Jump to content

Asus Maximus V Gene πρόβλημα με pci express

wacko_gr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξεκινώντας να πω ότι είχα τη συγκεκριμένη μητρική για δύο εβδομάδες περίπου, σε κουτί silverstone fortress ft03, με αερόψυκτρα noctua nh-d14 και μια Sapphire 7870XT.

Πούλησα την 7870 και πήρα δανεική μια GTX480 από φίλο και από εκείνη την ημέρα της αλλαγής της κάρτας γραφικών, σταμάτησε να λειτουργεί ο πρώτος pci express δίαυλος. Δεν αναγνωρίζει καμμία κάρτα πλέον (δοκίμασα άλλη μια 7870 club3d jokercard και μια gtx260). Μόλις τοποθετήσω την κάρτα γραφικών στο δεύτερο pci express λειτουργεί κανονικά.

Αφού λοιπόν η μητρική παρουσίασε και ένα άλλο πρόβλημα με τους sata διαύλους, την έστειλα για rma, την άλλαξαν κανονικά, και χθες βράδυ παρέλαβα την καινούρια και αποφάσισα να στήσω το σύστημα ξανά. Όπως λοιπόν τα τοποθέτησα όλα πάνω ευλαβικά, ανάβω τον υπολογιστή και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Δεν αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών στον πρώτο pci express. Στο δεύτερο δουλεύει κανονικά, όπως επίσης και η ενσωματωμένη intel hd 3000 δουλεύει κανονικά.

Σημειωτέον, στο bios, στην καρτέλα system agent configuration και συνεπακόλουθα στο nb_pcie configuration, αναγνωρίζει την κάρτα αλλά δείχνει link speed x0. Αντί να λέει x16 δηλαδή λέει x0.

Έχω πραγματικά πάθει τρελή απογοήτευση. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα, ας μου δώσει τα φώτα του.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

To debug led δεν έχει κανένα κωδικό σου βγάζει Α0 που σημαίνει όλα ΟΚ?

EDIT:Αν πας στην καρτέλα nb_pcie configuration και βγάλεις το Auto και βάλεις gen2?

Ακριβώς το ίδιο και με gen1 και gen2. Το debug led δεν βγάζει πρόβλημα. Έκανα και μια άλλη δοκιμή πριν λίγο. Έβαλα την capture card που έχω (pci-express x1) στον πρώτο pci-express_16 και δουλεύει κανονικά. Μόλις βάλω πάλι την κάρτα γραφικών, τίποτα. Μυρίζομαι βραχυκύκλωμα αλλά δεν καταλαβαίνω από που. Στην ψύκτρα δεν ακουμπάει, η κάρτα έχει κουμπώσει κανονικά, τα ρεύματα τα pci-express είναι επάνω.

Όταν κάνεις τις δοκιμές με την κάρτα γραφικών έχεις τίποτα άλλο πάνω στις PCIe?

Aν ναι δοκίμασε χωρίς τίποτα άλλο πάνω.Αν όχι αγνόησε το.

Load Optimized defaults έκανες?Τα 2x4GB της μνήμης είναι σωστά τοποθετημένα?

clear cmos, bios update 1707?

12ν, 5ν ειναι κομπλε?

Μηπως εχει στραβωσει κανενα πινακι στο σοκετ και δεν βλεπει την pcie?

Πολυ ατυχος εισαι ρε Κωστη..

Άστα να πάνε ρε Χρήστο. Έχω τρελαθεί δηλαδή. Έχω να δω pc που δουλεύει κανένα τρίμηνο και πλέον. Δεν ξέρω τι να κάνω. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την προηγούμενη και αυτή ήταν σφραγισμένη. Τι να φταίει? Και γιατί αναγνωρίζει κανονικά τη μικρή καρτούλα και όχι την κάρτα γραφικών?

Τη δοκίμασα σε άλλη maximus v gene ενός φίλου πριν λίγες ημέρες και λειτουργούσε και πάλι άψογα. Όπως επίσης λειτουργούσαν όλα μια χαρά στην asrock που είχα πριν. Δε βλέπω βέβαια τι σχέση έχει η cpu...

Ναι αλλά γιατί ο ένας να δουλεύει και ο άλλος όχι? Και μάλιστα με ακριβώς τον ίδιο τρόπο με την προηγούμενη μητρική? Και προφανώς για να την άλλαξαν από το κατάστημα, το παρουσίασε και σε αυτούς με εντελώς άλλο επεξεργαστή, μνήμες κτλ..

Ναι. 100%. Η παλιά είχε πολλά χαρακτηριστικά σημάδια πάνω, λόγω μόνωσης για άζωτο και μονοβάθμιο και δεύτερον είχε πρόβλημα και στους sata.

Αγαπητε μου γιατρέ, εισαι γκαντεμης. :slap:

Δεν χωραει και το κουτι σου ATX mobo να σου δωσω τον Highlander να κανεις δουλεια σου μεχρι να ερθει κανας παπάς για ευχέλαιο :hehe:

Ρε Κωστα τι να πω....παλι τα ιδια με ολοκαινουρια? και ηθελα να σε ρωτησω πως πηγε το RMA...

Γενικα εχω ακουσει οτι η συγκεκριμενη μητρικη ειχε καποιο θεμα με διπυρινες καρτες τυπου 3870Χ2....αλλα με μονοπυρηνη καρτα και μαλλιστα nvidia δεν ειχε ακουστει τιποτα...

