Wizard! Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2013 Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις επιδόσεις των SSD σε σχέση με τη διάταξη σε RAID0. Βέβαια μου λείπει μια δοκιμή με έξτρα controller, όπως ένας Perc.One SSD Vs. Two In RAID: Which Is Better? : Are Two SSDs Any Better Than One? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Μάϊος 15, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Πολυ ενδιαφερον αρθρο.... βασισμενο σε συγκεκρινη "γενιά" SSD.... Ολα αυτα φυσικα δεν ισχυουν σε 1ης - 2ης γενιάς SSD οπου εκει βλεπαμε να 2πλασιαζονται ολα τα "σκορ" και οχι μονο οι "σειριακες" εγγραφες. ( οκ ..... θα μου πεις τωρα....!!! RAID 0 σε 2ης γενιάς SSD = Single SSD 3-4ης γενιας ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 15, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Μπράβο στον Tom. Για άλλη μία φορά την έκανε... όλα τα test είναι με το write back cache disabled ή με τα C-states enabled. Τα αποτελέσματα από τα 4Κ writes του AS SSD αυτό δείχνουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Μάϊος 15, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Ζαχο το test στην ουσια εχει να κανει περισσοτερο με τις RAID-0 επιδοσεις των MDX Core και το πως συνεργαζονται ...... παρα με το "αναφερθεντα" τεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 15, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Ζαχο το test στην ουσια εχει να κανει περισσοτερο με τις RAID-0 επιδοσεις των MDX Core και το πως συνεργαζονται ...... παρα με το "αναφερθεντα" τεστ Οι επιδόσεις των MDX όταν είναι σε RAID0 configuration σε συγκεκριμένα σενάρια δίνουν πάνω από 30% boost, δοκιμασμένο και σε 128αρια drives και σε 256αρια. Αλλά αυτό που δεν σκέφτηκε η ιδιοφυία που έγραψε το άρθρο, εκτός από το ότι είχε λάθος settings για το configuration του (C-states, Write back cache ή και τα 2) είναι μήπως το bottleneck για τα "everyday" σενάρια είναι ΑΛΛΟΥ και όχι στη RAID0 συστοιχία ή στο μονό SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Μάϊος 15, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις επιδόσεις των SSD σε σχέση με τη διάταξη σε RAID0. Βέβαια μου λείπει μια δοκιμή με έξτρα controller, όπως ένας Perc.One SSD Vs. Two In RAID: Which Is Better? : Are Two SSDs Any Better Than One?O Perc 5/i με δύο sandisk 60gb τους απλούς σε raid0 γράφει maximum 350 στο atto. Δεν έχει και trim οπότε αν δεν κάνει καλό GC ο controller, ήπιαμετον. O perc 5/i βγάζει περίπου 7000 IOPS ενώ ο 6/i 14000 IOPS. Ο Vertex 3 240gb επάνω στο SB750 είναι 3 φορές γρηγορότερος από τους 2 sandisk σε raid 0 επάνω στον perc 5/i (write back enabled, adaptive read ahead), σε καθημερινές καταστάσεις. Γι' αυτό σύντομα θα αλλάξω σε 6/i και θα του βάλω 2 samsung 840 120gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάϊος 15, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Κατά τη γνώμη μου, από τη στιγμή που κυκλοφορήσαν οι πρώτοι σοβαροί SSD, πέθανε και η ανάγκη του raid στο desktop. Τις διαφορές δεν μπορείς να τις δεις σε πραγματική χρήση, και αυτό είναι που μετράει. Το raid πλέον είναι μόνο για να νοσταλγούν οι παλιοί ή για πολύ ιδιαίτερα setups και χρήσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εφαρμογή που να ζητάει παραπάνω από τα 500αρια sequential που δίνουν πλέον οι ssd, τα 100αρια 4k και τα χιλιάδες IOPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 15, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 ...