IcyDarkVortex Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2013 Καλησπέρα , θα ήθελα την βοήθεια και την γνώμη σας πανο σε μια αλλαγή που θα ήθελα να κάνω.Λοιπόν μένω στον Πειραιά/Ταμπούρια και έχω hol 24Mbps (πιάνει κοντά 1.5 - 1.6) , σκεφτόμουν να βάλω γραμμή 50Mbps αλλά η hol δεν την υποστηρίζει στην περιοχή μου.Οι μόνοι πάροχοι που υποστηρίζουν 50Mbps στην περιοχή μου είναι forthnet και cyta (η cyta μου βγάζει "Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 1037,4 μέτρα.").Αρα τι μου προτείνετε να κάνω απο προσωπική σας άποψη η αν καποιος μένει κοντά στην τοποθεσία που προανέφερα έχει καμιά εμπειρία σχετικά με αυτούς τους δυο παρόχους ? Αν δεν υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά να ψάξω να βρω σε ποιον απο τους δυο είμαι πιο κοντά και να διαλέξω ? Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Μάϊος 16, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 δεν μας λες ποσο συγχρονιζεις?Αποκλιεται να εισαι 1κμ απο Αστικο κεντρο και να πιανεις 1.5mbit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 16, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 1.5 MegaByte εννοεί το παιδί μάλλον ότι πιάνει στα downloads Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 16, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Αν κατεβάζει με 1.5-1.6ΜΒ/sec τότε μιλάμε για μια γραμμή περίπου 13-14MBps συγχρονισμό.Η μαγική λέξη που σου λένε οι πάροχοι είναι ότι η ταχύτητα θα είναι ΕΩΣ 50 Mbps. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συγχρονίζεις και στα 30 ή και στα 25. Προσωπικά δεν θα προχωρούσα σε αλλαγή παρόχου μόνο και μόνο για να δοκιμάσω VDSL. Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος τότε θα έχεις αλλάξει πάροχο και δεν ξέρω κατά πόσο θα σου αρέσει η τεχνική υποστήριξη/ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον νέο ISP. Άσε που νομίζω ότι λογικά θα σε δεσμεύει και 12μήνο συμβόλαιο με τον νέο πάροχο.Τώρα για το αν αξίζει αυτή η αλλαγή εσύ ξέρεις καλύτερα. Τι απαιτήσεις έχεις σε καθημερινή βάση από το ιντερνετ; Τι όγκο δεδομένων κατεβάζεις από το ιντερνετ σε καθημερινή βάση; Πέρα από σένα υπάρχουν και άλλες συσκεύες ή μέλη της οικογένειας σου που μπορεί να χρησιμοποιούν παράλληλα το ιντερνετ;Όλα αυτα θα πρέπει να τα ζυγίσεις με το επιπρόσθετο κόστος της VDSL και θα έχεις την απάντηση σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koronakis Μάϊος 16, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Πάντως όχι cyta vdsl,σε οποιον άλλο θες.Ειδικά εσύ που έχεις τέτοιο θέμα με τη γραμμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IcyDarkVortex Μάϊος 16, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός σε κάποια θέματα Ναι το 1.5 - 1.6 είναι η ταχύτητα download απο torrent etc.. Οι απαιτήσεις μου από το internet...Δεν κατεβάζω συχνά αντε κανα καινούριο game ή ταινία και αν αυτό που θα κατεβάσω είναι μεγάλο σε Gb μπορώ να περιμένω .Ποιο πολλή το θέλω καθαρά για gaming λόγους , καλύτερα pings. Κυρίως εγώ το χρησιμοποιώ το internet σπίτι και καμία φορά μπαίνει η αδερφή μου κανα fb με το κινητό στο wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 16, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Νομίζω ότι αν γυρίσει το προφιλ της γραμμής σε fastpath θα είσαι ΟΚ. Επίσης αν έχει πρόβλημα η γραμμή πιθανώς να συνεννοηθείς με πάροχο για να κατεβάσει τη ταχύτητα συγχρονισμού ώστε να είναι σταθερή με fastpath. Με fastpath θα σου κατέβουν αρκετά τα pings και θα είσαι καλύτερα στα παιχνίδια. Τώρα ότι και να έχεις πάντως να ξέρεις ότι άμα βάλεις torrent και κατεβαίνει στην γραμμή μην περιμένεις pings της προκοπής. Το FB δεν επηρεάζει καθόλου για normal χρήση. Μάλλον δεν θα έμπανα στον κόπο για αλλαγή VDSL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Μάϊος 16, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 άμα σκέφτεσαι μόνο το ping βάλτο σε fast path και θα είσαι κομπλέ. Με την VDSL δεν θα δεις καλύτερα pings απο ότι με την ADSL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IcyDarkVortex Μάϊος 16, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Νομίζω δεν δίνει fastpath η hol Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 16, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Τεχνικά δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για να μην δίνουν fastpath εδώ και ... πολλά χρόνια. Λογικά όμως θα πρέπει να ανοίξεις κάποιο ticket προς το τεχνικό τους τμήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Μάϊος 17, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 εμενα μέχρι πριν 2 χρονια στα Ταμπούρια τελευταία είχα cyta ήταν ok πολύ καλά σαν γραμμή αλλα είχα προβλήματα με τα router που δίνουν ( δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο εκτος από ότι δίνουν)wind στις ώρες αιχμής κάτω από το μισό σε σχέση με ότι έπιανε βραδια forthnet τα ping times στον θεό και αρκετές αποσυνδέσεις βεβαια δεν ξέρω τι μπορεί να έχει αλλάξει μέσα σε 2 χρονια και τι μπορεί να γίνετε εκεί που μένεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.