Cuore Sportivo Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2013 Καλησπέρα!Έχω μία GT440 της Palit, τα ρολόγια (core/memory) της οποίας πέφτουν όταν η κάρτα είναι σε idle, για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.Το πρόβλημα είναι όμως ότι πέφτουν σε τέτοιο βαθμό, που το pc "lag-άρει" για λίγα δευτερόλεπτα (μέχρι δλδ να ξανανέβουν τα ρολόγια) στα animations των windows, στο browsing κτλ.Δυστυχώς μέσω του control panel της Nvidia, η μόνη επιλογή που βρήκα ήταν το power management mode, το οποίο και γύρισα σε performance χωρίς όμως να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της κάρτας, η οποία συνέχιζε να ρίχνει τα ρολόγια της.Με λίγο ψάξιμο στο Google, το μόνο που βρήκα ήταν κάτι ρυθμίσεις μέσω του Riva Tuner, το οποίο όμως δεν υποστηρίζεται από τους τελευταίους drivers, οπότε δεν μας κάνει...Να σημειώσω ότι το power plan των windows είναι σε High Performance.Υπάρχει κάποιος τρόπος να γυρίσω το power management της κάρτας, ούτως ώστε να δουλεύει συνεχώς σε max χρονισμούς και να μη ρίχνει τα ρολόγια της; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 12, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 Είτε κάνεις force το 3D Performance level με κάποιο πρόγραμμα ( π.χ. nvidia inspector )είτε modded BIOS & flash στην κάρτα.Αν και κανονικά και με τα low clocks θα έπρεπε να μην έχεις κανένα θέμα ( σε τι clocks πέφτει ? έχεις βάλει τίποτα εξτρά προγράμματα για το theme ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Μάϊος 12, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 Σύμφωνα με το GPU-z πέφτει στα 50Mhz το Core Clock, στα 135Mhz το Memory Clock και στα 100Mhz το Shader Clock.Μόνο σε αυτά τα ρολόγια υπάρχει το lag.Φλασάρισμα BIOS δεν έχω δοκιμάσει, οπότε θα ήθελα να το αποφύγω.Από την άλλη, κατέβασα το nvidia inspector, αλλά επειδή δεν το έχω ξαναδουλέψει δεν βγάζω άκρη.Πάτησα στο Show Overclocking, επέλεξα το Performance Level [0] (P12), το οποίο είναι και το lvl με τα 50Mhz core clock, αλλά μόλις άλλαξα τα ρολόγια και πάτησα apply, crash-άρε ο υπολογιστής και δεν είχα εικόνα.Για κάποιο λόγο το Voltage μπορώ να το αλλάξω μόνο στο Perf lvl [2], το οποίο είναι το lvl με τα max ρολόγια. Στα υπόλοιπα είναι grayed out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 12, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 ανοίγεις cmdπας στον φάκελο του nvidia inspector ( cd ...... ) και τρέχεις την εντολήnvidiaInspector.exe -forcepstate:0,2enter key και είσαι κομπλέ ( δεν κρατάει έπειτα από restart από ότι θυμάμαι ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Μάϊος 12, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 Δεν το βλέπω να ψήνεται ιδιαίτερα... Έκανα ακριβώς ότι είπες (μάλιστα έτρεξα και το cmd με admin rights μπας και) αλλά δεν αλλάζει ούτε στιγμιαία τα ρολόγια. Και το αναφέρω αυτό γιατί αν πάω στο Nvidia Instector, επιλέξω perf lvl και πατήσω apply clocks, θα αλλάξει μεν τα ρολόγια, αλλά θα τα κρατήσει για λίγα μόνο δευτερόλεπτα και μετά θα ξαναπέσει σταδιακά στα 50Mhz. Μάλιστα όταν τρέξω την εντολή, δεν πετάει κάποιο error... Σχετικά με προηγούμενη ερώτησή σου, όχι δεν έχω τίποτα περασμένο πάρα μόνο official (τελευταίους) drivers. Ούτε themes, ούτε άλλα προγραμματάκια που να επηρεάζουν την κάρτα γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 12, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 Να σου φτιάξω ένα BIOS και να το περάσεις να ησυχάσεις τότες.