Jump to content

Πρόβλημα με Asus gtx 680

pargotzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδώ και λίγη ώρα αντιμετωπίζω πρόβλημα με την συγκεκριμένη κάρτα του υπολογιστή μου. Δεν δίνει καθόλου σήμα και ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει. Όταν φορτώνουν τα windows μόνο ο ανεμιστήρας λειτουργεί σε πολλές στροφές κάνοντας αρκετή φασαρία και μετά απο λίγο σταματάει. Να τονίσω ότι πάνω σε ένα σημείο της πλακέτας έχει εμφανιστεί κάτι σαν λάδι. Να υποθέσω ότι έχει σκάσει κάποιος πυκνωτής; Η κάρτα δούλευε πάντα εργοστασιακά και χωρίς πολλές ώρες gaming. Πάω για rma; Σε αυτή την περίπτωση έχετε ακούσει καλά λόγια για το egate; Η κάρτα αγοράστηκε απο κει στις 5-5-2012. Εννοείται πως απόδειξη και κουτί υπάρχουν.

Βγαλτην απο πανω και μην το παιδευεις η καρτα ταξιδεψε.

Το e gate μια χαρα μαγαζι ειναι δεν θ αντιμετωπισεις κανενα προβλημα.

Την έχω ήδη βγάλει απλά σκέφτηκα μήπως είχατε καμιά ιδέα!

εισαι σιγουρος οτι ειναι η καρτα?

Αν μπορεις βγαλε την απο πανω κανε ελεγχο να δεις αν εχει σκασει κατι πανω της και δοκιμασε την σε αλλο pc μηπως εχει βαρεσει η μητρικη σου.

Επισης μπορεις να δοκιμασεις και με την καρτα γραφικων εκτος και ελεγχο με την onboard (κανε και ενα bios reset)

Η μητρική δεν έχει θέμα. Ποστάρω απο τον ίδιο υπολογιστή με την on board. Μάλλον κάτι έχει σκάσει πάνω στην κάρτα γιατί όπως ανέφερα εντόπισα ένα περίεργο υγρό πάνω στην πλακέτα...

Σήμερα μίλησα με υπάλληλο του καταστήματος για το πρόβλημα της κάρτας και συνεννοηθήκαμε να περάσω το Σάββατο για να την κοιτάξουν. Αυτό που με προβλημάτισε ήταν το γεγονός ότι ανέφερε για αποστολή της κάρτας στην αντιπροσωπεία της asus και πως θα χρειαστούν 4 με 5 εργάσιμες μέρες. Δεν θα έπρεπε να γίνει αντικατάσταση της κάρτας με κάποια άλλη διαθέσιμη απο το κατάστημα; Έχει τύχει σε κάποιον rma απο το συγκεκριμένο μαγαζί;

Αν έχουν περάσει πάνω απο 7 ημέρες απο την αγορα δεν σου δεινουν άλλη χωρίς να ψάξουν πως και απο τι μπορει να προήλθε το πρόβλημα συν του οτι αν δεν το βρουν θα την στείλουν στην asus πραμα που θα μπορούσες να είχες κάνει μόνος σου.Αν δεν τους πιέσεις μπορει να την στείλουν και μετα απο μέρες..θα πληρωνες μόνο τα μεταφορικα για πήγαινε...

συνήθως όταν υπάρχουν αμφιβολίες για το πρόβλημα, τα στέλνουν αντιπροσωπεία τα προιόντα για να είναι σίγουροι 100% και να μην έχουν ζημία σε περίπτωση που η εταιρία δεν το δεχθεί ως πρόβλημα ή το εκλάβει ώς πρόβλημα που προέκυψε απο υπαιτιότητα του χρήστη, με λίγα λόγια κοιτάνε πρώτα τον ... τους και μετά εσένα ;).

• 2 weeks later...

Επανέρχομαι με νεότερα. Η κάρτα βρίσκεται στην αντιπροσωπεια της asus εδώ και λίγες μέρες. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι σε αυτούς η κάρτα δουλεύει κανονικά. Απο χθες την έχουν να τρέχει σε υπολογιστη benchmark και δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Θα την επιστρέψουν στο egate τη Δευτέρα όπου θα την δοκιμάσει και ο τεχνικός. Τί έχει γινεί; Αναστήθηκε η κάρτα ή απλα μας δουλεύει η asus;:hang3:

Επανέρχομαι με νεότερα. Η κάρτα βρίσκεται στην αντιπροσωπεια της asus εδώ και λίγες μέρες. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι σε αυτούς η κάρτα δουλεύει κανονικά. Απο χθες την έχουν να τρέχει σε υπολογιστη benchmark και δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Θα την επιστρέψουν στο egate τη Δευτέρα όπου θα την δοκιμάσει και ο τεχνικός. Τί έχει γινεί; Αναστήθηκε η κάρτα ή απλα μας δουλεύει η asus;:hang3:

