greekfragma Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2004 καλημεριζω..........:hi: μπαινω στο site της Asus και ψαχνω καθε μερα για νεο Bios για την μητρικη μου. το τελευταιο ειναι το 1005.καποιες μερες που μπαινω το βγαζει κανονικα σαν πιο προσφατο...... αλλες φορες βγαζει το 1004 και το 1005 εξαφανιζεται.....ακομα και με αναζητηση δεν το βρισκω.......beta δεν ειναι σιγουρα.............για ποιο λογο λετε να συμβαινει κατι τετοιο? σκεφτομαι μηπως εχουν κανενα προβλημα με το 1005 και λεω να παω στο 1004.......[απο το 1ο που ειχα(1001)περασα κατευθειαν στο 1005] τι να κανω?καμια γνωμη........... :hi: [edit] αν μποτει καποιος ας το μεταφερει στο αντιστοιχο της AMD....το εβαλα απο τη βιασυνη μου στης Intel {edit] :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
H.A.Balafoutre Σεπτέμβριος 18, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Κανονικά κάθε τελευταυταία έκδοση μπορεί να φορτώνεται κανονικά χωρίς πρόβλημα. Ακόμη και αρκετές εκδόσεις μετά. Εγώ με το mobo της υπογραφής είμαι στην 1005 έκδοση και λέω να βάλω την 1008 κατευθείαν. Αλλά το σκέφτομαι διότι δεν ξέρω πως να κάνω update το bios και δεύτερον διότι καλό είναι να μην πειραχτεί το bios παρα μόνον αν είναι μεγέλη ανάγκη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 18, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 γενικά η asus χρησιμοποιεί διάφορους server, και δεν είναι όλοι το ίδιο ενημερωμένοι, π.χ. όταν έψαχνα κι εγώ bios για τη mobo μου μόνο από γερμανία είχα βρει το 1011 ενώ κυκλοφορούσε και 1009. βασικά παίζει πολύ από το server, μερικοί δεν έχουν καν τις beta εκδόσεις. δεν έχουν πρόβλημα με το bios λογικά, αλλιώς θα το είχαν σαν beta. το 1012 της a7v είναι beta εδώ και 2 χρόνια, μάλλον γιατί θα βγάζει μικροπροβλήματα. αν όλα δουλεύουν σωστά, κράτα αυτό που έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Σεπτέμβριος 18, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Φίλε Greekfragma μην ανησυχείς. Πιθανός το site της ASUS σε κάνει κάθε φορά redirect σε άλλο Mirror στο download γι αυτό μια το βλέπεις και μια δε το βλέπεις. To καλύτερο site της ASUS για BIOS update είναι το Γερμανικό αλλά δε μπορείς να δεις changelog (όχι ότι γράφουν κάτι σημαντικό συνήθως) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Σεπτέμβριος 18, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Και σε εμενα εχει συμβει αυτο ,δηλαδη να διαθετει καποιο νεο bios και μετα απο λιγο καιρο να το αποσυρει!Δεν ειναι τιποτα συνηθως το κανει αυτο οταν το bios που εξεδωσε να ειναι μ@μακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Σεπτέμβριος 18, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 συνηθως δεν θα αποσυρει το bios...αν το βιος εχει προβλημα τοτε βγαζουν το επομενο βιος...και αφηνουν τα παλια...αν ηταν ετσι οταν μπαιναμε στα σιτε για να ενημερωσουε τα βιος των μητρικων μας θα βρισκαμε μονο το τελευταιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Σεπτέμβριος 18, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Και ομως γινεται!Συγκεκριμενα για τη δικια μου μητρικη ειε βγαλει ενα bios( το 1010 αν θυμαμαι καλα) το οποιο απενεργοποιουσε την επιλογη για τα memory timings και μετα απο μια βδομαδα το απεσυρε τελειως!Ουτε και τωρα υπαρχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Σεπτέμβριος 18, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2004 Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre Κανονικά κάθε τελευταυταία έκδοση μπορεί να φορτώνεται κανονικά χωρίς πρόβλημα. Ακόμη και αρκετές εκδόσεις μετά. Εγώ με το mobo της υπογραφής είμαι στην 1005 έκδοση και λέω να βάλω την 1008 κατευθείαν. Αλλά το σκέφτομαι διότι δεν ξέρω πως να κάνω update το bios και δεύτερον διότι καλό είναι να μην πειραχτεί το bios παρα μόνον αν είναι μεγέλη ανάγκη. Παντως ευκολος και αξιοπιστος τροπος να κανεις update το bios ειναι με το προγραμμα Asus update που το κανεις μεσα απο windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 19, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2004 ναι, εκπληκτικά αξιόπιστος πήγασε.