, μνήμες, cpu και ψύκτρα και την άναψα. Error 55. Δεν έβαλα δίσκους, οπτικά, την capture card που έχω. Μόνο τα προαναφερθέντα.Εντωμεταξύ στην e-gate δεν έχουν μητρική πλέον και θα βγάλουν πιστωτικό λέει αν την ελέγξουν και δε λειτουργεί. Και δεν έχουν άλλη mATX μητρική. Τι να το κάνω τώρα το πιστωτικό, που εγώ μητρική χρειάζομαι?
billpeppas Μάϊος 24, 2013 #56 Μάϊος 24, 2013 error code 55 πας για RMA Κωστα!Επειδή του κάνει αυτό παρ'όλα όσα έχει κάνει.Δεν είναι error code 55 = RMAError code 55 βγάζουνε κανονικά και οι εντελώς κανονικές μητρικές όταν δεν αντέχουνε οι μνήμες σου ή δεν αντέχει ο IMC, είτε είναι ασύμβατες οι μνήμες που έβαλες πάνω.
csaris Μάϊος 24, 2013 #57 Μάϊος 24, 2013 Επειδή του κάνει αυτό παρ'όλα όσα έχει κάνει.Δεν είναι error code 55 = RMAError code 55 βγάζουνε κανονικά και οι εντελώς κανονικές μητρικές όταν δεν αντέχουνε οι μνήμες σου ή δεν αντέχει ο IMC, είτε είναι ασύμβατες οι μνήμες που έβαλες πάνω.Καποιος γνωστος εδω στο φορουμ εχει στειλει αρκετες asus rog με αυτο το error. Ηταν κολλημενες απο κουτα.Τωρα αν φτιαξει η συγκεκριμενη δεν ξερω.
uncommandable Μάϊος 24, 2013 #58 Μάϊος 24, 2013 Εγώ έχω άλλο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη μητρική ανά τακτά χρονικά διαστήματα μου ανοίγει το panel της realtek και μου λέει ότι έχω αποσυνδέσει και συνδέσει ακουστικά στις μπροστά υποδοχές του κουτιού? Είναι θέμα οδηγών στα 8 ή έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική?
SpirosKGR Μάϊος 24, 2013 #59 Μάϊος 24, 2013 Παιδιά θα τρελαθώ. Ενώ δούλευε κανονικά το σύστημα, τα έβαλα όλα μέσα στο κουτί, πολύ προσεκτικά, έκανα cable management και πατάω να ανάψει. Και ανάβει και μένει κάγκελο με error 55 στο debug led της μητρικής. Αυτό σημαίνει memory not installed κατά το manual. Τι σκατά έγινε πάλι? Τι τα έπαιξε? Άλλαξα μνήμες πριν ρωτήσετε αλλά δε μπορεί να είναι αυτό, δεδομένου ότι τη μητρική την πήρα όπως ήταν από το τραπέζι, με την ψύκτρα, επεξεργαστή και μνήμες επάνω και την έβαλα στο κουτί. Δε μετακινήθηκε κάτι, δεν έβγαλα κάτι. Τα ξαναέβγαλα όλα ένα ένα, και πάντα κάνει error 55. Τώρα δηλαδή δε δουλεύει ούτε χωρίς κάρτα γραφικών και δίσκους πάνω. Ούτε καν το πληκτρολόγιο δεν ανάβει. Έκανα και τρεις φορές clear cmos αλλά τίποτα.Κώστα, καλωσήρθες στον μαγευτικο και τρελό κόσμο της Asus, το ίδιο πρόβλημα είχα και γω με την Asus p8z68 deluxe , την έδωσα και πηρα την asrock ( 2η στη σειρά, η πρώτη στην είχα πουλήσει αν θυμάσαι τον Σεπτέμβρη ).Κοίταξε αν έχει πάνω ένα διακοπτακι , δε θυμάμαι όνομα , είναι ένα κοντά στις Ραμ, το οποίο όταν είναι ον προκαλεί δυσλειτουργία στην λειτουργία της μητρικής , βρες το και κλείσε το , σχετίζεται με την εξοικονόμηση ενέργειας δια μέσου μητρικής)Εμενα είχε δουλέψει τότε βγάζοντας την δευτερη κατά σειρά μνημη από αριστερά με τις 4 πάνω δε μπουταρε.
wacko_gr Μάϊος 24, 2013 Author #60 Μάϊος 24, 2013 Σπύρο δεν είναι αυτό το πρόβλημα γιατί αυτό το κουμπάκι ήταν ήδη κλειστό. Το πάτησα κιόλας δοκιμαστικά, να ενεργοποιηθεί, αλλά δεν επέφερε καμμία αλλαγή. Πλέον θα κάνω αυτό που είπε ο billpeppas μάλλον. Αν δε φέρουν μητρική, λεφτά στο χέρι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.