Όλα μέσα από τα Windows γίνονται, εύκολα και ακίνδυνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Μάϊος 12, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 Ωπ ok... Δεν ήξερα ότι γίνεται και μέσω win η όλη διαδικασία!Δεν ξέρω κατά πόσο ρόλο παίζει αλλά να επισημάνω ότι η κάρτα είναι η συγκεκριμένη.Αν χρειάζεσαι κάποια άλλη info για χρονισμούς πες μου!Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 12, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 Ένα BIOS rip θα σου πω να μου κάνεις με το nvidia flash tool και θα σε φτιάξω εύκολα.Αν προλάβω να ετοιμαστώ γρήγορα τώρα θα σου ποστάρω σε λίγο οδηγίες, αλλιώς το βραδάκυ όταν γυρίσω σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Μάϊος 12, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 κανε μια αυτο εδω στο τελευτεο βελακι να ειναι off Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Μάϊος 12, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 [MENTION=324]billpeppas[/MENTION] με την ησυχία σου... Αυτό έλειπε άλλωστε! Απλώς αν μπορείς πες μου πως να το rip-άρω, γιατί δεν βρίσκω πουθενά το συγκεκριμένο tool. [MENTION=9448]Antonis86[/MENTION] το συγκεκριμένο είναι ήδη στο off χωρίς να το έχω πειράξει. Οπότε λογικά θα είναι από default έτσι λόγω του High Performance Power Plan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 12, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 [MENTION=324]billpeppas[/MENTION] με την ησυχία σου... Αυτό έλειπε άλλωστε! Απλώς αν μπορείς πες μου πως να το rip-άρω, γιατί δεν βρίσκω πουθενά το συγκεκριμένο tool. [MENTION=9448]Antonis86[/MENTION] το συγκεκριμένο είναι ήδη στο off χωρίς να το έχω πειράξει. Οπότε λογικά θα είναι από default έτσι λόγω του High Performance Power Plan. http://uk1-dl.techpowerup.com/Utilities/BIOS_Flashing/NVIDIA/nvflash_windows_5.134.0.1.zip Download, κάντο extract σε έναν φάκελο ( για ευκολία C:\nVIDIA π.χ. ) ανοίγεις CMD Prompt ( start -> cmd ) γράφεις nvflash --save bios.rom στον φάκελο τώρα θα έχεις το bios.rom αφού τελειώσει την διαδικασία. το κάνεις σε rar/zip και μου το ανεβάζεις εδώ. Επιστρέφω με το modded BIOS, το κατεβάζεις, το ρίχνεις στον φάκελο με το nvflash, τρέχεις πάλι CMD εντολή nvflash -4 -5 -6 modded.rom flashάρει, κάνεις reboot και είσαι κομπλέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Μάϊος 12, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 Thanks και πάλι billpeppas! Λοιπόν έκανα ότι μου είπες, και τρέχοντας την εντολή στο cmd μου έβγαλε το ακόλουθο μήνυμα Μεταξύ των δύο, επέλεξα το δεύτερο, μιας και δοκιμάζοντας το πρώτο μου έβγαζε error. Ορίστε και το extracted BIOS. GT440BIOS.rar Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 13, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2013 Δοκίμασε πρώτα το modded1.rom Αν σου δουλεύει ok μείνε με αυτό, αν δεν πάνε καλά τα animations ή κάνει τίποτα κουλά ( έχω το ρεύμα στα 0.99V αντί 1.08V που δίνει στο full 3d perf ) [ κανονικά θα αρκεί για τα clocks, κλπ, απλά λέω προληπτικά να σου έχω και full voltage BIOS έτοιμο να το περάσεις αν σου κάνει θέματα το 1ο ] βάλε τo modded2.rom που θα είναι κομπλέ.BIOSgt440.rar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Μάϊος 13, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2013 Πέρασα το πρώτο BIOS όπως μου είπες, και μέχρι στιγμής πλην του ότι δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα η κάρτα, έχει εξαφανιστεί και το lag.Για ακόμη μία φορά ευχαριστώ για το χρόνο και για τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.