για κοίτα εδώ:http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=6580 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Σεπτέμβριος 19, 2004 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2004 Επειδη δε δουλεψε σε 'σενα δε σημαινει οτι δε δουλευει και στους υπολοιπους!Βασικα εμενα δε δουλευε το AwardBios Flash Utility οπου αλλαζεις το bios κατα τη διαρκεια του post οποτε το εκανα μεσα απο windows χωρις κανενα προβλημα μεχρι τωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 19, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2004 και σε μένα έχει δουλέψει αρκετές φορές (όλες τις προηγούμενες για την ακρίβεια ) δεν είναι καλός τρόπος όμως, γιατί low level programming με 500 ανοικτά processes, antivirus κλπ κλπ όλο κάτι μπορεί να σου την κάνει. με μια δισκέτα-cd είναι πολύ πολύ καλύτερα, αξιόπιστα και δεν είναι και κάτι ιδιαίτερα σύνθετο. εγώ το έκανα πάντα έτσι στην asus από τότε που έβγαλε το utility, γιατί είχα βγάλει το floppy από το σύστημά μου και γιατί βαριόμουνα. δεν αλλάζεις το bios κατά τη διάρκεια του post, φορτώνεις dos και το κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Σεπτέμβριος 19, 2004 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2004 Εκτος μεσα απο τα windows μπορεις και απο το bios αλλα και κατα το post με το AwardBios Flash Utility .Και εγω παλια το αλλαζα απο bios αλλα τωρα πια με εχει πιασει βαρεμαρα και αφου δεν εχω ποροβλημα το αλλαζω μεσα απο win Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 19, 2004 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2004 πρόσεχε πάντως, γιατί θα πάει άκλαφτη η mobo:D εγώ στην msi με δισκετούλες περνάω bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
H.A.Balafoutre Σεπτέμβριος 20, 2004 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2004 Thanks pigassos19 αλλά αν είναι και το bios update όπως και τα update των drivers των καρτών γραφικών με bugs και άλλα, ασε, μένω με το παλιό. ’λλωστε στο σύστημα της υπογραφής τι παραπάνω έχει να μου προσφέρει ένα καινούριο bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Σεπτέμβριος 20, 2004 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2004 Έχεις δει πολλά bios updates για κάρτες γραφικών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
H.A.Balafoutre Σεπτέμβριος 20, 2004 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2004 Αν και υπάρχουν, αλλά δεν λεω αυτό. Λεω οτι αν και τα bios των motherboards παρουσιάζουν σε κάποιες εκδόσεις τους κάποια ίδια bugs που τα σηναντάμε συνήθως στα updates των καινούριων drivers των VGA, για τα συμπτώματα μιλάω. οκ? ’λλωστε το λάθος στον προγραμματισμό είναι αναμενόμενο και λογικό άπο ένα σημείο και μετά. Αν θα έχουμε χίλια λάθη στους οδήγους των καρτών γραφικών, ε να μην έχουμε και μισό λάθος για το bios? Στην πρώτη περίπτωση βγαίνει patch στην άλλη κλαίμε το mobo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Σεπτέμβριος 20, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2004 Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre Thanks pigassos19 αλλά αν είναι και το bios update όπως και τα update των drivers των καρτών γραφικών με bugs και άλλα, ασε, μένω με το παλιό. ’λλωστε στο σύστημα της υπογραφής τι παραπάνω έχει να μου προσφέρει ένα καινούριο bios? Μεινε με το παλιο εσυ!Αλλωστε οπως και το κρασι οσο παλιωνει γινεται καλυτερο !Μονο μη γινει ξυδι στο τελος Link to comment Share on other sites More sharing options...
H.A.Balafoutre Σεπτέμβριος 21, 2004 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2004 Ε εντάξει κάποια στιγμή όλα θα αλλάξουν. Ή το bios ή το pc όλο σε socket B ή σε 939 mobo. ’λλωστε η τεχνολογία λειτουργεί ανάποδα από τα κρασά και τον Jack!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 24, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 λοιπον ποσταρω μια φωτογραφιουλα απο τη σελιδα της Ασους με τα διαθεσιμα Βιος και τις ημερομηνιες εκδοσης τους.........θα ηθελα τη γνωμη σας για το ποτε να περιμενω το 1006.........κατα την αποψη μου το εχουνε καθυστερησει 10-15μερες να το βγαλουνε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.