Jump to content

νεο gaming pc ~700€

sakinor

Recommended Posts

καλισπερα, φιλος προκειται αρχες ιουνιου να αγορασει καινουργιο pc. να περιμενε για νεες σειρες δεν γινεται.θελει αποκλειστικα amd-ati.εχει 2 σκληρους συνολο 750 και μια οθονη 1366 που θα την αναβαθμισει μετα.Θα αγοραστει λογικα απο πλαισιο εκτος του κουτιου.

μια γρυγορη σκεψη.

cpu:AMD FX 8320(AM3+,3,5 GHz,16 Mb) - Επεξεργαστές (CPU) - plaisio.gr

ψυχτρα: τι να βαλει ? θα κανει ελαφρυ oc

mb:MSI 760 GA-P43 FX (AM3+/DDR3/760G/VGA) - Mητρικές - plaisio.gr

καρτα:αποφασισε να παει σε 7870 boost http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/Sapphire-VGA-PCI-X-7870XT-2GB-with-Boost-11199-20-20G.htm

ram 8gb:Crucial DDR3 8GB (2x4)kit 1600MHz Ballistix - Μνήμες RAM - plaisio.gr

ssd: χωραει στο budget?

τροφοδοτικο? 600 βαττ?

οπτικο.

πως το βλεπετε? αξιζει καμια αλλαγη?

θα απέφευγα chipset 760G.. στο προηγούμενο σύστημά μου είχα amd 760G με τον 2 πύρινο επεξεργαστή.. στην αναβάθμιση με 4πύρινο θα πήγαινα (όπως πήγα κ όλας) σε chipset 990FXA.. και θα έκοβα λίγο από κάρτα γραφικών μιάς και τα παιχνίδια πλέον είναι ευχαριστημένα και με λιγότερο απαιτητικές κάρτες γραφικών.. όσων αφορά τον SSD εξαρτάται πλέον εάν υπάρχει η δυνατότητα να υπολογίσει επιπλέον χρήματα και να μήν αναγκαστεί να φτιάξει άλλο σύστημα.

Ρε παιδιά τι λέμε τώρα? Ποια κάρτα στην αγορά θα παίζει παιχνίδια σε max settings, σε 1080 για 4 χρόνια? Σε πόσα fps? 15? Eδώ σήμερα, η 7870 πχ στο Far cry πόσα ποιάνει? 45fps average? Φαντάσου σε 4 χρόνια τι έχει να γίνει δηλαδή.

Πότε τα σημερινά παιχνίδια έγιναν λιγότερο αποδοτικά σε επιδώσεις? H 580 μου στο καινούριο bioshock χωρίς ΑΟ και shadows τα 60fps δεν τα πιάνει...

Γνώμη μου, αν έφτιαχνα gaming pc θα έκοβα όπου μπορούσα μόνο και μόνο για να τα βάλω στα γραφικά.

E τότε να μην συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο απο την 7870. Ακόμα και χωρίς ssd δηλαδή αν δεν χωράει στο budget και είναι αποκλειστικά gaming pc. Γνώμη μου πάντα φυσικά.

Φαντάζομαι, ναι αλλά δεν ξέρω τίποτα για AMD πλατφόρμες για να σου πω με σιγουριά. Δύσκολο όμως το κόβω να μην φτάνουν, η tahiti έχει max tdp 190W αν δεν κάνω λάθος.

Aυτό eXtreme Power Supply Calculator είναι πολύ καλό για μια πρώτη ιδέα.

δεν θα ανησυχούσα τόσο για τα watt του τροφοδοτικού όσο για την ποιότητα και την απόδοση του τροφοδοτικού.. και ένα 400W τροφοδοτικό θα σηκώσει το σύστημα το θέμα είναι οτι το 400άρι δέν θα το εμπιστεύεσαι τόσο απο άποψη ποιότητας.. έτσι εξηγείται οτι πολλοί έχουν 1000W τροφοδοτικά που τα 600W περιμένουν να τα αξιοποιήσεις αλλα ξέρουν οτι το τροφοδοτικό δέν θα κάνει καμία ζημιά (η η ζημιά θα είναι μία στις "1000" λέω εγώ τώρα για ένα τροφοδοτικό) το οποιό θες και να αποφύγεις σε περίπτωση που κοπεί ας πούμε το ρεύμα.. η σε κάποιο o/c..

