Jump to content

Προβλημα με boot LGA 2011

Groovetreatment

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα στο φορουμ εστησα το παρακατω συστημα :

case: Fractal Design Define R4 Black Pearl

psu: Corsair HX650 gold efficiency

mobo: Asus P9X79

cpu: 3930K

cooler: Thermalright Archon SB-E X2

gpu: MSI GT-630 2gb

ram: Corsair Vengeance 16GB 1600Mhz CL9 2x(2x4)

ssd: Samsung 840 250GB

hdd: WD Caviar Black 1TB

Και δεν μπορω να μπω στα bios.Αποσο εψαξα και διαβασα και το manual το προβλημα ειναι στις μνημες,αν και εχω αλλαξει 3 modules δεν βοηθησε κατι.Πρεπει να κανω bios update για να τις διαβασει,δοκιμασα το bios flashback αλλα δν τα καταφερα,εκανα και clear cmos παλι τα ιδια.Η ερωτηση μου ειναι αν ο μονος τροπος για αναβαθμιση bios ειναι να περασω εναν επεξεργαστη 3960x μεσα (ο οποιος δεν εχει προβλημα συμβατοτητας με τις μνημες οπως ο 3930κ και 3820) η υπαρχει κ καποιος αλλος τροπος?Η μνημες ειναι στην λιστα της μητρικης και τα 3 modules που δοκιμασα.

Μπουτάρει κανονικά και κάνει "μπιπ"?

Έχεις εικόνα?

Windows μπαίνεις?

Μπουτάρει κανονικά και κάνει "μπιπ"?

Έχεις εικόνα?

Windows μπαίνεις?

Ανοιγει το pc ολα μεσα λειτουργουν ανεμιστηρες τα παντα εικονα δεν εχω,τα windows δεν τα εχω περασει ακομα στους νεους δισκους μιας και δεν εχω εικονα,παντως δν φταιει η καρτα γραφικων γτ δοκιμασα κ αλλη και αλλεσ υποδοχες vga,hdmi κτλ διαβασα το manual και φταιει η ραμ,ο μονος τροπος ειναι να γινει αναβαθμιση των βιος για να αναγνωρισει την ραμ,και η ερωτηση μου ποιοι ειναι οι τροποι για να γινει αναβαθμιση της ραμ.

Για δοκιμασε με την μια ram μονο να δεις αν κανει boot (και να εχεις εικονα)

Δοκιμασα και με 1 ραμ και με 2 και με 3 διαφορατικα modules τα οποια ολα ειναι στην λιστα των συμβατων της μητρικης.Ο μονος τροπος ειναι να γινει αναβαθμιση bios αποσα καταλαβα

Βγαλε CPU - RAM - VGA .....ΟΛΑ δηλαδη και αφησε ΜΟΝΟ τροφοδοσια μητρικης.....

Ακολουθησε την διαδικασια .....αφου την διαβασεις με ΗΡΕΜΙΑ..... Εχεις ΜΟΝΟ μια USB για να κανεις FlashBack ;)

How to Use USB BIOS Flashback - ASUS

Βγαλε CPU - RAM - VGA .....ΟΛΑ δηλαδη και αφησε ΜΟΝΟ τροφοδοσια μητρικης.....

Ακολουθησε την διαδικασια .....αφου την διαβασεις με ΗΡΕΜΙΑ..... Εχεις ΜΟΝΟ μια USB για να κανεις FlashBack ;)

How to Use USB BIOS Flashback - ASUS

Θα το δοκιμασω τωρα και ξαναποσταρω,γιατι εγω το εκανα με ραμ επεξεργαστη και καρτα γραφικων επανω,ισως εφταιγε αυτο.

Ίσως πρέπει να δοκιμάσεις ένα quad-kit ram για να είσαι σίγουρος.

Εχω 3 modules, 2 της corsair vengeance για το συστημα μου και ακομα ενα απο πατριοτ ολα ειναι στην λιστα της μητρικης σαν συμβατες,αλλα δν εχει να κανει με τις ραμ με το βιος update εχει να κανει αποσο εψαξα και μαλλον ο μονος τροπος ειναι να δωσω την μητρικη να μου την κανουν update.

(ο οποιος δεν εχει προβλημα συμβατοτητας με τις μνημες οπως ο 3930κ και 3820

Ποιος\που το λέει αυτό?

Ποιος\που το λέει αυτό?

Το διαβασα στο gearslutz, απο εναν ονοματι jschild ο οποιος εχει αυτη την σελιδα ADK Pro Audio| Digital Audio workstations, Pro Audio Laptops, Pro audio interfaces, Pro audio software, DAW. και εχει φτιαξει πολλα συστηματα x79 και εχει και καποιες ακρες με την ιντελ και εγραψε οτι οι 3960χ 70χ εχουν διαφορετικο memory controller απο τον 3930κ και 3820 και δεν εχουν προβληματα συμβατοτητας με μνημες.Τωρα πιο αρθρο ακριβως ηταν δεν θυμαμαι αν θες μπορω να το ψαξω.

Αθήνα είσαι\που?

Μήπως βρεις κανέναν από εδώ να σε βοηθήσει άμα είναι έτσι με έναν 3960.

Εγω εκανα οτι μπορουσα εβγαλα και την μπαταρια της μητρικης θα την αφησω εξω για καμια ωρα και θα ξαναδοκιμασω αν δν γινει ουτε και τωρα κατι τοτε θα περιμενω ναρθει ενας φιλος μου το σαββατο να του δωσω το pc να μου το κανει αυτος γτ εχει παρομοιο συστημα.

Αθήνα είσαι\που?

Μήπως βρεις κανέναν από εδώ να σε βοηθήσει άμα είναι έτσι με έναν 3960.

Θεσσαλονικη ειμαι φιλε.Αλλα θα περιμενω μεχρι σαββατο μην ταλαιπωρω κοσμο,αν η μονη λυση ειανι να μπει ενας 3960 πανω για να γινει το update τοτε θα ξαναρωτησω αν μπορει να μου κανει καποιος αυτη την χαρη.Ευχαριστω!

Καλε μου φιλε με τα 2 dimm Corsair το PC σου ξεκιναει? φυσικα θα εχεις διαβασει το manual της μητρικης για το πως βαζεις 2 dimm μονο.

Edit - τωρα διαβασα πως δοκιμασες...... αλλα θα επιμεινω στο 2ο σκελος της ερωτησης :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.