Δεν νομίζω ότι υπάρχει εφαρμογή... Εφαρμογή δεν ξέρω αν υπάρχει, πρακτική όμως σίγουρα Είχα RAID0 με δύο Intel X25-M 80GB. Γέμισαν. Πήρα άλλον έναν, μεταχείρω στα 40€, τον έβαλα απάνω. Αύξησα χωρητικότητα και ταχύτητα Προχθές, μου έδωσε κι ένας φίλος έναν ακόμα. Όταν τον βάλω, θα αυξήσω χωρητικότητα κι άλλο την ταχύτητα. Ξέρεις φαντάζομαι τη πρέπει να κάνεις για να το κάνεις αυτό με τον "παραδοσιακό" τρόπο. Και οικονομικά, και χρονικά. Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις, είναι και η ευκολία Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάϊος 15, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Εφαρμογή δεν ξέρω αν υπάρχει, πρακτική όμως σίγουρα Είχα RAID0 με δύο Intel X25-M 80GB. Γέμισαν. Πήρα άλλον έναν, μεταχείρω στα 40€, τον έβαλα απάνω. Αύξησα χωρητικότητα και ταχύτητα Προχθές, μου έδωσε κι ένας φίλος έναν ακόμα. Όταν τον βάλω, θα αυξήσω χωρητικότητα κι άλλο την ταχύτητα. Ξέρεις φαντάζομαι τη πρέπει να κάνεις για να το κάνεις αυτό με τον "παραδοσιακό" τρόπο. Και οικονομικά, και χρονικά. Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις, είναι και η ευκολία Την ταχύτητα την είδες κάπου? Δεν νομίζω... Όσον αφορά την ευκολία: Το βρίσκεις εύκολία να έχεις 3 drives σε raid? Γιατί εγώ το βλέπω σαν χαμένα sata ports, και αυξημένες πιθανότητες να σκάσει ένας και να ψάχνεσαι. Όσον αφορά την οικονομία: Κοστόλογείς του ssd σου 40 ευρώ τον έναν. Εγώ ξέρεις τι θα έκανα? Θα τους πούλαγα και τους 3, θα έπαιρνα τα 120 ευρώ, θα έβαζα άλλα 20 και θα έπαιρνα αυτόν: [ame=http://www.amazon.co.uk/Samsung-Series-250GB-Solid-State/dp/B009LI7C9Y/]http://www.amazon.co.uk/Samsung-Series-250GB-Solid-State/dp/B009LI7C9Y/[/ame] Ίδια χωρητικότητα, ίδιες επιδόσεις, 1 sata port, 3 χρόνια εγγύηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 15, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Την ταχύτητα την είδες κάπου? Δεν νομίζω... Νομίζω είχα ανεβάσει και benchmarks με γεμάτους δίσκους κιόλας. Είχα +20-30% διαφορά. Όχι σε όλα φυσικά, αναμενόμενο. Όσον αφορά στην αλλαγή, δεν είναι η ίδια βαβούρα να βρεις να δώσεις 3 δίσκους, να πάρεις καινούριο να βάλεις τα πάντα από την αρχή. Και μη μου πεις για images, γιατί εγώ τους έχω σε Perc, ενώ ο καινούριος θα έμπαινε στη μητρική κι έτσι δεν παίζει (εύκολα) το όποιο image Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Μάϊος 15, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Χάνεις το νόημα. Αυτό που λέω με απλά λόγια, είναι ότι το raid στους ssd δεν σου προσφέρει κάτι συνταρακτικό. Και για το λόγο αυτό δεν αξίζει να μπλέξει κάποιος. Τώρα αν εσύ είσαι στην κατηγορία "νοσταλγούν οι παλιοί" (που είσαι, αφού παίζεις με perc) είναι άλλο θέμα. Δεν είσαι ο κανόνας όμως, η εξαίρεση είσαι, που και πάλι θα μπορούσες να ξεφορτωθείς τα πάντα και να είσαι κύριος με 1 drive. Μόνο και μόνο την κατανάλωση που έχει ο perc να σκεφτείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 15, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Μα δε νοσταλγώ τίποτα. Ο Perc είναι απάνω γιατί έχει σε Raid5 όλα μου τα data. Μια που τον έχω λοιπόν, και με 512ΜΒ onboard μνήμη και με battery backup, γιατί να μη βάλω εκεί και τα δισκάκια μου κερδίζοντας στα σημεία που προανέφερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 15, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Oποτε μπορεσεις τρεξε ενα anvil (ή και as-ssd). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Μάϊος 16, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Μα δε νοσταλγώ τίποτα. Ο Perc είναι απάνω γιατί έχει σε Raid5 όλα μου τα data. Μια που τον έχω λοιπόν, και με 512ΜΒ onboard μνήμη και με battery backup, γιατί να μη βάλω εκεί και τα δισκάκια μου κερδίζοντας στα σημεία που προανέφερα;Perc 5/i; Έχεις κάποιο screenshot (atto κτλ) με raid 0 όταν ήταν 2 οι SSD; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 16, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Perc 5/i; Έχεις κάποιο screenshot (atto κτλ) με raid 0 όταν ήταν 2 οι SSD;Δημήτρη, έχω εδώ κάποια νούμερα από όταν τον είχα πρωτοστήσει. Δες προς "newer"ATTO.Intel80GB | Flickr - Photo Sharing! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Μάϊος 16, 2013 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Δημήτρη, έχω εδώ κάποια νούμερα από όταν τον είχα πρωτοστήσει. Δες προς "newer"ATTO.Intel80GB | Flickr - Photo Sharing!Αυτά είναι επάνω στον Perc 5/i; Γιατί βλέπω ότι γράφει Intel raid 0 volume... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 16, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Αυτά είναι επάνω στον Perc 5/i; Γιατί βλέπω ότι γράφει Intel raid 0 volume... :/99% ναι. Είναι δύο Intel X25-M 80GB για αυτό η ονομασία. Είχα κάνει συγκριτικό με δύο μηχανικούς Seagate 80GB που είχα πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Μάϊος 16, 2013 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 99% ναι. Είναι δύο Intel X25-M 80GB για αυτό η ονομασία. Είχα κάνει συγκριτικό με δύο μηχανικούς Seagate 80GB που είχα πριν. Όταν φτιάχνεις ένα volume επάνω σε έναν controller, το volume αυτό έχει το όνομα του controller, όχι των δίσκων. Αν δηλαδή φτιάξεις ένα volume σε LSI, θα γράψει π.χ LSI SCSI Raid 0 Volume, στον Perc γράφει κάτι παρόμοιο, π.χ Perc 5 SCSI Volume, όταν το volume γράφει Intel, προέρχεται από Intel controller. Έτσι ξέρω, τουλάχιστον. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μου φαίνονται άπιαστες ταχύτητες για perc 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 16, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Όταν φτιάχνεις ένα volume επάνω σε έναν controller, το volume αυτό έχει το όνομα του controller, όχι των δίσκων. Αν δηλαδή φτιάξεις ένα volume σε LSI, θα γράψει π.χ LSI SCSI Raid 0 Volume, στον Perc γράφει κάτι παρόμοιο, π.χ Perc 5 SCSI Volume, όταν το volume γράφει Intel, προέρχεται από Intel controller. Έτσι ξέρω, τουλάχιστον.Όχι τίποτα άλλο, αλλά μου φαίνονται άπιαστες ταχύτητες για perc 5Ok, τώρα κατάλαβα τι λες. Είδα τα πρώτα ss που έχουν δικό μου τίτλο και μπερδεύτηκα. Έχω κι από τον Perc ss, και ήταν σίγουρα πάνω από τον Intel για αυτό και τους κράτησα εκεί. Μη σου φαίνεται περίεργο. Έτσι κι αλλιώς οι δίσκοι, SataII είναι. Ούτε στον Intel θα έδιναν παραπάνω, αφού θεωρητικά έχουν τερματίσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 16, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Το γράφημα σίγουρα δεν είναι από 2 Intel X25-M. Με κανέναν τρόπο σε κανέναν controller 2, X25-M δεν έποιαναν αυτά τα read. Σίγουρα όχι σε Intel Raid controller από X58 και πίσω. To Χ58 είχε bottleneck στα 667ΜΒ/s όσους SSD και να κούμπωνες.Αν είναι από Perc 5/i με 2 Intel X25-M, τότε μετρούσες cache και όχι ταχύτητα SSD, γι'αυτό και τα νούμερα πάνω από τα 550MB/s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.