Εχεις αλλες καρτες γραφικων να δοκιμασεις? Γιατι ισως ειναι γενικα περιεργη με καποιες καρτες (λογω του Bios τους) και οχι με βαση το chip τους. Αυτο ισως να εξηγει οτι επαιζε η "παλια" 7870 και οχι αυτη που δοκιμασες αργοτερα (και ηταν αλλη υλοποιηση) οπως και το οτι ειχε παιξει κανονικα αν θυμασαι η 560ti μου και οχι η 480...

Κωστα για να μη νοιωθεις μονος παντως

σε πληροφορω οτι κι εγω εχω γυρισει RMA 2 απο δαυτες so far (κι αλλες 3 maximus v formula)

στην πρωτη με 3770K επαιζε μονο το ενα καναλι μνημων,

o αντικαταστατης της επαιξε αψογα απο το πρωτο boot

αλλα μια βδομαδα μετα διαπιστωθηκε οτι δεν επαιζε το rear microphone jack!!!(αυτο δεν το ειχα ξανασυναντησει)

η τριτη so far δειχνει να μην εχει τπτ απο τα παραπανω αλλα δεν λεω μεγαλες κουβεντες γιατι ποτε δεν ξερεις.....

γενικα εχω απογοητευτει πολυ απο τις τελευταιες μητρικες σε θεμα αξιοπιστιας και προφανως quality control

(και δεν μιλαω μονο για asus)

Αλλο cpu να δοκιμασεις εχεις διαθεσιμο?

Αυτή τη στιγμή δεν έχω. Ίσως έναν 3570 να μπορώ να βρω να δοκιμάσω από ένα φίλο. Αν χρειαστεί να ξανατρέχω στο egate για rma και να μείνω άλλη μια εβδομάδα χωρίς υπολογιστή θα νευριάσω πολύ.

EDIT: Ανέστη, δέχομαι να μου δώσεις τον Highlander. Ούτως ή άλλως και τώρα στο τραπέζι την έχω τη μητρική για να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες προβλημάτων, βραχυκυκλωμάτων κτλ. Μόνο η κάρτα γραφικών και ο ssd είναι συνδεδεμένα πάνω. Θα την ξαναπάω e-gate αναγκαστικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν άλλη mATX να μου δώσουν και θα πρέπει να πάρω πάλι την ίδια. Θα ήθελα μια gigabyte. Όλοι θέλουν asus αλλά σε μένα δε βγήκε ούτε μία φορά σε καλό. Ποτέ όμως. Μόλις πάρω asus ......... ο Δίας. Μια sniper m3 δε θα με χαλούσε καθόλου. Είναι και ανοιχτή πρόταση, αν κάποιος την έχει και θέλει να την ανταλλάξει με ολοκαίνουρια maximus v gene, όταν με το καλό μου την αλλάξουν πάλι, την κάνουμε την τράμπα.

Δοκιμάστηκε σήμερα με 3570 και δουλεύει κανονικά. Τώρα τι κάνω? Ιδού η απορία...

τα πουλας ολα και πας σε haswell....τοσους μηνες το παλευεις ρε Κωστα, τι ειναι αλλες 15 μερες χωρις PC? :/

Μεταξυ σοβαρου και αστειου το παραπανω....αποκει και περα, αν επιμενεις θα πρεπει να δοκιμασεις τον 2700k και την καρτα σε καποια αλλη μητρικη για να δεις αν φταιει ο CPU ή ο συνδιασμος του με την Gene. Γιατι αν ειναι το δευτερο, τοτε μπορεις να δωσεις τη Gene (ολοκαινουρια στα 120 θα φυγει για πλακα....) και να πας στη Sniper ή οποια αλλη...

Αν ομως ειναι θεμα του επεξεργαστη τοτε ισως θελει P67/Ζ68 για να παιξει σωστα...εκει δε ξερω, κανεις οτι νομιζεις...μια επιλογη ειναι αλλαξε το CPU με 3770 που θα τους διωξουν ολοι τωρα...αλλα ξερω οτι εχεις και καλο κομματι....τι να πω :/

sell 2700k, buy 3570k!

edit

Είναι και αυτό που λέει και ο Blinky, ότι έχεις και καλό κομμάτι ρε μαμώτο και δε ξέρω τελικά!!!

Κάνε ότι σε συμφέρει πιο πολύ οικονομικά χωρίς να χάσεις δύναμη συνολικά.

Για haswell δε συζητάμε καν. Κανένα νόημα. Από εκεί και πέρα και ο 3770 δεν έχει ιδιαίτερο νόημα δεδομένου ότι δε μπορεί να ψυχθεί με τίποτα. Θα τον δουλεύω στα 4,5 δηλαδή και θα είμαι πιο αργός απ'ότι τώρα στα 5. Να δώσω τη maximus 120 και να δώσω άλλα 50 για τη sniper πάλι δεν αξίζει. Ειλικρινά δεν ξέρω.

Αυτό που προέχει βέβαια, πριν παρθεί απόφαση, είναι να δοκιμαστεί ο 2700 σε άλλη μητρική. Π.χ στον highlander του Ανέστη, για να ξέρω τουλάχιστον αν το πρόβλημα είναι γενικότερο ή είναι απλά ασυμβατότητα με τη gene. Επίσης δε δουλεύουν οι μνήμες με τίποτα στα 2400 με τη gene (με 3570 εννοείται), δε bootάρει καν. Γ*****νες asus. Το ίδιο πρόβλημα με τη Extreme-Z. Μάλλον τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα δώσω τη gene, στην περίπτωση που δουλεύει ο 2700 κανονικά σε gigabyte. Και θα δουλεύω κύριος στα 5 με 1,4, με χαλαρές θερμοκρασίες (μικρότερες απ'ότι ο 3770 στα 4,5) και με σοβαρή μητρική. Χμ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.