Ύστερα απο αρκετές μέρες η κάρτα ελέγχθηκε και απο το e gate και δουλεύει απροβλημάτιστα όπως μου ανέφερε ο τεχνικός. Την είχε βάλει όλο το βράδυ να περνάει τεστ και δεν είχε πρόβλημα. Επίσης το περίεργο υγρό σε μορφή λαδιού εξαφανίστηκε και η κάρτα είναι πλέον στεγνή. Την Παρασκευή λογικά θα την έχω και πάλι στην κατοχή μου. Είμαι πολύ περίεργος να δω αν λειτουργεί και στο δικό μου μηχάνημα. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς έχει συμβεί; :nada:

Στο σημείο που ήταν το υγρό δες αν υπήρχε κοντά πυκνωτής και αν τώρα έχουν οι άκρες του από την πίσω μεριά σημάδια κόλλησης...

Μου είπε ο τεχνικός απο e gate πως αν ήταν πυκνωτής η κάρτα δεν θα λειτουργούσε καν. Στην αντιπροσωπεία που στάλθηκε δούλεψε αμέσως χωρίς πρόβλημα. Όταν πάρω την κάρτα στα χέρια μου θα το προσέξω. Περισσότερη εντύπωση μου έκανε πως και στην αντιπροσωπεία αλλά και στο κατάστημα δούλεψε...Στην περίπτωση βέβαια που άλλαξαν πυκνωτή είμαι καλυμμένος απο εγγύηση; Επίσης δεν θα έπρεπε καλύτερα να γίνει αντικατάσταση αντί για επισκευή; Δεν ξέρω τι να πω. Υποτίθεται ότι διάλεξα την asus για αξιοπιστία...

H εγγύηση λογικά προβλέπει επισκευή στους όρους, οπότε αν ήταν το θέμα επισκευάσιμο και το έφτιαξαν έχεις το υπόλοιπο διάστημα νομίζω....για σιγουριά μπορείς να περιμένεις να απαντήσει κάποιος άλλος...

Αν ο πυκνωτής ήταν παράλληλος με άλλον, πολύ πιθανό να δούλευε κανονικά, τουλάχιστον για stοck και αζόριστες καταστάσεις...

Το θέμα είναι πως δεν ανέφεραν τίποτα απο την asus για αντικατάσταση πυκνωτή. Γι αυτό έχω την απορία μήπως δεν θα είναι σε εγγύηση η κάρτα.

Αν έχεις χρονικά εγγύηση, γιατί να σου ακυρωθεί ?

Aν πάρω κάτι και στο χρόνο μου χαλάσει και έχει ακόμη ένα χρόνο εγγύηση, γιατί να μου την αφαιρέσουν σε περίπτωση επισκευής ?

Γιατί σε ακραία περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί δική μου παρέμβαση απο τη στιγμή που δεν αναφέρθηκε τίποτα. Οπότε αν έχει αλλαχθεί κάποιος πυκνωτής και δεν υπάρχει και έντυπο απο την asus, άντε να βρεις το δίκιο σου...

Άπαξ και δεν σε χρεώνουν για επισκευή, ή δέν σου λένε ότι είναι δικό σου λάθος άρα δεν καλύπτεσαι για την επισκευή της κάρτας, η εγγύηση ισχύει και μετά την επισκευή του προϊόντος υπολείπεται όσο είχες κανονικά, π.χ. 10μήνες

Άπαξ και δεν σε χρεώνουν για επισκευή, ή δέν σου λένε ότι είναι δικό σου λάθος άρα δεν καλύπτεσαι για την επισκευή της κάρτας, η εγγύηση ισχύει και μετά την επισκευή του προϊόντος υπολείπεται όσο είχες κανονικά, π.χ. 10μήνες

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου! Μόλις έρθει η κάρτα θα ενημερώσω.

Πλεόν κανεις δεν επισκευάζει τίποτα..

Άμα η κάρτα ή ή μητρική ή το τροφοδοτικό

έχει το οποιοδίποτε πρόβλημα

γινεται κατευτεαιν αντικατάσταση ή άμα δεν το έχουν πιστοτικό

Τώρα να καθήσουν να φτιάξουν το πυκνωτή σου από την 680 δεν νομίζω..

Αν έχεις αμφιβολίες για την κάρτα και δεν είσαι καλά ψυχολογικά, κάνε της ένα bad flashing, ώστε να πάρεις καινούρια.

Θα έπρεπε να το είχες κάνει από την αρχή ίσως.

Σε μητρική που τα είχε παίξει ο Memory Controller και έπαιζε τις μνήμες όποτε ήθελε σωστά, επειδή ο τεχνικός για να το βρει θα παιδευόταν πολύ και ίσως να μην έβρισκε πρόβλημα, την έστειλα με αυτόν το τρόπο.

Κρίμα να έχεις τόσο ακριβή και καλή κάρτα και να αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.