AMD FX 8350(AM3+,4,0 GHz,16 Mb) - Επεξεργαστές (CPU) - plaisio.gr

Gigabyte H77M-D3H (s 1155, H77, DDR3) - Mητρικές - plaisio.gr

Crucial DDR3 8GB Dimm 1600MHz Ballistix - Μνήμες RAM - plaisio.gr

Sapphire HD7950 With Boost - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.gr

Corsair Builder Series CX600 600W PSU 80+ Bronze (CP-9020048-EU) - Τροφοδοτικά (PSU) - plaisio.gr

Samsung 840 Pro Series 128GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s) - Δίσκοι SSD - plaisio.gr

Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1ΤB HDD 3.5" - Σκληροί δίσκοι (HDD-SSD) - plaisio.gr

Εγώ φίλε μου αυτά θα σου πρότεινα πιστεύω πως βγάζει 5ετία!σίγουρα για τα επόμενα 2 χρόνια θα παίζει σε αρκετά μεγάλες αναλυσεις τα περισσότερα games ε σιγά σιγά θα χάνει μιας και θα αλλάζουν οι τεχνολογίες αλλα για τα 2-3 π΄ρωτα χρόνια θα είναι υπερ-τούμπανο..Και φυσικά 7950referenche ξεκλείδωτη και με πολύ χαλαρό ανεβασμα κάνει παπάδες....Καλύτερα να κόψει από αλλού και να τα ρίξει στην κάρτα γραφικών εκει χτυπάει πλέον η καρδία του συστήματος....

θα βγει στα 763 χωρίς τους δίσκους πιστεύω είναι μέσα στα όγικά πλαίσια αναβάθμισης 5 ετίας...οι δίσκοι πάντως που σου προτείνω είναι φοβεροί ειδικά ο ssd!!

[MENTION=28685]sakinor[/MENTION] post#1

Έχει δίκιο ο Skate για το 760!

Μόνο Πλαίσιο; 5 μητρικές ΑΜ3+ έχει όλες κι όλες!!! Μιλάμε τρελή ποικιλία.

Αν θα πάρει το κουτί από άλλο κατάστημα, ας κοιτάξει και τα υπόλοιπα από αλλού.

+1 FrOst

Ας βάλει τον FX 6300 + μητρική με AMD 970 αν δεν βγαινει το budget. Η 970Α-D3 (Πλαίσιο) δεν είναι ο,τι καλύτερο για OC.

Τα 600W τροφοδοτικό θα του κάνουν μια χαρά. Ας πάρει τουλάχιστον το Corsair VS 550W, μην ξεγελαστεί με κάποιο TurboX!.

Ο SSD αν χωρέσει θα εξαρτηθεί από τις τελικές επιλογές του (για το κουτί δεν ξέρουμε τίποτα, ποιο και από που θα είναι;).

δεν μας νοιαζει τοσο το max οσο να μπορει να τα παιζει αξιοπρεπως ολα τα παιχνιδια.

γιατι να παει σε 6300 και οχι 8320?

μονο απο πλαισιο να μην εχουμε θεμα με την εγγυηση

Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις ορισμένα parts από εξωτερικό να ποστάρω !

Πχ. SAPPHIRE 7970 3GB DDR5 με μεταφορικά από amazon.it 341€ !!! και λογικά δώρο παιχνίδια.

Μετά με μια σωστή διαχείριση των χρημάτων σου παίρνεις και το υπόλοιπο σύστημα.

Πχ.

AMD FX 6300

ASUSU M5A97 R2 (e-shop)

G.SKILL 8 GB DDR3 1600Mhz (e-shop)

COOLERMASTER 350 USB III (e-shop)

THERMALTAKE BERLIN 630Watt (computerbeast)

SANDISK 128GB SSD SATA III (visionstudio)

SAMSUNG DVD-RW

------------------------------------------

770€ περίπου .

Αν δεν βάλει SSD βάζει τον 8350 για επεξεργαστή και την GIGABYTE 970A-UD3 R3.0 για μητρική και πέφτει στα 750?! ή τον 8320 για επεξεργαστή , την GIGABYTE 970- UD3 για μητρική και ψύκτρα COOLERMASTER 412S (E-SHOP)

Ετσι θα παίζει σχεδόν τα πάντα max.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.